Bu Ogretmeni Ne yapmali

Kırık sıra bize geldi değil öyle bi'etkinlikte kırık sıra oraya neden konuldu demeliydiniz zira siz oturmasanız başkası oturacak demek ki kasıtlı değil.
Genelde gösterilerde boylara göre dağılım yapılır ablam da anaokulu öğretmeni uzunları genelde arkaya koyar ki kısa olan çocukları kapatmasınlar.
Küçük kardeşim de hep sınıf arkadaşlarından uzundu anaokulunda hep arkalardaydı şimdi 5.sınıftı bu 5 senede hep arkaya oturttular.

Etkinliğe gitmeyen de sizsiniz. Kadın tek tek arayıp haber mi verecek sizin aramanız lazımdı "hocam yağmur var piknik iptal mi?" diye.

Resmen durduk yere kapris yapmışsınız. Hepiniz "aman benim çocuğum niye arkada" derse arkada kim duracak. Madem öyle çocuklarınıza özel hoca tutun hep en önde, hep en birinci olurlar çocuk onlar...
Öğretmenleri hakkında yanlarında olumsuz bi'şey söylemeliyin lütfen

artik olan oldu.cocuklarim arkadaslariyla guzel bir gun geciremedikleriyle ben de uzuldugumle kaldim.

Yazılanları okuyor musunuz? Hemen hemen herkes sizi haksız buluyor ama hala anlayabilmiş değilsiniz sanırım. Pikniğe gitseydiniz madem, çocuklarınız güzel bi gün geçiremediyse ve siz bir suçlu arıyorsanız sizsiniz. Gitseydiniz o zaman

Ben de anasınıfı öğretmeniyim ve bir öğretmen olarak siz de çok iyi bilirsiniz ki görev dağılımı yapılırken pek çok şey göz önüne alınır... Çocuğun yeteneği kadar hatta daha önemli şeyler vardır. Örneğin kimi öğrencinin topluluk önünde çekinme konuşamama özelliği vardır bunu yenebilmesi için şiir görevi verebilirsiniz. Sahnede dağılımı yaparken hem çocukların boylarını hem de yeteneklerini göz önüne alırsınız. Özellikle özgüven eksikliği olan çocuklara görev verip kendine güven duymasına yardım edersiniz. Öğretmeniniz çocuklarınızı arka sıraya koyduysa ya da kimi oyunlarda görev vermediyse öyle gerektiği için yapmış olamaz mı...? Kırık masa size denk gelmese başkasına denk gelecekti ne yapsın öğretmen evinden masa mı getirsin... Piknik iptal oldu dememiş ki size, iptal olabileceğini düşünüp siz gitmemişsiniz e bi zahmet arasaydınız öğretmeninizi. Bence siz öğretmen olduğunuz için ihtimam beklemişsiniz ama öğretmeniniz size diğer velileriniz gibi davranmış. Bu davranışı nedeniyle de meslektaşımı gönülden tebrik ediyorum

Konu başlığı bile itici, "bu öğretmeni ne yapmalı" nedir Gidin şikayet edin "beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz, bize verdiği masayı beğenmedik, keyfi olarak gitmediğimiz piknik için de 'neredesiniz' diye aramadı bizi çok üzülüyoruz'" dersiniz.

Bir anaokulu öğretmeni olarak tabikide vermelisiniz!!!!!!! Ne demek umursamamazlık. Bilirsinizki mesleğimizde böyle bir atlama olamaz. Ki birde özel bir okulsa... Şiddetle susmayın derim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aslında ortada bir sorun yok siz annelik iç güdüsüyle çocuklarınız üzüldügü için bir suçlu arama çabasındasınız.Üstelik ögretmenmişsinizde.Benim annemde uzun yıllardır ana okulu ögretmenligi yapıyor ve hatta ben okula başlamadan annemin kendi sınıfında gitmiştim ana okuluna.Evet yapılan çogu gösteride bende arka planlardaydım boyumdan ve atılgan olmamdan dolayı annem çogu şeyde bana görev vermezdi.Daha çekimser ve utangaç çocukları öne çıkarmayı yegler ve onların kendilerine olan güvenlerini arttırmaya yönelik aktiviteler yapardı.

Umursamama kısmı nerede?
Benim ablam da okul öncesi öğretmeni bi'etkinlik olursa millet saatinde gelir ordan da yer değişikliği varsa oraya gidilir.
Konu sahibi gitmemiş bile ilk söylenilen yere. Asıl velinin araması gerekiyodu "hocam iptal mi" diye öğretmenlere de bu kadar yüklenmek haksızlık.

bende anasınıfı öğretmeniyim. yazılanları okuyunca üzüldüm. kırık masadan öğretmenin haber mi var aceba? okulda yönetimin bir hatası var ama bunun için öğretmeni hedef almayın. herkes en önde oturmak ister, herkes benim çocuğuma en güzel görevler verilsin der. peki bu mümkünmü? ben öğrencilerime yıl içerisinde eşit görev vermeye özen gösteririm ama bazı çocuklar kendileri istemezler ne dansı ne şiiri. bazıları beceremezler. peki ne yapalım. 25 kişiden 5-8 kişi bu şekilde elenince kalanlare yıl içindeki organizasyonlar görev veririm. diğerlerini geri planda tutmam ama onların gösteride etkinlşiği haliyle az oluyor. veli çocuğunun görev almasını isteyebilirde aceba çocuk istiyor mu.? biz çocuğa bakıyoruz. piknik olayında tamamen sizi hatalı buldum. arayıp sorsaydınız öğretmen pikniğin iptal olmadığını size söylerdi. tek tek gelmeyenleri öğretmen neden arasın ki.

Tam da bu.Ben açıkçası zamanında çok çektim öğretmen çocuğu olduğu için bazı sınıf arkadaşlarıma iltimas geçilmesinden.Ortaokulda sınavda ben birinci olduğum halde okuldaki bir öğretmenimizin çocuğu diye başka bir çocuk yollanmıştı,ve benim içime oturmuştu.(hala içimde yaradır bu durum,bir çocukluk hayalim elimden alındı resmen)Buna benzer neler gördüm daha öğretmen çocuğunun annesinin isteğiyle sözlüsünün artırılması vs vs,hakkımız çok yendi ve hiçbir şey yapamadık.İnsanın daha küçük yaşta böyle şeyler yaşaması onu ürkek,hakkını aramaya korkan bir birey yapıyor ve öğretilmiş çaresizliğe itiyor.Hocam sizi de yürekten tebrik ediyorum böyle şeylere müsamaha göstermediğiniz için.

Son düzenleme:

konu sahibi de öğretmen değil mi ne biçim bir söylem o ,teşekkürler arkadaşım sana bu öğretmenlerle ne kadar uğraşıyorlar ya....

guzel arkadaslarim butun yorumlari okudum.olumlu ya da olumsuz elestirilere hepsine tesekkur ederim.ama ogretmenimize karshicbir zaman saygisizlik ya da kapris yapmadik simdiye kadar.hatta bazeuklarim ogretmen ceza verdi der ben de ogretmenler bazen ceza verir diyorum. tabi ki cocuklarimi guzelce dinleyerek.ozel gorev vermeme konuksunda hakli olabilirsiniz.cunku cocuklaarim gercekten uzun boylu ve masallah ozguveni olan cocuklar.basligim da kotu olmus gercekten.annelik cok marazli bir duygu.bir de ozel beklentilerimi (incelik nezaket ilgi )en aza indirsem iyi olacak galiba.herseyden onemlisi cocuklarimin (masallah)hergun okula isteyerek mutlu bir sekilde gidiyor olmasi.okulda farkli,olumsuz bir tutum olsaydi cocuklarin tavrindan anlasilirdi galiba simdiye kadar...

meslektaşım,bence siz haksızsınız kırık masa kesinlikle tesadüftür,dans konusuna gelince haklı olabilirsin ama bizimde bazen gözümüzden kaçabiliyor,keşke pikniğe gitseydiniz yağmur başlayınca herkes ne yapıyorsa sizde öyle yapardınız ,benim oğlumunda okuma bayramı oldu dansta en arkadaydı ama öğretmeni oğlumu çok seviyor öve öve bitiremiyor gidip kavga mı edim benim çocuğum çalışkan niye en arkada diye,bence olumlu düşün arkadaşım ne güzel demekki kızlarınıza iyi davranıyorki onu seviyolar öyle değil mi?

Sizin etmediğinizi biliyorum arkadaşım, size cevap yazan arkadaş sizin öğretmen olduğunuzu gözetmeden yazmış ,ayrıca biz öğretmenlerinde diğer arkadaşım da ona cevap yazmış ona teşekkür için yazdım, bazen annelik duygularmızla çocuklarımız en iyisini yapsın istiyoruz işte...

Bu söyleme itafen yazmıştıkkkkk...

meslektaş olduğunuza göre daha empatik düşünmeniz gerekirdi. öğretmen elinde sihirli değneği olan bir büyücü değil bunu herkes kabullensin artık. ayrıca aramızda da kör cahiller mevcutmuş. Allah onları ıslah etsin

Kızlarım gerçekten uzun diye soylemişsiniz oyuzden arkaya koymuştur öğretmen bende öğretmenim sınıfımda yılsonu için kıyafet aldık sınıfımdaki (hepsi 5 6 yasında) kızlardan bazıları 3 4 yaş aldı bazıları inanmazsınız ama 8 9 yaş aldı çok iri kızlarım var 3 4 yasında olan çocuğu arkaya diğerlerini one uzunları yani koysam gorunmez diye dusunmuştur. Bende mesela soyle yapıyorum uzunlardanda one koyuyorum kenara koyuyorum arkadakilerin gorunmesini engellemiyor bende uzun olduğum için surekli en arkaya atıldım herşeyde. bu sebeple öğretmen olursam bunu hiç yapmıcama söz verdim. Uzun diye bir insan hep geride arkada kalmamalı.

Yılsonu gösterilerindeki sorunlar hiççç ama hiç bitmez benim çocuğum o oyunda neden yok vs. Velilerin okula gelip gitmesi bitmez buna çare olarakta hepsini butun oyunlarda oynatmakta buldum rahat ettim yine sorun çıkaranlar oldu tabi sunuculuk metni neden vermemişim verdiklerim ise onunki bilmem kiminkinden kısaymış uzun istiyormuş bir suru sorun öğretmen olmak zor. Çok duyarlı insanlar var ama bazılarıda sorun yaratır yaratır sonrada o kadar emeğe karşılık bir teşekkür etmez. Anca öğretmenin şevkini kırmayı öğretmeni üzmeyi bilir.

Sizide anlıyorum kasti bişey olduğunu sanmıyorum ama hepsi üstüste gelmiş bir anne üzülmüş rahat olun bence uygun diile duygularınızı ben diliyle öğretmeninize anlatırsanız oda bundan sonra biraz dikkat eder sizin için iyi olmasını sağlar bişeylerin çunkü hiç bir öğretmen velisi uzulsun istemez.

Anlattığınıza göre çoğu şey size denk gelmiş.Öğretmeninizin kasıtlı bir şey yaptığını düşünemedim ben.Siz bir anne olarak etkilenmişsiniz sanırım.Pikniğe gitmeyi iptal ettiğiniz zaman öğretmene telefon açıp sorabilirdiniz.Fazla hassas davranmışsınız.Anlattıklarınızda ben de büyük bir problem göremedim.Sevgiyle kalın...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…