Bu Ogretmeni Ne yapmali

bende öğretmen ailesinde büyüdüm ve kendimde öğretmenlik okudum.şuanlık çalışmıyorum.
bence siz fazlasıyla alınganlık yapıyorsunuz.
düşünsenize o sınıfta sadece sizin 2 kızınız okumuyor.o sınıfta yirmiden fazla veya az çocuk eğitim görüyor.tabi her veli kendi çocuğuna ilgi gösterilsin istiyor ama buda mümkün değil.her çocuğa derinden ilgilenmek,onları küsdürmemek,kalplerini kırmamak lazım ama sizin konuşmalarınızdan anladığım kadarıyla siz oğretmenlerin sadece sizin kızlarınızla ilgilenmesini istiyorsunuz.bu doğru değil ki.
her veli için evladı bütün çocuklardan değerlidir,özeldir ama çocuklar bir sınıfa girince hepsi aynıdır öğretmenin gözünde.diğeri diğerinden farklı değildir.kısacası öğretmen sevgisini sadece sizin kızlara vermemeli bütün sınıfa aynı vermeli ki bence öylede yapıyordur öğretmeniniz.:44:

Son düzenleme:
Her aile kendi cocuklarının en zeki,en yetenekli,en başarılı olduğunu düşünmek ister ama ancak öğretmenler bu konuda objektif olabilir..kızınızın düşündüğü kadar dans yeteneği yokmuş demekki ya da daha yetenekli çocuklar var..ayrıca birileri sondaki masada oturmak zorunda,grupta birileri en arkada yer almak zorunda her veli sizin gibi müdahele etse hiçbir sosyal aktivite yapılamaz..

Sizin anlattıklarınıza göre öğretmenin sizin 5-6 yaşındaki çocuklarınıza karşı bir garezi olması lazım..bu mantıklı mı sizce? Ahh şu aileler çocuk büyütürken keşke kendi egolarını katmayıp biraz çocukları rahat bıraksalar..yanlış yoldasınız nokta.

Dipnot: piknik için haber verilmemesi konusunda haklısınız belki bir açıklamaları vardır .belki o aileler öğretmeni arayıp ulaşmıştır bence bu konuyu konuşun mutlaka çünkü bunda haklısınız..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bir ayrıcalık beklemişsiniz ama yapılmamış. Bu durumda bir sorun yok.

Ama pikniğin kapalı alana alındığının haberinin neden verilmediğini sitem ederek sormak da hakkınız.

son aciklama :sinif annesini aradim gayet guzellikle ne hissetigimi anlattim.o da kesinlikle hakli oldugumu ve uzgun olduklarini soyledi.olay kapanmistir.nokta.

Bence masa konusunda haklısınız. Sonuçta en arkada kırık bir masaya atması şık değil kimseyi. Ama biz neden burada oturtulduk yerine, neden böyle bir masa vardı diye sormanız daha doğru olur. Diğer konularda ise öğretmenin bir suçu olduğunu düşünmüyorum. Piknik olayı sizin boşluğunuza gelmiş sanırım keşke arayıp sorsaydınız sabahtan şuan yapılacak birşey yok. Kızlar çok üzüldülerse, yakın arkadaşlarıyla güzel bir haftasonu etkinliği düzenleyebilirsiniz onları mutlu edecek ama canınızı o kadar sıkacak bir durum yok.

Sadece bizim cocuklarımız mükemmel, sadece biz mükemmel ebeveynleriz, sadece biz isimizi harika yapıyoruz.... Geriye kalan herkes tu kaka

Sadece piknik durumunda haber verilmedigi icin bir konusabilirsiniz.

Yok kirik masada oturdum yok kizima tek gosteri yaptirmadi yok arkalarda kaldilar. Sen istiyorsun ki senin kizlara pozitif ayrim yapilsin, standart davranis rahatsiz ediyor seni. Kendin ayrimci ogretmensen demek..

Hepsi art arda elince böyle düşünmeniz gayet normal. Piknik olayı için, keşke siz öğretmeni ya da sınıf annesini arasaydınız. O kadar veli arasında öğretmenin aklına gelmemiş olabilir.

isin tuhafi kizlarim ogretmenlerini cok seviyor.hergun okula gule oynaya gidiyorlar.yemek olayinda acaba alinganlik mi yapiyorum diye dusunuyordum ama bu piknik /pasta olayi cok sinir etti beni

Cocuklarla ugrasmak kolay degil evde biriyle ugrasmasi zorken onlar kactanesine bakiyor.hicbir tepki vermrnize gerek yok sizin icin onemli olan okulun onlara kattigi seyler varmi yokmu bunu tartmak.boyle kirik sandalye piknik gibi seylere takilmak yersiz bence.

Tamamen katılıyorum ama insanın evladı olunca ağırına gidiyo heralde herşey

Kızlar öğretmen diye okadarda savunma mekanizmanizi kullanmayın alınması gayet normal güzel bir dillede anlatmış zaten derdini. Masa kırık ise değişseydi.doğum günü parası için ulasmis herkese ama baktı gelmediler arasaydi sadece gelmeyenleri diyorum. Kızları öğrenince çok üzülür tabi.dans meselesine gelince öğretmenin niyetini bilmediğim için birsey diyemicem

Piknik iptal edilmemis, birsey olmamis. Niye arasinlar ki? Iptal deyip yine piknik yapsalar ayip olurdu, ya da hic haber vermeden iptal etseler ayip olurdu.
Ama gelmeyenleri ya da direk herkesi arayip hava bozuk ama piknik yapacagiz diye bildirmelerine gerek yok. Gelen gelir, gelmeyen gelmez. Gelenler eglenmelerine bakar. Koskoca insanlari (ogrenci velileri) arayip "niye gelmediniz, piknik iptal degil" demek zorunda degiller.

onu demek istemedim sevde normal bir gün değil hava yağışlı iptal oldugunu düşünmeleri normal aslında niyet önemli ayrıca aralarında iletişim eksikliğide yokmuş bence aramaliydi ama bu saatten sonra yapacak birsey yok unutun gitsin sıkmayın canınızı kedilalesi.

İşte böyle bir şüphe varsa, arayıp iptal mi diye sormak velinin görevi. Gelen nasıl gelmiş peki? Eminim birçoğu aynı şüpheyle öğretmeni aramıştır. Geri kalanı iptal olacağını düşünmemiştir. Bu da demek oluyor ki öğretmen herkesi tek tek aramak zorunda değil. Bilen biliyor, düşünen düşünüyor. Ha herkesi arayıp konu sahibini aramasaydı, o zaman haksızlık olurdu. Şu durumda öğretmeni hatalı bulmuyorum.

Öğretmen aramadı nasıl bir mantıktır ya öğretmenin 15 20 veliyi tek tek arayıp evet sevgili velilerim hava kötü ama biz yine de yapacağız pikniği mi demesi gerekiyordu ? yoksa Şüphe eden sizin aramanız mı mantıklıydı bi düşünün bence ki böyle bi tepki vermeniz için pikniğe hazırlanıp gitseydiniz ve iptal olduğu size bildirilmemiş olsaydı anca kabul edilebilirdi..

Bu sekilde olmuşsa evet haklısın ama gelmeyen kişi çok yokki küçük kızların hatri için bir Kibarlık yapsaydi neyse olan olmuş zaten kimse üzülmesin üzmesin artık

ögretmenin bir suçu yok. velinin ilgisizligi ve düşüncesizligi. arayıp kendin ögrenecektin piknik işinin ne olacagını.

diger konular ise (kırık masa, dan işi... falan) velinin kendisini ve çocuklarını ayrıcalıklı zannetmesinden kaynaklanıyor.

Bu arada konu sahibi hanim kusura bakmayin ama benim gozlemledigim kadariyla genelde her cocuk annesine gore mukemmel .herkes kendisine ve cocuguna ayricalik gosterilmesini bekliyor.sinifta 15 20 tane daha cocuk var hatirlatayim.hicbir ogretmen bu cocuga ve annesine gicigim diyip kirik masaya oturtmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…