Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

dayım meb de oldugundna bılıorum her ay okullrın kını bız oduyoruz derdı ordan bılıyorum bı okulun elektırıgı 1 mılyarı gecıordur okulda nerde her ay okadr odıcek

okul ödüyor faturalarını artık ki bizim şubat doğalgaz faturamız 17 bin tl elektirik faturamız 12 bin tl idi...

Buna rağmen hiçbir tepkide yok velilerde,ancak kendi kendimize konuşup çatır çatırda paraları öderiz.E bende olsam bende bütçe ayırmam :ssz:

çok haklısınız.herkes kolay olanı yapıyor çünkü..okulu,öğretmeni,veliyi suçlamaktan kolay ne var? bakın yazılanlardan görüyoruz ki bazılarının okulların durumundan bile haberi yok ama net suçlamalar yapabiliyorlar.devlet okulu diye herşeyi devletin karşıladığı düşünülüyor oysaki bütün okular borç içinde.yoksa emşn olun hiçbir müdür para diye el açmaz,aslında bu çok aşağılayıcı birşey.

bı devlet okulunda sene basındna sene sonuna kadr bı cocugun masrafı 2bını gecıyor e 2bın devlete verene kadr sahsı gorusum tutar cocgumu 40 kıslık sınıf yerıne 20 kısılık bı sınıflı ozel okula yolar taksıt taksıt tıkır tıkır oderım hıc yokdan zart su parası zurt bu parası derdım olmaz sımdık okudukca gozlerımı :53: yapıp yenıden okul arayısına basladım :D neten

bence de verin:23:
tabi verebiliyosanız

Son düzenleme:
gerçekten öyle olduğunu mu zannediyorsunuz???

valla konu sahibi arkadaşım yazdığınız masraflar sizin çocuğunuzun özel harcamaları ister verirsiniz ister vermezsiniz...öğretmenler günü hediyesine katılmayıverin...almayıverin...ki doğrusu budur...öğretmenler gününde zorunlulukmuş gibi tüm velilerin toplanıp öğretmene hediye alması zaten yanlış ve siz de sanki bunu okul istiyor gibi yazmışsınız...

şikayetinizi buraya değil okullara gerekli ödeneği sağlayamayan bakanlığa bildirin bir zahmet....

Özel masrafmı 23 nisana kadar ödediğim her ay 20 tl olan çalışma parasını çocuklar daha oyunu unutmadan neden tekrar ödeme yapayım. Eğitime dair her türlü parayı öderim ama devletin bana verdiği kitapta yeterli bilgi yoksa ben ekstradan ilave kitap alayım adı devlet benim çocuğumu okutuyor oluyor. hııı hıı tek başıma gider şikayetimi bildiririm. buradan öyle konuşmakla olmuyor hanımefendi, Hangi Devlete nereye şikayet edicem bilginiz yada bilgisi olan varmı ????????

Zaten öğretmenleri suçlamak çok saçma olacak çünki onlarda aynı zamanda birer veli :))

Yasa diyorki eğitim ve öğretim parasızdır,velilerden para istemek suçtur ..şikayet edin diyor ama gerekli yerlere şikayet eden olmazsa kimsede ses çıkarmaz.Azcık hakkımızı aramayı düşünebilsek herşey süper olacak .
Mesela konu sahibi arkadaşım buraya yazdıklarını M.E.B'e dilekçe olarak yazsan bence daha faydalı olacaktı size.

ben anasınıfı öğretmeniyim.ayda 15 tl aidat alıyoruz.okulun ihtiyaçları oluyor bazen böyle paraları toplamak mecburi oluyor.ama yine de öğretmene de bağlı olduğunu düşünüyorum.biz okulda 3 öğretmeniz.mesela yılın başında kırtasiye listesi yaptık.markaları o kadar abartmışlarki.bi hesapladım benimki 25-30 tlyi bulurken onlarınki 60-70i geçiyordu.inanın aynı işi görüyor.bizim velilerin durumu çok iyi değil.asgari ücretle çalışanlar var.gerksiz masraf çıkarmak istemiyorum.mesela boyaları bitse aidattan alıyorum.diğerleri ise velilerden istiyorlar bana nelere para veriyorlar boşver alsınlar diyorlar.tamam da aidatı niye topluyoruz o zaman.23 nisan gösterisinde lcw den 25 tl ye aynı elbiseyi aldırdım hepsine bi görseniz nasıl şık oldular.erkeklere de ordan eşofman altı bi tişört.hem sonra da giyerler.mesela okula bi ara yardım için yapboz getirmiş biri bütün çocuklar 4 tl ye alsın diye.vermedim açıkcası hiç.belki istemiyorlar böyle şeyleri zorlamayı sevmiyorum.heleki öğretmenler günü olayı.heralde abartılı hediyeler falan alınsa yerin dibine geçerim.kısacası okulların belli yardımlara ihtiyaçları var ama gereksiz gösteriler kermesler bilmemnelerle saçma masraflar çıkarılmasına çok karşıyım

lise öğretmeniyim öğrenciler bile öyle alışmış ki.. kantinde yazılı için çektiğim para 10 kuruş, öğretmenler odasında 5 kuruş. eğer kantinde çektirirsem 10, öğretmenler odasında çektirirsem 5 kuruş topluyorum. vicdanım sızlıyo kantinde çektirmeye öğretmenler odasında çekiyorum. bozulursa kantinden, ama çocuklar bi türlü toplamaz benim çektirdiğimi yine cebimden veririm. kantinden çektiğim ise hemen bir ders içinde toplanır. benim için çok önemi yok ama bu şekilde alışmış çocuklara çok yazık.. zerre kul hakkı düşüncesi yok bir lise talebesine de çok birşey öğretilemiyor artık hele ki insanlık adına.

Özel masrafmı 23 nisana kadar ödediğim her ay 20 tl olan çalışma parasını çocuklar daha oyunu unutmadan neden tekrar ödeme yapayım. Eğitime dair her türlü parayı öderim ama devletin bana verdiği kitapta yeterli bilgi yoksa ben ekstradan ilave kitap alayım adı devlet benim çocuğumu okutuyor oluyor. hııı hıı tek başıma gider şikayetimi bildiririm. buradan öyle konuşmakla olmuyor hanımefendi, Hangi Devlete nereye şikayet edicem bilginiz yada bilgisi olan varmı ????????

değil mi ama ....bakın ne güzel farketmişsiniz ....sorumluluk sahibi, hakkını arayan bir vatandaş gibi öğreniverin ozaman...doğru öyle orda burda sadece konuşarak olmuyor...

Biz çok zengin bir ülke değiliz maalesef bence cocuklarınız şanslı güneydoğuda çalıştım yıllarca kalem alamayanlar vardı ayrıca devletin verdigi kitabı kullanmak zorundayizi ekstra kitap aldırmak suçtur bilginiz olsun biz öğretmen olarak eksiği karşılıyoruz zaten bilgimizle..size zorla ekstra kitap aldiriamaz

Son düzenleme:
arkadaşlarbenimde 1.sınıfa giden ikizleri var..ve her ödemeyi 2si için yaptık:19:
30+30okul aidatı---100+100 pc parası-50+50 kaynak kitap---30+30 perde-masa örtüsü---100+100 23 nisan gösteri parası----dahada ufak tepek sınıf temizletme parası,şu parası,bu parası.:36::36::36:...güya devlet okulundayız.:19::19:..ben ne yapayım...:27::36::36::36:

siz de haklısınız ama okul da haklı...

devlet yeterli kaynak vermiyor...

hem sizde adatlar iyiyöiş.. bizde yıllık300 tl.. 2 kızım var.. yıllık 600 tl sadece okul aidatı, ayrıca dediğiniz gibi bilgisayar, fotokopi, 23 nisan, barkovizyon, perde vs..için de çocuk başı 250 tl topladık sene başında. 23 nisan için de 100 tl yine çocuk başı...

kimse istemiyor vermeyi ama yapacak birşeyimiz yok.
ayrıca aidatların da nereye gittiğini biliyoruz, diğer paraların da...

şüpheniz varsa okul aile birliğinin hesaplarını incelemek isteyebilirsiniz. bu en doğal hakkınız..

eskiden o da yoktu.. insanoğlu buldukça fazlasını ister ya o hesap.. ben hazırlık okurken yüzmilyonlar tutan ingilizce kitaplarını almak için gece uykularımızın kaçtığını, evde bir hüznün hakim olduğunu hatırlarım.. ne günlerdi:50:

Zaten öğretmenleri suçlamak çok saçma olacak çünki onlarda aynı zamanda birer veli :))

Yasa diyorki eğitim ve öğretim parasızdır,velilerden para istemek suçtur ..şikayet edin diyor ama gerekli yerlere şikayet eden olmazsa kimsede ses çıkarmaz.Azcık hakkımızı aramayı düşünebilsek herşey süper olacak .
Mesela konu sahibi arkadaşım buraya yazdıklarını M.E.B'e dilekçe olarak yazsan bence daha faydalı olacaktı size.

Bunu ben tek başıma değil hep beraber yapmalıyız.

eskiden o da yoktu.. insanoğlu buldukça fazlasını ister ya o hesap.. ben hazırlık okurken yüzmilyonlar tutan ingilizce kitaplarını almak için gece uykularımızın kaçtığını, evde bir hüznün hakim olduğunu hatırlarım.. ne günlerdi:50:

peki çocuklarımız üniversiteye gelince ne yapıcağız harç parası kitap parası offffffffff düşünemiyorum bile..:26:

siz de haklısınız ama okul da haklı...

devlet yeterli kaynak vermiyor...

hem sizde adatlar iyiyöiş.. bizde yıllık300 tl.. 2 kızım var.. yıllık 600 tl sadece okul aidatı, ayrıca dediğiniz gibi bilgisayar, fotokopi, 23 nisan, barkovizyon, perde vs..için de çocuk başı 250 tl topladık sene başında. 23 nisan için de 100 tl yine çocuk başı...

kimse istemiyor vermeyi ama yapacak birşeyimiz yok.
ayrıca aidatların da nereye gittiğini biliyoruz, diğer paraların da...

şüpheniz varsa okul aile birliğinin hesaplarını incelemek isteyebilirsiniz. bu en doğal hakkınız..

canım haklısın:31:ama okulun temizlik, güvenlik adına bir hizmeti yok :19:neden daha çok aidat verelim :19:sınıfı bile veliler aramızda toplayıp kadın tutup temizletiyoruz..:31:yoksa diğerlerine birşey demiyoruz paşa paşa veriyoruz..:27:..çocuklarımız için:31:

kimse de şikayet etmezdi ben bu yüzmilyonları neden veriyorum diye...gerçi o kitaplar ve şimdiki kitapları kıyasllanabilir mi orası da ayrı bir tartışma konusu....

ben anasınıfı öğretmeniyim.ayda 15 tl aidat alıyoruz.okulun ihtiyaçları oluyor bazen böyle paraları toplamak mecburi oluyor.ama yine de öğretmene de bağlı olduğunu düşünüyorum.biz okulda 3 öğretmeniz.mesela yılın başında kırtasiye listesi yaptık.markaları o kadar abartmışlarki.bi hesapladım benimki 25-30 tlyi bulurken onlarınki 60-70i geçiyordu.inanın aynı işi görüyor.bizim velilerin durumu çok iyi değil.asgari ücretle çalışanlar var.gerksiz masraf çıkarmak istemiyorum.mesela boyaları bitse aidattan alıyorum.diğerleri ise velilerden istiyorlar bana nelere para veriyorlar boşver alsınlar diyorlar.tamam da aidatı niye topluyoruz o zaman.23 nisan gösterisinde lcw den 25 tl ye aynı elbiseyi aldırdım hepsine bi görseniz nasıl şık oldular.erkeklere de ordan eşofman altı bi tişört.hem sonra da giyerler.mesela okula bi ara yardım için yapboz getirmiş biri bütün çocuklar 4 tl ye alsın diye.vermedim açıkcası hiç.belki istemiyorlar böyle şeyleri zorlamayı sevmiyorum.heleki öğretmenler günü olayı.heralde abartılı hediyeler falan alınsa yerin dibine geçerim.kısacası okulların belli yardımlara ihtiyaçları var ama gereksiz gösteriler kermesler bilmemnelerle saçma masraflar çıkarılmasına çok karşıyım

Tebrik ediyorum sizi. İşte sizde bir öğretmensiniz. sene başında elimize liste verilir. Hep markalı. 23 nisan için diktirdiğimiz kıyafete 70 tl ödemiştik şimdi elimizde kaldı ve nerede giyecek öle sokakta yada gezmede giyilebilecek bir kıyafet değil. Bende öğretmene şunu önericem bu kıyafetleri durumu iyi olmayan başka okula bağışlayalım..

canım haklısın:31:ama okulun temizlik, güvenlik adına bir hizmeti yok :19:neden daha çok aidat verelim :19:sınıfı bile veliler aramızda toplayıp kadın tutup temizletiyoruz..:31:yoksa diğerlerine birşey demiyoruz paşa paşa veriyoruz..:27:..çocuklarımız için:31:

eğer temizlik ve güvenlik için birileri tutulursa onunda parası yine sizden alınacak,maaşını yine siz vereceksiniz.aidat bunlar için alınmıyor ki.var olan borçlar kapatılıyor,faturalar ödeniyor.

tuvalet temizliği sabunlar vs. de yok???? nasıl yaaaa!!!

bizim okul çok büyük.. bu yıl çatı bakımı yapıldı, o çok para tuttu. bir de koridorlar bile o kadar büyük ki (lise diye planlanarak yapılmış okul) 1 görevli yetmediği için (devlet sadece 1 görevli veriyor) 2 görevli daha alındı.. onların maaşları ve sgk'ları var.. tabii okul bu kadar büyük olunca deterjan masrafı da fazla oluyor..

zaten hesapları okulun sitesine koyuyor okul aile birliği..isttersek gidip sorabiliyoruz da:) çok şeffaflar ve çok hoşuma gidiyor açıkçası.. üste para verseler yapılacak iş değil bence...

bence sen de bir sor bakalım nereye gidiyor aidatlar diye..
belki doğalgaza filan gidiyordur. çünkü devletin verdiği aylık doğalgazla okulu ancak 1 hafta ısıtabilirsin...

eğer temizlik ve güvenlik için birileri tutulursa onunda parası yine sizden alınacak,maaşını yine siz vereceksiniz.aidat bunlar için alınmıyor ki.var olan borçlar kapatılıyor,faturalar ödeniyor.
bende onu diyorum canım arkadaş dedi ya 600 falandı sanırım verdik..bende olmayan hizmet için neden para verelim diyorum:19:
tuvalet temizliği sabunlar vs. de yok???? nasıl yaaaa!!!

bizim okul çok büyük.. bu yıl çatı bakımı yapıldı, o çok para tuttu. bir de koridorlar bile o kadar büyük ki (lise diye planlanarak yapılmış okul) 1 görevli yetmediği için (devlet sadece 1 görevli veriyor) 2 görevli daha alındı.. onların maaşları ve sgk'ları var.. tabii okul bu kadar büyük olunca deterjan masrafı da fazla oluyor..

zaten hesapları okulun sitesine koyuyor okul aile birliği..isttersek gidip sorabiliyoruz da:) çok şeffaflar ve çok hoşuma gidiyor açıkçası.. üste para verseler yapılacak iş değil bence...

bence sen de bir sor bakalım nereye gidiyor aidatlar diye..
belki doğalgaza filan gidiyordur. çünkü devletin verdiği aylık doğalgazla okulu ancak 1 hafta ısıtabilirsin...

canım bizim okul daha yeni ilk senesi aslında aidat 30un dışında 50 şer daha istiyorlar ama kimse vermediği için bende vermek istemiyorum....çünkü pc parasını bile vermeyen çok var...ben ikisinide hemen ödedim..:19:temizlik yok canım ,güvenlikte yok...:19:1 tek hademe çalışıyor oda nekadar yeterse....aslında sene başında başkalarıda vardı ama onlar süreli çalışıyormuş çok kalmadılar....:19:

vermeyin aidat sizi okuldan mı atacaklar? öyle bir hakları yok. eğer şikayet yapacaksanız gerçi herkes birbirinin adamı olmuş yapsanızda boşuna ancak bakanlığa intikal ettiğinde ki o arada yıldırmaya çalışacaklar o zaman birşeyler çıkar. o da uzun iş. ilk önce kesin bir red mektubu alınır onu bir ay beklemelisin sonra daha üst kuruma derken hoop çocuğunuz mezun olmuş

Back
X