• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

6 aydan küçük bebeklere ister mama içsin ister emsin su verilmez. Hiçbir doktor da önermez. Lütfen burada yaptığınız yanlış şeyleri yazmayın. Siz istediğinizi verebilirsiniz ama başkalarını da yanlış yönlendirmeyin.

Emzik ve biberon meme reddine sebep oluyor. "Ama benim bebeğim de olmadı." diyenlere bakmayın. Etrafınızda hem emzik emen hem de sadece anne sütü alan bebek çok çok azdır. Demirbaş gibi çocuk doğmadan bunları alıp kendinizi şartlamayın. Biberon da emzik de anne sütünün artmasını engelleyen metaryeller. Doğum yapacak kadınlar en çok emzirme üzerine araştırma yapsınlar. Alacağınız emzikten bin kat daha faydalı bebeğiniz için doğru emzirmeyi öğrenmek.

Evet, her annenin sütü olmayabiliyor (ki bu çok düşük bir olasılık), ülkemizde çoğu bebek annenin emzirmeyle ilgili yeterli bilgisi olmadığından ememiyor. Doğru tutuş bilinmediğinden, etrafın yanlış yönlendirmelerinden dolayı annenin emzirmesi olumsuz etkileniyor.

Lütfen emzirmeyi araştırın. Ben de bu konuda bayağı bilgiliyim, sormak isteyen anne adayları varsa özelden mesaj atsınlar. Daha da bilgilendirme yaparım.

Aslında izlememeye ve moralimi bozmamaya çalışıyorum ama bu konularda çok hassas olduğumu bilen tanıdıklarım sagolsunlar, gönderiyorlar, izliyorum. Daha dün mesela "gecinemeyen kadın bedenini satsın" diye bir şey gördüm. Dondum, kaldım.

Malum Parti'nin seçmen kitlesini az çok analiz etme fırsatım oldu. Hemen hemen çoğu kabul etmiyor ekonomik krizi. Onlara göre hep halkta suç. Çalışmayan, iş beğenmeyen halk. Fiyatlar da gayet makul. Dolar da dış guclerin oyunu. Ülkeye doldurulan, ne idugu belirsiz 15 milyon siginti sayesinde fabrikalar işçi buluyor, onlar olmasa mazallah ülke batardi, öyle diyorlar. Liderlerinin ağzıyla konuşuyor hepsi ama yemezler, gidiciler. ben buna ilk defa bu kadar inanıyorum.
Ben hergün seyrediyotrum o dayıları teyzeleri,geçinemiyorum diyenler olayın sonunda gerçeği patlatıyorlar maalesef.
Eskilere gidip sebeb diye soruncada bilmiyorlar açıklama yapamıyorlar işte,buna aklı var fikri yok diyorum..

Sling kanguru almayacağım net yani.
İzmir de yapış yapış oluruz çocuğa zulüm bence hem mis gibi araba aldım ona binsin :KK70:
Emzik bir taneyle başlayacağım tutmazsa sıkıntı olmasın :KK70:
Omuz örtüsü yerine ağız mendili.
Eldiven bende pek istemiyorum ama en azından 15 gün falan kullanılır herhalde.

Şapka değil de bandana istiyorum ben :KK36:
Küvetini de daha bugün aldım.
Ağlarım :110:
ben ilk günler hep slingle gezdim evde, çünkü korkutmak gibi olmasın ama uyumuyor :)) 6.aydan sonra düzgün uyumaya başladı şükürler olsun..tabi evde yapış yapıştık o ayrı ama yine de slingdeydi..
küveti de 1 yıl kullandık sonra banyo oturaklarından aldım onlar ucuz 2 tane aldım ikincisi hep sokaktaydı sahile onla gittiysek içine oturtuyordum oylanıyordu ..diğeri hep banyodaydı hep onla gezdik :))

Kimyonu ben içtim ama vermrye cesaret edemedim bebeğe

Bir de kamu spotu yapayım
forevermorrenk forevermorrenk rezene içmeyin bebeğe içirmeyin

Son çalışmalar içerisindeki estragol maddesinin bebekte ileride kanser yaoma ihtimalini arttırdığını gösteriyor
gaz damlası 1 sene önce 40 tl ye alıyordum eve her ay 1 tane bitiyordu ...şimdi 2 ye katlasa ayda 80 tl...

ben ilk günler hep slingle gezdim evde, çünkü korkutmak gibi olmasın ama uyumuyor :)) 6.aydan sonra düzgün uyumaya başladı şükürler olsun..tabi evde yapış yapıştık o ayrı ama yine de slingdeydi..
küveti de 1 yıl kullandık sonra banyo oturaklarından aldım onlar ucuz 2 tane aldım ikincisi hep sokaktaydı sahile onla gittiysek içine oturtuyordum oylanıyordu ..diğeri hep banyodaydı hep onla gezdik :))

Sling şundan istemiyorum; işe döneceğim o yüzden bebeğimi mümkün mertebe sakinliğe alıştırmak istiyorum.
Annem bakacağı için benden sonra zorlansın istemiyorum.

Tabi şartlar ne gösterir bilmiyorum ama almam diye düşündüm :)

Büyüyünce kulaktan ölçtürmüyor diyorlar, temassız alın diyorlar
bizim dr temassız sağlıklı sonuç vermez en iyisi kulaktan demişti ben de öyle doktora sorarak aldım ..ayrı kendimize de başlığını değiştirip kullanıyoruz...çocuk da ölçtürüyor hatta onu oyun gibi yaptı bizim kulağımıza da tutup ölçüyor kendi :))

bizim dr temassız sağlıklı sonuç vermez en iyisi kulaktan demişti ben de öyle doktora sorarak aldım ..ayrı kendimize de başlığını değiştirip kullanıyoruz...çocuk da ölçtürüyor hatta onu oyun gibi yaptı bizim kulağımıza da tutup ölçüyor kendi :))

Büyümüşte ateşinizi mi ölçüyor kuzu :))

Sling şundan istemiyorum; işe döneceğim o yüzden bebeğimi mümkün mertebe sakinliğe alıştırmak istiyorum.
Annem bakacağı için benden sonra zorlansın istemiyorum.

Tabi şartlar ne gösterir bilmiyorum ama almam diye düşündüm :)
duruma göre alırsın benimki 40 ı çıkana kadar asla slingsiz uyumuyordu tüm gün mızlanıyordu uykusuzluktan..sonra da gaz başladı yine uyumadı..4. ayda zaten uyku gerilmesei dönemi oluyor o dönem çıldırdım da hamak aldım.5.ayda hamakta kendi kendine uyumaya başladı da rahat ettim bildiğin 5 ay güzdüz uykusu hiç uyumadı ve hep huzursuz mızlandı...

Bugün haberde pazarda genç bir anneye soruyorlsr bu soruyu. Kadın kocasının asgari ücretle çalıştığını onun da dışardan kumaş diktiğini iş geldikçe gittiğini söyledi. Bu sırada da bırakacak kimsesi olmadığından dört yaşındaki çocuğunu yalnız eve kilitleyip gidiyormuş. Allaha emanet diyor. Bizi bu hale getiren herkese o kadar hınç doluyum ki…

6 aydan küçük bebeklere ister mama içsin ister emsin su verilmez. Hiçbir doktor da önermez. Lütfen burada yaptığınız yanlış şeyleri yazmayın. Siz istediğinizi verebilirsiniz ama başkalarını da yanlış yönlendirmeyin.

Emzik ve biberon meme reddine sebep oluyor. "Ama benim bebeğim de olmadı." diyenlere bakmayın. Etrafınızda hem emzik emen hem de sadece anne sütü alan bebek çok çok azdır. Demirbaş gibi çocuk doğmadan bunları alıp kendinizi şartlamayın. Biberon da emzik de anne sütünün artmasını engelleyen metaryeller. Doğum yapacak kadınlar en çok emzirme üzerine araştırma yapsınlar. Alacağınız emzikten bin kat daha faydalı bebeğiniz için doğru emzirmeyi öğrenmek.

Evet, her annenin sütü olmayabiliyor (ki bu çok düşük bir olasılık), ülkemizde çoğu bebek annenin emzirmeyle ilgili yeterli bilgisi olmadığından ememiyor. Doğru tutuş bilinmediğinden, etrafın yanlış yönlendirmelerinden dolayı annenin emzirmesi olumsuz etkileniyor.

Lütfen emzirmeyi araştırın. Ben de bu konuda bayağı bilgiliyim, sormak isteyen anne adayları varsa özelden mesaj atsınlar. Daha da bilgilendirme yaparım.

Evet buna ben de katiliyorum

Bir tane oglum var dogumdan önce hic biberon emzik vs almadim, aklima bile gelmedi. 3. Aydan sonra emme sorunlari baslayinca bu bir ihtiyac oldu, ciktik aldik.

Doğduktan sonra ihtiyaçlar bence her bebegin kendi özelinde sekilleniyor. Basmakalip yapilan alisverisin cogu bosuna oluyor.

Süt sagma makinasi falan da öyle.
Belki süt hic olmayacak
Belki sagmaya yetecek miktar kalmayacak
Belki bebek duzenli emecek ve sagma olayina gerek olmayacak
Belki sütünüz bebeginize alerji yapacak sağip biriktirmenize gerek olmayacak.

Cok dagbasinda, yaylada, köyde falansaniz, sehre yilda 1 2 defa gidiliyorsa alinabilir bastan. Ama yoksa cogu bosuna masraf.

Son düzenleme:
duruma göre alırsın benimki 40 ı çıkana kadar asla slingsiz uyumuyordu tüm gün mızlanıyordu uykusuzluktan..sonra da gaz başladı yine uyumadı..4. ayda zaten uyku gerilmesei dönemi oluyor o dönem çıldırdım da hamak aldım.5.ayda hamakta kendi kendine uyumaya başladı da rahat ettim bildiğin 5 ay güzdüz uykusu hiç uyumadı ve hep huzursuz mızlandı...

Ben hamak beşik alacaktım şu 6 ay olana kadar yatanlardan şimdi ondan da vazgeçtim.
Hele doğsun diyorum hepsi kızıma göre şekillenecek :)
Tabi uyku sorunu olursa her şeyi denerim :D

Yeter ki uyusun

Bugün haberde pazarda genç bir anneye soruyorlsr bu soruyu. Kadın kocasının asgari ücretle çalıştığını onun da dışardan kumaş diktiğini iş geldikçe gittiğini söyledi. Bu sırada da bırakacak kimsesi olmadığından dört yaşındaki çocuğunu yalnız eve kilitleyip gidiyormuş. Allaha emanet diyor. Bizi bu hale getiren herkese o kadar hınç doluyum ki…

Dun eski isyerime ugradim ve bakacak kimse olmadigi icin anaokulundan eve servisle gelip, yalniz basina eve giren evde yalniz bekleyen cocugu olmasina ragmen ekonominin cok iyi oldugunu savunan var.

Dun eski isyerime ugradim ve bakacak kimse olmadigi icin anaokulundan eve servisle gelip, yalniz basina eve giren evde yalniz bekleyen cocugu olmasina ragmen ekonominin cok iyi oldugunu savunan var.
Hem üzülüyorum hem kızıyorum. Hem cahil bırakıldıkları için öfke duyuyorum hem de kendilerini bu hayata razı bıraktıkları için sinirleniyorum. Söylenecek şey çok da…

Hem üzülüyorum hem kızıyorum. Hem cahil bırakıldıkları için öfke duyuyorum hem de kendilerini bu hayata razı bıraktıkları için sinirleniyorum. Söylenecek şey çok da…

Adamın cebinde 5 lirası var, gırtlağına kadar borca girmiş hala çıkıp diyor ki yine olsun yine oy veririm.
Bunlara müstahak aslında ama yanlarında bizde yanıyoruz.

Ben hamak beşik alacaktım şu 6 ay olana kadar yatanlardan şimdi ondan da vazgeçtim.
Hele doğsun diyorum hepsi kızıma göre şekillenecek :)
Tabi uyku sorunu olursa her şeyi denerim :KK70:

Yeter ki uyusun
hamak daha fazla kullanılabilenlerden almanı tavsiye ederimm...biz 1 yaşına kadar kullandık. doğunca bakarsın ya inşallah uslu bebek olur da mışıl mışıl uyur

Back
X