• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Hem üzülüyorum hem kızıyorum. Hem cahil bırakıldıkları için öfke duyuyorum hem de kendilerini bu hayata razı bıraktıkları için sinirleniyorum. Söylenecek şey çok da…

Calistigimiz yer luks bir restorandi.
Adam diyor ki 1 kahveye 35 lira verebiliyor, 2 kisi yemek yiyip 400 500 lira, alkol de varsa 1000 lira odeyebiliyorsa kriz falan yok. Herkesin parasi varz herkes cok zengin.

Ben bunun neresindeyim diye sorgulamiyor.

Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..
Herkes bu na pek sıcak bakmıyo ama ikinci eli tavsiye ederim. Benim bi oğlum var bi çok şeyi ikinci el aldım . Oda yapmadım beşik ve büyük bir Şifonyer aldım ikeadan onları sıfır aldık maa şimdi keşke onları da ikinci el alsaydık diyorum. Gerçi kv aldı onları ama. Çocuk kiyafetleri belli bir yaşa kadar pek yırtılmiyo kardeşimin çocuklarının kıyafetlerini falan bana getiriyo. Bazı şeyleri de ben dolap ,tutumluanne, zebramo gibi ikinci el sitelerinden alıyorum. Yoksa şuan lcw de bile bir pijama 50-60 tl olmuş ben zaten yetisemem bu fiyatlara. Ayrıca aldığım her şeyi büyük alıyorum. Eskiden 3 ayda bir yeni kiyafetler giyerdi büyüdüğü için şimdi buyuneler biraz daha yavaşladı 2 yaşında 3-4 yaş kıyafeti gayet güzel oluyo. İki üç takım ayırıyorum toplum içine çıkınca güzel bir şeyler giysin diye diğerlerini günlük kullanıyorum. Çocuğuna hediye gelmiş ya da almış ama hiç kullanmamis olan ürünler de var . Ben de abimin ve akrabalarimizin kiyafetleriyle büyüdüğüm için bana normal bi durum geliyo ama bu ekonomik şartlarda da daha çok dikkat ediyorum

İki çocuklu çalışan kadınım. 10 senedir aralıksız kredi borçlarımız oldu, eve hiç çift maaş girmedi. Ama şu yaşadığımız son 6 aydan sonra anladım ki meğer ben bugüne kadar hiç geçim sıkıntısı çekmemişim. O günler bile iyiymiş. Çocuğa bot alacağım diye iki aydır bekliyorum hala alamadım.

İki çocuklu çalışan kadınım. 10 senedir aralıksız kredi borçlarımız oldu, eve hiç çift maaş girmedi. Ama şu yaşadığımız son 6 aydan sonra anladım ki meğer ben bugüne kadar hiç geçim sıkıntısı çekmemişim. O günler bile iyiymiş. Çocuğa bot alacağım diye iki aydır bekliyorum hala alamadım.
bende de 2 çocuk var aynen dedğin gibi 10 yıldır evliyim 10 yıldır sürekli kredimiz olduyor ve ev kredisi değil bu kirada oturuyoruz. araba almak için kredi kartlar aldı başına gitti kredisi vs. derken arkama dönüp bakıyorum ve hep kredili geçmiş hayatım

bende de 2 çocuk var aynen dedğin gibi 10 yıldır evliyim 10 yıldır sürekli kredimiz olduyor ve ev kredisi değil bu kirada oturuyoruz. araba almak için kredi kartlar aldı başına gitti kredisi vs. derken arkama dönüp bakıyorum ve hep kredili geçmiş hayatım
taksit taksit bir hayatımız var zaten.peşin hiçbir şey alamıyoruz don dahil

Benim tek çocuğum var. Bu sene ben de dedim eşime tam zamanında evlenmiş tam zamanında çocuk yapmışız. Yeni evlenene yeni bebeği olacak olana Allah güç versin. Bizim beş sene önce yüz liraya aldığımız eşyalar oldu beş yüz lira. Çocuk her sene mont ayakkabı eskitiyor büyük de alsan. Montlar 300 botlar 300. Yazık günah bize ya. Ben okulda çok alt üst takım kirletiyor diye ekstra takım alayım dedim de lcwden 3 takıma 400 verdim çıktım. Kendimize artık bir şey alamıyoruz da bu hızla giderse çocuğa da alamayacağız zaten. Eşime de diyorum hep biz nasıl okutacağız bu çocuğu diye. Daha bunun kitabı, kaynak kitabı, ekstra kaynağı, kursları, özel dersleri var. Nasıl altından kalkacağız bilmiyorum

Benim tek çocuğum var. Bu sene ben de dedim eşime tam zamanında evlenmiş tam zamanında çocuk yapmışız. Yeni evlenene yeni bebeği olacak olana Allah güç versin. Bizim beş sene önce yüz liraya aldığımız eşyalar oldu beş yüz lira. Çocuk her sene mont ayakkabı eskitiyor büyük de alsan. Montlar 300 botlar 300. Yazık günah bize ya. Ben okulda çok alt üst takım kirletiyor diye ekstra takım alayım dedim de lcwden 3 takıma 400 verdim çıktım. Kendimize artık bir şey alamıyoruz da bu hızla giderse çocuğa da alamayacağız zaten. Eşime de diyorum hep biz nasıl okutacağız bu çocuğu diye. Daha bunun kitabı, kaynak kitabı, ekstra kaynağı, kursları, özel dersleri var. Nasıl altından kalkacağız bilmiyorum
Bu sene benim büyük ortaokula, küçük anaokuluna başladı. Eylül ayından beri sadece çocuklara çalışıyoruz desem yalan olmaz sanırım. Asla eksikleri bitmiyor almayalım kalsın diyemiyoruz. İndirimdeyken almadığım bot üzerine öyle bir ekledi ki şimdi elim varmıyor o rakamı vermeye. Allah yardımcımız olsun gerçekten çok zor. Çocuklarıma da üzülüyorum, biz hiç para muhabbeti bilmezdik küçükken, alınırdı ya da alınmazdı. Şimdi 10 yaşındaki çocuk dolar artışından haberdar. Oturup ekonomi konuşuyor bizimle. Gerçekten üzülüyorum çocukluklarında bunlara maruz kalmalarına.

Un kilo fiyatı 8.5 TL olmuş 😱
Ekmek yarın 3 lira olacak, simit şu an 3tl.
Allah belamızı verdi heralde tövbe estağfurullah. Lüks harcama yapmadığımız halde zorlanıyoruz, kirada oturan insanlar, çoluk çocuk sahibi olanlar ne yapıyor. Cok üzgünüm

Asla weebaby Emzik tutmadı. Nuk denedik onu da tutmuyo. Beni kullanıyo emzik olarak :KK43:

Chicco deneyeceğim bu hafta. Var mı öneriniz?
Avent soothie bir deneyin.Benim oglanlardan biri yogun bakimdayken hemsire onu istemisti direkt almisti cene kaslari gelissin,refleksi gelissin diye.2 yasta güc bela biraktirdim.

Bez olayına aynen katılıyorum deneyerek gideceğim, stok yapmak gereksiz.
Şimdi anne yanı beşiklerden aldım ama 4-5 yaşına kadar götürecek bizi, dolap almam lazım eşyasına koyacak yerim yok.
Kıyafet çok almadım ilk bebeğim çok gelecektir eminim.

Bir kaç tane ağız mendili alayım yine de inşallah benimki de kusmaz :)

Çok doğru dedin noram küçük alayım bende :KK36:
Sudocrem çok önerilmiyor sürekli kullanıma yalnız bi araştırın isterseniz kötü pişiklerde kullanılıyor

Back
X