Bu para ile geçim olmaz mı?

Kira olmaması çok büyük bir avantaj. İnsanlar asgari ücretle zar zor da olsa geçiniyorlar. Bir de marketlerin indirimlerini falan takip edin. Bazen ciddi farklar oluyor. E-broşür uygulaması var telefona indirip ordan takip edebilirsiniz. Sigaraya çok gidiyor mesela öyle harcamalarda yoksa olur. Küçük yerde yaşamak çok avantajlı maddi açıdan. Bu yönden de şanslısınız. Büyük şehirde yaşarsanız zor derdim ama ulaşım sorununuz da yok. Hayat çok pahalı. Allah herkese geçim bolluğu versin inşallah.
Aminnn çalıştığım dönemde çok rahattı ciddi miktarlar kazandığım için sorun olmadı bugüne kadar biriken paralar harcandı hep şimdi bir anda sıfır gibi olduk. O yüzden de korktum biraz sanırım. Eşimin sigara durumu var bu akşam konuştuk bırakmak istiyorum ama olmuyor diyor bakalım nasıl yaparız

Para en cok market alisverisine gidiyor. Size tavsiyem kahvaktiliklari ve kuru gidalari toptan alin. Hem bereketli oluyor hem de daha hesapli. Meyve sebze alisverinizi pazardan yapin. Cikmadan once liste hazirlayin. Size yetecek kadar alin. Fazla alip bozulunca cope atmayin. Disardan mumkun oldugunca yemek yemeyin. Zaten sagliksiz. Tabi arada bir yapilir, o ayri. Elektrik ve su tuketiminizde tasarrufa dikkat edin. Ben evde asla fazladan lamba yakmam. Suyu idareli kullanirim. Bu sadece faturayla ilgili degil. O su bosa akinca icim acir benim. Bulasiklari akitmak icin bir ton su harcamaniza gerek yok. Daha az suyla da hallolur. Basilsa makina yikayacak. Ya da disinizi fircalarken musluk acik kalmasin. Bu tarz seylere dikkat ederek gecinirsiniz, merak etmeyin.

Amin sağolun. Ben ev kirası olmayınca belki iyi olur demiştim ama sanırım çok daha dikkat lazım

Keşke biraz daha çalışsaydınız
Önünüzde doğum var, elinizde küçük bir çocuk var, hastalığı ustalığı var, bebeklerin ekstra çok şeyi oluyor

Allah bağışlasın çocuklarınızı. 2 küçük çocukla 3 bin lira geçim bilemedim zor gibi geçinirsiniz ama ucu ucuna. Çocukların masrafını da düşünerek yazıyorum bunu. Küçük şehirde olmanızın avantajı var büyük şehir olsaydı mümkün değil geçinemezdiniz. Kızınıza siz işten çıkmadan önce kim bakıyordu? Keşke hamileyken işten çıkmasaydınız birikim yapardınız bebek doğana kadar
Aslında kızımın düzeni için bıraktım işi. Öyle gerekti ç. Annem bakıyordu normalde. Düşüncem birikim yapmaktı çok iyi gelirim vardı ama olmadı bir türlü böyle kaldık şuan

Doğalgaz ile ısınıyoruz. Oldukça büyük bir evimiz var birde. Ev kira değil. Borç aylık 500 600 tl civari var onun dışında bir ödeme yok
Bizim evde geniş ve evde çocuk olduğu için her odayı yakmak zorunda kalıyoruz çünkü evin her yerine girip çıkıyor. Yani borcunuza aylık 500-600 arası doğalgaz faturası ekleyip öyle düşünün. Ya gerçi bu parayla geçinmekten başka alternatifiniz var mı? Yani insan mecbur kalınca bi şekilde geçiniyor. Para az olunca ne kadar çok şeyden vazgeçebileceğinizi görmüş olursunuz.

Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım
Kıra yoksa 3000 fena bir para değil..eğer israf etmiyorsanız çok rahat gecinir

Para en cok market alisverisine gidiyor. Size tavsiyem kahvaktiliklari ve kuru gidalari toptan alin. Hem bereketli oluyor hem de daha hesapli. Meyve sebze alisverinizi pazardan yapin. Cikmadan once liste hazirlayin. Size yetecek kadar alin. Fazla alip bozulunca cope atmayin. Disardan mumkun oldugunca yemek yemeyin. Zaten sagliksiz. Tabi arada bir yapilir, o ayri. Elektrik ve su tuketiminizde tasarrufa dikkat edin. Ben evde asla fazladan lamba yakmam. Suyu idareli kullanirim. Bu sadece faturayla ilgili degil. O su bosa akinca icim acir benim. Bulasiklari akitmak icin bir ton su harcamaniza gerek yok. Daha az suyla da hallolur. Basilsa makina yikayacak. Ya da disinizi fircalarken musluk acik kalmasin. Bu tarz seylere dikkat ederek gecinirsiniz, merak etmeyin.
Genelde hep idareli birisi oldum aslında bu konularda ama yiyecekte baya bonkör olabiliyorum. Çöpe giden yemekler vs çok olabiliyor. Bence en çok buna dikkat etmem lazım. Küçük bir yerde yaşadıpım için pazardan alıyoruz ki meyve sebzeyi annem alır genelde. Bu dediklerinize dikkat edeceğim mutlaka

Genelde hep idareli birisi oldum aslında bu konularda ama yiyecekte baya bonkör olabiliyorum. Çöpe giden yemekler vs çok olabiliyor. Bence en çok buna dikkat etmem lazım. Küçük bir yerde yaşadıpım için pazardan alıyoruz ki meyve sebzeyi annem alır genelde. Bu dediklerinize dikkat edeceğim mutlaka

Sezon çıkmadan yapmadıysanız biraz kışlık yapın çok bereketli oluyor

Çöpe giden yemekler çoksa bunun adı bonkorluk değil istaftir. Israfta evin bereketini alıp götürür.

Bu konu çok tartisiliyor. Ben direk 2019 için belirlenen 4 kişilik bir ailenin açlik ve yoksulluk sinirinin yazayim.

Aclik siniri 2.107 TL
Yoksulluk siniri 6.863TL

Yoksulluk sinirinin epey altinda kaliyorsunuz yani ama açlik sinirini gecebiliyorsunuz. Gecinirsiniz yani.
O zaman kızımla ben aç değilmişiz 🙄 ama yoksul çıktık iyi mi 😭 Dışardan bakıp zengin sananlar utansın 😤
Konuya cevap olarak da maalesef bu ülkede 2200 tl ile geçinmek zorunda kalan aileler var. Harcamalara dikkat edildikten sonra ve belirli bir süre içinse bu durum; bence zorlanmazsınız. Boşuna strese sokmayın kendinizi.

Artan yemeği niye çöpe atıyorsunuz? Dipfrize atın. Yemeğinizin olmadığı bir gün indirip yersiniz.

Ya dimi eşim yok kış zor geçer Naparı bilmem diye yanıp duruyor
Buyuk sehirde o kadar maasa bile sahip olamayip ev gecindiren ayni zamanda kira odeyenler var .Bizde 3 5 ay sonra bu durumda olabiliriz bende bazen kara kara dusunuyorum ama sizin ev kendinizinmis biz kredi de odeyecegiz bakalim Allah yardmcmz olsun cumlemizin.

Esimin maasi tam 3bin bile degil. Kendi evimiz kirada biz baska evde kiradayiz. Arada 100 tl fark var. Arabamizi yeni sattik, satmadan once mazot gideride oluyodu. Benimde 2 yasinda kizim var. Bezini mamasini hep dedeleri aldi biz cok az aldik sagolsunlar.. 5 yillik evliyim kredi karti borcumuzu bir turlu sifirlayamadik.. her ay 1000e yakin kredi karti odemesi yapiyoruz. Arabayi sattik cunku arabayi alirken aldigimiz borcu odeyemedik. Yani biz ucu ucuna yettiriyoruz. Şuan ocaga kadar kredi kartini bitirip doguma sifirdan baslayarak girmek istiyorum..

Eğri oturup doğru konuşalım bence çok zor ama imkansız değil. Bir çok şeyden kısacaksınız..

Kış için faturalara en az 1000₺ gider. Doğalgaz zaten geçen kıştan fazla gelecektir. Onun dışında mutfak alışverişinde de hesaplı davranmanız gerek.

Artık bebek bezi, ıslak mendili ve maması da çok büyük masraf. Doktoru, aşısı derken çok zorlanacaksınız. Kıyafet, gezme gibi harcamaları kafadan silin zaten.
Mecbur kalınca idare edilir mutlaka..

Kis cikmadan brz hazirlik yapin kis sebzeleri her zmn daha pahali oluyor

Back
X