Bu para ile geçim olmaz mı?

Geçim olur ama kişiye bağlı biz 3 bine 2. haftayı zor görüyorduk kira ödemememize rağmen. Ama sıkıp geçindiğimizde oluyordu. Alkol sigara yoksa problemsiz gecinirsiniz

1000 tl mutfak masrafı +1000 tl faturanız olsa 1000 lira size kalır eşiniz abartmış ,sakin olun bi hesap yapın fuzuli harcamayın

Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım
Eşim 3000 TL alıyor pahalı bir sehirdeyiz çocuk da var maması bezi vs. Ev kira faturalar taksitler borçlar da var üstelik ve gecinebiliyoruz . Çok sikisirsak para lazımsa eşim bir hafta mesai yapar durum rahatlar . Ailelerden destek görüyoruz ama o parayı harcamiyoruz çocuğa saklıyoruz ve el surmedik daha . Üstelik kv kayinço gelir gider biletlerine kadar biz alırız eşimin sigarası da var falan avantajımız giyim vs gibi ihtiyaçlardan kaçınıp ucuz marketlerden indirim takip ediyoruz ve pek gelenimiz gidenimiz olmaz .

Yeni bebeginiz insallah ugurlu gelir size onu veren rizkini da verir iciniz rahat olsun
Haydan gelip huya gidecegine bebeginizi buyutecek olmaniz ne guzel rabbim yardimci olacaktir
Kucuk yerlerde yasamak kolaydir her sey daha ucuz ve dogal olacaktir muhakkak
Aylik uc bin ; kiraniz yok fazla bir masrafiniz yok eger aza kanaat ederseniz ve har vurup harman savurmazsaniz para bile biriktirebilirsiniz
Sizin dediginiz parayi birakin asgari ucretle kira ya da kredi odeyip gecinmeye cabalayan insanlar var
...
Kisliklarinizi kurutun ya da ev konservesi yapin salca tursu kurutmalik oh misss gibi recelinizi yapin kisin rahat edersiniz yeriniz de genismis ne guzel
Marketten yaginizi bulgurunuzu sekerinizi toplu ekonomik boy almaya calisin
Sigara konusunda da esiniz iyi tutunler var onlardan alip sarip icebilir her yerde satiliyor zaten
Hic uzulup bunun icin kendinizi bunaltmayin bebeginiz oyle ugurlu gelir ki butun aileye yetecek rizik getirir size siz bile inanamazsiniz
....

Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım

Önce eşiniz hemen sigarayı bırakmalı. Şu an sigaralara zam geldi. En uyduruk marka oldu 17,18 tl.
Dışarıda sosyalleşmeyi biraz askıya almalısınız. Yani sinema, tiyatro, dışarıda yeme içme olmamalı veya çok azalmalı. (Mesela ayda bir).
Giyim konusunda elzem bir ihtiyaç olursa almalısınız. Mesela bir t-shirt beğendiniz. Almamalısınız. Anca diğer t-shirtleriniz giyilmez duruma gelirse almalısınız.
İndirimleri takip etmeniz lazım. Özellikle bebek bezi, mama..vb gibi kalemlerde marketler indirim yaparsa toptan alın.
Doğalgaz konusunda tasarruf yapın diyemiyorum. Evet doğalgaza çok zam geldi ama bir çocuğunuz var diğeri de doğacak. Ama elektrik konusunda tasarruf yapabilirsiniz. Gün içinde televizyonu çok açmayın. Sadece oturduğunuz odada ışık açın.
Su konusunda tasarruf da yapılabilir. Sonuçta elde yıkamaya çok su gidiyor. Onun yerine bulaşık makinesi daha hesaplı.
Bir de mutfak konusunda çöp gıda olan abur, cubur miktarını keserseniz o kalemlerden de tasarruf yapılabilir.
Ama bu başlık altında asgari ücret alıp, hem kirada hem borçla yaşayanlar var diyenlere çok itibar etmeyin.
Bence onların kast ettiği yaşamak değil, hayatta kalmaya çalışmaktır.
Umarım en kısa zamanda gelir seviyeniz artar.
Çocuklarınızın ve sizin sağlıklı beslenmeniz önemli.

Sağlıklı Beslenmede ( Et,süt,yumurta,peynir,balık,sebze,meyve..vb) kalemlerle oluyor.Oralardan çok kısmamaya çalışın.
Sağlıklı doğumlar dilerim.. :dua:

Son düzenleme:
Keşke biraz daha çalışsaydınız
Önünüzde doğum var, elinizde küçük bir çocuk var, hastalığı ustalığı var, bebeklerin ekstra çok şeyi oluyor
Aslında çalışabilirdim ama bebeğimin düzeni çok bozulmuştu. Toparlanması için ayrıldım ve çok yorulduğum için ilgilenemiyordum

Bizim evde geniş ve evde çocuk olduğu için her odayı yakmak zorunda kalıyoruz çünkü evin her yerine girip çıkıyor. Yani borcunuza aylık 500-600 arası doğalgaz faturası ekleyip öyle düşünün. Ya gerçi bu parayla geçinmekten başka alternatifiniz var mı? Yani insan mecbur kalınca bi şekilde geçiniyor. Para az olunca ne kadar çok şeyden vazgeçebileceğinizi görmüş olursunuz.
Bu evde evet bize de 500 600 tl geliyor çok ödedik öyle fatura ama hiç koymamıştı bize. Şimdi biraz düşünür olduk işte. Bin TL rutin bir gider olacak aylık bez masrafı var kızımın bezi Allahtan ucuz inş bebekte o bezden kullanırsa sorun olmaz bez açısından ama sanırım iyi bir bütçe ayarlamak lazım fazladan hiçbir şey almadan biz bu işi hallederiz sanırım

Yol ve kira yok. Çok alışveriş yapan bir ailede değilsiniz.

Dogalgaz konusunda biraz dikkat etmeniz gerekiyor .

Bunun dışında sigara yoksa geçirirsiniz. Sigara aylık 400civar çöpe atıyor.
Eşimin sigarası var 600 tl ye falan geliyor aylık sanırım şuan evde onun konuşması var zaten bırakacaksın yok istiyorum ama bırakamıyorum falan diye ama umarım bırakır yoksa baya zor. Eşim kışın hep evde oturur genelde onun içinde bir masraf çıkmıyor kışın ama yemeğe çok para harcıyoruz. Sanırım onu kıssaak düzelir

Abartmayin isterseniz. Ulkede 6 bin kazanan aile tabi ki var. 😁 Gorumcemin tek basina +10bin geliri var.

Zaten ortalama 3 binle 2 kişi calissa bir evde 6bin oluyor.
Şuan ben açlık sınırında olduğum için yoksulluk sınırını göremiyorum görmek istemiyorum gibi oldu sanırım 🤣 yaaa zaten herkes bizim gibi yaşıyor gibi düşünmek istiyorum 🤣

Çöpe giden yemekler çoksa bunun adı bonkorluk değil istaftir. Israfta evin bereketini alıp götürür.
Yiyecek alma konusunda bonkörüm demek istedim aslında yoksa tabiki israf bu. Fakat ben bunun dengesini bir türlü kuramadım yani yemeği fazla mı yapıyorum napıyorum bilmem illa gidiyor sizler nasıl ayarlıyorsunuz

Başka ödeme yoksa 3000 tl ile geçinilir. Kış gelmeden 200-300 kenara atın ki yakıt parası çıksın. Kenarda paranız var mı doğum için? Yoksa onun için de biriktirmek lazım ekstra masraf olabiliyor doğum sonrası hastane kontrolleri , aşılar, gaz damlası vs görünüşte küçük miktarlar gibi olsa da kenarda birikim yoksa sarsıyor.

Eşimin sigarası var 600 tl ye falan geliyor aylık sanırım şuan evde onun konuşması var zaten bırakacaksın yok istiyorum ama bırakamıyorum falan diye ama umarım bırakır yoksa baya zor. Eşim kışın hep evde oturur genelde onun içinde bir masraf çıkmıyor kışın ama yemeğe çok para harcıyoruz. Sanırım onu kıssaak düzelir
Sarma tütün alsın..En güzelinde 1 kg 100 lira ...iki ay yeter

600 sigara
300 kredi
200 telefon demissiniz

2 çocuk da bez mi kullanacak? Kızınız kac yasonda? Allah yardimciniz olsun.

Back
X