Bu para ile geçim olmaz mı?

Bakmayın öyle geçilmez diyenlere lüks yaşamazsanız gayet güzel geçinirsiniz.Ama havalar hazır iyi ve doğalgaz parası ödemiyorken biraz para kenara koymaya çalışın ki ekstra bir gider ortaya çıktığında zorlanmayın.
Bu arada 2400 maaş alıp 700 tl kira ödeyerek çok rahat geçinen tanıdığım var.
Ama başka borçları yok.Umarım sizinde yoktur.

Genelde hep idareli birisi oldum aslında bu konularda ama yiyecekte baya bonkör olabiliyorum. Çöpe giden yemekler vs çok olabiliyor. Bence en çok buna dikkat etmem lazım. Küçük bir yerde yaşadıpım için pazardan alıyoruz ki meyve sebzeyi annem alır genelde. Bu dediklerinize dikkat edeceğim mutlaka

az yapin yemekleri
Bi paket makarnayi 3 kere de hasliyorum.
Sebze yemegiyle yarim kgden yapiyorum. Bir yemek bitmeden otekine gecmiyorum.
Cope yemek dokmek nedir?

Eşimin sigarası var 600 tl ye falan geliyor aylık sanırım şuan evde onun konuşması var zaten bırakacaksın yok istiyorum ama bırakamıyorum falan diye ama umarım bırakır yoksa baya zor. Eşim kışın hep evde oturur genelde onun içinde bir masraf çıkmıyor kışın ama yemeğe çok para harcıyoruz. Sanırım onu kıssaak düzelir
Eşinizin sigarayı bırakması lazım, 3000 TL maaş alıp 600 Tl 'sini sigaraya harcama lüksü yok esinizin.

Genelde hep idareli birisi oldum aslında bu konularda ama yiyecekte baya bonkör olabiliyorum. Çöpe giden yemekler vs çok olabiliyor. Bence en çok buna dikkat etmem lazım. Küçük bir yerde yaşadıpım için pazardan alıyoruz ki meyve sebzeyi annem alır genelde. Bu dediklerinize dikkat edeceğim mutlaka
Ne kadar maas alırsanız akın israf etmeyin evin bereketıde gitmesin. İnsan bir zaman sonra ne kadar yenecegını biliyor ona göre yapıyor. Misafir gelirken bile buna dıkkat ederım. Çok nadir elimin ayarı lı kacar

Kızlar biz küçük bir ilçede yaşıyoruz. Evimiz kendimizin eşim işe ücret ödemeden gidip geliyor. Bir kızım var hamileyim. Kızımla ilgilenmek için işi bıraktım. 3 bin TL gelirimiz var. Sizce bu para ile bir ay sonu getirilemez mi? Getirmek için ne yapmam lazım nasıl davranmam lazım bir süre böyle gidecek en azından bu kış böyle 3 bin ile geçecek sonra iş vs derken farklı olacak ama şuan bu durumdayız içime dert oldu ne yapmak lazım
Zorla olsa da geçinilir ama olmadık bir masraf çıkarsa (evin bir yerinde tadilat, acil memleketengitme falan gibi) o zaman zorlanırsınız

Bugüne kadar israf ettik aslında ama bundan sonra etmeyiz ben çalışınca baya ciddi israf vardı şimdi dikkat edersek böyle olmaz
3000 lirayla ne kadar israf edebilirsiniz ki?
Ben zorlanacağınızı düşünüyorum
Geçinelbilmek için eşinizin sigarayı azaltması lazım
Daha küçük boy tencere kullanıp daha az yemek yapın
Sizde evden yapabileceğiniz işlere bakın

O zaman kızımla ben aç değilmişiz 🙄 ama yoksul çıktık iyi mi 😭 Dışardan bakıp zengin sananlar utansın 😤
Konuya cevap olarak da maalesef bu ülkede 2200 tl ile geçinmek zorunda kalan aileler var. Harcamalara dikkat edildikten sonra ve belirli bir süre içinse bu durum; bence zorlanmazsınız. Boşuna strese sokmayın kendinizi.
Çok şükür belli bir süre için geçerli olacak. O tabloya bakınca gördüm de ben çalışıyorken bile paramız yokmuş aslında 🤭

Buyuk sehirde o kadar maasa bile sahip olamayip ev gecindiren ayni zamanda kira odeyenler var .Bizde 3 5 ay sonra bu durumda olabiliriz bende bazen kara kara dusunuyorum ama sizin ev kendinizinmis biz kredi de odeyecegiz bakalim Allah yardmcmz olsun cumlemizin.
Amin. Sanırım kemerleri iyice sıkmak lazım

• Beğen
Reactions: 000
Esimin maasi tam 3bin bile degil. Kendi evimiz kirada biz baska evde kiradayiz. Arada 100 tl fark var. Arabamizi yeni sattik, satmadan once mazot gideride oluyodu. Benimde 2 yasinda kizim var. Bezini mamasini hep dedeleri aldi biz cok az aldik sagolsunlar.. 5 yillik evliyim kredi karti borcumuzu bir turlu sifirlayamadik.. her ay 1000e yakin kredi karti odemesi yapiyoruz. Arabayi sattik cunku arabayi alirken aldigimiz borcu odeyemedik. Yani biz ucu ucuna yettiriyoruz. Şuan ocaga kadar kredi kartini bitirip doguma sifirdan baslayarak girmek istiyorum..
Allah kolaylık versin size de. Biz normalde çok güzel rahat yaşadığımız için şuan Cideen çok boşluğa düştüm. Nasıl yaparız bilmem bizim o tür masraflar bizde ama pazarlık kızımın giysi alışverişi annem yapar genelde bir onlar var iyiyiz o konu da

Eğri oturup doğru konuşalım bence çok zor ama imkansız değil. Bir çok şeyden kısacaksınız..

Kış için faturalara en az 1000₺ gider. Doğalgaz zaten geçen kıştan fazla gelecektir. Onun dışında mutfak alışverişinde de hesaplı davranmanız gerek.

Artık bebek bezi, ıslak mendili ve maması da çok büyük masraf. Doktoru, aşısı derken çok zorlanacaksınız. Kıyafet, gezme gibi harcamaları kafadan silin zaten.
Mecbur kalınca idare edilir mutlaka..
Bu durumda tabi gezme giysi vs olamaz zaten. Ki şuan bile baya kısıtladık o konuları. Ama tablo kemerleri sıkmazsak çok kötü sıkarsakta kötü gibi

Geçim olur ama kişiye bağlı biz 3 bine 2. haftayı zor görüyorduk kira ödemememize rağmen. Ama sıkıp geçindiğimizde oluyordu. Alkol sigara yoksa problemsiz gecinirsiniz
Eşim sigara kullanıyor. O biraz sıkıntı bizim için. Onun dışında bizde 3 binle aslında geçinemiyorduk ama şuan geçinmek zorundayız

Geçinmekten kastınız karın tokluguysa her türlü karnınız doyar da..
Allah korusun, çocuk bir hasta olsa bizde rahat 300 500 gidiyor ekstra.
Yani gecinirsiniz ama artı hiçbir masraf çıkmaması lazım.
Allah yardımcınız olsun.
Bebeğiniz sağlıkla dogsun.
Amin sağolun. O masraflar ciddi masraflar zaten şuan için valla part time bir iş mi baksam demeye başladım

Yiyecek alma konusunda bonkörüm demek istedim aslında yoksa tabiki israf bu. Fakat ben bunun dengesini bir türlü kuramadım yani yemeği fazla mı yapıyorum napıyorum bilmem illa gidiyor sizler nasıl ayarlıyorsunuz

Illa ki zamanla aileye gire yapmayı öğreniyor insan. Olcuyle yapın . Bakın çık geliyorsa bir daha kine yarıya indirin.

Kalan yemekleri atmayın. Koyun kaba buzluğa atın. Bir hafta sonra çıkarın çözülsün yiyin.

1000 tl mutfak masrafı +1000 tl faturanız olsa 1000 lira size kalır eşiniz abartmış ,sakin olun bi hesap yapın fuzuli harcamayın
Eşim şuan baya kötü durumda. Sanırım sigarasını düşünüyor içtiği için nasıl bırakırım bırakamam ama geçinemeyiz ve derken durum sıkıcı olmaya başlıyor

Back
X