Bu para ile geçim olmaz mı?

Meyve sebzeyi annem alıyor yıllardır öyle bşr bütçe yapmış her zaman o alır abime ve bana böyle destek olur o açıdan çok şükür sorun yok
Ne güzel bnce biraz da kisarak gecinirsiniz cunku bnde dedigim gibi ilcedeyim 2.500 le geciniyoz

Ben çalışmıyorum. Iki çocuk Tek maaş ev bizim ama kredi ödüyoruz,
Eşimin maaşı da 10 bin falan değil.
Elhamdülillah geçiniyoruz.
Allah'ın izniyle siz de geçinirsiniz. Geçinemezseniz eşiniz ek iş yapsın.
Çünkü o minik yavrunun size ihtiyacı var. Hamile hamile bunları düşünüp de canınızı sıkmayın. Bebişi de strese sokmayın. 😊😊😊
Eşim aslında yoğun çalışıyor geç geliyor erken gidiyor işi gereği öyle. Ama tarla işleri de yapıyır bir yandan oradan da gelir geliyor yazları. İnşallah geçim sağlarız baya sıkıntı yaptım kendime

Ne güzel bnce biraz da kisarak gecinirsiniz cunku bnde dedigim gibi ilcedeyim 2.500 le geciniyoz
Çocuğunuz /çocuklarınız var mı?
Kaç yaşındalar, okula gidiyorlar mı veya kreşe?
Kaç kişi 2.500 tl ile geçiniyorsunuz?
Yan geliriniz var mı?
Biraz anlatır mısınız?

Gerçekten merak ettim..

Eşim aslında yoğun çalışıyor geç geliyor erken gidiyor işi gereği öyle. Ama tarla işleri de yapıyır bir yandan oradan da gelir geliyor yazları. İnşallah geçim sağlarız baya sıkıntı yaptım kendime
Yasam tarzimiz benziyo bnim esimde oyle tarlaya da gidiyo bnce de hakli arkadas rabnim.bereketini verir bunlari dusunmeyin siz ☺️

Umarım eşiniz sigarayı bırakır. Günde 1 paket içse haftada 126 tl, ayda 504 tl eder. Yılda 6048 tl olur. O parayla tatile gidersiniz. Çocuklarınıza harcarsınız. Eşiniz bekar değil. Önce çocuklarını düşünmeli. Bir de iki çocuğunuzun da bez masrafı olacak. Aşıdır, doktordur, ilaçtır ..vb paraları olacak. Zaten doğumu özel hastanede yapacaksanız en az küçük ilçede de olsa 5 bin tl doğum masrafı tutacak. Yani masraf kalemleriniz baya çok. Daha oyuncaktır, çocuk kitabıdır vb harcama kalemleri de var. Çocuklarınızın bilişsel gelişimi için de masraf yapmanız gerekecek. Şu an eğitici 3 boyutlu kitaplar tanesi internette kitap sitelerinde bile 30 tl'den başlıyor. Ki bir tane yetmez. Bir kaç tane olmalı ki farklı kavramları çocuğunuz tanıyabilsin. (Hayvanlar, çiçekler..vb).
Yani çocuklarınızın fiziksel ve bilişsel gelişimi için masraflarınız olacak. Haliyle sizin de eşinizle ihtiyaçlarınız var.
Umarım işe başlarsınız. Eliniz rahatlar. Çünkü anladığım kadarıyla belli bir yaşam standardınız var. Bir süreliğine tabi ki fedakarlık olur. Ama bu sürekli olursa (Elinizde imkan var iken) sizi yıpratabilir. O yüzden umarım bu süreci atlatırsınız.

Bu arada anneniz de ne kadar düşünceli bir kadın. Çok takdir ettim.. :super:
Eşimi bu konuda bugün yine uyardım bakalım dinleyecek mi? Dinlemezse iş onun içinde kötü olacak. Sanırım ben part time bir iş bulacağım şuan ve bebek büyüyenr kadar yoksa aklımda bu duracak hep güzel bir noktaya gitmeyecek. Çünkü dediğiniz gibi normalde bir standartımız var ve şuan o %50 azalacak ve bu bizi yıpratır gibş özellikle kızıma gelişim desteği yapamazsam baya etkilenirim. Sağolsun annem yardımcı bir bayan her zaman yanımda oldu her konu da şuanda öyle. Hatta az önce konuştuk anne üzgünüm nasıl geçim olacak dedim sen üzülme ben varım ne lazımda yanındayım dedi

Çocuğunuz /çocuklarınız var mı?
Kaç yaşındalar, okula gidiyorlar mı veya kreşe?
Kaç kişi 2.500 tl ile geçiniyorsunuz?
Yan geliriniz var mı?
Biraz anlatır mısınız?

Gerçekten merak ettim..
Cocugum var 1 yasinda canuim evet ek isde calisiyo esim cok sikisinca tarlada calisiyo ha sunu da soylemek istiyorum karsimizdaki kisi hamile ve cocuklarinin ona ihtiyaci var 2.500 gecim zor evet ama herseyi cok luks yasamak zorunda degilim biraz kisarak evet geciniyoruz . Sebze vs almiyorum bahcemiz var ordan geliyo ki konu sahibinin de annesi veriyo mus bnce gecim olur konu sahinin esi de sikistikca tarlada calisiyomus borc yokmus biraz kndini sika bilir bnce
KKonusahibi hazırlıksız hamile kaldigi icin bunlari cok dusunuyo hakli olarak bnce hamile birinin motiveye de ihtiyaci var

Kira borç vs yoksa olur elbette.
Ama aksi durumda zor
Hele olur da bebek emmez ise mama masrafı aylik en az 600 700 tl... (orta halli bi mama icin)
Bez + ıslak mendil 250 tl ( ucuz bir bez icin)
Doktor masrafı var her ay
Kıyafeti vs epey zor olur yani

3000 tl ye kira yoksa geçinilir diyenleri anlayamadım.. Konu sahibi çok üzgünüm ama biraz zor olur... Anneniz sizin mutfak masrafını görmese, çocuğunuzun kıyafetlerini almasa napacaktınız? Sizce yeter mi? Lütfen hayal dünyasından çıksın şu insanlar artık? Daha yeni tekrar elektriğe %14.99 zam geldi.. Daha da gelir... Her şey ateş pahası.. Suya sabuna dokunmadan faturalara dünyanın parasını harcıyoruz farkında mısınız? Bir paket bez, bir kutu mama ne kadar? Farzedelim ki süt yok? Bebek emmeyecek? Napacaksınız? Yani umarım sizin istediğiniz gibi olsun.. İnanın çok isterdim size iyi şeyler söylemeyi.. Sağlıkla alın bebeğiniz kucağınıza.. Önemli olan o tabi ki..

Doğum ne zaman? Bebeğin masrafı da eklenince size 2000 TL kalır. Elektrik + su + yakıt + telefon ve internet faturaları 800 TL'yi geçmez diye tahmin ediyorum. Mutfak ve ev giderleri için bence yeterli bir rakam kalıyor.. Biz idare ediyoruz 2 kuçuk çocukla.. Ama biz İzmir'deyiz, sizin pazar daha ucuzdur inşallah

Cocugum var 1 yasinda canuim evet ek isde calisiyo esim cok sikisinca tarlada calisiyo ha sunu da soylemek istiyorum karsimizdaki kisi hamile ve cocuklarinin ona ihtiyaci var 2.500 gecim zor evet ama herseyi cok luks yasamak zorunda degilim biraz kisarak evet geciniyoruz . Sebze vs almiyorum bahcemiz var ordan geliyo ki konu sahibinin de annesi veriyo mus bnce gecim olur konu sahinin esi de sikistikca tarlada calisiyomus borc yokmus biraz kndini sika bilir bnce
KKonusahibi hazırlıksız hamile kaldigi icin bunlari cok dusunuyo hakli olarak bnce hamile birinin motiveye de ihtiyaci var
Paranız bereketli olsun ama siz aslında 2.500 tl ile geçinmiyorsunuz:)
Sebze ve meyveye almıyorsunuz onlar bahçenizden geliyormuş.
Ayrıca eşiniz ek iş yapıyormuş. Yani hepsini hesaplarsanız hanenize daha fazla gelir giriyor.
Ayrıca sizin 1 çocuğunuz var, evet çocuk masrafı gene de pahalı. Ama bir çocuk masrafı ile iki çocuk masrafı arasında fark var.

Bu arada hepimiz iyi niyetle yorum atıyoruz. Şimdiden konu sahibine tavsiye veriyoruz ki sonradan çocuk doğunca zor durumda kalınmasın diye. :KK66:

3000 tl ye kira yoksa geçinilir diyenleri anlayamadım.. Konu sahibi çok üzgünüm ama biraz zor olur... Anneniz sizin mutfak masrafını görmese, çocuğunuzun kıyafetlerini almasa napacaktınız? Sizce yeter mi? Lütfen hayal dünyasından çıksın şu insanlar artık? Daha yeni tekrar elektriğe %14.99 zam geldi.. Daha da gelir... Her şey ateş pahası.. Suya sabuna dokunmadan faturalara dünyanın parasını harcıyoruz farkında mısınız? Bir paket bez, bir kutu mama ne kadar? Farzedelim ki süt yok? Bebek emmeyecek? Napacaksınız? Yani umarım sizin istediğiniz gibi olsun.. İnanın çok isterdim size iyi şeyler söylemeyi.. Sağlıkla alın bebeğiniz kucağınıza.. Önemli olan o tabi ki..

Yetmez desek ne degisecek peki???
Zaten kucuk ilçedelermiş ve bir cogu bu miktarlarin yettigini soyluyor. Herkesin hayati, yaşama bicimi farkli.

Konu sahibi "ben calisirken ciddi paralar kazaniyordum" yazmiş mesela ama kendisi calisirken bile yoksulluk siniri bandina ulaşamiyorlarmiş ama kendisine gore o para ciddi miktar olusturuyormuş demekki.

Evim kiralanmayacak kadar lüks diyor mesela ama ben istanbuldayim buradaki lüks denilecek evlerin en az kiralari 15-20bin, konu sahibi yanindan gecemez muhtemelen. Herkes gördügü kadariyla, yasadigi kadariyla degerlendiriyor.

3binle yaşamak zorundaysa bir insan yaşar, ozellile kucuk ilcedeyse, yasayamazsin demenin alemi yok, cunku kendileri gayet rahat ettiklerini yaziyorlar zaten bizzat yasayanlar olarak. Fatura+yemek gibi ihtiyaclar karsilaniyorsa geciniliyordur.

Yaşam standartlarınızi düşürüp gecinnek mümkün ama epeyce bir düşürmek gerekiyor yani neredeyse yarıyarıya.Bu denli düşüşte ben yapamam mesela alışkanlıklarım var ,yazın tatile gitmek ki biz kedimiz oldugu icin en fazla 3 gün gidiyoruz veya et yemegini cok severim malum et fiyatları ortada almayim desem canim istiyor yada cocugum oldugu icin dogum gunlerine davet ediliyorum bir degil iki degil hediye aliyoruz gecen ay mesela 4 dogum gunu oldu.Gitmem deseniz cocugunuzun sosyalligini etkileyecek gideyim deseniz masraf ki ben calistigim icin gozume batmiyor calismasam etkilerdi.Bazen oglum hasta oldugunda devlete bazen ozele goturuyoruz bunlar hep masraf.Bir kira gibi veya fatura gibi adi konmasada her ay bir sekilde kazancimiz gidecek bir yer buluyor.Ben bunlardan kisarsam mutsuz olurum diye yapamam diyorum.Insan et yemezse de yasar veya devlet hastanesi de var yada dogum gunu ,tatil vs gitmese de olur ama pratikte bunlari yapabilecek marifette degilim ben.Sizde bitiyor is yani pratikle teori farkli teoride yapilir hatta herkes yapar.Bence isinize devam edin cocugunuzun duzeni icin daha farkli alternatifler uretin gerci sorun ne bilmiyorum ama bir şeyler yapilabilir diye dusunuyorum

Paranız bereketli olsun ama siz aslında 2.500 tl ile geçinmiyorsunuz:)
Sebze ve meyveye almıyorsunuz onlar bahçenizden geliyormuş.
Ayrıca eşiniz ek iş yapıyormuş. Yani hepsini hesaplarsanız hanenize daha fazla gelir giriyor.
Ayrıca sizin 1 çocuğunuz var, evet çocuk masrafı gene de pahalı. Ama bir çocuk masrafı ile iki çocuk masrafı arasında fark var.

Bu arada hepimiz iyi niyetle yorum atıyoruz. Şimdiden konu sahibine tavsiye veriyoruz ki sonradan çocuk doğunca zor durumda kalınmasın diye. :KK66:
Konu sahibiyle yasam bicimimiz hemrn hemen ayni o yuzden boyle düşünüyorum tskr ederim

Konu sahibi yada bir kac ornek gordum bahsettigi rakamlar ile gecinmiyorki
Bebege kiyafet almiyor sebze meyve almiyor kimine tarladan geliyor
Ilcelerde cok daha ucuza ztn ulasilabiliyor kucuk bir ildeyim ilcede calisiyorum bir meyve ilde 12 15 tl iken ilcede 6 tl
Yoksa bahsettigi rakamlar ile gecinmek imkansiz tabiki onun adi yasam mucadelesi
Bir arkadasim tonlarca uretim yapiyor bana istedigim de yemek icin meyve getiriyor o gun topluyor bir kurus almiyor piyasanin cok ustunde fiyat vermeliyimki ederi olsun simdi bunlarin butceme katkisini nasil yoksayarim?
Tarladan bahceden meyve gelmesi ztn elinize gecen paraya eklenmeli
Konu sahibi bir kac ay zorlanicak ztn ocakta geliri artacakmis
Yasadigi ile gore kis sartlarida belirler bir kac ay idare edebilir
Insallah bebek emer mama almaz Allah yardimcisi olsun

Normalde 80 lira gelen elektrik bu ay ekstra bisey olmasan oldu 130 lira.
300-400 arasi gelen dogalgaz gelen %30 zamla olacak 500-600.
Bir doktora gidip ilac aliyorsun.En az 30 -40 lira.
Pazar,market alisverisini saymiyorum bile.
Ekstradan bir sey ciksa kara kara dusunecek durum bu.
Allah herkese kolaylik versin.Sirf bu sebeplerden ucretsiz izne ayrilamicam ben.Ay sonu kuruş hesabi yapip stres olup bunu eve yansitacagima calismayi yegliyorum o yuzden.

Normalde 80 lira gelen elektrik bu ay ekstra bisey olmasan oldu 130 lira.
300-400 arasi gelen dogalgaz gelen %30 zamla olacak 500-600.
Bir doktora gidip ilac aliyorsun.En az 30 -40 lira.
Pazar,market alisverisini saymiyorum bile.
Ekstradan bir sey ciksa kara kara dusunecek durum bu.
Allah herkese kolaylik versin.Sirf bu sebeplerden ucretsiz izne ayrilamicam ben.Ay sonu kuruş hesabi yapip stres olup bunu eve yansitacagima calismayi yegliyorum o yuzden.
Aynen günün birinde anne olursam iznim biter bitmez işime döneceğim inşallah. Annem de gelir bakarsa hem annane şefkatiyle büyür bebiş hem de annemin de eline para geçmiş olur az çok.

Back
X