- 30 Aralık 2009
- 23.851
- 95.915
- 1.123
- Konu Sahibi Love_your_life
Geçinmiyor..Herkes üç çocukla ev kira birde askeri ücretle geçiniyor 3 bin ile rahat ay sonu gelir
Sürünüyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geçinmiyor..Herkes üç çocukla ev kira birde askeri ücretle geçiniyor 3 bin ile rahat ay sonu gelir
Neden şükretmeyeyim ki? Eşim asgari ücret bile kazanamıyor çoğu zaman , kendi dükkanımız var, 3 aylık bebeğim ve 650tl kiramız var, ayrıca arabamız da var (Yani yakıt harcaması bakımından söyledim) . Ama elhamdulillah ne benim ne bebeğimin hiçbir ihtiyacını eksik etmiyor. İstediğim her şeyi yiyoruz ve hatta ayda 3~4 kere dışarıda yemek yiyoruz. Kıyafet olsun ev eşyası olsun eksik birşeyimiz yok. Eksiğimiz olunca da alıyoruz. Siz buna hayatta kalmak mi diyorsunuz ? Bence bu normal yaşam, ha her ay farklı farklı kıyafetler , gereksiz ıvır zıvır süs eşyaları vs. tarzı harcamalar yapmıyoruz ki Zaten buna ihtiyacımız da yok. Yine fikrinize saygı duyarım :)Yalniz o yaşamak değil de hayatta kalmak oluyor, sağlık varsa her koşulda hayatta kalınır ve şükredilir ama çocuğumu dengeli sağlikli besleyemiyorsam , en basit ihtiyaçlarıni karşilayamiyorsam ben pek şükredemezdim açıkçası
Hakaten hastayım bu “askeriii” ücretle üç çocuk artı kira geçinenlere. Geçinmek mi o kurban olim sebze meyve anneden, tereyağ peynir kaynanadan, giysi ayakkabı kuzenden gelince geçinmek mi oluyor o. Bırakın şu algıyı bırakın ki asgari ücretle aile yardımsız geçinmeye zorlanan insanlar kendini anormal ve savurgan hissetmesin.Geçinmiyor..
Sürünüyor.
Merak ettigim için soruyorum.Neden şükretmeyeyim ki? Eşim asgari ücret bile kazanamıyor çoğu zaman , kendi dükkanımız var, 3 aylık bebeğim ve 650tl kiramız var, ayrıca arabamız da var (Yani yakıt harcaması bakımından söyledim) . Ama elhamdulillah ne benim ne bebeğimin hiçbir ihtiyacını eksik etmiyor. İstediğim her şeyi yiyoruz ve hatta ayda 3~4 kere dışarıda yemek yiyoruz. Kıyafet olsun ev eşyası olsun eksik birşeyimiz yok. Eksiğimiz olunca da alıyoruz. Siz buna hayatta kalmak mi diyorsunuz ? Bence bu normal yaşam, ha her ay farklı farklı kıyafetler , gereksiz ıvır zıvır süs eşyaları vs. tarzı harcamalar yapmıyoruz ki Zaten buna ihtiyacımız da yok. Yine fikrinize saygı duyarım :)
Ocak ayında işe başlayacağım büyük ihtimalle zaten belli bir süre böyle olacakgeçimden ne anladığınıza bağlı.3 bin tl 2 çocuklu bir aile için çok çok az. aç kalmazsınız belki ama aç kalmamak geçinmek mi demek onu bilemiyorum.
çocuğunuz biraz büyüyünce işe girmenizde fayda var.
Eşim çalışıyor. Ben çalışmıyorum şuanGeçinirsiniz ucu ucuna. Eşin niye çalışmıyor kışın esnaf falan isleri mi durgun oluyor. Cocuk sut emerse mama masrafi falan olmaz biraz kismaniz lazım tabi. Evin kira olmamasi avantaj
Çok şükür o bizim için güzel bir avantaj Allaha binlerce kez şükürler olsun bu konu da. Biraz daha zaman geçtikçe rahatladı içim sanki zaten daha iyi düşünüyorum artıkEv sizinmiş ne güzel eşinin yol parası vs de yok daha ne? Telaş etmene gerek yok
Şükret bacım biz İstanbul'da kirada yaşıyoruz eşimin maaşı 2750 'di son zamdan sonra 3'ü biraz geçti ama neye yarar ev kira olduktan sonra ..sizin en büyük avantajınız evinizin olması ev büyük bi nimet biz mumla arıyoruzbizim elimizde 3 bin kalsa daha ne isterim kenara bile atarım para
Şuanki geçimimizi ancak kredi kartına yüklenerek sağlıyoruz her ay karta borçalanarak diğer aya kadar böyle çıkıyoruz
Beterin beteri var halimize şükür
Hadi hesap yapalım bakalım nasıl oluyor geçim.Hakaten hastayım bu “askeriii” ücretle üç çocuk artı kira geçinenlere. Geçinmek mi o kurban olim sebze meyve anneden, tereyağ peynir kaynanadan, giysi ayakkabı kuzenden gelince geçinmek mi oluyor o. Bırakın şu algıyı bırakın ki asgari ücretle aile yardımsız geçinmeye zorlanan insanlar kendini anormal ve savurgan hissetmesin.
Sizi alıntıladım kusura bakmayın.
Hormonlardan dolayı sanırım ben iyice kötümser oldum. Fakat biraz daha rahat şuan içimkusura bakma eşiniz 3 bin tl geçinemeyiz dediyse
2020 tl ilk ile asgari ücretle geçinen insanlara sor.
ev kira degil
pazar alışverişiniz anneniz yapıyomuş
rahatsniz yinede.
şükret halinizde.
Yo kötümser felan değilsin.Hormonlardan dolayı sanırım ben iyice kötümser oldum. Fakat biraz daha rahat şuan içim
Aynen öyle ama bi şekilde geçiniyorlar demeye getirdim siz iki kişi rahat geçinirsinizGeçinmiyor..
Sürünüyor.
Her istediğiniz derken et yemeği değildir herhalde.Neden şükretmeyeyim ki? Eşim asgari ücret bile kazanamıyor çoğu zaman , kendi dükkanımız var, 3 aylık bebeğim ve 650tl kiramız var, ayrıca arabamız da var (Yani yakıt harcaması bakımından söyledim) . Ama elhamdulillah ne benim ne bebeğimin hiçbir ihtiyacını eksik etmiyor. İstediğim her şeyi yiyoruz ve hatta ayda 3~4 kere dışarıda yemek yiyoruz. Kıyafet olsun ev eşyası olsun eksik birşeyimiz yok. Eksiğimiz olunca da alıyoruz. Siz buna hayatta kalmak mi diyorsunuz ? Bence bu normal yaşam, ha her ay farklı farklı kıyafetler , gereksiz ıvır zıvır süs eşyaları vs. tarzı harcamalar yapmıyoruz ki Zaten buna ihtiyacımız da yok. Yine fikrinize saygı duyarım :)
çocuklar ana okuluna gitmiyor gida yardimlari aliniyor muhtemelen bana gorede mumkun degil yada beslenme olayi cok zayif kaliyordur3 çocukla asgari ücretle nasıl geçinilir?
Bu çocuklar diyelim 2 si büyük.
Biri anaokuluna gitse ayda 500 -1000 tl; diğeri devlet okulu olsa servis ve harçlık 300 -500 yani sadece 2 çocuk harcaması 1500.
Küçük bebek de bez ve mama kullansa o da 700 tl
Etti mi 2200 sırf çocuklara.
Kiradır yeme içme fatura desek en az ona da 3000 gitse ki bence daha fazla gider.
5200 civari eder.
Nasıl geçinilir ki 3 cocukla kirada 2020 tl ile?
Ben çözemiyorum..
Herhangi bi borcumuz yok mesela , eşimin dükkanı da evimize yürüyerek 3~4 dakika. Bunun haricinde servise arabayla gidiyor aylık 300 -350 rahat yakıt parası oluyor. 300 civarı da mutfak masratımız var hemen hemen . Bebeğimi emziriyorum çok şükür mama masrafımız yok. Bu şekilde..Merak ettigim için soruyorum.
Mesela aylık harcamalarınız nasıl.
Basit örneklerle açıklar mısınız ?
Eşim de ben de çalışıyoruz. Aylık gelirimiz iyi ama gider fazla.
Gider dediysem ıvız zıvır değil.
Krediler, kira, mutfak, okul servis ve ek olarak beslenme gideri, benzin.
Dışarıda ayda bir belki hiç yemeyiz bile genelde evde yeriz.
Birikimci hatunumdur evim kira ama yine de gerçekten ay sonu dönüp birbirimize nasıl yaaa diyoruz.
Açıkçası abarttığınızı düşünüyorum. Eşim yemek seçer ve genellikle hep et türü yemekler yiyoruz. Ve makarna asla yemez. Sebze yemez . 2 kişiyiz ve mutfak masrafımız aylık 300 geçmiyor. Ve bunun içinde tereyağ, bal , pekmez vs. De dahil.Her istediğiniz derken et yemeği değildir herhalde.
Dışarıda orta bir kebapçıda kebap olmuş 40 civarı.
2 kişi gitseniz 80 tl hadi içecekle 100 tl.
4 kere gitseniz ayda 400 tl.
Bunu hangi asgari ücretli yapabilir ?
Yaşamak ıvır zıvır alalım süs eşyası alalım değil.
Dengeli beslenmek istesen zaten mutfak harcaman 5 kişilik aile eder en az 2500 tl.
Yani açık olalım her gün makarna yersen tabi ki yeter 2020 tl.
Ben istanbulda yaşıyorum.Burada orta kalite güvenilir et yenecek yerlerde et yemekleri 40 tl den başlar.Isterseniz bir bakın menülerine zomato 'dan.Açıkçası abarttığınızı düşünüyorum. Eşim yemek seçer ve genellikle hep et türü yemekler yiyoruz. Ve makarna asla yemez. Sebze yemez . 2 kişiyiz ve mutfak masrafımız aylık 300 geçmiyor. Ve bunun içinde tereyağ, bal , pekmez vs. De dahil.
Ama gerçekten hayret.Açıkçası abarttığınızı düşünüyorum. Eşim yemek seçer ve genellikle hep et türü yemekler yiyoruz. Ve makarna asla yemez. Sebze yemez . 2 kişiyiz ve mutfak masrafımız aylık 300 geçmiyor. Ve bunun içinde tereyağ, bal , pekmez vs. De dahil.