Bu psikolojik bir hastalık mı?

Yalnızlık tecih meselesi bence arkadaşlar çok iyi olabilir ama mesela soru sorup duruyorlarsa sende özelinin sende kalmasını istiyorsan herşeye fazla karışıp mudelaha ediyorlarsa sıkılman cok normal şahsen bende sıkılırım tamam kötü niyetleri yok ama herşeyi de anlatmak zorundamıyım dimi ama
Aynen. Benim de çok samimi olduğum arkadaşlarım vardı tüm özel hayatımı bilmek istiyorlar bu da benim hoşuma gitmiyor koydum mesafeyi görülmüyorum artık.

Öncelikle benim derdim öyle büyük değil bunun farkındayım. Sadece acaba benim gibi olanlar var mı ya da benim durumum anormal mi merak ediyorum. Şöyle ki; benim insanlara hiç tahammülüm yok evet sosyal çevrem arkadaşlarım var onlarla vakit geçirmeyi eğlenmeyi seviyorum. Ama gel gör ki bir yere kadar kendi aileme bile en fazla 1 hafta tahammül edebiliyorum hemen yalnız kalmak istiyorum. Bazen bütün insanlara sebepsiz sinir olabiliyorum. Mesela bi arkadaş grubuz var sürekli görüşüyorlar kötü insanlar da değiller ama 1 hafta içinde 2 kere görüşsek boğuluyor gibi oluyorum.
Beni yargılayanlar, yadırgayanlar olabilir saygı duyarım. Ya da soğuk nevale kibirli görenler de olabilir öyle biri değilim genelde elimden geldiğince çevremde yardım sever ve sıcak kanlı hatta misafir ağırlamayı seven biriyim. Ama bazen kocam bile (çok severim bi sorunum yok) batıyor bana.
IQ un yüksek olabilir mi ? benim IQ göreceli standart üstü bazen saçma sapan şeyler beni baydığı için çok duramıyorum, çok kalamıyorum. zaman kaybı olarak görüp kendime yatırım yapmak istiyorum.

Bende yanlız kalmayı seven biriyim. Yanlız tatile bile çıkabilirim. Ne eşimle ne ailemle ne arkadaşlarımla poroblemim yok çok şükür. Ama yanlız biseyelr yapmak hep daha cazip gelir yapı meselesi bence bu

bende asla yalnız kalmak istemiyorum bunu nasıl başarıyorsunuz? mesela kendi kendime cafede oturunca sanki millet bana bakıyormuş gibi veya yalnız yürürken.. nefret ediyorum bu durumdan

İşte bu yapı meselesi kişiden kişiye farklı .tabiki tek birşeyler yapınca abes kaçıyor ama işte bizde bundan zevk alıyoruz 😁

bende asla yalnız kalmak istemiyorum bunu nasıl başarıyorsunuz? mesela kendi kendime cafede oturunca sanki millet bana bakıyormuş gibi veya yalnız yürürken.. nefret ediyorum bu durumdan
Cafede olunca yalnız olmuyorsunuz ki etrafta bir.sürü insan var.

Arkadaşlar bu arada ben de aynıyım diye yazanların burcunu merak ettim
Bende sizdenim desem..enerjisinden hoşlanmadığım insanları hayatıma sokmamaya çalışıorum mümkün olduğunca..diğer msjlarda yazmış arkadaşlar yedir içir arkandan dedikodunu yapsınlar nerde kaldı bir kahve fincanın hatırı o zaman..tahammül edemiyorum iki yüzlülüğe..mesela bi yakınımla tatildeyiz şu an.samimi iş arkadaşları habire arayıp bir saat iş yerleriyle alakalı dedikodu peşindeler yav işiniz mi yok sizin..tatilde iş yerimden arayıp dursalar hele birde dedikodu amaçlı direk basarım engeli eşimlede anlayamadık biz mi yanlış düşünüyoruz diye.yılların edindirdiği tecrübeyle mümkün olduğunca mesafe iyidir bana göre iş arkadaşlarıyla..hep derim az eşya az insan çok huzur..

Bende sizdenim desem..enerjisinden hoşlanmadığım insanları hayatıma sokmamaya çalışıorum mümkün olduğunca..diğer msjlarda yazmış arkadaşlar yedir içir arkandan dedikodunu yapsınlar nerde kaldı bir kahve fincanın hatırı o zaman..tahammül edemiyorum iki yüzlülüğe..mesela bi yakınımla tatildeyiz şu an.samimi iş arkadaşları habire arayıp bir saat iş yerleriyle alakalı dedikodu peşindeler yav işiniz mi yok sizin..tatilde iş yerimden arayıp dursalar hele birde dedikodu amaçlı direk basarım engeli eşimlede anlayamadık biz mi yanlış düşünüyoruz diye.yılların edindirdiği tecrübeyle mümkün olduğunca mesafe iyidir bana göre iş arkadaşlarıyla..hep derim az eşya az insan çok huzur..
Atalarımız ne güzel söylemiş nerde çokluk orda b.kluk. mesela eylülde düğün var eşimle katılmasak olmaz eşimin çok yakını. Kalabalığı düşündükçe içim kararıyor bişey olsa da ben gidemesem o düğüne. Kalabalığın düşüncesi bile neredeyse depresyona sokacak beni.

işte onların hepsi bana bakıyormuş gibi :KK17: rahat yiyemiyorum içemiyorum.. çok değişik
Ben de onu diyorum benim bahsettiğim yalnızlık daha fazla yalnızlık yani kimseyi görmemek için cafeye de gitmemek. Gerçi yalnız otururum ben baksınlar ne yapayım onu takmam. Bu biraz özgüvenle alakalı yalnızlık konusundan daha çok.

Bende de var o duygu. Mesela önümüz bayram sevdiklerimle bir arada oluyoruz. Ama muhabbet gırgır şamata bol olsa bile bana bazen fenalık geliyor ve kendimi mutfakta buluyorum. Yalnız kalmayı çok seviyorum ama bu da bunalım takılmama sebep oluyor. Sanırım yapımız böyle. Bana göre normal.

Bende kalabalık arkadaş gruplarına fazla dayananmam.

hergun bir yerde bulusan iki gunde her özelini anlatacak kadar samimi olan arkadas grupları bogar beni. Heleki dedikodu da yapıyorlarsa.

is yerimde var böyle bir grup. benide ısrarla cağırdılar kırmamak icin bir sefer gittim ama inanılmaz sıkıldım. Birbirlerinin tüm özellerini ögrenmisler. Zaten benide aralarina almak istemeleri bana da soru sorup ögrenmek ama ben özelimi anlatmayı sevmem annem bile bilmez evimin icini.

Sonra cagırıldıklarinda reddettim. Bana sende cok evine düskunsun psikolojin bozulmuyormu isten sonra eve gidince dediler. Halbuki benim esim gezmeyi sever biz her hafta sonu dısardayızdır. hicbir tatitili evde oturarak gecirmeyiz.

Büyük ihtimalle fena halde dedikodum dönuyor onların toplantılarında ama ben böyle olmaktan mutluyum. Sizden tek farkım eşim bana batmaz esimden sıkılmıyorum. Ailemdende sıkılmam ama asırı samimi olmus arkadaş gruplarına gelemem.

Öncelikle benim derdim öyle büyük değil bunun farkındayım. Sadece acaba benim gibi olanlar var mı ya da benim durumum anormal mi merak ediyorum. Şöyle ki; benim insanlara hiç tahammülüm yok evet sosyal çevrem arkadaşlarım var onlarla vakit geçirmeyi eğlenmeyi seviyorum. Ama gel gör ki bir yere kadar kendi aileme bile en fazla 1 hafta tahammül edebiliyorum hemen yalnız kalmak istiyorum. Bazen bütün insanlara sebepsiz sinir olabiliyorum. Mesela bi arkadaş grubuz var sürekli görüşüyorlar kötü insanlar da değiller ama 1 hafta içinde 2 kere görüşsek boğuluyor gibi oluyorum.
Beni yargılayanlar, yadırgayanlar olabilir saygı duyarım. Ya da soğuk nevale kibirli görenler de olabilir öyle biri değilim genelde elimden geldiğince çevremde yardım sever ve sıcak kanlı hatta misafir ağırlamayı seven biriyim. Ama bazen kocam bile (çok severim bi sorunum yok) batıyor bana.
ben de böyle hissediyorum.
sen psikoloğa falan sordun mu nedenmiş?

Back
X