bu saatte yine ağlıyorum

Sığınma evi filan karıştırma bence hiç, fiziksel şiddet görmüyorsun ki kabul edilme şansın az, git bir arkadaşında kal birkaç gğn gözleri korksun, annene de üzülme bence fazla onlar sana üzülüyor mu? Çok ciddi bir hastalığı var mı ki? Benim annemde küçüklüğümden beri en ufak isteklerini biz hasta ve yaşlı insanlarız bizi üzüyorsun böyle kozuyla yaptırırdı, ne zaman büyüyüp onu ciddiye almamaya başladım o zaman iyileşti valla turp gibi şimdi :1: Yanlız ne çirkef yorum yapmışım tam hayırsız evlat tipi gibi duruyorum, ama çok sinirlendim kardeşine, önceki konularını da hatırlıyorum az biraz 25 yaşında sevgilimle bizi gördüler babama söylerler mi diye endişeleniyordun. Artık ailene karşı rest çekmenin zamanı gelmiş bence.

cnm bencede bugün yaptıklarını zaten hayatta unutmam mezun olmam lazım yarın önemli bi finalim var saat kaç olmuş aklımı veremiyorum...es son özür diledikten sonra ağlıyodum annem ne kadar edepsizsin evlenince napcan dedi
ya gerçekten delircek gibi hissediyorum kendimi delirsemde bari hastanede kalsam bu olayları yaşamasam bi kurtuluşum olsun artık

Sığınma evi filan karıştırma bence hiç, fiziksel şiddet görmüyorsun ki kabul edilme şansın az, git bir arkadaşında kal birkaç gğn gözleri korksun, annene de üzülme bence fazla onlar sana üzülüyor mu? Çok ciddi bir hastalığı var mı ki? Benim annemde küçüklüğümden beri en ufak isteklerini biz hasta ve yaşlı insanlarız bizi üzüyorsun böyle kozuyla yaptırırdı, ne zaman büyüyüp onu ciddiye almamaya başladım o zaman iyileşti valla turp gibi şimdi :1: Yanlız ne çirkef yorum yapmışım tam hayırsız evlat tipi gibi duruyorum, ama çok sinirlendim kardeşine, önceki konularını da hatırlıyorum az biraz 25 yaşında sevgilimle bizi gördüler babama söylerler mi diye endişeleniyordun. Artık ailene karşı rest çekmenin zamanı gelmiş bence.

:1: benim kardeşim sevgilim olduğunu ilk öğrendiğinde babama söylerim diye şantaş yaptı bana.50 tl para istedi :1: ben de anneme söyledim şantaj yapıyo diye, annem de benim haberim var sana noluyo dedi.:61:

cnm bencede bugün yaptıklarını zaten hayatta unutmam mezun olmam lazım yarın önemli bi finalim var saat kaç olmuş aklımı veremiyorum...es son özür diledikten sonra ağlıyodum annem ne kadar edepsizsin evlenince napcan dedi
ya gerçekten delircek gibi hissediyorum kendimi delirsemde bari hastanede kalsam bu olayları yaşamasam bi kurtuluşum olsun artık

ben de yerim dayağımı, çekilirim odama gözlerim balon gibi olur ağlamaktan.annem gelir yanıma git özür dile diye.sabrediceksin canım ayakların yere basana kadar.yapacak birşey yok ne yazık ki.

ben de yerim dayağımı, çekilirim odama gözlerim balon gibi olur ağlamaktan.annem gelir yanıma git özür dile diye.sabrediceksin canım ayakların yere basana kadar.yapacak birşey yok ne yazık ki.

off canm yaa..senin kardeşin kaç yaşında..erkek çocuklarından bulsunlar bizi öyle ezdiklerine pişman olsunlar

Konuyu okudum. Daha sonra Kybele arkadaşımın yorumunu okudum.
Çaresizlikten elim ayağım titredi.
Gittim oyun bölümündeki maymunlu oyundan oynadım hırsımdan.

Bunları okuduktan sonra gidip uyumaya da vicdanım elvermedi.
Ne yazacağımı bilemiyorum, gerçekten.

asu_de, sana uygulanan psikolojik şiddeti okurken hissettim ciddi anlamda.
Hani ver adresini, o 17 yaşındaki bebeye benim valide hanımı göndereyim, terlik koleksiyonunu çıkarsın tozlu sandıklardan, girişsin diyeceğim de...
Bir farkımız olmalı değil mi?

Buradaki esas hata anne-babanda elbette.

İki seçeneğin var gibi görünüyor.
İlki her şeyi göze alıp dikleneceksin.
Ötekiyse az kaldı deyip sabredeceksin.

Yanlış yönlendirmekten çekiniyorum ama ben olsam çoktan resti çekmiştim.
Ama sen ikinci davranışı seçtiysen biraz daha dayan be güzelim.
Kuyruğundasın bak.
Yaz buraya sen darlandığın vakitlerde.
Hepimiz yanındayız senin mânen.
Kendini yalnız hissetme sakın!

Kybele güzelim, hemşehrim...
Bir ay daha dayan ve ağlama artık!
Dayan demesi kolay, biliyorum.
Ben yerinde olsam neler yapardım onu da çok iyi biliyorum.
Ama bir ay dediğin nedir ki yahu?

Sen güçlü bir kızsın.
Biraz daha dayan canım benim.

allah herkeze kolaylık versin yaa okudum bazı yazılarıda gerçekten zor herkez gibi benimde aile de problemlr oluo ve ben burayı okuyunca 2 ci bi çocuğu yapmakda tereddütde kaldım zaten hep kendi kendime derdimki amaaaan kardeş yapıpda napıyım biz kardeşizde noluyo derdim gerçekten de ölee yaaa istisnalar hariç tabii

allah herkeze kolaylık versin yaa okudum bazı yazılarıda gerçekten zor herkez gibi benimde aile de problemlr oluo ve ben burayı okuyunca 2 ci bi çocuğu yapmakda tereddütde kaldım zaten hep kendi kendime derdimki amaaaan kardeş yapıpda napıyım biz kardeşizde noluyo derdim gerçekten de ölee yaaa istisnalar hariç tabii

Kardeş sevgisini, kardeşlik duygusunu tatmak da güzel cidden.ben istemiştim kardeşim olmasını 6 yaşındayken.bilhassa eve 2 çocuklu misafirler geldiğinde başlarının etini yermişim benim de kardeşim olsun, anne git hastaneden bana bebek al gel diye.Yetiştirme tarzı çok önemli.Babam Almanya'daki halamla görüşür bi tek.diğer 2 halamla konuşmaz.paragözlüğü yüzünden halamlar küstüler babama.dedem öldükten sonra vişne tarlaları pancar tarlaları kaldı.dedem ölmeden babam onların hepsini üstüne yaptırdı, kimseye de vermiyo payını.Neymiş, biz oraları onlar evlenip gittikten sonra aldıkmış.onların hakkı yokmuş.Bir şey bizimse ve başkası konmuşsa laf arasında babanın malı mı deriz.Herkes sahip çıkmak ister sonuçta babasının malına.Kendi konuşmadığı gibi babaanneme de konuşmıcaksın dyor, bizlere de.Almanya'daki halam da kendi çıkarları için konuşuyor.Çünkü o da anlaşamaz babamla.Sabit fikirdir babam.kimseyle anlaşamaz.

Anneni al karşına sakince konuş, ben olsam şöyle konuşurum;

"Anne kardeşimle baş edemediğinin, ona terbiye vermek için sabır gösteremediğinin farkındayım. Bu yüzden daima benim alttan almamı rica ediyorsun.. Onunla yaptığım tartışmalarda bu tavrın taraf tutuyor gibi görünüyor ve üstelik ona hak veriyormuşsun hissini oluşturuyor. Bunu bu aile içinde sağlayabilirsin. Ama kardeşime iyilik yapmıyorsun.. Dışarıda aynı tavrı sergilediği zaman ters birine denk gelecek ve belki de canının yanmasına neden olacaksın onu bu kadar şımartarak.. Dilersen kardeşimi öfke kontrolü için doktora gönderelim.. Çünkü bu tavırların altında "Ergen psikolojisi" yatmıyor, öyledir deyip sorumluluğumuzu atamayız.. Bunu kabul etmek istemiyorsan eğer, "Falan da böyleydi.. Filan da şöyleymiş.." diyerek kendini rahatlatmak istiyorsan anlarım.. Ancak bana yapılan saygısızlık ve terbiyesizliği artık anlayamam.. Bu gidişle daha huzurlu bir yer arayacağım sanırım... Ya da babamla konuşup belki de Anne&Baba olarak artık sorumluluğu üzerinize almak istersiniz diye düşünüyorum kardeşimle ilgili... Yoksa saygı kriterlerimiz mi değişiyor? Büyüğe saygı duyulmayacaksa ben de ona göre davranmak istiyorum, zira artık otuza merdiven dayadım.. Anlatabiliyor muyum?"

derim....

Sonrasında verdiği yanıta göre belki yeniden fikir danışmak için buraya dönebilirim...

Kızlar ikiniz içinde, içimde birşeyler kaynıyor. Olayların bu kadar uzağındayken bile ben isyan doluyorum, hırslanıyorum, siz nasıl sabredebiliyorsunuz ki?

Kybele güzelim, hemşehrim...
Bir ay daha dayan ve ağlama artık!
Dayan demesi kolay, biliyorum.
Ben yerinde olsam neler yapardım onu da çok iyi biliyorum.
Ama bir ay dediğin nedir ki yahu?

Sen güçlü bir kızsın.
Biraz daha dayan canım benim.

Aslında bazen şeytan diyor git morluklarınla rapor alıp dava et, 3000 küsür tl para cezası yedirt diyor.bi taraftan da ele güne seyr olmanın bi anlamı yok.annem de kendş babasıyla konuşmuyor.yeterince seyirliğiz zaten.Evet canım az kaldı Allah'tan.gün sayıyorum artık bakalım :)

Tamamen ailenin yetiştirme tarzı. Şımartmışlar. Ben de 25 yaşımdayım. 2 kız kardeşim var. Nedendir bilinmez annem tepeme çıkarttı bunları. Milletin yanında bana el bile kaldırıyorlardı. En ufak birşey diyecek olsam annem üstüme saldırırdı. Birgün sinir krizine girdim ellerim titriyordu sinirden. Biri benden 2 yaş diğeri 4 yaş küçük. Odama çağırdım derdiniz ne dedim hala hakaretlere devam. Kapıyı kilitledim annem gelemesin diye, bunları aldım ayağımın altına. Eşşek sudan gelene kadar kadar dövdüm. El kaldırmak öyle olmaz böyle olur. Benim gücüm yetmez mi sandınız. Efendi olmayana işte böyle yaparım. Hadi gelsin ananız kurtarsın gene aynını yapar gene sıkıştırırım bir yerde sizi dedim. O gün bugündür gıkları çıkmıyor. Şiddete karşıyım ama bazen harbiden de dayak cennetten çıkmadır :D

Kızlar ikiniz içinde, içimde birşeyler kaynıyor. Olayların bu kadar uzağındayken bile ben isyan doluyorum, hırslanıyorum, siz nasıl sabredebiliyorsunuz ki?

Sabretmekten başka çarem yok ki canım.Telimle duvağımla bu kapıdan çıkıncaya kadar susucam.Ondan sonra gitmiycem bayramlar seyranlar hariç.

Kardeş sevgisini, kardeşlik duygusunu tatmak da güzel cidden.ben istemiştim kardeşim olmasını 6 yaşındayken.bilhassa eve 2 çocuklu misafirler geldiğinde başlarının etini yermişim benim de kardeşim olsun, anne git hastaneden bana bebek al gel diye.Yetiştirme tarzı çok önemli.Babam Almanya'daki halamla görüşür bi tek.diğer 2 halamla konuşmaz.paragözlüğü yüzünden halamlar küstüler babama.dedem öldükten sonra vişne tarlaları pancar tarlaları kaldı.dedem ölmeden babam onların hepsini üstüne yaptırdı, kimseye de vermiyo payını.Neymiş, biz oraları onlar evlenip gittikten sonra aldıkmış.onların hakkı yokmuş.Bir şey bizimse ve başkası konmuşsa laf arasında babanın malı mı deriz.Herkes sahip çıkmak ister sonuçta babasının malına.Kendi konuşmadığı gibi babaanneme de konuşmıcaksın dyor, bizlere de.Almanya'daki halam da kendi çıkarları için konuşuyor.Çünkü o da anlaşamaz babamla.Sabit fikirdir babam.kimseyle anlaşamaz.

doğru canım o duyguda güzel bişey ama inan ailede bitmiyor çünkü babam bizim üstümüze çok düşer bağlı olmamız için ablaya saygılı ol anneni bil koru vs vs olması gereken herşey yaptı yapıoda ama insanlar büyüyünce herkez kafasının dikine gidio mesela benim ablam evlenince çok değişti tam kocacı oldu olsunda yeterki mutlu olsun ama yerlerimizi karıştırdı sanki kardeş değil de 7 kat yabancı nekadar üzücü diğer ablam da bi tuhaf amaaan işte anlatmak bile sıkıntı verioo yani biz okadar kavga ederiz bazen 3 ay konuşmayız ama babam bilmez belli etmeyiz korkudan yani ailenin yetiştirmesiyle alakalı değil bence kendi fikrim tamamen insanların karakterleriyle alakalı

doğru canım o duyguda güzel bişey ama inan ailede bitmiyor çünkü babam bizim üstümüze çok düşer bağlı olmamız için ablaya saygılı ol anneni bil koru vs vs olması gereken herşey yaptı yapıoda ama insanlar büyüyünce herkez kafasının dikine gidio mesela benim ablam evlenince çok değişti tam kocacı oldu olsunda yeterki mutlu olsun ama yerlerimizi karıştırdı sanki kardeş değil de 7 kat yabancı nekadar üzücü diğer ablam da bi tuhaf amaaan işte anlatmak bile sıkıntı verioo yani biz okadar kavga ederiz bazen 3 ay konuşmayız ama babam bilmez belli etmeyiz korkudan yani ailenin yetiştirmesiyle alakalı değil bence kendi fikrim tamamen insanların karakterleriyle alakalı

O da var tabi.Şey diyorum bazen.Herşeyin eğitimi var, belgesi, sertifikası var.Keşke anne - babalığın da olsa, bitiremeyen çocuk sahibi olamasa...

Konuyu okudum. Daha sonra Kybele arkadaşımın yorumunu okudum.
Çaresizlikten elim ayağım titredi.
Gittim oyun bölümündeki maymunlu oyundan oynadım hırsımdan.

Bunları okuduktan sonra gidip uyumaya da vicdanım elvermedi.
Ne yazacağımı bilemiyorum, gerçekten.

asu_de, sana uygulanan psikolojik şiddeti okurken hissettim ciddi anlamda.
Hani ver adresini, o 17 yaşındaki bebeye benim valide hanımı göndereyim, terlik koleksiyonunu çıkarsın tozlu sandıklardan, girişsin diyeceğim de...
Bir farkımız olmalı değil mi?

Buradaki esas hata anne-babanda elbette.

İki seçeneğin var gibi görünüyor.
İlki her şeyi göze alıp dikleneceksin.
Ötekiyse az kaldı deyip sabredeceksin.

Yanlış yönlendirmekten çekiniyorum ama ben olsam çoktan resti çekmiştim.
Ama sen ikinci davranışı seçtiysen biraz daha dayan be güzelim.
Kuyruğundasın bak.
Yaz buraya sen darlandığın vakitlerde.
Hepimiz yanındayız senin mânen.
Kendini yalnız hissetme sakın!

yarn akşam ınavdan sonra bölüm yemeğimiz var şimdi isterdim ki arkadaşlarımla hocalarımla son yemeğimde bende eğleneyim..yok dersde çalışamadım uyuyamadımda herkes mışıl mışıl uyuyor ben durmadan balkona çıkıp sigara içyorum başım dönüyor..yarn çok heveslendiğim yemeğe bile gidemem uykusuzum ağlamaktan gözlerim şişmiş
ben ne yaparsam yapayım direnemiyorum..babamdan korkuyorum..gözlerini açıp bağrıyor bana ço kkorkuyorum

yarn akşam ınavdan sonra bölüm yemeğimiz var şimdi isterdim ki arkadaşlarımla hocalarımla son yemeğimde bende eğleneyim..yok dersde çalışamadım uyuyamadımda herkes mışıl mışıl uyuyor ben durmadan balkona çıkıp sigara içyorum başım dönüyor..yarn çok heveslendiğim yemeğe bile gidemem uykusuzum ağlamaktan gözlerim şişmiş
ben ne yaparsam yapayım direnemiyorum..babamdan korkuyorum..gözlerini açıp bağrıyor bana ço kkorkuyorum

canım benim birden aklıma bişey geldi
babana bir mektup yazsana a dan z yee herşeyi olanları hissettiklerini yaşadıkalrını düşüncelerini isteklerini onu çok sevdiğini üzüldüğünü kırıldığını hayatının birgün biteceğini ölümün olduğunu ve senin ona ait olup mutsuz olduğunu anlatan bir mektup

canım benim birden aklıma bişey geldi
babana bir mektup yazsana a dan z yee herşeyi olanları hissettiklerini yaşadıkalrını düşüncelerini isteklerini onu çok sevdiğini üzüldüğünü kırıldığını hayatının birgün biteceğini ölümün olduğunu ve senin ona ait olup mutsuz olduğunu anlatan bir mektup

babam bunu anlamayacak kaadr bencil
annemi ağlatmıştı babannem babaneme ediki bırak arsızlığından ağlıyor dedi
bencil insanlar sadeec kendi hissettiklerine önem veriyor canm malesef

Back
X