• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu şartlarda işten ayrılırsam evlilikten doğan tazminat hakkımı kullanabilirmiyim?

justtmarried

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
455
1
296
Bursa
Arkadaşlar merhaba.
Şuan çalışmakta olduğum işyerine Şubat 2012 tarihinde başladım Eylül 2012 tarihinde evlendim, ve halen aynı iş yerinde çalışıyorum. Evlendiğimde 7 aylık elemandım, şuandada 9 aylık evliyim. Çalıştığım yerde sözleşmem var ve sanırım mart 2014 te bitiyor.

Şimdi sizlere sorum, örneğin Temmuz Ağustos ayında işten çıksam evlilik nedeniyle olan hakkımı kullanıp tazminatımı alabilirmiyim?

Ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler....

Edit : 1 yıl 4 aydır bu kuruma çalışıyorum.

Son düzenleme:
sözleşmen olunca herhangi bişi diyemiyorum ama bende sen gibiydim ağustos 2011 de başlamıştım eylül 2012de evlendim nisan 2013de istifa ettim evlilik nedeniyle diye de belirttim haftaya yatması lazım yatmazsa şikayet edicem
işkurdan bilgi alabilirsin

Arkadaşlar merhaba.
Şuan çalışmakta olduğum işyerine Şubat 2012 tarihinde başladım Eylül 2012 tarihinde evlendim, ve halen aynı iş yerinde çalışıyorum. Evlendiğimde 7 aylık elemandım, şuandada 9 aylık evliyim. Çalıştığım yerde sözleşmem var ve sanırım mart 2014 te bitiyor.

Şimdi sizlere sorum, örneğin Temmuz Ağustos ayında işten çıksam evlilik nedeniyle olan hakkımı kullanıp tazminatımı alabilirmiyim?

Ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Teşekkürler....

Edit : 1 yıl 4 aydır bu kuruma çalışıyorum.

Evet alırsın. Yalnız imzalamış olduğun sözleşmede aksi bir durum belirtilmediyse, evlenerek işten ayrılan kadınlar kıdem ve ihbar tazminatlarını alırlar. 1 yıl 4 aylık para yani.

Back
X