Bu şartlarda siz kabul edermiydiniz?

Excuseme

uhuuu beybi
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
434
7
46
Bursa
İş buldum yarın başlayacağım ama içim rahat değil.
İşten çıkmam gece 11buçuğu bulucak ve evime giden yol çok ıssız ve bu beni korkutuyor.
Başlayıp başlamamak arasında kaldım.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

İş buldum yarın başlayacağım ama içim rahat değil.
İşten çıkmam gece 11buçuğu bulucak ve evime giden yol çok ıssız ve bu beni korkutuyor.
Başlayıp başlamamak arasında kaldım.
Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız?

eğer maaşı iyiyse, yol, yemek, ssk filan da varsa bu devirde iş bulmak zor kabul edin derim tabi gece ailenizden birilerinin sizi alma şansı varsa.

is ne uzerine, sartlar ne? Kariyer olanagi varmi? Aciklarsaniz daha iyi yorum yapabiliriz. Degermi yani o saate

mesai olur arada bir gece 11 bucuk idare edilir biri alır falan ama herseyi gectim bunye dayanırmı bu saatte isden cıkmaya 7-8 tamam ama 11 lerde iş cıkısımı olur o saatte kim kime tum tuma eger zor durumda degilseniz baska bir is bakmayı deneyin derim ben

Son düzenleme:
tek sorun korkuysa, işin diğer şartları iyiyse bence kabul edin.
gündüzleri sokaklar çok daha tehlikeli ve çok daha fazla suç işleniyor, resmi istatistik...
ben artık gece sokakta olma konusunda korkuyu attım.

ha ama şu düşündürürdü beni, eğer sabahın köründen 11buçuğa kadarsa bu resmen bitkisel hayat... ücreti düşükse değmez, yüksekse de ancak bir süre için çekilebilir...

Asgari ücret ssk yemek halinde alışveriş merkezinde stand'da duracaktım.

ooo bütün gün ayakta duracaksınız, dil dökeceksiniz ve sadece asgari ücret mi bari ekstra prim olsaymış başka işlere de bir göz atın o zaman ama çok ihtiyacınız varsa ve bulamıyorsanız karar sizin tabi.

mesai olur arada bir gece 11 bucuk idare edilir biri alır falan ama herseyi gectim bunye dayanırmı bu saatte isden cıkmaya 7-8 tamam ama 11 lerde iş cıkısımı olur o saatte kim kime tum tuma eger zor durumda degilseniz baska bir is bakmayı deneyin derim ben

Vardiya ayarlanacakmış ama belli bir süre sabah 9buçuk akşam 11buçuk şeklinde çalışacakmışım.
Galiba başka iş arayacağım yol işlek olsa sorun değil ama çok ıssız.

Belli bir süre 9:30-23:30
Daha sonra 9:30-18:30 ve 14:30-23:30 vardiyası.
Hafta sonları bir gün 9:30-23:30 şeklinde.

Yasal çalışma saatlerinin çok çok dışında her zaman ki gibi.

Bu insanları android falan mı sanıyor işverenler?

Neyse,bu kadar zorlama ve içine sinmeyen bir işten hayır gelmez gibi geliyor.

Çok ihtiyacınız yoksa bir süre daha başka iş arayın. Günde 12 saatten fazla stand başında perişan olursunuz. Eve dönüş tedirginliği de cabası. Hadi iş yorgunluğu neyse diyelim de, her gün neler okuyoruz, dönüş tehlikeli.

Çok ihtiyacınız yoksa bir süre daha başka iş arayın. Günde 12 saatten fazla stand başında perişan olursunuz. Eve dönüş tedirginliği de cabası. Hadi iş yorgunluğu neyse diyelim de, her gün neler okuyoruz, dönüş tehlikeli.

İlk başvurumu evime caddede indiren otobüs, dolmuş imkanı olan yere yapmıştım ama dediğim yere ihtiyaç varmış.
Geçeceğim yolda kullanılmayan büyük karanlık bir arazi var stand başında durmak değil de beni en çok bu tedirgin ediyor.

AVM'de çalışan çok fazla tanıdığım insan var. Vardiyalı çalışıyorlar. Sabah 10.00-18.00, 14.00-22.00 oluyor genelde, 10.00-22.00 çalışma bile her zaman olan bişey değildir. Ayrıca servisleri vardır hepsinin. Sizin bahsettiğiniz 9,30-23,30 sanırım evden çıkışınızdan eve girişinize kadar olan bi süre. Ya da bu süre arasında açık olan bir avm varsa ve orada çalışacaksanız bilemem tabi. Her şeyden önemlisi ise asgari ücret olduğu için kabul etmeyin. Yine bir tanıdığım çok büyük hediyelik eşya satan internet sitesinin standında çalışıyordu. Primleriyle birlikte 2500 TL kazandığı dönemler (bayram, sevgilililer günü vs) dahi oluyordu ki normal maaşı 1000 TL civarıydı.

stand isi cok zordur. Guleryuzlu olursun yanlis anlayip sirnasan olur asik yuzlu olursun laf sokarlar. Hemde hep ayaktasin. Maasda iyi degil. Cok acil ihtiyacin yoksa baska is bak derim ben.

İlk başvurumu evime caddede indiren otobüs, dolmuş imkanı olan yere yapmıştım ama dediğim yere ihtiyaç varmış.
Geçeceğim yolda kullanılmayan büyük karanlık bir arazi var stand başında durmak değil de beni en çok bu tedirgin ediyor.

Çok haklısınız, hiçbir şekilde can güvenliğimizin olmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Yaşadığınız yeri, semti falan bilmiyorum ama her halükarda bariz tehlike var. Çalışma koşullarının insani olmamasını geçtim ama eve dönüş çok büyük sıkıntı olacak size.

Peki uzun zaman arayıp da öyle bulduğunuz bir iş mi? Başka iş baksanız çok mu uzar acaba?

Back
X