- 26 Temmuz 2018
- 2.459
- 3.110
- 63
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Cunku bizi anlamiyorlar benim esimde naz yapiorm zannediodu ki alakasi yoktu hic naZlanmadim suan neden oyle degilim dedigimde susuyor hakli oldgmu bildigi icin. Malesef eski insanlar bizim annlerimz kaynanalarimizda hic bunlari yasamamis gibi konustuklari icinde biz nazli oluoruz. Izah etmekten baska sansin yok bence kuzum. Suan bende kokudan hatta esimin her turlu kokusundan varligindan bile rahatsiz oluorm opemiorm adami soyledimde biraz biraz alisti galiba israrci olmuo oturup tek tek detayli anlatmak gerekio umarm anlayisli olurIyi geceler... kocamın hamilelik sendromundan bahsetmistim. Hala geçmedi. Hala bebegi kendi yiyince büyüyecek saniyo. Ve kendini hala hamile sanıyor.
Hala kan şurubumu içiyor, hala aşeriyor , hala garip tavırlari var.
Eşim kendinden çok beni düşünürken birden degişti ve bu beni çok üzüyor.. Bencil biri oldu... Çok bencilce hareketleri var... Bazen çok sert çıkışıyor bana .Keşke bunlari düsünmemin sebebi hormonlardan kaynakli olsa ama degil...
Yani 5 sene bekledik. Ama hamilelik ve bebek umrunda degilmis gibi davraniyor. Temizlik bulasik falan yardim ediyor. Ama eşim sanki eşim degil...
En ufak örnek onun şampuan kokusundan midem bulandıgı icin rica ettim yatarken duşunu al bende salonda oturucam kokusunu almam diye. Yapamazmiş almasi gerekiyormuş... Saat zaten 11 di 12 de uyuyacaktı... Bu küçücük şeyi bile yapmadı...
8. Haftaya kadar her istedigi yemegi yapmiş olmama ragmen 5 gündur koku hassasiyetim en üst sınirda kiymali makarna istedigi icin Kokabilir hayatim bugün yapmasam daha iyi diyorum. Çunku kiymali makarnayi hiç sevmem... Deli gibi soyleniyooor.
Bagiriyor cagiriyor.
Benim cevremdeki hamilelerin hicbiri ilk 3 ay yemek bile yapmadi. Hep onlari kinardi ben yapmam hayatim 9 ay yemek yaparim merak etme derdim.
Ilk defa yapmayim kokar dedim diye demedigi sey kalmadı. Hep sinirliii....
Normalde asla böyle biri degildiiii
Ben hamile degilken sırf uyuşukluğumdan yemek yapmadigim zamanlarda bile " sorun yok bugün yemekler benden" diyen bir eşim vardı...
Bu degişimin sebebi ne olabilir ?
Bir önceki konum hatirlamayanlar için.... https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esimin-hamilelik-sendromu.1123089/
Abartmıyor maalesefYa mesajlarınızı alıntılayamadım. Ben hiç hamilelik yaşamadım çevremde bu kadar ağır geçiren de olmadı. Mesela annem de 5 yıl önce hamileydi kusardı ama bir şeyden tiksindiği için değil, yalnızca midesi bulandığı için. Şampuan falan deyince abarttığını düşünmüştüm. Umarım bebeğini sağlıkla bir an önce kucağına alır konu sahibi. Tüm ağır hamilelik geçirenlerden de özür diliyorum.
Inan öyle degil biliyor musun ben ki bir odunum naz noyaz bilmem amma öyle değilmiş yaşayarak bizzat öğrendim.Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Valla hamileliği rahat geçen insanlar kesinlikle anlamıyorlar bulantı ve koku hassasiyetiniŞampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
Şuan da yanlış anlaşılmak istemiyorum ama kadın olduğum halde bu tarz şeyler bana bile fazla geliyor kıymalı makarna yapmayim yok ben varken duş alma bilemedim ki hamilelik yasamadigim için bence naz olarak düşünüyor o yüzden yapıyor
İnsan eşinden bile tiksinebiliyor. Bir hamile şöyle bir şey yaşıyorum dediğinde inanmak lazım. Sadexe ona özel olsa bile. Haftalarca deterjan kullanamadım, yıkanmış çamaşırları kaldıramadım. Kokusuz deterjan buldum da çamaşırları yıkamaya başladım. Hala aynı hassasiyetim devam ediyor, koku çok etkiliyor.Ya mesajlarınızı alıntılayamadım. Ben hiç hamilelik yaşamadım çevremde bu kadar ağır geçiren de olmadı. Mesela annem de 5 yıl önce hamileydi kusardı ama bir şeyden tiksindiği için değil, yalnızca midesi bulandığı için. Şampuan falan deyince abarttığını düşünmüştüm. Umarım bebeğini sağlıkla bir an önce kucağına alır konu sahibi. Tüm ağır hamilelik geçirenlerden de özür diliyorum.
ne alakası var prenseslikle. evet evet prenseslik, öğürme ve kusma prensesliği. yaşamadığınız şey hakkında atıp tutmak ne kolay. herşey mide bulandirabilir? bu yüzden hamileliğini hastanede geçirenler var. bilmiyorsanız boş boş atıp tutmayın. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna deniyor işte.Şampuan kokusu.. mide bulandırır.. kıyma kokusu.. mide bulandırır.. siz prenses moduna girmişsiniz ya.
5 ay önce yıkayıp kaldırdığım kışlıklardan elime geçti midem bulandı kokusundan bugün yıkammış gibi geldi.Valla hamileliği rahat geçen insanlar kesinlikle anlamıyorlar bulantı ve koku hassasiyetini
Hamileyken birden bire vernel kokusundan tiksinmiştim ve evdeki herşey vernelle yıkanmıştı eşimi kaç defa uyandırıp tişörlerini değiştirttim vernel kokuyor diye koku burnuma geldiği an direk kusuyordum
Bunun gibi o kadar çok örnek verebilirim ki
Yani bu tarz durumlar çok oluyor
İnanın ki insanın elinde değil bu durum
Hiç koku hassasiyetim olmadı. Mide bulantısı ise 2 gün sadece,ama o 2 gün mafetti beni. Yemeği içimde tutamıyordum. Artık birşey yemeye korkuyordum. Bunu 3 ay yaşayan kadınlar var dedim. Konu sahibi hiç bulantiniz olmasa, çok keyifli bir hamilelik gecirseniz dahi nazlanmak hakkınız. Çünkü siz bir canlı taşıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Daha ötesi mi var?8.haftaya kadar hic midem bulanmadi. Ne yemek istediyse yaptim. Sadece 5 gundur cok koku hassasiyetim var. Bu gercekten naz mı???
Ya bak güzel kardeşim, çevremde böyle bir şey olmadı dedim özür diliyorum diye güncelledim de daha alıntılayıp boş boş bilmem ne diyorsun. Dünya üzerinde birçok kadının yapabildiği şeye prensesiz de prensesiz. Prensessiniz anladık. Çocuğunuz doğunca siz kraliçe, o prenses ya da prens. Nasıl kafalar ya. Abi herkes doğuruyor ya. Ne bekliyorsunuz? Adam ağız tadıyla duş bile alamayacak mı evinde? Kendi tiksiniyorsa uzak dursun adamın kullandığı şeye karışmak ne? Biraz mantık çerçevesinde düşünün rica ediyorum. Yemek konusu her neyse de bir insan evladının kullandığı şampuan.ne alakası var prenseslikle. evet evet prenseslik, öğürme ve kusma prensesliği. yaşamadığınız şey hakkında atıp tutmak ne kolay. herşey mide bulandirabilir? bu yüzden hamileliğini hastanede geçirenler var. bilmiyorsanız boş boş atıp tutmayın. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna deniyor işte.
Onlar bir hayalin yansimasiydi bu yasananlar gercek. Erkekleri,istisnalar kaideyi bozmaz, 3 yasindaki cocuklar gibidir. Kendi istedikleri ve konforlari onemlidir. Daha yeni idrak ediyor o bebegin omur boyu kalici oldugunu. Rahati bozulmus. Allah yardimciniz olsun. Sinir bozucu.Hamililekten once asla boyle degildi. Ben daha transfer oldum eve geldim. Hergun sorardi canin bisey istiyormu ? Sana portakal sıkayım mı ? Sen yemek yapma dısardan söyleriz , hadi sıkıldın sen evde biraz dolaştirayım. Saatlerce sacimi okşardı yanima gelir elini karnima koyar şimdi burda bebismi var derdi. Hamilelik gundemde degilkende yapardi bunlari.
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?