İşte eşler arasında bu tarz konularda fikir ayrılığı olmamalı.. Herkes düşüncesine uygun eş'leşmeli.. Kabul etse bile aralarında hep sorun olcakMerhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin.bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyorarkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??
evet kocaya itaat :) araştırın biraz şaşırmayın sonra.
Zaten askılı tişört vs giyip dolaşan bir insan değil. Kapri bile giymez hep pantolon ya da uzun elbise giyer. Elbise kolsuzsa üstüne yarım ceket giyer. Kolları bacakları gerdanı öyle açık değil. Zaten vücudunu göstermiyor, bari saçı açık kalsın ne zararı var diyoruz biz de o yüzden istemiyoruz.Mesele sadece saç göstermemekse dediğiniz doğru..ama tesettürse o konu farklı işte..
Gözünüzü seveyim yapmayın.
Kendimi bildim bileli okurum, ilk emirdir "oku". Okurum, araştırırım, öğrenmeye çalışırım, anlamadığım, mantığımın almadığı konularda da destek alırım, en cahilinden de en bilgilisinden de. Kimseye bunu açıklamak zorunda olmasam da, sizin gibi saldırırcasına cevap veren birine en azından bunu yazan kişi hakkında az da olsa fikir sahibi olması açısından, dinim islam. Müslümanım. Yurtdışında okuduğum dönemde dahi oruç tuttum, orucu aç kalmak sanan onlarca insana bunun izahını yaptım, kendimi ifade edebildim. Çünkü, inanıyorum, mantığım alıyor.
Gelelim konumuza. İtaatın kelime anlamı uyma, dinleme, alınan emre göre hareket etme anlamında olan Arapça bir terim. Evet bir takım hadisi şeriflerde, kadının babası hastayken dahi eşi gitme diyorsa, eş gitmeyecek, babası öldüğünde dahi eş gitme derse kadın babasının mezarına dahi gitmeyecek. Yahu Allah aşkına, yeri göğü yaradan rabbim, uğruna bir ömrümüzü vereceğimiz Hz. Muhammedim, böyle bir zulmü kadına hak görür mü? Rabbim kadının ezilmesini ister mi?
Kadına itaat emredildiği söylendiği vakit, karşıt hadisi şerifleri de okuyun lütfen, bunlarda da erkeğe kadını ezme hakkı verilmemiş. Karşılıklı haklar var. Benim erkeğe itaatten anladığım, “Kadın kocasına saygısızlık etmeyecek, erkeğin ailedeki otoritesini kabul edecek.” Bu kadar. Bunun dışında, erkek örtünme diyorsa, kadın tamam diyip bildiği doğruları İTAAT uğruna hiçe saymayacak. Böyle şey mi olur? Madem örtünmek Allah'ın emri, kocaya itaat Allah'ın emrinin önüne geçebilir mi? Kocam bana oruç tutma, namaz kılma deyince ben peki kocacığım diyip, hesap günü Allah'a ama itaatle ilgili hadisi şerif vardı ya o ne olacak mı diyeceğim ? Lütfen yapmayın.
Ben bir avukat olarak, sayısız boşanma davam var. Bu davaların çoğunda kadının vekiliyim. Öyle zulümler, öyle haksızlıklar yaşanıyor ki, şimdi bu kadınlar o adamlara itaat etmedi diye bunun hesabını mı soracaklar?
Dinimiz mantık dini, iyilik dini, hoşgörü dini, saygı dini. Günümüze göre de yorumlanabilecek kadar da özel bir din. Benim yazdığım 1 cümle yazıya, gülücükler koyarak, araştırmamı söylemeniz ise, bu dine mensup birine, yani hoşgörülü, yönlendirici ve yapıcı olması gereken birine hiç uymuyor, yakışmıyor.
Biraz saygı, biraz da hoşgörü lütfen.
En güzel günler sizin olsun.
Nadir değil aslında, aksine çok var bakarsanız.Kocası öteki dünyayı hiç düşünmüyor sanırım karısının kapanmasını istemeyen nadir erkeklerden biri kesinlikle bu adamı çok kınadım hem kadının isteğine hakkına saygı duymuyor hem günaha giriyor allah affetsin
Ohooo, sizin eski hayatınız uçlardaysa benim uçlarda yaşadıklarımı söylesem yere yığılırsınızDalga geçilecek bir sözde değil ama neden bu kadar güldünüz merak ettim. Bir arkadaşın sözüne istinaden söyledim. Yanı yaşam tarzım çok farklıyken (bar gibi yerler pek tercihimiz değildi daha elit yerler kastettiğim) birden insan dönüş yapabiliyor demek istedim. Uç noktadan kastımızda farklı yaşam tarzlarıydı...faklı giyinişler, farklı söylemler, farklı düşünceler, farklı çevreler, farklı mekanlar. Bilmem anlatabildim mi komik arkadaşım
:) bi kaç yeri okudum tamamını okuyamadım zira gerek duymadım..zulüm eden kocaya itaat diye bişey yok zaten kadının dini nihahı atma hakkı vardır öyle ince olan bir dinden bahsediyoruz okuyup araştırmanıza sevindim fakat konu sahibinin anlatımıyla koca adayının zülum ettiğine dair bir belirti yok? sadece istememiş ki din kapanın diyorsa koca istediği kadar istemesin kadın kapanır hatta adam çok ağrıza çıkartıyorsa kocasını boşar bu budur..bizde bundan söz ediyoruz onun dışında bir ilmihal edinin hangi konularda itaat edilir iyice bi bakın derim. ( Allahın kelamının üstüne kelam olmaz onun emirleri herşeyden önce gelir)Gözünüzü seveyim yapmayın.
Kendimi bildim bileli okurum, ilk emirdir "oku". Okurum, araştırırım, öğrenmeye çalışırım, anlamadığım, mantığımın almadığı konularda da destek alırım, en cahilinden de en bilgilisinden de. Kimseye bunu açıklamak zorunda olmasam da, sizin gibi saldırırcasına cevap veren birine en azından bunu yazan kişi hakkında az da olsa fikir sahibi olması açısından, dinim islam. Müslümanım. Yurtdışında okuduğum dönemde dahi oruç tuttum, orucu aç kalmak sanan onlarca insana bunun izahını yaptım, kendimi ifade edebildim. Çünkü, inanıyorum, mantığım alıyor.
Gelelim konumuza. İtaatın kelime anlamı uyma, dinleme, alınan emre göre hareket etme anlamında olan Arapça bir terim. Evet bir takım hadisi şeriflerde, kadının babası hastayken dahi eşi gitme diyorsa, eş gitmeyecek, babası öldüğünde dahi eş gitme derse kadın babasının mezarına dahi gitmeyecek. Yahu Allah aşkına, yeri göğü yaradan rabbim, uğruna bir ömrümüzü vereceğimiz Hz. Muhammedim, böyle bir zulmü kadına hak görür mü? Rabbim kadının ezilmesini ister mi?
Kadına itaat emredildiği söylendiği vakit, karşıt hadisi şerifleri de okuyun lütfen, bunlarda da erkeğe kadını ezme hakkı verilmemiş. Karşılıklı haklar var. Benim erkeğe itaatten anladığım, “Kadın kocasına saygısızlık etmeyecek, erkeğin ailedeki otoritesini kabul edecek.” Bu kadar. Bunun dışında, erkek örtünme diyorsa, kadın tamam diyip bildiği doğruları İTAAT uğruna hiçe saymayacak. Böyle şey mi olur? Madem örtünmek Allah'ın emri, kocaya itaat Allah'ın emrinin önüne geçebilir mi? Kocam bana oruç tutma, namaz kılma deyince ben peki kocacığım diyip, hesap günü Allah'a ama itaatle ilgili hadisi şerif vardı ya o ne olacak mı diyeceğim ? Lütfen yapmayın.
Ben bir avukat olarak, sayısız boşanma davam var. Bu davaların çoğunda kadının vekiliyim. Öyle zulümler, öyle haksızlıklar yaşanıyor ki, şimdi bu kadınlar o adamlara itaat etmedi diye bunun hesabını mı soracaklar?
Dinimiz mantık dini, iyilik dini, hoşgörü dini, saygı dini. Günümüze göre de yorumlanabilecek kadar da özel bir din. Benim yazdığım 1 cümle yazıya, gülücükler koyarak, araştırmamı söylemeniz ise, bu dine mensup birine, yani hoşgörülü, yönlendirici ve yapıcı olması gereken birine hiç uymuyor, yakışmıyor.
En güzel günler sizin olsun.
bi kaç yeri okudum tamamını okuyamadım zira gerek duymadım..
Gözünüzü seveyim yapmayın.
En güzel günler sizin olsun.[/QUO
ya arkadaşım aynı şeylerden bahsediyoruz,başka birine yazacaktınızda beni mi alıntıladınız acaba? (okudum yazdıklarınızı, ne mutlu size Allah daim etsin hayırlı ömürler versin :)
Ohooo, sizin eski hayatınız uçlardaysa benim uçlarda yaşadıklarımı söylesem yere yığılırsınız
Nolursa olsun eşine de söylemesin de fayda olurduMerhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin.bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyorarkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??
Anlatsak gelsin banlar tövbe yaŞimdi biz onu iki sınıfa ayırdık, birincisi uçlarda ikincisi uçuklarda..muhtemelen sizinki uçuklardaBenim şimdiki yaşantıma göre, eski yaşantım gerçekten uçlarda. Tabi burda yaşadığımız her ucu anlatamıyoz
Anlatsak gelsin banlar tövbe yaSiz dediğiniz gibi çok hızlı yaşadıysanız ondan kolayca bırakmışsınızdır. Ben kaplumbağa misali
:) bi kaç yeri okudum tamamını okuyamadım zira gerek duymadım..zulüm eden kocaya itaat diye bişey yok zaten kadının dini nihahı atma hakkı vardır öyle ince olan bir dinden bahsediyoruz okuyup araştırmanıza sevindim fakat konu sahibinin anlatımıyla koca adayının zülum ettiğine dair bir belirti yok? sadece istememiş ki din kapanın diyorsa koca istediği kadar istemesin kadın kapanır hatta adam çok ağrıza çıkartıyorsa kocasını boşar bu budur..bizde bundan söz ediyoruz onun dışında bir ilmihal edinin hangi konularda itaat edilir iyice bi bakın derim. ( Allahın kelamının üstüne kelam olmaz onun emirleri herşeyden önce gelir)
Aahhajhsbfd tövbe estağfurullah daha hepimiz genciz burada...Yoksa teneşir paklayacaktı
önce anlam veremedim bi kaç yeri daha okuyunca karışıklık olduğunu anladım evet birisine öyle yazmıştım ama kocaya itaat diye bişey var dinimizde sizde kabul edersiniz ki? yorum yaptığınız bayan yanlış bişey söylememişti sizin bilinçsiz olduğunuzu düşündüm haliyle..ya herneyse ideolojiniz sizi ilgilendirir okuma yazmanızda varsa sizin bileceğiniz iş beni bağlamaz. iyi günler.Bunu yazdıktan sonra neden başka birine mi yazdınız diyorsunuz anlamadım? Siz bana ilk mesajınızda "Evet itaat canım :) Araştır öyle konuş" tarzı bir şeyler yazmıştınız hatırlarsanız, ona istinaden yazdım. Neyse konu kapansın artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?