Dalga geçilecek bir sözde değil ama neden bu kadar güldünüz merak ettim. Bir arkadaşın sözüne istinaden söyledim. Yanı yaşam tarzım çok farklıyken (bar gibi yerler pek tercihimiz değildi daha elit yerler kastettiğim) birden insan dönüş yapabiliyor demek istedim. Uç noktadan kastımızda farklı yaşam tarzlarıydı...faklı giyinişler, farklı söylemler, farklı düşünceler, farklı çevreler, farklı mekanlar. Bilmem anlatabildim mi komik arkadaşım
Kızmayın ama benim de aklıma epey ucuk şeyler gelmişti en basta.Dalga geçilecek bir sözde değil ama neden bu kadar güldünüz merak ettim. Bir arkadaşın sözüne istinaden söyledim. Yanı yaşam tarzım çok farklıyken (bar gibi yerler pek tercihimiz değildi daha elit yerler kastettiğim) birden insan dönüş yapabiliyor demek istedim. Uç noktadan kastımızda farklı yaşam tarzlarıydı...faklı giyinişler, farklı söylemler, farklı düşünceler, farklı çevreler, farklı mekanlar. Bilmem anlatabildim mi komik arkadaşım
Yaşam tarzimiz farkliydi simdiyse boyke boyle oldu desen daha anlaşılır."Uçlarda yaşamak" denilince farklı anlamlar cikiyor merak ettim bayaaa bayaa :)))
Kızmayın ama benim de aklıma epey ucuk şeyler gelmişti en basta.
İşte underground partiler, swing vs tarzı şeyler..
O noktadan buraya diye epey şaşırmıştım ama siz açıklama yapınca anladım.
Arkadaşın biri uçlarda yaşayan bir insan hemen dönüş yapamaz dediği için bu kelimeyi kullandım..Aslında anlaşılmayacak bir kelime değil ama sohbetin öncesini görmediniz ondan anlamadınız heralde
Sohbetin tamamini bilmiyorum ama benim bildigim tarzda "uçlarda yasayan insanlar" cidden kolay kolay dönüş yapamaz.Her kim dediyse katildim şuan o arkadaşa :)
Ama herkes kafasindaki "uçlar" farkli seyler ifade ediyor demekki..
Misal vereyim konuyla alakasi yok ama esim motosiklet tutkunudur(hız motosikleti) keza bende oyle ancak bazi kotu kazalar atlatti.Sukur kalici olarak birtek parmaginin bitanesini tam kapatamiyor kirik. Birde beline cok dikkat etmesi gerekiyor ama hala motorundan vazgecemez.Ucunda ölüm olsa bazı seylerin tutkunu olur bazi insanlar hayat tarzidir artik bundan bile dönebilmek bu kadar zorken "uçlarda yasiyorduk aninda donduk bu moda girdik" hikaye kalıyor uçlar var uclar var demekki.
Evet sizinki yaşam tarzı degisikligi olmuş.Ya tabiki her insana göre farklılık gösterir. Benim hayatta yapabildiğim en büyük çılgınlık, başkasının normalde her zaman yapabildiği bişeydir. Ben hesap kitap bilmedim, hep kazandım en iyi şekilde yedim içtim. Şarabı çok severdim mesela, hep en iyisinin peşindeydim...Ortamlarımız ağır insanlardı, giyim tarzım çok açık, gezdiğim yerler kaliteliydi, Ani bir değişim oldu hayatımda ama bu bana göre köklü bir değişimdi...tamamen farklı bir deneyimin içine girdim. Kısacası hızlı yaşadım şimdi durgunluk dönemindeyim yoruldum sanırımBizim sülalede kapalı yoktur bir ben varım ve çok tepkide aldım başlarda. Benden hiç beklemezlerdi ama nasıl oldu bende anlamadım..diğer kastettiğiniz uçlar değil uçuk hayatlar onlar ben onlardan değilim vesselam
Evet sizinki yaşam tarzı degisikligi olmuş.
Uçlarda yaşamak diyince benim aklım cidden uç şeylere gidiyor ondan oldu :))
Burda bir arkadaşımız yazmış mesela. onun anlattıklarını uygulayabilirsiniz. Bence tesettüre girmeden önce yaşam tarzını değiştirmeli. İslama göre yaşamayı esas edinerek işe başlasın. Mesela namaz kılıyor mu? Kılmıyorsa namaza başlasın ve arkadaşın da dediği gibi, namazdan sonra bir süre örtülü dolaşsın evde. Amacı eşini razı etmekse tabi. Şu da var ki, onu razı etmek gibi bir mecburiyeti yok. Ondan izin almak durumunda falan değil. Bu onun kendi tercihi. Yapacağı şey, ona tercihini açıklamak. Tercihine saygı duyarsa eşi, ne ala, duymazsa da her iki tarafında boşanma hakkı var.Merhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin. bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyorarkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??
Canım işaretli yeri tekrar okursan, eşini ikna edebilmek için benden önce davranmış yazmış. ikna etmek için, kayınvalidesine kapanıp gitmiş yazmamış.İsaretledigim yere ayrıca ayar oldum eşini ikna etmek için 3.bir şahsı kV yi kullanmak, olmamış
Mesele sadece saç göstermemekse dediğiniz doğru..ama tesettürse o konu farklı işte..Adam karısını açık beğenmiş ve almış, belki de kapalı olsaydı evlenmeyecekti, bunu en başından söylemeliydi. Ben olsam ben de surat asarım.
Annem kapanmak istemişti, biz abimle uğraşıp vazgeçirdik. Benim de abim kapanmama izin vermez. Saç göstermemeyi hiçbir zaman mantıklı bulmadığım için karşı çıkmaya devam edeceğim
Merhaba kizlar..
Bu sefer sizden arkadasim icin yorum almak istedim.Biz onunla bir yildir yakiniz .hergun beraberiz hemen hemen.o bes yillik evli su an bi kizi var 11 aylik arkadasim simdi kapanmak istiyor hatta beraber kapanalim falan dedik ama o benden once davranmis esini ikna edebilmek icin.bu pazar kayomvalidesine gittiklerinde arkadasim kapanip gitmis esinin surati bes karis tabi.yok ben istemem yok acilirsin kapanma yakismiyoe falan demeye oysaki cok guzel yakisiyorarkadasimin da cani sklmis kayinvalidesinin evinin kaposinin onunde basindan turbani siyirmis eve gelincede tartismislar yok sen kapanma daha gencsin falan.anlamiyorum insan esinin kapanmasini neden istemez siz arkadasima ne onerirsiniz acaba ??
Burda bir arkadaşımız yazmış mesela. onun anlattıklarını uygulayabilirsiniz. Bence tesettüre girmeden önce yaşam tarzını değiştirmeli. İslama göre yaşamayı esas edinerek işe başlasın. Mesela namaz kılıyor mu? Kılmıyorsa namaza başlasın ve arkadaşın da dediği gibi, namazdan sonra bir süre örtülü dolaşsın evde. Amacı eşini razı etmekse tabi. Şu da var ki, onu razı etmek gibi bir mecburiyeti yok. Ondan izin almak durumunda falan değil. Bu onun kendi tercihi. Yapacağı şey, ona tercihini açıklamak. Tercihine saygı duyarsa eşi, ne ala, duymazsa da her iki tarafında boşanma hakkı var.
Canım işaretli yeri tekrar okursan, eşini ikna edebilmek için benden önce davranmış yazmış. ikna etmek için, kayınvalidesine kapanıp gitmiş yazmamış.
ben bundan ayrı bişey söylemedim zaten :)Mabuda isyan konusunda mahluka itaat yoktur, bu genel geçer kaidedir, esim istemiyor, günahı onun boynuna toptan hikâye.... Yok öyle şey, herkes yaptığının karşılığını çekecek, sebeb olan da yapan da.....
:) hakaret yok bilmemek değil öğrenmemek ayıptır o sizin hüsnü kuruntunuz..sıkıntınız nedir yardımcı olayım?Ortunme konusunu bence sen biraz araştır ogren. Ve ağzını topla hakaret etme hakkını sana kim veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?