Bu şekilde davranması normal mi?

Daha evli degiller.Kalabilir tabiki.Kardesin de ofsaytlari varmis.Ama yine de gozu bukadar gormemeliydi hos degil.Cok cig hareket.Evlenince kalma konusunu isterse konusabilir.Zanla is mi olur.Yeni evli yalniz kalmak hakkiniz olur.Ama simdi nisanlisiniz sadece.Nisanlinin karakteri hic hos degil.Cok haset ayni enistem gibi.

Zaten zaruriyetten taşınmışsınız
Ev arkadaşı olarak görebilir kardeşini
Yediğini içtiğini sen karşılıyorsun diye düşünsün.
Sürpriz olmamış ki kardeşin gelişi, zaten siz de yetti gari ayrı olmak artık aynı evde yaşayalım planı yapmamışsınız.

Ama kardesini de uyar biraz.Biraz disiplinsiz gibi.Simdi gozumde canlandirdim da.

Kardeşim 20 yaşında benim bulunduğum şehirde üni de okuyor bu sebeple yanımda. Evlenince evi kapatmak zorunda kalacağımız için kardeşimle yaşadığım evi kapattım şimdiden ve biz evlenince zaten kardeşim farklı bir yerde kalacak. Mesela kardeşimi bir yere yolladığında gitmemesi ona batıyor. Evle alakalı yapılacak bişey yapmayınca kızıyor. Odasını toplamadığında kızıyor. Kısacası bir çok davranışı batıyor ona. Hatta bir defa yediği şeylere bile laf etti. Bilmiyorum kafam çok karışık gerçekten. Çok üzülüyorum.
Yarın öbür gün ailen de batmaya başlar
Hasta olursun gergin günler olur sende batarsin
Bu adamla sonunuz yok evlenseniz de yok

Merhaba,

Geçici olarak nişanlımla aynı eve taşındım ve kardeşimde öncesinde benimle kalıyordu kendiside benimle gelmek zorunda kaldı dolayısıyla. Nişanlıma kardeşimin tüm davranışları batıyor. Haklı olduğu yanları var.Ancak sürekli istemediğini bir an önce gitmesini istediğini VS. Söylüyor. Ben onun ailesine karşı davranışlarım çok dikkat ederim asla kırmamaya çalışırım. Bazen agrasifliğini kardeşimde yansıtıyor. Defolsun gitsin istemiyorum tarzında benimle konusuncada içim çok tuhaf oluyor Nişanlıma karşı. Sizin düşünceleriniz neler? Kardeşim hakkında böyle konuştuğu için mi kırılıyorum. Daha farklı davranmasını beklerdim.
Nasıl kiyorsun kardeşine elin oğlu damhami deyelri ben asla kabul etmem sen kendini ezdiryorsun bence

bende kardeşimin evinde evlendiğinde mecburen kalmam gerekmişti sadece 1 gece.gelinimiz sağolsun laf sokmuş durmuştu varlığımdan rahatsız olmuştu ,2. gecede kardeşimin zoruyla kaldım eşine doğumgünü sürprizi yapıcakmış sende ol gitme falan dedi ısrar etti baya öyle kaldım başkalarıda vardı bütün gece beş taşının havasını attı ertesi sabahta gittim kaç yıl oldu evine adım atmadım kardeşimin.ama gelinin erkek kardeşi hiç onlardan çıkmazdı bunun lafı olmazdı kardeşimde dahil herkes memnundu.demek istediğim şey çifte standart olmasın her iki tarafada eşit yaklaşım olsun

Kardeşim 20 yaşında benim bulunduğum şehirde üni de okuyor bu sebeple yanımda. Evlenince evi kapatmak zorunda kalacağımız için kardeşimle yaşadığım evi kapattım şimdiden ve biz evlenince zaten kardeşim farklı bir yerde kalacak. Mesela kardeşimi bir yere yolladığında gitmemesi ona batıyor. Evle alakalı yapılacak bişey yapmayınca kızıyor. Odasını toplamadığında kızıyor. Kısacası bir çok davranışı batıyor ona. Hatta bir defa yediği şeylere bile laf etti. Bilmiyorum kafam çok karışık gerçekten. Çok üzülüyorum.
sen saygı duy ama erkekler kadınların ailesine gelince saygı yok.olmaz böyle kardeşin senin için değerli değilmi.tabiki değerli diyeceksiniz.o zaman kardeşinizin sizin için değerli olduğunu nişanlı olduğunuz kişiye hissettirmeniz.ya hissi alsın yada y0l yakınken dön derim.

Yalniz kalamadigini icin yapıyor. Beraber yasamaktan umdugu ile bulduğu farkli olmus

Henuz nisanlisiniz ve simdiden kardesiniz icin defolup gitsin mi diyor? Kimmiş ki o?? Dagdan gelip bagdakini mi kovuyor? Askimdan olsem( ki bu lafi askimi oldurur) yuzugu eline verir yollarim. Oldukca gecim ehli bir insanim ancaaaak kimse benim aileme laf edemez, kimsenin ailesine laf etmemem gerektigi gibi. Herkes haddini bilmeli.

Nişanlınız olacak şahıs tamamen haksız bence. 20 yaşında bir delikanlıdan bahsediyoruz. Ablasının nişanlısı tarafından bir yerlere yollanmak, iş buyurulmak, azarlanmak zoruna gidiyordur. Birşey yapmasını istiyorsa size söyler siz uyanırsınız o kim oluyor ki? Ben kardeşimin tek bir kötü söz bile isitmesine asla müsaade etmezdim. Bene siz de kardeşinizi ezdirmeyin, çocuk ikinizin yüzünden evinden yaşadığı yerden olmuş. Yüklenmek yersiz.

Değil, ilk olarak mayıstaki düğün için evi kapatıp kardeşinle oraya taşınmanız hiç mantıklı değil. Hem kardeşiniz hem nişanlınız için çok rahatsız edici bir durum. Sırf tasarruf amaçlı böyle bir karar almışsanız çok yanlış yapmışsınız. Aileniz ne düşünüyor bu konuda?

İkincisi sizin evlenmiş olmanız akrabalarınızı aileleriniz yapmıyor. Kocanız kızkardeşinizin abisi değil. Bunun farkına varması kızkardeşinizin hayatıyla ilgili 'iyi niyetli' eleştirilerden, abi tavsiyelerinden kaçınması gerekiyor. Kız kardeşinizin de yalnızca aileden birileri için yapılabilecek fedakarlık beklentileri varsa nişanlınızdan bunları düşürmesi, karşılaştığında zorunluluk değil de jest olduğunu bilip karşılığını vermesi gerek.

Mesela ben ablamın kocasını 13 yaşımdan beri tanırım. Ergenliğimde likör dolaplarını az patlatmadım. Çok depresif amaçsız dönemlerimde 1-2 hafta onlarda kalıp bırak yemek pişirmeyi bütün gün uyuyup onlar işten gelip sofrayı hazırladığında kalktığım zamanlar oldu, gelip tek bir yorumda bulunmadı. Ya da ne biliyim çok iyi bir kariyeri var üniversite tercih dönemlerinde sürekli millet tavsiye için arar benim tercih dönemimde fikri sorulmadan tek bir tavsiye vermedi şunu yap bunu yap diye. Bu mesafe birbirimizi sevmediğimiz önemsemediğimiz anlamına gelmiyor. Örneğin ben ilk ehliyet aldığımda kendi annem babam vermiyordu arabalarını bana. O tam o dönem yeni değiştirdiği sıfır arabayla çalıştırırdı beni ki aşırı düşkündür aslında arabasına.

Evlenene kadar kardeşinle aynı evde kalmalıydın . Hem nişanlın hem kardeşin bu durumdan memnun değildir bence .bu ara da kardeşin kız mı ? Erkek mi? Erkekse baştan gelmemeliydi zaten . Ama kız kardeş ise cidden saygısızca bi cümle .ben olsam sen defolup git derdim .

Evet onun kardeşi benim evime gelmiş olsa nişanlımında ettiği lafları etmem. Ama davranışları gözüme batar kabul. Nasıl anlatıyım size çok ayrıntı vermek istemiyorum ama kardeşim biraz umursamaz davranıyor bazı konularda. Evet konuştuğu zaman sessiz kalmıyorum tabiki ama mesela x konuda bu davranışı normal mi diyor. Bende evet dikkat etmeli ama düşünememiştir diyorum. Oda kardeşin diye koruyorsun dışardan bakmıyorsun diyor. Nişanlımında bu davranışı zaten hoşuma gitmiyor. Ailen gelmesin diyecek biri değil. O kendince benim kıyamayacağımı düşünüyor ve evlendiğimde de de sürekli bizimle olacağını düşünüyor büyük ihtimalle. Ailesinden biri nişanlımın böyle düşünmesi konusunda da etkiliyor. Kendiside kabul etti bunu.

arkadaşım ben anlamadım
sen evi kapatmadan önce nişanlınla konuşmadın mı?
kardeşinin de sizinle yaşayacağı (düğüne kadar) konusunda uzlaşmadınız mı taşınmadan önce?
düğünün mayısta olacağı belli değil miydi? nişanlın bilmiyor muydu mayısa kadar kardeşinin de seninle kalacağını?
evlendikten sonra kardeşinin gideceğini söylemedin mi ona ki sürekli sizinle olacağını düşünüyor?

eğer tüm bunları konuşarak bir arada yaşamaya başladıysanız:
nişanlın yerden göğe haksız
baştan evet dediği bir şeye sonra problem çıkartmamalı
mutlaka hoşuna gitmeyen şeyler vardır, onlarda da defolsun gitsin diyeceğine oturup düzgün bir dille seninle konuşması lazım

şu 20 yaş civarı gençlerden çok şey beklendiğini düşünüyorum
bir makarna yapsın yesin nedir ya
ne olmuş evdeki atıştırmalıkları yediyse
o kadar nazı olmasın mı bir kardeşin? çok ayıp ama ya

bir de konunun en önemli noktası, düğüne 5 ay kala, nişanlının seni kırmaktan korkuyor olması gerekirdi bence
ama hiç böyle bir korkusu varmış gibi görünmüyor

Evet onun kardeşi benim evime gelmiş olsa nişanlımında ettiği lafları etmem. Ama davranışları gözüme batar kabul. Nasıl anlatıyım size çok ayrıntı vermek istemiyorum ama kardeşim biraz umursamaz davranıyor bazı konularda. Evet konuştuğu zaman sessiz kalmıyorum tabiki ama mesela x konuda bu davranışı normal mi diyor. Bende evet dikkat etmeli ama düşünememiştir diyorum. Oda kardeşin diye koruyorsun dışardan bakmıyorsun diyor. Nişanlımında bu davranışı zaten hoşuma gitmiyor. Ailen gelmesin diyecek biri değil. O kendince benim kıyamayacağımı düşünüyor ve evlendiğimde de de sürekli bizimle olacağını düşünüyor büyük ihtimalle. Ailesinden biri nişanlımın böyle düşünmesi konusunda da etkiliyor. Kendiside kabul etti bunu.
Korumayıp napacakmışsın, dövün birde bir olup o zaman hırsını alır belki terbiyesize bak yaa. Bence hiç emin olmayın çünkü tamda ailen gelmesin diyecek biri ve daha şimdiden ailesinin düşüncelerinden etkileniyorsa vay halinize şimdiden geçmiş olsun

Back
X