Bu Sene de Kazanamayacaksın Hissi

Yaşım sizinkinden büyüktür tabi ama aynı yollardan geçtik. Bende ikinci senemde üniversiteye girdim. Üstelik sayısalın her alanında ilk 1500'e, eşit ağırlığın her alanında da ilk 1000'e girmiştim.

Gerçekten çok çalışmıştım dershane kursa falan gitmedim günde en az 12 saat çalışıyordum. Her konudan sonra en az 5 kaynaktan soru çözüyordum. Her hafta deneme yapıyordum kendime. Hem kendimi tartıyordum hemde hangi konudan ne kadar soru çıkar onu kestirebiliyordum. Zamanla tüm sistem oturmuştu. Buradaki püf nokta kendini kandırmamak yani hangi konuları yapıyorum nerelerde eksik var onları iyi saptamak. Bildiğim konulardan hiç soru kaçırmamak bilmedikleriminde üzerine gitmek. Bu sistem bende işe yaramıştı. Çıkan soruları taramak önemli.

Kolay gelsin Allah yardımcınız olsun. İnşallah istediğiniz yer olur

Canım bence sen burada biraz fazla takılıyorsun gibi geliyor bana ama :)

Ben öss dönemi hatırlıyorum da kendimi eve kapatmıştım.
Evde olan önemli gelişmelerden bile haberim olmuyordu o derece

Günde 300 soru çözmeden uyumazdım.
Çoğu zaman kitapların üstünde uyuyakalırdım.

Buraya yine gir ama mesela sorularını biriktir soru sorma günü belirle onları sormak için git falan..
Bdv ye girince içinden çıkamıyor insan çünkü.
O yüzden paylaşmak istedim.
Gönlünce olsun her şey. Sevgiler..

Benim de sınav senemde tam aralık ayında çılgınlar gibi bir mutsuzluk, umutsuzluk çökmüştü üstüme. Yeterli çalışmadığım içindi sanırım. Ben dershanedeki rehberlik öğretmenimle konuşup program hazırlatmıştım. Düzgün bir programın olsun, emin ol 1 ayda çok şey katabilirsin kendine. Ama gerçekten odaklanman gerek. Motivasyonunu yükseltecek bir film izleyebilirsin, gelecekte olmak istediğin yerde kendini düşünebilirsin. Derslere kapat kendini, çünkü kendin için yapıyorsun bunu. Gelecekte bulunmak istediğin yer için. Bol motivasyonlar

Mat 2 yi nasıl çalıştınız ?

Kullandığım tek hesap bu Ama fazla giriyorum evet :) azaltmaya çalışacağım

Bende öyle zannediyordum hatta bir kaç bölüm için gerçerli diye düşünüyordum ama bir arkadaşım öyle olmayacağından bahsetti . Açık uçlu soru dediler , boşluk doldurma dediler . Kafam çok karıştı .

Açık uçlu soru olayı bu sene yok. Seneye değişecek sistem. Bu sene geçen seneki gibi olacak format.

Sosyal hizmeti bilmiyorum ama psikoloji, pdr gibi bölümleri zaten lys ile seçmek zorundasınız, benim zamanımda öyleydi en azindan. Sosyal hizmet açıköğretimle alıyor diye biliyorum ama 2 yıllık o da galiba.

Matematik ve edebiyata önem verin çalışırken. Psikolojinin puanı yüksek ama son zamanlarda özellere çok açıldı haliyle biraz düştü puanlar. Özellerde burslu kazanmak için çabalayın tam burslularda puanlar çok çok uçuk olmuyor, nam salmış okullar harici. Başarılar dilerim :)

Emin misin ? Haberlerde sitelerde öyle demiyor da ...
2017 yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'nda açık uçlu sorular sorulması ihtimali pek çok kişiyi ilgilendiriyor. Bu sebeple YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan açıklama geldi. Saraç'ın açıklaması da söylenenleri doğruladı. Kesin olmamakla beraber, 2017 LYS'de açık uçlu soru sorulabileceğini söyledi.

Saraç, LYS sorularının bazılarının açık uçlu olacağını şu sözlerle dile getirdi: “Üniversiteye girişteki ikinci aşama olan LYS'de öğrencilerin açık uçlu sorularla tanışmasını sağlayacak şekilde az sayıda soru sorulacağını ifade edebilirim. Öğrencilerimizi hiçbir şekilde tedirginliğe sevk etmemiz lazım. Açık uçlu soruya yavaş yavaş geçilecek. Bu bağlamda öğrencilerimizin açık uçlu sorularla tanışmasını istiyoruz.”

Saraç'ın ifadelerinden anlaşabileceğine göre, 2017 yılında LYS'de bazı sorular açık uçlu olabilir. Bu da LYS 2017'ye hazırlanan öğrencilerin çalışmalarını buna göre arttırması anlamına geliyor.

Saraç'ın açıklamalarına göre, öğretmenlik bölümleri ile ilgili yeni düzenleme de yolda. Konu ile ilgili Yekta Saraç'ın ifadeleri şu şekilde; "Öğretmenlik bölümü için başarı sıralaması getiriyoruz. Öğretmenlik başarı sıralamasında 240 bin sınırı gelebilir"

Haber sitesinde böyle yazıyor ama lys için bahsedilmiş. En azından ygs için olmaz diye sanıyorum. 6 ay sonra yapacakları sınav hakkında bile kesin bir şey söyleyememeleri çok garip.

Mat 2 yi nasıl çalıştınız ?

Konu anlatımlı kitaplardan çalıştım. Birkaç kaynaktan. zor oldu ama oldu. Çözümlü soruları inceledim sürekli. bi soruyu anlamak için 2 saat gerekiyorsa 2 saatimi harcadım o soru için. Dediğim gibi çoook soru çözdüm. Çoook bilirim ağlaya ağlaya masa başında ders çalıştığımı. Kitapçılarda yada kurs dershane yakınlarındaki fotokopiçilerde ders notları satılıyordu. Arada gidip oralardan notlar alıyordum. Nereye gitsem çantamda ya çek kopart tarzı üç beş tane yaprak test oluyordu yada cep kitapçıkları.

Kursa ve dershaneye gitmediğim için yoldan kazanıyorum en azından yolda yorulmuyorum diye kendimi teselli ediyordum.

Ya bide mat2 zor değil gerçekten değil birkaç formül üzerinden gidiyo herşey. Sayısalcıydım ben fizik kimya biyoloji bunlar gerçekten zor dersler. Onları çözmek için çok uğraşmıştım.

mat için ofisokul.com u tavsiye ederim.ben ordan çalışırdım..ayrıca zor diye bişey yok lütfen onu bilinçaltına sokma!!

Şu Türkiye'nin egitim sisteminden nefret ediyorum. Bu sinava hazirlandigim 1.senem ve Allah cidden belalarini versin. Okumayalim kimse okumasin dershane bile yetmiyor suan calisma istegi falan gram kalmadi nefret ediyorum her seyinden bu ulkenin adaletsizliginden sacma sisteminden elimde olsa okumadan defoluo gidicem baska ulkeye daraliyorum comarlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…