diyorum sürekli diyorum ama nafile en basitinden kıyafetlerini koyuyorum yatağın üzerine hadi yavrum giy diyorum giymiyor yada gidip başka bişi giyiyor mesela yağmur yağarken şort giycem diye tutturuyoroglunuza biraz sorumluluk verseniz nasil olur?
"oglum bak büyüdün artik sen kendin bunu yapabilirsin ben bu isimi bitirene kadar sende ödevlerini yap yada üstünü giyin" gibi cümleler kullandinizmi?
ayyy deme yaaa çok korkuyorum öyle olacak diye ne yapmam lazım şaşırdım getirdiğim doktor çok iyi bi doktor aslında uzman yani ama oda bişi yapamadıSanki arkadaşımın oğlunu tarif etmişsiniz, çok yakın dostum olduğu için birebir şahidim. Bizimki 6 sınıf bu sene 7 ye geçecek , geçerde çünkü kalma yok eğer kalma olsaydı inanın 3. yada 4. sınıfta olurdu.
Moralinizi bozmak istemem ama 1. sınıf neyse 6. sınıftada öyle, büyür akıllanır daha küçük gibi şeyleri gözardı edin. En doğru yol sizin yolunuz yani pedagog. Eğer fayda etmediyse dr.u değiştirin ama gene götürün. Maalesef ki anne ve babanın elinden uzman yardımı almadıkça birşey gelmiyor.
Oğlan eski tabir orta 1 de hala derslerini proje ödevlerini annesi yapıyor. O ise bilgisayar başına oyun oynuyor. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite çıktı ilaç veriyor, ilaç olunca biraz ders çalışıyor vermezsen oda yok.
benim ki başlarda gaza geliyordu yarış felan şimdi içi çekilmiş gibi zaten yapamam deyip çıkıyor işin içinden ne kadar sen yaparsın ben sana güveniyorum felan desemde etkisi olmuyorPedagoga gidin diyecektim ki oranın da kapısını çalmışsınız. 7 yaşında daha çok da küçük. Bazen çocuklar kendilerini sonradan toparlayabiliyorlar. Bilemiyorum bu vereceğim örnek çok sağlıklı bir yaklaşım mıdır, çünkü uzman değilim ama..
Benim komşumun kızı ilk okul birinci sınıfta okulu bırakmıştı. O zaman bütün komşulara dert yanardı, ben de çok başarılı bir çocuktum anneme gelip sorardı. Ama kadın hangi yöntemi denediyse olmadı. Kız iki ay okula gitti sonra bıraktı, yok gitmedi...
Adı ayşe olsun.
Bütün herkes Ayşe niye okula gitmiyorsun falan diyince iyice içine kapandı. Sonra biz sokaktaki arkadaşları karneleriyle falan okuldan gelince, herkes sevinç içinde ( o zaman ne güzeldi apatmanlara tıkılmazdık, 10 tane 15 tane arkadaşım vardı sokakta) neyse bu kız birden açıldı.
Kıskandı bizi, ya da imrendi hala bilemiyorum. İkinci sene tekrar okula kendi isteği ile başladı, biz de destek olduk. okula beraber gider gelirdik falan..
Çok başarılı bir çocuk oldu...
Hehe kendimi gördüm oğlunuzda, ilkokul dönemi boyunca sabahları daha fazla uyuyayım diye yatakta yatıp bacaklarımı havaya diker annemin beni giydirmesini beklerdimDağınıklığım yüzünden aynı şekilde psikologlara götürülürdüm, derslerim başarılıydı ve uslu bir çocuktum ama ilköğretim dönemi boyunca annem masada yanıma gelip oturana kadar ödev filan yapmazdım. Sonuç şuan üniversitedeyim, kendi kendime giyinmeyi başarıyorum çok şükür ama hala acayip dağınığım, bunun çözümü yok bence Hatta yüksek ihtimalle yazısı da dağınıktır oğlunuzun?
zaten öylelikle azıcık yaptırabiliyorum sürekli bişeyleri kullanarak yani am çok yordu beni zaten artık işe de yaramıyor mesela yemek yerken tv izliyor diyelim dolayısıyla on saatte yemiyor bende tv kapatıyorum aç diye kıyameti koparıyor bende ye açarım diyorum o da açarsan yerim diyor sıkışıp kalıyorum eter ki yesin diye mecbur açıyorum bunun gibi işte.........Oglunuzla konusun, yani eger bilgisayar kullaniyorsa hafta ici dersini yaptiktan sonra
1 saat oynamasina izin verin.
Ders yapmiyorsa bilgisayarda yok.
Yemek yemek istemiyorsa, yemegi yerse dessert var deyin.
Yemek yoksa tatli da yok dondurmada yok.
Dersini yapmadan parka goturmeyin mesela.
Acaba öğretmeni istemeden oğlunuzun cesaretini mi kırdı? Başlarda rakipçiydi diyorsunuz sonradan yapamam deyip sıyrılmaya başlamış işin içinden....Güveni kırılmış olabilir mi?
Sizin gerçekten üzüldüğünüzü görse belki yapar, küçücük çocuğa da küsülür mü bilmiyorum cidden hiç deneyimim yok ama benim annem bazen kötü bişe yaptım mı çok incinir üzülürdü, başka bir odaya gider üzgün üzgün sessiz dururdu, ben de kıyamazdım anneme sonra çok üzülürdüm...o hatayı bir daha yapmazdım.
Gerçekten üzgün ve mutsuz davransanız oğlunuza ? Mesela sizden birşey istediğinde ben sana çok kırgınım ve bir süre konuşmamaya karar verdim deseniz? Hani çocukla konuşur gibi değilde büyük bir insan gibi, sana bu bu sebeplerden çok kırıldım ve sen düzelene kadar konuşmayacağım deseniz?
sıkıcı derken çok fazla ödev veriyor pedagog söylediğine göre yapmadığında eleştiriyor yapınca ödüllendirilmiyor mesela akşam yanına oturmasam hayatta ödeve başalmaz baktım başa çıkamıyorum artık yapmıyacaksan bırak öğretmenine sen açıklarsın dedim dosyanın ortasına soru işaretini koyup geri göndermiş ya tabiki benim yanlışlarım var ben yok demiyorum çok kıyımsız ve tez canlıyım bunlar hep eksi olarak gei döndü ama artık çok sıkıştım ne yapacağımı şaşırdım bide tek bana kalmıyorki babası ddesi anneanne babaanne derken iş çığrından çıkıyortrt 1 de bir program var süper dadı dıye onu ızleyebılırsın..
7 yaşında ki çocuğa yemek yemiyor dıye siz yedirirseniz yemeğini tabi yemez çocuğa kural koymamışsınız sınır çizmemişsiniz.öğretmeni tabiki zorlayacak
ilgilenmese daha çok suçlu olurdu sıkıcı ne demek?
bakalım doktorumuz bi program ayarlıyacakmış bize puanlama diye inş işe yararÜstün zekalı çocuklarda bu tarz problemler olduğunu duymuştum, mesela sen oku ben çözerim okumakla vakit kaybedemem demiş. Üstün zekalı çocuklar klübü gibi birşey bulup bir de oradaki uzmanlara gösterseniz çocuğunuzu.
"Büyük zekalar, sıradan ruhlar tarafından engellenmiştir. A.Einstein"
Einstein'in bu sözünden yola çıkarak bence bir kaç uzman daha denemeye devam edin derim.
ayyy deme yaaa çok korkuyorum öyle olacak diye ne yapmam lazım şaşırdım getirdiğim doktor çok iyi bi doktor aslında uzman yani ama oda bişi yapamadı
gerçekten de öyle ben zaten yaptığın hatanın farkındayım babasının hem çok vakti yok hemde oda oğlum gibi çok rahat bi insankızımda değil ama oğlumda bu durumları çok yaşadım....en sonunda orta2 de doktora götürdüm...ogün dershane çıkışı babasıyla beraber gitmiştik ve odadan içeri girdiğimizde benim elimde oğlanın çantası, kitapları,suyu ve hava sıcak olduğu için hırkası vardı....doktor çocukla bir süre yalnız konuştuktan sonra beni çağırdı ve ''daha kapıda sizi gördüğümde sorunun çocukta değil sizde olduğunu anlamıştım...oğlunuzdan önce sizi düzeltmemiz gerekecek...aşırı korumacı ve mükemmeliyetçi bir annesiniz''dedi...ardından çocuğun sorumluluklarını alması için benim elimi üzerimden çekmem ve babasını devreye sokmamı önerdi....o günden sonra velisi babası oldu ve okul toplantılarına ben katılmadım....bugün itibariyle üniversiteye giden, herkes tarafından sevilen,hiçbir kötü alışkanlığı olmayan terbiyeli bir oğul anasıyım....şunu öğrendim ki çok sevmeli ama bağımlılık geliştirmemeliyiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?