- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
ya bilsem ki öyle yada böyle yolunu bulacak hani iyi bir insan olacak bu uğraştığımın 40 katı uğraşırım ama kız çocukları doğuştan daha ssorumlu oluyorlar :26::26:Oğlunuz aynı kardeşim, o da okulla dersle sorumluluk bilinciyle ilgilenmezdi.Ödevlerini bile zorla annem yaptırır ya da bazen annem kendisi yapardı.Okula gitmeden önce okuma yazmayı sökmüş, işlem yapabiliyordu.Okulun ilk haftasında müdüre dilekçe verip "matematik hariç tüm dersleri kaldırın, çok sıkıcı" diye yazmıştıYazısı berbat, dikkati dağınık, hiperaktivite ve şımarıklıkla dolu ve uzun süre çileli, dertli ve şikayet dolu bir dönemden sonra seneye inşallah mühendis olarak okuldan mezun olacak.
Yani bu çile- en azından bizim ailedeki- hala devam ediyor.Geçen sene yazın yanımıza geldiğinde üniversite ingilizce ödevlerini hala ben zorlayarak yaptırıyor, annem ona ek kitap arıyordu ve bu çocuk 22 yaşında! Şimdiler de annem "inşallah yüksek lisansa falan kalkışmaz" diyor çünkü hepimiz onun ödevlerinden, kitaplarından ve onu dürtmekten bıktıkİnsan evladı okumasın ister mi, valla biz artık istemiyoruz, üniversiteden mezun olsun yeter diyoruz , çünkü daha fazlasına mecalimiz ailecek kalmadı
Size sadece peygamber sabrı diliyorum, iyilikle, bitmek bilmeyen irade ve disiplinle her daim ona sorumluluklarını hatırlatarak, son derece güler yüzle, bitmeyen bir sabırla yanında olmanız onda da inşallah fayda gösterecektir.
Bir de bazen huyu, suyu bilemedim belki kişilik özellikleri etkiliyor kişinin eğitim hayatını da.Ben de inek gibi çalışan, çok başarılı bir öğrenciydim mesela.Öss sınavında yabancı dilden 100 sorudan 99 net yaptığımda babam "Beni hayal kırıklığına uğrattın, ben senden 100 soruda 100 net isterdim, 99 değil" diye benimle bir hafta küs kalmıştı.Şimdi düşünüyorum da her eve böylesi bir evlat da lazım yani, sen 99 net için evladına böyle yap sonra 22 yıl diğer evladının peşinden koş dur işte, ilahi adalet (Sözüm size değil elbet)
Umarım sizin süreç kısa ve çözümlü olur, oğlunuzun ilerideki başarılarını alkışlarken, bugünlere gülüp geçersiniz.
aslında öyle ama bu seferde sürekli kendi istediğini yapmaya alışıyor bende çok sinirliydim ama şimdilerde sabreden derviş modunda yaşıyorumBen çok agresif sinirli bir insanımdır. Evliyim ama çocuğum yok. Mesela bazı anneleri görüyorum çocuk ağlaya ağlaya istediğini yaptırıyor hayır demiyor anne de. Bende diyorum ki benim çocuğum böyle birşey yapsa gözümü bile kırpmam. Belki çocuğum olmadığı için böyle geliyor bana bilmiyorum.
Mesela siz televizyon konusunda yanlış yapmışsınız. Çocuğun sizi tehdit etmesi ne demek ? Açmassan yemem demiş. Açmasaydınız ve yemeseydi. Küçük bebek değil ki bu açlıktan ölsün. 3 yaşındaki iştahsız çocuk bile acıkınca kendi başının çaresine bakar.
Yağmurda şort giymek istiyormuş. Giysin. Arkadaşları güler büyük ihtimalle ve yaptığının yanlış olduğunu anlar. Siz üstüne çok düşmüşsünüz. Biraz yalnız bırakın ne yapmak isityorsa onu yapsın bir süre sonra sıkılır eminim. Birde böyle deneyin derim ben
işte tek çocukların çoğunda var bu problem var şimdi ben kurallarımı koyarım da babaanne her istediğini yapar doğrusu benim ki yaptırtır kadıncağıza havada güzellleşti evlerimiz akın dışarı çkınca soluğu orda alıyıeminim cok zordur ,ben de abımın cocugu olan yegenımden bılırım bunun zorlugunu .
sız anlattınız gozumde yegenım canlandı valla .
yegenım de boyle zor bır cocuktu .aslın da bıraz bızım sımartmamızdan dolayı da
hala kendını 3 yasın da sanan sımarık hep ılgı pohpohlanma bekeyen bır cocuktu .
bız de hep pohpohladıgımız ıcın ,bırden okula baslamak ona cok zor geldı .
yengem de cok ugrastı ,hatta yengemın pıskolojısı oyle bozulmustu kı gunlerce aglıyordu .
cocukla bırlıkte okula gıder ogretmenden rıca ederdı tum gun cocukla sınıf da cocugun basında ıdı .
bırazcık da bılgısayar yapıyor cocukları boyle .bız bılgısayarı kaldırdık evden .ama ona ceza verıyormusuz
gıbı yapmadık bunu .ılk baslar da mızmızlandı ama alıstı .sonra ogretmenı degıstı kı cok sukur degıstı
ogretmen de cok onemlı bu durumlar da .cocuk 360 derece dondu resmen .
sımdı okula güle oynaya gıdıyor ogretmenını gormek ıcın ,ogretmenını de asık bızım paşa
tatıl gunlerın de ogretmenı ozluyor ,ogretmen de onu gormeye eve gelıyor .
Sanki arkadaşımın oğlunu tarif etmişsiniz, çok yakın dostum olduğu için birebir şahidim. Bizimki 6 sınıf bu sene 7 ye geçecek , geçerde çünkü kalma yok eğer kalma olsaydı inanın 3. yada 4. sınıfta olurdu.
Moralinizi bozmak istemem ama 1. sınıf neyse 6. sınıftada öyle, büyür akıllanır daha küçük gibi şeyleri gözardı edin. En doğru yol sizin yolunuz yani pedagog. Eğer fayda etmediyse dr.u değiştirin ama gene götürün. Maalesef ki anne ve babanın elinden uzman yardımı almadıkça birşey gelmiyor.
Oğlan eski tabir orta 1 de hala derslerini proje ödevlerini annesi yapıyor. O ise bilgisayar başına oyun oynuyor. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite çıktı ilaç veriyor, ilaç olunca biraz ders çalışıyor vermezsen oda yok.
umarım pedagogla sorunuzu çözersiniz.
Öğretmeniyle konuşmuşsunuzdur mutlaka ama birdaha görüşüp pedagogun söyledikleri ile yönlendirseniz öğretmenini.
Benim kızım da 1. sınıfın ilk dönemi sizin oğlunuz gibiydi,ödev yapmayı çok umursamaz,okula gitmek istemezdi.
Öğretmenimiz 1. dönem karnesinde birkaç dersine iyi vermiş,bana da açıklama yaptı hırslansın istiyormuş.
Ama bu karne bizimkine ters tepti iyice bıraktı dersleri ve ben yapamam demeye başladı,
Öğretmenimiz hemen taktik değiştirdi ve kızıma sınıf birincisi muamelesi yapmaya başladı,eve hergün başarı sertifikaları gönderiyordu,bende tabi gülüyordum numara olduğunu bildiğim için.
Bu taktik çok işe yaradı ,geçenlerde il genelinde yapılan bir sınavda il birincisi olmuş,ben bile inanamadım.
Sizde mutlaka öğretmenden yardım almalısınız,eğer çocuğunuz öğretmenine ısınamadıysa da öğretmenini değiştirmenizi tavsiye ederim.
benim sorunum bi tanecik oğluşumla bu seneye kadar yarmazlıklarına dağınıklılarına göz yumuyodum bu sene 1 sınıfa başladı ve artık olaylar da beni aştı sene başındn beri kesinlikle ödev yapmıyor inanın sabah kalkıyorum elini yüzünü zorla yıkıyorum yedi yaşında oldu yemek yemez ben yediriyorum üstünü giydiriyorum ama hep zorla on dakikalık bişey 1 saat sürüyor hadi onları zar zor yaparım da ödevlerini demi ben yapaıcam ya ödev bizim için kabus oldu çok da sıkıcı bi öğretmenimiz galiba o da çok zorluyor zaten benim ki rahat zorladık ça öğretmenden okuldan soğudu okuması 1 dönem gayet iyiydi şimdilerde oda bozuldu babası çok üstüne gidiyorsun diyor öğretmeni de hiç ilgilenmiyorsunuz diyor pedagog a götürdüm ondan da bi yarar göremedik ne olur bana bir fikir bir akıl verin ne yapmalıyım öyle gitmez gerçekten çok zorlanıyorum benim gibi olanlar varmı varsa siz ne yaptınız yardım ediiiiiiiin ne olur ağlamaktan üzülmekten bıktım bu çocuk beni öldürecek
Hehe kendimi gördüm oğlunuzda, ilkokul dönemi boyunca sabahları daha fazla uyuyayım diye yatakta yatıp bacaklarımı havaya diker annemin beni giydirmesini beklerdimDağınıklığım yüzünden aynı şekilde psikologlara götürülürdüm, derslerim başarılıydı ve uslu bir çocuktum ama ilköğretim dönemi boyunca annem masada yanıma gelip oturana kadar ödev filan yapmazdım. Sonuç şuan üniversitedeyim, kendi kendime giyinmeyi başarıyorum çok şükür ama hala acayip dağınığım, bunun çözümü yok bence Hatta yüksek ihtimalle yazısı da dağınıktır oğlunuzun?
Çocuk istediğiniz gibi degil, yetiştirdiğiniz gibi olur.
Aşırı korumacı ve iyi anne olma çabası, çocugu bir süre sonra kendi beceri ve yeteneklerine güvenmeyen bir insan haline getirir.
Unutmayın ki sorumluluk da büyümenin bir parçasıdır.
Mesela bazı anne-babalar nasıl olsa okula başlayınca bir sürü sorumlulugu olacak diye çocuguna kıyamayıp her işini onun yerine yapıyorlar.
Böylece çocuklar bagımlı bir birey haline gelir ve ilerde kendi kararlarını dahi kendisileri veremeyip hep başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyarlar...
Lütfen sorumluluk verin, ona müdahale edeceginiz uzaklıkta olun, ancak işine karışmayın.
Unutmayın ki özgüveni yüksek çocuklar daima diğerlerinden daha mutludur.
Şimdi yapacagınız şey hem ögretmeniyle görüşmek hem de kendinize çekidüzen vermek.
Eleştiri tuzagına ve yardım tuzagına düşmeyin lütfen...
Biraz zaman alacak daha çok tepki gösterecek kararlı olun yeter...
benim sorunum bi tanecik oğluşumla bu seneye kadar yarmazlıklarına dağınıklılarına göz yumuyodum bu sene 1 sınıfa başladı ve artık olaylar da beni aştı sene başındn beri kesinlikle ödev yapmıyor inanın sabah kalkıyorum elini yüzünü zorla yıkıyorum yedi yaşında oldu yemek yemez ben yediriyorum üstünü giydiriyorum ama hep zorla on dakikalık bişey 1 saat sürüyor hadi onları zar zor yaparım da ödevlerini demi ben yapaıcam ya ödev bizim için kabus oldu çok da sıkıcı bi öğretmenimiz galiba o da çok zorluyor zaten benim ki rahat zorladık ça öğretmenden okuldan soğudu okuması 1 dönem gayet iyiydi şimdilerde oda bozuldu babası çok üstüne gidiyorsun diyor öğretmeni de hiç ilgilenmiyorsunuz diyor pedagog a götürdüm ondan da bi yarar göremedik ne olur bana bir fikir bir akıl verin ne yapmalıyım öyle gitmez gerçekten çok zorlanıyorum benim gibi olanlar varmı varsa siz ne yaptınız yardım ediiiiiiiin ne olur ağlamaktan üzülmekten bıktım bu çocuk beni öldürecek
Çok güzel anlatmışsınız mesleğinizde öğretmenlik sanıyorum Anasınıfı öğretmenliği okudunuz.Bende anasınıfı öğretmenliği okudum ama herşeyi geçiyorum şuanda 2 evladı olan bir anneyim konu sahıbının anlattıgı olaylar sizin dediğiniz ölçüde gelişmiş olabilir ama altında yatan bir sorunda olabilir.''Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu'' bu çocuklar yardım almadan iş yapmazlar sanıldığının aksine uyuşuk tembel bir tavır sergilerler,ders yapmazlar çünki dikkatlerini tek bir noktada odaklamada zorluk çekerler velhasıl bu dönemde çocuk küçük üstüne gidiyorsunuz diyen öğretmenlerimizde çıkar.Bu işin ucunu bırakmak çocuğu harcamaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Aynı sorunları yaşamış bir anneyim anasınıfında durumun farkına varmama ragmen ögretmenımızın ısrarı ile 2.sınıfa kadar bekledim ama ne beklemek o bır odada aglardı ben dıger odadataki tıp fakultesı cocuk psikıyatrı kapısına gıdene kadar testler muayeneler sonunda pğluma bu teşhis konuldu ilaca başladık sonrasında gördüğüm reaksyon hiç abartmıyorum bende şöyle bir dusunceye sebep oldu.Bu gerçekten benim 3 ay önceki oğlummu? Ötelenecek durumlar değil çocuk temelin başlangıcını kaçırırsa sonra hep birşeyler geriden geliyor sevıyeyı yakalayabilmek adına okadar hırpalanıyor ki pişmanlığınız ve öteledıgınız zamana düşman oluyorsunuz...
Ohoo neler yapmadım ki :)
En basiti...Öğretmeni,ödevlerini özensiz yapıyor,yazısı çok kötü demişti.
Ben ona,öğretmenin istediğin zaman çok güzel yazdığını söyledi,hep öyle güzel yazmanı istiyormuş demiştim.
Belki rehber öğretmen arkadaşlar yanlış bulabilir,bilemiyorum.Ama bizde işe yaramıştı.
Ders ve uyku saatleri düzenli olsun.
Örneğin eve gelince kahvaltı veya yemek,sonra dinlenme (ama pc yok) sonra ödev ve serbest zaman...Uyku saati de en geç 10 da olmalı.
Yani öyle dışarı çıkayım ödevimi sonra yaparım gibi şeyler düzeni bozar.
Ohoo neler yapmadım ki :)
Ben ona,öğretmenin istediğin zaman çok güzel yazdığını söyledi,hep öyle güzel yazmanı istiyormuş demiştim.
Belki rehber öğretmen arkadaşlar yanlış bulabilir,bilemiyorum.Ama bizde işe yaramıştı.
Örneğin eve gelince kahvaltı veya yemek,sonra dinlenme (ama pc yok) sonra ödev ve serbest zaman...Uyku saati de en geç 10 da olmalı.
öğretmeniyle sık sık görüşmelerimzi oldu tabi ama hep şikayet etti ağlamadan bi kere okuldan çıktığımı bilmem o kadar bunaltırdı ki beni tamam ben çocuğumu biliyorum ama şikayet ederek düzelmiyo ki her telefon ettiğimde 1 saat ders yapmıyor ders dinlemiyor çok dağınık gibi şeyleri söylerdi bende zamanla daha az aramaya başladım ne yazık kiumarım pedagogla sorunuzu çözersiniz.
Öğretmeniyle konuşmuşsunuzdur mutlaka ama birdaha görüşüp pedagogun söyledikleri ile yönlendirseniz öğretmenini.
Benim kızım da 1. sınıfın ilk dönemi sizin oğlunuz gibiydi,ödev yapmayı çok umursamaz,okula gitmek istemezdi.
Öğretmenimiz 1. dönem karnesinde birkaç dersine iyi vermiş,bana da açıklama yaptı hırslansın istiyormuş.
Ama bu karne bizimkine ters tepti iyice bıraktı dersleri ve ben yapamam demeye başladı,
Öğretmenimiz hemen taktik değiştirdi ve kızıma sınıf birincisi muamelesi yapmaya başladı,eve hergün başarı sertifikaları gönderiyordu,bende tabi gülüyordum numara olduğunu bildiğim için.
Bu taktik çok işe yaradı ,geçenlerde il genelinde yapılan bir sınavda il birincisi olmuş,ben bile inanamadım.
Sizde mutlaka öğretmenden yardım almalısınız,eğer çocuğunuz öğretmenine ısınamadıysa da öğretmenini değiştirmenizi tavsiye ederim.
gerçekte öyle ana okulunu da birlikte okudukları halde bir türlü güzel bir arkadaşlık kuramadı bir kuzeni var adı tarık bana bir gün şöyle dedi anna ben tarıkla nasıl arkadaş olmuştum okuldaki arkadaşlarım lada öle olmak istiyorum ....çok üzüldüm ama ona belli etmemeye çalıştım okulunda mutlu olmadığı içim derslerin dede başarılı olamamış olabilir miki:44::44::44:her çocuk farklıdır bence bütün çocuklar böyle olmaz siz düşünün doğuyorsunuz 6 sene boyunca biri sizin peşinizde her dediğiniz oluyor alıştığınız bir düzen var sonra okula başlıyosunuz o toplumda yer edinmeye çalışıyosunuz acemilik çekmek normal bence tabiki çocuğunuzla ilgileneceksiniz bir rahatsızlığı varsa doktora gideceksiniz ama genelleme yapmak olmaz belki öğretmenine alışamamıştır belki arkadaşlarına bunun üzerindede durabilirsiniz bazı öğretmenler sınıfta 2 çalışkan çocuk seçip onların üzerinden ders anlatıyor sürekli onları derse kaldırıyor diğer çocuklar pasif kalıyor bir süre sonra o çocukların ismi tembel oluyor bence okulunu değiştirin çocuğunuzun alışamamış olabilir
o derece ye gelmiyorum diyemem en basitinden bu sabah ağzına bir çatal soması için yarım saat bekledik çorabı için 15 dakika sonunda geydi ama çorabın topuğu ayağının altında kendimi düzeltmemek için zor tuttum ama söz verdim kendime bundan sonra karışmıycam hiçAllah yardımcınız olsun...
Kızım da sizin oğlunuz gibiydi ,şimdi 3.sınıfta ama 1.sınıfımız aynı sizinki gibi geçdi ...Bir çok yol denedim ancak bir sabah kafamın tası attı nerdeyse pijamalarıyla evet aynen pijamalarıyla servise bindirdim ağladı çok ağladı ben de arkasından okula gittim ama gideceğimden haberi yokdu ders başlamadan ona okul kıyafetlerini verdim tenefüsde wc de giyinmek zorunda kaldı ve inanın öyle bir ders oldu ki ona o günden beri her sabah kendi saat kurup erken kalkıyor pijamalarını katlıyor ve giyiniyor .
Valla şunu anladım çocuklar nasihattan ziyade kararlı bir şekilde harekete geçince bizi anlıyorlar.:)
valla zamanı yettiremiyorum ki ben yedirmiyim kendi yesin diyorum 10 dklık yemek 1.5. saat sürüyor zaten 5 te geliyor üzeini çıkarıp yeni geyinmesi felen yarım saat çok çok çok yavaş yani ona bakanı deli edecek kadar sabretmeye çalışıyorum ama ödev de artık çıldırıyorumOhoo neler yapmadım ki :)
o kadar haklısınız ki okul haricin de gayet öz güveni olan bir çocuk hatta çok fazla kendine güveniyor sanki okul daki bambaşka birisi bakalım bu sefer artık çok kararlıyım geri dönüşüm yokÇocuk istediğiniz gibi degil, yetiştirdiğiniz gibi olur.
Aşırı korumacı ve iyi anne olma çabası, çocugu bir süre sonra kendi beceri ve yeteneklerine güvenmeyen bir insan haline getirir.
Unutmayın ki sorumluluk da büyümenin bir parçasıdır.
Mesela bazı anne-babalar nasıl olsa okula başlayınca bir sürü sorumlulugu olacak diye çocuguna kıyamayıp her işini onun yerine yapıyorlar.
Böylece çocuklar bagımlı bir birey haline gelir ve ilerde kendi kararlarını dahi kendisileri veremeyip hep başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyarlar...
Lütfen sorumluluk verin, ona müdahale edeceginiz uzaklıkta olun, ancak işine karışmayın.
Unutmayın ki özgüveni yüksek çocuklar daima diğerlerinden daha mutludur.
Şimdi yapacagınız şey hem ögretmeniyle görüşmek hem de kendinize çekidüzen vermek.
Eleştiri tuzagına ve yardım tuzagına düşmeyin lütfen...
Biraz zaman alacak daha çok tepki gösterecek kararlı olun yeter...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?