bu sene ömrümden ömür gitti:(

eminim cok zordur ,ben de abımın cocugu olan yegenımden bılırım bunun zorlugunu .

sız anlattınız gozumde yegenım canlandı valla .

yegenım de boyle zor bır cocuktu .aslın da bıraz bızım sımartmamızdan dolayı da

hala kendını 3 yasın da sanan sımarık hep ılgı pohpohlanma bekeyen bır cocuktu .

bız de hep pohpohladıgımız ıcın ,bırden okula baslamak ona cok zor geldı .

yengem de cok ugrastı ,hatta yengemın pıskolojısı oyle bozulmustu kı gunlerce aglıyordu .

cocukla bırlıkte okula gıder ogretmenden rıca ederdı tum gun cocukla sınıf da cocugun basında ıdı .

bırazcık da bılgısayar yapıyor cocukları boyle .bız bılgısayarı kaldırdık evden .ama ona ceza verıyormusuz

gıbı yapmadık bunu .ılk baslar da mızmızlandı ama alıstı .sonra ogretmenı degıstı kı cok sukur degıstı

ogretmen de cok onemlı bu durumlar da .cocuk 360 derece dondu resmen .

sımdı okula güle oynaya gıdıyor ogretmenını gormek ıcın ,ogretmenını de asık bızım paşa

tatıl gunlerın de ogretmenı ozluyor ,ogretmen de onu gormeye eve gelıyor .

Sanki biraz geç kalmışsınız oğlunuza sorumluluk vermekte benimde çok yaramaz hareketli etrafı dağıtmayı seven 8 yaşında bir oğlum var anaokuluna verdiğimde 4 yaşını yeni bitirmişti ki öğretmenimiz giyinmesine ayakkabılarını bağlamasına yemeğini yemesine dişlerini fırçalamasına hatta yatağını toplamasına yardımcı olmayın bunu sizden ısrarla rica ediyorum bırakın kendisi yapsın kötü de yapsa yapmaya çalışsın zamanla herşeyi düzgün yapmayı öğrenecektir derdi hergün çocuklarımıza görev listesi verip yaptığınız görevlerin yanına gülen bir surat yapın derdi çocuklarımıza ve oğlum bu alışkanlığı hemen kazanıverdi gerçektende öyle oğlum 5 yaşını bitirdiğinde yatağını kendisi toplayıp pijamalarını katlayıp üzerine bırakıyordu kendisi giyinip kirlilerini kirli sepetine koymayı ayakkabılarını bağlamayı hatta silmeyi kendi yapıyordu ve hala öle devam ediyor ne çantasını hazırlamasına ne giyinmesine nede oyuncaklarını toplamasına yardımcı olurum çünkü onun sorumluluğu olduğunun idrakına vardı yinede çok geç kalmadan oğlunuzu bu rahatlığa alıştırmadan ona görevler verin ama bunu eğlenceli hale getirin...
Oğlum şimdi üçüncü sınıfta ve öğretmenimiz iki yıldır derslerine yardımcı olmayın sadece çocuğunuzun ders yaparken yanında bulunun kitap veya gazete okuyun diyor okuma alışkanlığını sizden görerek kazanacaktır diyor tv yada internet açık olduğunda dikkat dağınıklığına sebep oluyor çünkü benim nacizane önerilerim bunlar

ya bilsem ki öyle yada böyle yolunu bulacak hani iyi bir insan olacak bu uğraştığımın 40 katı uğraşırım ama kız çocukları doğuştan daha ssorumlu oluyorlar :26::26:
aslında öyle ama bu seferde sürekli kendi istediğini yapmaya alışıyor bende çok sinirliydim ama şimdilerde sabreden derviş modunda yaşıyorum
işte tek çocukların çoğunda var bu problem var şimdi ben kurallarımı koyarım da babaanne her istediğini yapar doğrusu benim ki yaptırtır kadıncağıza havada güzellleşti evlerimiz akın dışarı çkınca soluğu orda alıyı

umarım pedagogla sorunuzu çözersiniz.

Öğretmeniyle konuşmuşsunuzdur mutlaka ama birdaha görüşüp pedagogun söyledikleri ile yönlendirseniz öğretmenini.

Benim kızım da 1. sınıfın ilk dönemi sizin oğlunuz gibiydi,ödev yapmayı çok umursamaz,okula gitmek istemezdi.

Öğretmenimiz 1. dönem karnesinde birkaç dersine iyi vermiş,bana da açıklama yaptı hırslansın istiyormuş.

Ama bu karne bizimkine ters tepti iyice bıraktı dersleri ve ben yapamam demeye başladı,

Öğretmenimiz hemen taktik değiştirdi ve kızıma sınıf birincisi muamelesi yapmaya başladı,eve hergün başarı sertifikaları gönderiyordu,bende tabi gülüyordum numara olduğunu bildiğim için.

Bu taktik çok işe yaradı ,geçenlerde il genelinde yapılan bir sınavda il birincisi olmuş,ben bile inanamadım.

Sizde mutlaka öğretmenden yardım almalısınız,eğer çocuğunuz öğretmenine ısınamadıysa da öğretmenini değiştirmenizi tavsiye ederim.

cocukların geneli böyle malesef ..okulu sevmiyorlar...ama küçük şeylerle ödüllendirmeye calısırsan belki sever okulunu

her çocuk farklıdır bence bütün çocuklar böyle olmaz siz düşünün doğuyorsunuz 6 sene boyunca biri sizin peşinizde her dediğiniz oluyor alıştığınız bir düzen var sonra okula başlıyosunuz o toplumda yer edinmeye çalışıyosunuz acemilik çekmek normal bence tabiki çocuğunuzla ilgileneceksiniz bir rahatsızlığı varsa doktora gideceksiniz ama genelleme yapmak olmaz belki öğretmenine alışamamıştır belki arkadaşlarına bunun üzerindede durabilirsiniz bazı öğretmenler sınıfta 2 çalışkan çocuk seçip onların üzerinden ders anlatıyor sürekli onları derse kaldırıyor diğer çocuklar pasif kalıyor bir süre sonra o çocukların ismi tembel oluyor bence okulunu değiştirin çocuğunuzun alışamamış olabilir

sizin mesajınızı görmeden aynı şeyleri yazmışım gönüllerimiz bir olsun :)

Allah yardımcınız olsun...

Kızım da sizin oğlunuz gibiydi ,şimdi 3.sınıfta ama 1.sınıfımız aynı sizinki gibi geçdi ...Bir çok yol denedim ancak bir sabah kafamın tası attı nerdeyse pijamalarıyla evet aynen pijamalarıyla servise bindirdim ağladı çok ağladı ben de arkasından okula gittim ama gideceğimden haberi yokdu ders başlamadan ona okul kıyafetlerini verdim tenefüsde wc de giyinmek zorunda kaldı ve inanın öyle bir ders oldu ki ona o günden beri her sabah kendi saat kurup erken kalkıyor pijamalarını katlıyor ve giyiniyor .

Valla şunu anladım çocuklar nasihattan ziyade kararlı bir şekilde harekete geçince bizi anlıyorlar.:)

benim annem babam öğretmen oldugu halde bende aynı sızın anlattıgınız gibiydim dagınık oda iğrenc defterler ama benim okumam iyiydi sadece okuldan nefret ediyordum şu an üniverstedeyim hala nefret ediyorumda neyse. annem babam başıma oturup sürekli calıstırmaya ugrastılar ama hep ters tepki benim dönüm noktam dayımın kızı oldu ben ilk okuldayken o üni.deydi ve bana özel ders verdi hem de o harclıgını kazandı. bende ona özendiğimden ve cok sevdiğimden onunla biraz ders calısma alıskanlıgı kazandım . benim abilerim oldugu için çok hasarı erkek çocugu gibiydim biraz kişiliğim oturdu. sizinde cevrenizde yokmu öyle biri oglunuzun özendiği bir abi bence öyle birinin yönlendirmesi daha yararlı oluyor.

bir eğitimci olarak tavsiyem, çocuğunuzla konuşun, neden böyle davranıyor, ne istiyor. ödevleri de birlikte yapmaya ikna edin, yavaş yavaş siz elinizi çekin. öğretmeniyle sürekli iletişimde olun. bide ceza yöntemi var ama. istediği bişeyi yapmadan önce ödevlerini bitirmesini sağlayabilirsiniz. mesela bilgisayar mı istiyor, ödevini yaptıktan sonra bakabilirsin gibi.

Çocuk istediğiniz gibi degil, yetiştirdiğiniz gibi olur.

Aşırı korumacı ve iyi anne olma çabası, çocugu bir süre sonra kendi beceri ve yeteneklerine güvenmeyen bir insan haline getirir.

Unutmayın ki sorumluluk da büyümenin bir parçasıdır.

Mesela bazı anne-babalar nasıl olsa okula başlayınca bir sürü sorumlulugu olacak diye çocuguna kıyamayıp her işini onun yerine yapıyorlar.
Böylece çocuklar bagımlı bir birey haline gelir ve ilerde kendi kararlarını dahi kendisileri veremeyip hep başkalarının fikirlerine ihtiyaç duyarlar...

Lütfen sorumluluk verin, ona müdahale edeceginiz uzaklıkta olun, ancak işine karışmayın.

Unutmayın ki özgüveni yüksek çocuklar daima diğerlerinden daha mutludur.

Şimdi yapacagınız şey hem ögretmeniyle görüşmek hem de kendinize çekidüzen vermek.
Eleştiri tuzagına ve yardım tuzagına düşmeyin lütfen...

Biraz zaman alacak daha çok tepki gösterecek kararlı olun yeter...

Son düzenleme:

Çok güzel anlatmışsınız mesleğinizde öğretmenlik sanıyorum Anasınıfı öğretmenliği okudunuz.Bende anasınıfı öğretmenliği okudum ama herşeyi geçiyorum şuanda 2 evladı olan bir anneyim konu sahıbının anlattıgı olaylar sizin dediğiniz ölçüde gelişmiş olabilir ama altında yatan bir sorunda olabilir.''Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu'' bu çocuklar yardım almadan iş yapmazlar sanıldığının aksine uyuşuk tembel bir tavır sergilerler,ders yapmazlar çünki dikkatlerini tek bir noktada odaklamada zorluk çekerler velhasıl bu dönemde çocuk küçük üstüne gidiyorsunuz diyen öğretmenlerimizde çıkar.Bu işin ucunu bırakmak çocuğu harcamaktan başka hiçbir işe yaramaz.
Aynı sorunları yaşamış bir anneyim anasınıfında durumun farkına varmama ragmen ögretmenımızın ısrarı ile 2.sınıfa kadar bekledim ama ne beklemek o bır odada aglardı ben dıger odada taki tıp fakultesı cocuk psikıyatrı kapısına gıdene kadar testler muayeneler sonunda pğluma bu teşhis konuldu ilaca başladık sonrasında gördüğüm reaksyon hiç abartmıyorum bende şöyle bir dusunceye sebep oldu.Bu gerçekten benim 3 ay önceki oğlummu? Ötelenecek durumlar değil çocuk temelin başlangıcını kaçırırsa sonra hep birşeyler geriden geliyor sevıyeyı yakalayabilmek adına okadar hırpalanıyor ki pişmanlığınız ve öteledıgınız zamana düşman oluyorsunuz...

Son düzenleme:

Ohoo neler yapmadım ki :)
En basiti...Öğretmeni,ödevlerini özensiz yapıyor,yazısı çok kötü demişti.
Ben ona,öğretmenin istediğin zaman çok güzel yazdığını söyledi,hep öyle güzel yazmanı istiyormuş demiştim.
Belki rehber öğretmen arkadaşlar yanlış bulabilir,bilemiyorum.Ama bizde işe yaramıştı.

Ders ve uyku saatleri düzenli olsun.
Örneğin eve gelince kahvaltı veya yemek,sonra dinlenme (ama pc yok) sonra ödev ve serbest zaman...Uyku saati de en geç 10 da olmalı.
Yani öyle dışarı çıkayım ödevimi sonra yaparım gibi şeyler düzeni bozar.

Ben Özel eğitim uzmanıyım. İşin içinde olan biriyim ve meslegimde 12. yılımı çalışıyorum. O kadar faklı ögrencilerle çalıştım ki....

Benim de 2 evladım var.

Yukarıda yazdıgım şeyler temelden yapıldıktan sonra yine sorun varsa elbette sorunun kaynagı araştırılmalı.

Ancak bu anne profilinde baştan bir korumacılık var. O nedenle kestirip atmak istemedim.

DEHB zaten genelde okul çagında farkedilir ve bu ögrenciler eğitilebilirler grubundadır.

Ha şunu da söylemeden geçemiyecegim ben özel eğitimci olmama ragmen ilaca karşıyım...

Son düzenleme:

Hayır elbette ki dogru olanı yapmışsınız. Çocugun yapamadıklarından çok yaptıklarını ve yapabileceklerini desteklemişsiniz.

Keşke bütün anne-babalar böyle olsa.

Ebeveyn olarak öncelikle kendimizi yetiştirmeliyiz.

Hayır elbette ki dogru olanı yapmışsınız. Çocugun yapamadıklarından çok yaptıklarını ve yapabileceklerini desteklemişsiniz.

Keşke bütün anne-babalar böyle olsa.

Ebeveyn olarak öncelikle kendimizi yetiştirmeliyiz.

Kizmayin ama fazla simartmissiniz demek ki. Su zamana kadar hicbir hareketine ses cikarmayip, el kadar cocugun agzina bakarsaniz, lokmalari bu gune kadar agzina verir, ne derse yaparsaniz okul cagina geldigi halde kendi kendine en kolay seylerde bile yetemeyen bir cocuk elde edersiniz malesef. Sadece evde ailesini degil , okulda ogretmenini ve sinif arkadaslarini da etkiler bu durum.
Su zamandan sonra onun lafina bakmayin bence. Yemegini yemezse yemez, cani isterse yer. Yiyene kadar tv, pc yok. Odevini yapmamis mi? Yapana kadar yasaklayin tv'yi, bilgisayari. 7 yasinda cocuk pekala laftan anlayacak buyukluktedir, mizmizlanarak istedigini yaptirma donemini coktan gecmistir. Cocugunuza biraz sorumluluk ogretmeniz gerekiyor. Biraz sert yuzunuzu gosterin.

öğretmeniyle sık sık görüşmelerimzi oldu tabi ama hep şikayet etti ağlamadan bi kere okuldan çıktığımı bilmem o kadar bunaltırdı ki beni tamam ben çocuğumu biliyorum ama şikayet ederek düzelmiyo ki her telefon ettiğimde 1 saat ders yapmıyor ders dinlemiyor çok dağınık gibi şeyleri söylerdi bende zamanla daha az aramaya başladım ne yazık ki çocuğu o kadar eleştiridi ki artık oğlum öğretmeninden etkilenmez oldu yani onun aferin demesi etki etmiyor artık okulunu eğiştirecem bu sene özel okulun hiç bir artısını göremedim ben devlet okuluna verip gerkirse birebir özel ders aldırrıım diye düşündüm inş iyi bir öğretmene rastlarız
gerçekte öyle ana okulunu da birlikte okudukları halde bir türlü güzel bir arkadaşlık kuramadı bir kuzeni var adı tarık bana bir gün şöyle dedi anna ben tarıkla nasıl arkadaş olmuştum okuldaki arkadaşlarım lada öle olmak istiyorum ....çok üzüldüm ama ona belli etmemeye çalıştım okulunda mutlu olmadığı içim derslerin dede başarılı olamamış olabilir miki:44::44::44:
o derece ye gelmiyorum diyemem en basitinden bu sabah ağzına bir çatal soması için yarım saat bekledik çorabı için 15 dakika sonunda geydi ama çorabın topuğu ayağının altında kendimi düzeltmemek için zor tuttum ama söz verdim kendime bundan sonra karışmıycam hiç
valla zamanı yettiremiyorum ki ben yedirmiyim kendi yesin diyorum 10 dklık yemek 1.5. saat sürüyor zaten 5 te geliyor üzeini çıkarıp yeni geyinmesi felen yarım saat çok çok çok yavaş yani ona bakanı deli edecek kadar sabretmeye çalışıyorum ama ödev de artık çıldırıyorum ((
o kadar haklısınız ki okul haricin de gayet öz güveni olan bir çocuk hatta çok fazla kendine güveniyor sanki okul daki bambaşka birisi bakalım bu sefer artık çok kararlıyım geri dönüşüm yok

Çocuğunuz şuan özel okulda sanırım.Maddi olarak özel okul sizi zorlamıyorsa yine bir özel okul araştırmalısınız.
Devlet okullarında sınıf mevcutları malesef 40-60 kişi arası,ve öğretmenler haklı olarak tüm çocuklarla birebir ilgilenemiyorlar.

Sizin çocuğunuzun birebir karakterine uygun davranacak,okulu sevdirecek bir öğretmene ihtiyacı var.

Her iyi öğretmen her çocuk için iyi değildir.Çocuğunuzun karakterini,neye ihtiyacı olduğunu en iyi siz bilirsiniz,o yüzden çocuğunuza uygun karakterde bir hoca bulmalısınız.

Örneğin benim kızım korkak ,özgüveni olmayan ,hoşgörüyle disipline edilebileb bir çocuk,o yüzden öğretmen araştırırken hoşgörülü,çocuklara sevgiyle yaklaşan bir öğretmen aradım ve buldum şükür.

Oğlum ise özgüveni tam,haylaz ve başarılı bir çocuk,onuniçin ise bulabildiğim en katı,en sert hocayı tercih ettim ve korkusundan ödev yapıyor,ama oğlum kendiyle barışık bir çocuk olduğu için asla okuldan soğumadı,kızım böyle bir öğretmende okusaydı okuldan nefret ederdi.

aynı şekilde oğlum kızımın öğretmeni gibi bir öğretmende okusaydıda okula sadece eğlence amaçlı giderdi.

aynı ablamın oğlu. şimdi 3. snıf bizim ki.. ablam 3 senede yaşlandı saçları beyazladı ve döküldü.. sizi iyi anlıyorum. psikytra görtüdük dikkat eksikliği teşhisi koydu ve hap verdi. ablam kulandırtmadı bağlımlık vs. yapıomuş ve kullanmayı bıraktığında eskiye dönüyomuş diye.. başka da bir rahatsızlığı yok
hala mücalede içinde çocukla.. 3. sınıf ve heceleyerek okuyor, nefret ediyor okumaktan ödev yapmaktan. zorla döve döve çalıştırdığı zamanlarda oldu.. o zamanlar dersleri düzeldi başarılı oldu ama ne zamana kadar..sonra yin aynı..
onla uğraşmaktan psikolojisi bozuldu. birde nörolojiye götürcez bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…