Bu sene tatil?

Ben bunlara itiraz etmiyorum ama asi nezaman bulunacak belli degil ayrica siz nereye kadar virusten kacabileceginizi dusunuyosunuz bilmiyorum ama hayat dursun herkes evde kalsin virusun gecmesini bekleyelim boyle bir dunya yok malesef. Herkes tedbirli olarak isine gucune hayatina devam etmek zorunda herkes kendinden sorumlu ben soylediklerimde yanlis bisey oldugunu düşünmüyorum cok panik degilim mumkun oldugunca az insanla gorusuyoruz disarida cikiyoruz gezmeyede gidiyoruz ama maskeyle tedbirlerle bunda bir sakinca yok bence baska turlu eve kapan oyle yasa bu mantikli degil tatilde belli tedbirlerle yapilir sorun degil bana göre
Yakalanacaksak da olabildigince gec yakalanmakta fayda var. Asiyla ve tedavi yontemleriyle ilgili calismalar devam ediyor. Misal bir yil sonra umarim ki su andakinden.kat be kat yol katedilmis olur. Virus surekli mutasyona ugruyor belki daha az tehlikeli bir tur yaygin olacak. Influenza gibi bir sey olacak. Su anda rahatlamak icin cok erken. Dedigim gibi sadece yaslilar icin tehlike yok daha once tanidigimiz bir virus degil. Herkesi en zayif noktasindan vyrurken ben gencim kronik.hastaligim da yok nasilsa hafif atlatirim diyemez hic kimse bundan emin olamaz. Ha moral de cok onemli belki de ben kendimi psikolojikman.cokertiyorum sizin yariniz kadar rahat olsam her sey daha kolay olurdu belki o da ayri mevzu

Her sene en az 2 kez tatil yapan bir aileyiz. Çocuklarım kendini koruyabilecek yaştalar ama bu sene tatil planımız yok gibi. Oturduğumuz sitede havuz var ama ortak kullanım sonuçta, içim almıyor kullanmadık bu sene. Havuzda ki klor virüsten koruyabilir ama şezlongu, kapı kolu vs. geriyor beni. Denize yakın villa düşündüm ama hem fiyatlar uçmuş, hem temizliği konusunda kararsızım.
18 aylık bebek şişme havuz, bahçe vs. oyalanabilir bence. Deniz tatili bilincinde değil ki talep etsin. Bence eşiniz ve siz sıkılmışsınız tatil isteğiniz var. Haklısınız da ama olağanüstü bir durum yaşıyoruz şu anda. DSÖ daha bugün açıklamış, pandemi hızla yayılıyor daha pik yapmadı diye.
Talep esimden geldi,ben de sikilmadim desem yalan olur. Zaten oglumun ayagina yanik tedavisi yapiliyor su an su degmesi yasak. Havuz vs tahminen bir ay daha olmaz. Ben tatili cok ssvsem de hicbir turlusunu icim almiyor pek cok kez yazdim...

Hala pandeminin basindaki sikilikta kendi kisisel onlemlerimi almaya devam ediyorum. Kendimden ziyade 18 aylik oglum icin endiseleniyorum. Vaka sayilari bu kadar yuksekken disari cikmam gereken zaruri durumlarda bile kaygilanirken cevremdeki herkesin normal hayata devam etmesi, bol bol tatil paylasimlari yapmasi bir tek bana mi tuhaf geliyor merak ediyorum. Paylasilan vaka sayilarinin gercegi yansitmadigindan eminim cunku bir suru kisi aslinda tani almadan hastaligi geciriyor. Temasli insanlarla nerde karsilasabilecegimiz belli degilken milletin artik maske bile kullanmayisi, sosyal mesafenin hak getirmesi, bol deniz, kum,plaj, cafeler paylasimlarina akil erdiremiyorum. Esim bile yavastan biz de mi bi yerlere kacsak demeye basladi ama ben en basitinden yolda mola yerinde umumi wc kullanmak zorunda kaldigimi dusununce sanki nefes alamiyorum. Dahasi her firsatta her yere dokunup buldugu her ssyi agzina goturen oglumun hijyenini saglamaya calismak var. Ben mi abartiyorum, yoksa ozellikle sonbahar gelince hep beraber ayvayi yiyecek miyiz? Ozellikle tatile giden, gitmeyi dusunen, kucuk cocuklu arkadaslardan fikir almak istiyorum. Ne dusunduklerini merak ediyorum. Zira cevremde herkes abarttigimi, hastalik hastasi oldugumu dusunmeye basladi
Sİzinle aynı fikirdeyim. 10 aylık oğlum var, evden bile zorunlu olmadıkça çıkmazken tatile gidemezdim ve korona öncesi rezervasyon yaptığım tatilimi bu ay iptal ettim.
Herkes çok rahat davranıyor ama ben o kadar rahat olamıyorum. Bu kadar rahat davranılıp hiç bir şey yokmuş gibi davrananlar yüzünden azalmıyor bu virüs. Bu konuda çok haklısınız.

Talep esimden geldi,ben de sikilmadim desem yalan olur. Zaten oglumun ayagina yanik tedavisi yapiliyor su an su degmesi yasak. Havuz vs tahminen bir ay daha olmaz. Ben tatili cok ssvsem de hicbir turlusunu icim almiyor pek cok kez yazdim...
Demişsiniz ya, "herkesin çocuğu havuzda, parkta benimki niye oynayamasın" diye. O zaten bunların bilincinde değil, evde ki ilgi oyun bile onu mutlu eder, kendinizi kötü hissetmeyin demek istedim.
Normalde bende gezentiyimdir, ama önce sağlık diyerek katlanacağız bu sene.

Abla gerçekten düşünmekten deli olacağım artık. Eve iki çocuğu tıktım, her gün ayrı kıyamet kopuyor. Ama millet fink fink geziyor. Çocuğunu şu an yaz okuluna, kreşe yollayan tanıdıklarım var hepsi ev hanımı. Çocuklardan bunaldık deyip gönderiyorlar, ama cesaret edip gönderebilen 3-5 kişi olduğu için bunlar keyfini sürüyor. Benim kızım 4. Sınıfa gidecek, bu sene ne yapacağız diye düşünmekten uykum kaçıyor.
Saçlarım ağardı strese girmekten.
Aynen canım benim de tansiyonum fırlıyor.kızımda 4.sınıfa gidecek göndermeyi düşünmüyoruz,devamsızlıktan kalsın bi sene önemli değil.bunca ay boşuna mı koruyoruz kendimizi?

bizimki gecelik 400

6 kişiye kadar kalınabilir dediler

ama havuz vs yok

villa değil de yazlık diyelim daha mütevazi

balıkesir gömeç
Kaç kişi kalacaksınız? Biz de düşündük o tip bir tatili. O zaman da hem markete gidip alışveriş yapmamız, hem evde yemekti kahvaltıydı uğraşmamız, hem de iki küçük kızımızla ilgilenmemiz gerekecek. Üşendik valla 😊

Kaç kişi kalacaksınız? Biz de düşündük o tip bir tatili. O zaman da hem markete gidip alışveriş yapmamız, hem evde yemekti kahvaltıydı uğraşmamız, hem de iki küçük kızımızla ilgilenmemiz gerekecek. Üşendik valla 😊
Aynen ben de öyle düşünüp vazgeçtim. Tatil benim için hazır yemek demek😂😂
Şimdi mutfaktan çıkamıyorum, hele tatilde suya girip çıkıp acıkacaklar. Ben de yemek hazırlamaktan perişan olAcağım. Bence evde duralım daha güzel 😂

Aynen ben de öyle düşünüp vazgeçtim. Tatil benim için hazır yemek demek😂😂
Şimdi mutfaktan çıkamıyorum, hele tatilde suya girip çıkıp acıkacaklar. Ben de yemek hazırlamaktan perişan olAcağım. Bence evde duralım daha güzel 😂
Eşim bile üşendi ve benim böyle bir tatilde daha çok yorulacağımı hissetti 😂 bavul hazırla, yola düş, geri dön, bavul boşalt ve çamaşır yıka, çocuklar tabii evde 7/24 😭 bir yanım kafan dağılır dese de bir yanım dayak yemiş gibi döneceğimi söylüyor. Ha bşr de yolculukta dinlenme tesislerinde mikrop kapma korkusu var, durmadan da gidemeyiz ki. Amaaannn öyle işte...

Eşim bile üşendi ve benim böyle bir tatilde daha çok yorulacağımı hissetti 😂 bavul hazırla, yola düş, geri dön, bavul boşalt ve çamaşır yıka, çocuklar tabii evde 7/24 😭 bir yanım kafan dağılır dese de bir yanım dayak yemiş gibi döneceğimi söylüyor. Ha bşr de yolculukta dinlenme tesislerinde mikrop kapma korkusu var, durmadan da gidemeyiz ki. Amaaannn öyle işte...
Bu sene de böyle olsun diyelim. Sağlık olsun yeter ki seneye gideriz. Hem çocuklar biraz daha büyümüş olur biz de daha rahat oluruz umarım 😄

Bence çok haklısınız ben hala nasıl yapsam da 2 haftalık alışverişimi bir seferde halletsem diye uğraşıyorum. Yüzlerce yıldır görülmemiş bir durum bir iki yıl dişimizi sıkıp tatile gitmesek kimsenin öleceğini sanmıyorum. Diğer yanda öyle bir kesinlik yok maalesef.

Bu sene de böyle olsun diyelim. Sağlık olsun yeter ki seneye gideriz. Hem çocuklar biraz daha büyümüş olur biz de daha rahat oluruz umarım 😄
İnşallah. Küçük kızım iki olacak bu ay sonu. İki yıldır gitmemiştik zaten. Hayırlısı böyleymiş, inşallah seneye🙏

Yazlığınız yoksa ya da yazlık ev kiralayıp gitmeyi düşünmüyorsanız saçmalık 18 aylık bebeyle tatile gitmek. Elleri sürekli ağzında her şeyi yalayan biriyle normalde bile otel tatili sağlıklı değil bana göre şu süreçte hele hiç. İmkanınız varsa ev falan kiralayıp gidebilirsiniz.

Benim de arkadaşlarım gayet otele gidip havuza giriyorlar inanamayarak izliyorum sorsan herkes bilinçli tabi. Bu tatlı tatlı yemelerin acı acı ne sonucu olacak malesef hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

biz 3 kişilik minicik bir aileyiz

bir de kedimiz var

geçtiğimiz iki yaz da bu şekilde tatil yaptık

evet biraz sıkıntılı ama pratik şeylerle idare edince oluyor

markete vs de ilk gün gidiyoruz geçen senelerde 20 gün kaldık full alışveriş yaptık pazara vs de gittik

uzun kalınca idare ediliyor

Biz normalde hep çevre ülkelerdeki adalara giderdik (yurtdışında bir ada ülkesindeyim). Bu sene yurtdışı olduğu için dönüşte 14 gün karantina uygulaması olacak, o yüzden gidemiyoruz. Türkiye biletimi de iptal ettim aynı sebeple. Ülke içi tatil yapacağız ama, Disneyland gibi bir tema parkının olduğu ada var oraya gideceğiz hem de plaja gitmiş olacağız. Plajlarda ve tema parkında kişi sayısı kısıtlaması var rezervasyon ile giriyorsunuz, yaşadığım ülkede kimse maskesini çıkarmaz zaten zorunlu ve normal grip olduklarında bile maske takan insanlar. Aynı zamanda normalde bile sürekli temizlik yapıldığı için ayakkabınızın altı doğru düzgün kirlenmez bile, şu an iyice arttırıldı temizlik sıklığı o yüzden endişe duymuyoruz. Vaka sayısı da çok yüksek ilerlemiyor zaten bir süredir stabilden düşme halinde burada.

Ben de önümüzdeki hafta gidiyorum,küçük bir tatil olacak.
Akıl sağlığım için ihtiyacım var:)
İş yerinde bir ofiste yirmiye yakın insan çalışıyoruz.
Odada 7 kişiyiz.
Calisanlarin neredeyse hepsi metrobüsle geliyor, iki vasıta tıklım tikis gelen de var.
Yani zaten virüs için çok güvenli bir yerde değilim.
Oysa tatile gittiğim yerde kamp yapacağım. İnsanlardan uzak bir limon ağacının altında tek başıma çadırının içinde olacağım 🥰 Lokantaya gitmeyip konserve - domates ekmek ve mangal yiyeceğim.
Denize girerken kocaman sahilde bir köşede gireceğim... kelimenin tam anlamıyla sosyal mesafeli bir tatil olacak.
Tutup da çalışırken 'iyi iyi,calis' deyip tatile gidince 'püü virüs' diyen bana biraz ezbere konuşuyor gibi geliyor.

bizimki gecelik 400

6 kişiye kadar kalınabilir dediler

ama havuz vs yok

villa değil de yazlık diyelim daha mütevazi

balıkesir gömeç
Airbnb sitesinden de ev arayabilirsiniz. Geçen sene çok uygun fiyata Balıkesir Sarimsakli'dan bir villa bulmuştum arkadaşıma. İlgilenen arkadaşlara duyurulur (ama oda mi tüm ev mi emin olmadan ödeme yapma hatasına düşmeyin,aman😅)

Millet anneme gitcem dese tantana çıkıyor forumda. Aaa korona diye. Ama tatil destekleniyor. Bende bunu anlamıyorum.
Her ne önlem alınırsa alınsın, bana yinede güvenli gelmiyor. İptal ettik biz. Hala korkuyoruz. Hala zorunlu olmadıkça çıkmamaya gayret gösteriyoruz.

Back
X