• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sıcak havalarla nasıl baş ediyorsunuz?

Soğuk su için. Meyveleri falan soğutarak yiyin.
İce tea ( soğuk çay ) için. Hafif şeyler yiyin. Karpuz kavun peynir. Duş alın. İyi gelir.
Koroplastın plastik buz torbaları var. Onları su ile doldurup soğutabilirsiniz. Fenalaştıkça boynunuza başınıza koyarsınız. Ya da eczanelerde satan soğuk jel torbaları var. Dondurun buzlukta onları eşinizle birlikte otururken falan elinizde olsun. Yardımcı olabilir.

39 derece.. evdeyiz cikmiyoruz.. carsiya gitcem onu bile yapamiyorum.. klima sart

Soguk su ve soguk karpuz..

Yemek yapmadim bugun buhar muhar cekemem.. borek corek yapayim dedim onu bile canim istemedi

Arkadaşlar Türkiye'nin yaz sıcaklığı en yüksek illerinden birinde yaşıyoruz. Evde terlemeden rahat rahat oturmak da uyumak da mümkün değil. Eve klima takamıyoruz. Kiracıyız, kendi evimiz değil. Mobil klima için herkes olumsuz şeyler diyor. Onun da zaten tahliye boruları falan varmış; hem dışarı sıcak hava hem de su bırakan. İran kliması var suyla çalışan, ona da soğuk su koymak lazım soğutması için. Ne yapacağımızı şaşırdık. Siz nasıl rahat ediyorsunuz evizinde? 2 - 3 gündür sıcak bizi o kadar gerdi ki, eşimle birbirimizi yiyoruz.
Vantilatör düşünmediniz mi gerçekten ?
Ben de Ege'deyim ,
40 üstü bizde havalar.
Klimasız mümkün değil. O yoksa vantilatör.
50 -60 liralık şey için yemeyin birbirinizi.

Etmiyorum, nem çok yok yaşadığım yerde bir de rüzgarlı, serin oluyor, kuzeydeyim
Olursa da artık sıcağa hasretim çok şikayet etmiyorum :D
Arkadaşlara katılıyorum...
Kiracıyken mobil klima açtırdım duvarda, çıkarken de kapattırdık alçıyla.
50 lira bir şey max.
Ancak mobil klima tavsiye etmiyorum, büyük çaplı almayacaksanız dandik, yetersiz.

Biz de cok sicak bir yerde yasıyoruz ve kiraciyiz.Klimasiz olmaz.Ev sahibiniz neden izin mi vermiyor anlayamadim?? Ikinci el almistik biz.uygun fiyatli oluyor.tasinirken de alirsiniz yaniniza.montaji sökmesi 100 tlydi gecen sene

Güneyde sıcak bölgede yaşıyorum . Klimayı sevmiyorum rahatsız ediyor geceleri sıcaktan uyuyamıyorum. Denize gidiyorum ama eve gelince boğucu bir sıcak oluyor. En iyi çözüm yazları yaylada yaşamak buz gibi çok güzel ama herkesin de işi buna uymaz.

Arkadaşlar Türkiye'nin yaz sıcaklığı en yüksek illerinden birinde yaşıyoruz. Evde terlemeden rahat rahat oturmak da uyumak da mümkün değil. Eve klima takamıyoruz. Kiracıyız, kendi evimiz değil. Mobil klima için herkes olumsuz şeyler diyor. Onun da zaten tahliye boruları falan varmış; hem dışarı sıcak hava hem de su bırakan. İran kliması var suyla çalışan, ona da soğuk su koymak lazım soğutması için. Ne yapacağımızı şaşırdık. Siz nasıl rahat ediyorsunuz evizinde? 2 - 3 gündür sıcak bizi o kadar gerdi ki, eşimle birbirimizi yiyoruz.
Ben evin karşılıklı pencelerelerini kapılarını açıp kendimi ceyrana bırakıyorum. Bazen o da ise yaramıyor o zaman serin bur duş

Yalnız biz almanyada yaşıyoruz burda 39 derece 🙈2 gündür böyle, 2 gün daha böyle gidecek. Gündüzleri panjurları kapatıp camları kapıyıruz, akşam 10 dan sonra kapı baca tüm evi açıp sabah 8 e kadar havalandırıyıruz. Yatmadan önce duş alıyoruz ve bol bol su içiyoruz. Ama benim gündüz en sıcak saatte bisikletle işten çıkıp oğlumu alıp eve geçmem gerekiyor, 40 -45 dakika bisiklet kullanıyorum güneşin alnında 😞 sıcaktan boğazım ağrıyor asfalttan alev sanki üzerime sıçrıyor anlatamam bu duyguyu 😞 bu akşam ayaklarımın altına viks sürerek serinlemeyi planlıyorum

Hollanda'da da yaniyoruz. Bugun burasi 41i buldu. Tum zamanlarin sicaklik rekoru kirildi. Inanamiyor insan bu derecelere. Ben de bugun tam gunes tepedeyken bisiklet surmek zorundaydim. Bayilicam sandim sicak degil bu baska birsey ya. Alisikta olmayinca. Ve benim gunes alerjim var. Yarinda rahat 1bucuk saat bisiklet ustunde olucam kara kara dusunuyorum bayilmazsam iyi😩

ne zaman bu kadar sicak olsa bir hiclik duygusuna kapiliyorum.Sanki sonsuza kadar bu ruh haliyle kalacakmisim gibi.Mesela izmiri bu yüzden sevmiyorum.Cok sicak ve kuru geliyor bana.Güney illleri hic saymiyorum bile.Soguk ülkelerde de günesli gün sayili oldugu icin depresyona giriyor insan.Galiba irlanda bu konuda iyi.Iklimi iliman.Kuzey italya`da iyi olabilir.Simdiden düsünüyorum hangi ülkede mutlu olabilirim diye.

Adana'dayim. Gunde 3 kez dus aliyorum. Hamilelikten sanirim sicagi daha da fazla hissediyorum. Klima var ama o da kar etmiyor ki. 7/24 acamiyorsun. Odadan odaya gecerken bir sicak bir soguk. Anlik ise yariyor sadece. Agustos nasil gececek bilmiyorum.

Antalya da yaşıyorum. Kiracıyim. Ev de 2 tane klima var. Kiracı olma ile klimasiz olma arasında bağlantı kuramadim. Zira kiracılar klima taktiramasa burada hatri sayilir derecede klimasiz ev olurdu, oysaki tam tersi klimasiz ev yojk gibi birşey.

Klima taktirirken eve verdiginiz zarari tamir eder cikarsiniz. Yoneticiyle de konusun yonetim olarak karar almis olabilirler. Klima su cepheye takilacak gibi. Goruntu kirliligi yaratmasin diye. Yine de klima taktiramiyorsaniz sabah goreceli serinligi gitmeden kalin perdeleri cekin. Evin varsa kuzey cephesinin cami tam acik digerleri kapali veya vasistasta olursa karanlik ve disarinin firin sicakligi iceri pek girmedigi icin evin ici serin olur. Bu yazdiklarim Adana gibi illerimizde ise yaramaz maalesef. Intihar etmeyi kolaylastirir sadece. Havasizliktan.

Back
X