- 12 Aralık 2017
- 130
- 33
- 28
- Konu Sahibi Mutluluk gecicidir
-
Kesinlikle değiştir ana okulunu; ve şikayet et . Bu şekilde rencide edemez. Pedagojik eğitim alıyor eğitmenler. Ve böyle bir durumda kesinlikle tavrinizi koyun . Yetkiliye şikayet edin. Birincisi ; şımarık şeklinde cocugun karakterine hakaret var. Çocuğun karakterine hakaret edemez!!!. Sadece davranışı eleştirebilir . Oda ben diliyle . Ben senin bu şekilde davranmandan dolayı çok uzgunüm . Ben senin daha hareketli ve daha çabuk; herşeyi kavradığını skldiginin farkındayım. Bunu bir şekilde çözmemiz lazım gibi. Yada çözüm sunması lazım. Bu şekilde azarlayamaz. Ve bunun diğer arkadaşlarının onunde de yapamaz. Ya bir eğitimci değildir. Ya da anaokulu gidilecek bir anaokulu değildir. Ben de pedagojik eğitim aldım. Anliyorum küçük çocuklarla ugrasio ve zor bir iş . Ama kendine mukayyet olmak zorunda. Fazla hareketli ise daha çok sorumluluk vermeye ve Montessori eğitimi üzerinde daha etkili olan kurumlara bakın . Daha yararlı olurlar.Selam.
Kızım 4 yaşında bağımsız bir anaokulunun, 4 yaş grubuna başladı bu sene..
Kızım genel olarak herşeyi sünger gibi çeken, açıklama yapmakta zorlandığım bir cocuk.
Uslu, söz dinleyen ve onu seven birisine kalbini sonuna kadar açan bir cocuk.
Bir-kac kez öğretmenimiz eleştiride bulunmuştu, dikkati dağınık,aceleci gibi .
Iylestirmek adına, çok defa kapısını çaldım ve sorular sordum. Elestireler kesilmedi tabi.
23 nisan için dışarıdan foklor öğretmeni tutuldu. Dünde dersleri vardı. Kızıma bu sınıfın en simarigi sensin diye adıyla seslenmiş ve kızım üzülmüş.cogu zaman irdelemek istemedim kimsenin huzuru kaçmasın diye, ama bugün kat sayım yükseldi ve sayın öğretmenimiz kızım üzgün sanırım böyle böyle bir olay yaşanmış sıkıntı nedir dedim.
Hanımlar ben ne yapayım kızım seviyor, Seneye de gitmek istiyorm kimseyi kırmak istemiyorum.
Çok doğruÇok uzun yıllar anaokulu işletmiş ve sonunda akademisyen olmuş bi öğretmenimin ilk öğrettiği şey derste; “çocuklara yaramaz tabirini kullanamazsınız. İşe yaramayan şeyler çöplerdir, biz geleceği yetiştiriyoruz” demişti.
Çocuk sınıfın en hareketlisi, en söz dinlemeyeni, ortalığı savaş alanına çevireni bile olsa asla etiketleme yapamaz. Şımarık, yaramaz, sen hep böylesin, sen sınıfın en şuyusun diyemez. 4 yaşında çocuğun karakteri biçimlenme aşamasındayken böyle hakaretlere maruz bırakmayın. Gereksiz empati ve anlayış göstermek zorunda değilsiniz.
Öğretmenle konuşun. Tekrarlanırsa müdürle konuşun. Kalabalık sınıf çok çok zor. Ama otoriteyi bu şekilde sağlayamaz. Yöntemini aldığı eğitimle göstermek zorunda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?