Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

çocuk bu simarirda yaramazlikta yapar yapilabilecek bir sey yok maalesef arkadaslarina zarar vermiyorsa kirip dokmuyorsa sinifa uyumsuzluk soz konusu deilse uzulmenize gerek yok ögretmenler bazen boyle cikislar yaparlar kendimden biliyorum utanir dinginlesirdim belki onun icin yapmistir

Bi ana sınıfı öğretmeni olarak gerçekten çocuklarla uğraşmak cok zor daha bi çoğumuz evde tek bi çocuğa laf geçiremezsen okulda ben 20 cocugu birden idare etmeye çalışıyorum kolay olan bişey değil tek bi çocuk bütün sınıfın dikkatini dagıtabiliyo dersi bozabiliyor ama kullandığı üslubu asla tasvip etmiyorum fakat bazen gerçekten öğretmenler cok zor durumda kalıyo ben şahsen bi öğrencimin kalbini kırmamak için üzülmesin onu topluma kazandırayım diye susuyorum konuşmuyorum sınıfta ve daha sonra onlarla güzel bi dille anlaşıyorum az önce bi üye daha yazmıştı evde uslu olup okulda fazla hareketli olan evde hareketli olup okulda hiç konuşmayan öğrencilerimiz var gerçekten empati yapıp biraz kendinizi öğretmenin yerine koymanızı tavsiye ederim

oyle olsa bile cocugun kalbini kirmamak lazim acaba sinif degistme sansi varmi.

Yahu sımarık olsun veya olmasın 4 yasındakı cocuga o sekılde seslenmek ne kadar dogru? Güzel bi uslupla uyarsaydınız ögretmeni, tekrarlanmamasini dilediginizi söyleseydiniz.. cünkü cocuk deyip geçmemek lazım.. üstelik arkadaslarinin yanında söylenen bi kelimeyi asırı kafasına takabılır ..

Bi sinif ögretmeni birde folklör hocasi birbirinden bagimsiz söylediler bunlari demi? Ben öyle anladim. Eger öyleyse bence cocugunuz okulda farkli davranislqr gösteriyordur yaramazdir :) ... haklilik payi vardir kesin...

Yinede kimse kimseyi asagaliyamaz bu cocuk bile olsa.

Öğretmenlere çok mu yükleniyoruz sanki?
Birçok anne babanın karşısına alıp oturmadığı kadar vakit geçiriyoruz biz onlarl, kızabiliyoruz da.
5. Sınıfta bir erkek öğrencim var mesela, çok kızıyorum, çok çok yaramaz çünkü, dersi sürekli bilinçli olarak sabote ediyor. ‘Haydut ‘ diyorum arada. Çok da seviyorum. Bu durumun o da farkında, Pazartesi sabah dersine girdiğimde beni çok özlediğini söylüyor, hatta güzelliğinizden gözlerim kamaştı falan diyor. Hayduta bak ya anlatırken kanım kaynadı karşılıklı olarak birbirimizi anlıyoruz bence.
Çok yüklenmeyin bence, sizin bir , bizim onlarca prensesimiz oluyor sonra, hepsinin gönlünü etmek çok güç. Sevgiler

Açıkçası burada gördüğüm “kızınız şımarık olabilir mi?” tarzı yorumlara çok şaşırdım. Evet, olabilir. Mesele bu değil ki. O yaş grubundaki bir çocuğa sınıf içerisinde ya da diğer arkadaşlarının yanında yaftalama yapılmaz. Yapılmamalı. Bu, öğretmenin mesleki ayıbıdır. Sorun varsa bunu sizinle iletişime geçerek çözmeye çalışmalıydı belki rehberlik servisinden de destek alarak. Kızınızın etkilenmesi çok normal. Hatta belki arkadaşları öğretmenden güç alarak “şımarık” diye akran zorbalığı bile yapabilir. Dilerim öğretmen hatasını anlayıp durumu toparlar. Mutlulukla büyüsün yavrunuz.

Şimdiki velilere de bir şey denmiyor.
Bizim dönemimizde hoca şımarık dışında da bir sürü şey söyledi ama özgüven sorunum olmadı şükür.
Çocuk şımarıksa neden şımarık diye düşünmek yerine, şımarık denmesi mi sorun?
Ayrıca bu çocuklar hayat boyu bir şey duymayacak,herkes onlara mükemmel davranacak mı sanıyorsunuz.Öğretmen şımarık dedi diye bir şey olmaz , üzüldüyse belki şımarıklık yapmamaya karar verir.

Bende var bir tane, yeğenim olur :) Yerinde durmuyor, konuşuyor vs. 1. Sınıf. Kimseye vurmaz zarar vermez ama sınıfta vuran kıranda var. 55 kişiler. Allah öğretmenlere sabır versin. Kızınız daha çok küçük öğretmeniyle konuşup tatlılıkla çözebilirsiniz. Gerçekçi bir yaklaşımda olmanız daha iyi olacaktır.

Yaramaz mi simarik mi?
Benim oglum 3,5 yasinda,simarik ne demek asla bilmez,ogretmeni soylese de anlamaz. Yaramaz derse ogretmeni anca o zaman anlar. Kaldi ki yaramazsa da yaramazdir,yapacak bir sey yok.

Ogretmen ..sinifin en simarigi sensin..dediyse en simarigi sizin cocugunuzdur demek ki.

Tabii bunu cocuga ne sekilde soyledigi vok onemli rencide etmeden kenara cekip soylemesi gerekirdi

Yine dr fazla da kizacak birsey yok.

Siz de cocugunuzun biraz farkli oldugunu soylemissiniz cunku

Cocugunuzun simarikligi size sevimli gelebilir ama diger cocuklara ve ogretmene pek de sevimli gelmemeye basladiysa ve ogretmen basedemiyorsa artik bence siz de kizinizla uygun dille konusun biraz

Sinif kurallarina uymasi gerektigini, arkadaslarini rahatsiz edecek davranislari yapmamasi gerektigini, ogretmenin dediklerine uymasi gerektigini anlatin
4 yasinda cocuk herseyi anlar.

Bu kadar da gül yapraklarına sarıp sarmalamayın çocukları. Yaramazsa yaramaz denir, şımarıksa şımarık.

Siz de demissiniz laf anlatmakta zorlanıyorum diye. Siz kendi doğurduğunda çocukta bu kadar zorlanıyorsanız öğretmen yapsın.

Çocuğa hakaret edilmedikçe bu laflara takılmamak lazım. Çocuğunuz size bu olayı anladığında öğretmeninin lafını dinlemesi yönünde telkinde bulunabilirsiniz bence.

Benim bir öğretmenim vardı ilkokulda, bütün sınıfa gerizekalısınız vs derdi. Ama biz Hiç ailemize bile aksettirmeden birkaç hocayla konuşup derdimizi anlatıp sorunu çözmüştük, hala bu olayı cogumuzun ailesi bilmez bile. Çünkü daha çok önceden kendi sorunlarımızı çözmeyi öğrenmişti. Ki bizim sınıftan da ne doktorlar ne mühendisler çıktı, o hoca görse sanırım kimmiş gerizekalı anlardı

Çocuklarınıza her zaman onların arkasında olduğunuzu hissettiğin tabi ama öğretmen olgusunun da yeri geldiğinde otorite yeri geldiğinde de başları sıkışınca koşacakları bir şey olduğunu öğretin bence. Sonra kendi isini halledemesen, ebeveynlerini devreye sokan parazit gibi bir nesil yetisiyo.

Ayrıca isterseniz kızınızı bir çocuk psikiyatri kliniğine götürün. Dikkat eksikliği varsa şimdiden tanı alırsa okul ve sosyal başarıları sekteye uğramadan büyür. Benim böyle küçükken tanı almış ve ilaclarını kullanan doktor olan tanıdıklarım var.

Son düzenleme:
başka anaokulu yok mu çevrede.benim de çocuğumun eksiklikleri var ama öğretmenimizden çok memnunuz.hep yapıcı oldu.ve bu öğretmene düşmeniz şanssızlık olmuş gibi

Yanı bence de. Anneler bile bunalınca neler neler diyo çocuklarına ama öğretmen az biraz sitem etse çocuğumun psikolojisi bozulduuuuuu diye yaygara koparıyorlar.
Yanı hanım ablacım sen çocuğunu sabahtan akşama kadar tablete çizgi filme maruz bırakıyosun , aman anlamaz daha çocuk deyip yanında türlü dedikodular yapıp acayip konular konuşuyorum, haberlerdeki korkunç olayları da ne anlayacak deyip yanında izliyosun rahat rahat, birsürü hakaret şiddet olaylarını öğretiyorum bunlar aracılığıyla. Sonra öğretmen seni seniiii deyince eyvah.

Konu sahibi için yazmadım bunu Tabi. genel olarak anneliğin ne olduğunu anlamayan güya çok okuyup bilgilenen ama aslında hep yanlış bilgilenip yanlış ilerleyen anneler için bu sözlerim.

Çocuğunuzun davranış problemi varsa, duyacağı en masum laf şımarıksın olur. Problemliyse tüm hayatı boyunca zaten eleştirilip, dışlanacak. Herkes çocuğunuzu pofpoflamayacak. Çocuklarınıza biraz gerçek hayatı öğretin bence. Bütün kadınlar çocuğunun çok akıllı çok mükemmel varlıklar olduğunu sanıyor. Ama gerçekleri öğretmenlerden duyuyoruz işte. Hiç de öyle değil işin iç yüzü. Benim çocuğuma kimse laf edemez zihniyetinden çıkıp, bu çocukta bir problem mi var diye düzeltme yoluna gidilse keşke...

Biz ne şanslı çocuklarmışız, psikolojimiz çelik gibiymiş diyorum bu tür konularda. Şimdiki çocuklara "şuradan kalk, şuraya otur çocuğum" desen travma geçiriyorlar mazallah.

Çok çok haklısın valla canım yazdıklarında.. Kimse çocuğunun negatif yönlerini kabullenmiyor. Aslında kabullense ona göre bir yol çizse çocuk düzelecek ama yok. Benim kızım yapmaz, benim oğlum yapmaz. Koridorda saç saça baş başa kız kavgası var, veli diyor benim kızım aslaaa kavga etmez. Sonunda kız itiraf ediyor, veli bu sefer de diyor ki "O zaman karşıdaki hak etmiştir." Böyle çocuk mu yetiştirilir? Annesi babası bunu diyen çocuk düzelir mi? Aksine bu sefer öğretmenlere kafa tutuyor, nasılsa kıçını (afedersiniz ) kurtaran var.

Folklor hocaları ögretmen değil,karıştırmamak lazım. Maalesef okul yönetimleri kısıtlı vakitde iyi seyler ortaya koymak adına çocukları bu tip işkencelere maruz bırakıyorlar.evet, bu çocuk icin psikolojik işkence.isin eğitimini almamış çocuk ruhundan anlamayan birini " hoca" diye getirip çocuklarımıza işkence yapıyoruz. Aynı durum benim başıma da geldi, provalarına denk geldim. Sırf benim çocuğuma değil tüm sınıfa emir kipiyle konuşup, hakaret ediyordu. Hemen aldım gösteriden ki diger çocuklarda rahatsız olup velilere söylemişler

Diğer konu; kızınız dört yaşındaysa her türlü müsamahaya açık, tam en hareketli zamanı. Sakın onu kimsenin yaftalamasına izin vermeyin, kendini kötü hissetmesin. Okul idaresi ve ögretmeniyle konuşup olaya dahil ettirin, gerekirse ilçeye şikayet edin.kimse belirli sıfatlar arkasına sığınıp çocuğunuza hakaret edemez

Cocugumuz dunyanin en simarigi yaramazi da olsa bize hos gelir.

Ay ne tatlii ya suna bak..deriz.

Ama unitmayalim ki senin dogurdugun sana tatli geliyor baskasina degil

Baskasi ya da baska cocuklar senin cocuguna simarik dediler diye dunyanin sonu degil.

Kiziniza;
Eh sen de biraz davranislarina dikkat et kizim buyudun artik.
Kimseyi rahatsiz etme..deyip gecmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…