Bu sınıfın en yaramazı diyen ögretmen

anaokulunda benim kızı da öğretmeni eleştirir dururdu tembel diye aktiviteleri geç bitiriyor yarım bırakıyor diye.hiççç aldırmadım bırakın eğlensin ben memnunum dedim karnesi bile kötüydü yav çocuğun ha ha ha.ama şu an 2. sınıfta 2 yıldır sınıfın en iyisi acayip etkinlikler yapıyor yaşının üstünde şeylerle ilgileniyor.yanii bir kişinin sözüyle çocuk değerlendirilmez yaramaz demekle olmaz akıllı demekle akıllı olmaz uzun bir maraton eğitim relax olun biraz

çarmıha da gersinler, etlerini ülkenin 4 bir yanına dağıtıp köpeklere yedirsinler

4 yasindaki cocuga bu sinifin en simarigi sensin deyip adiyla seslenmek egitimci birine yakismiyor

Kimse öğretmenler açısından bakmıyor bu yeni nesilde ne narin arkadaş hiç zorluk çekmeden her istedikleri olarak büyüyorlar sonra en ufak bir zolukta depresyon az salın cocukları zorluk görsünler ben öğretmenim hakkımda anneme hiç birşey diyemezdim bide o kızardı

sizi kahkahaya boğan, komik olan ne?

Çocuk psikolojisinden bahsediyoruz hanımefendi farkındamısınz? Bu kadar hassas bir konuda böyle lakayt bir yorum.pes!

Çocuk psikolojisi sandığınız gibi köpükten değil öyle hemen dağılmıyor. Sizin bu manasız korumacı tavrınız nedeniyle psikolojisi ve karakteri zayıf insanlar yetişiyor.

Siz çocuğunuzu biraz kendi haline bırakmadıkça ondan ne güçlü bir karakter olur ne de hayatta basarili bir insan. Sürekli "aman ben Ne yaparsam yapayım annem şunu işten attırır, bunu azarlar, şununla kavga eder...bana bir şey olmaz" der ve tebrikler topluma faydasız bir insan yetiştirmiş olursunuz.

Ayrıca yazdığınız mesaj da gayet komik, koca koca kadınların yaptığı planlara bak.

Halen gülüyorsunuz..ilginç..

Hanımefendi sizin olaya bakış açınız beni hiç ilgilendirmez. Anne olmak korumak/ kollamaktır ki yeri gelir en yakınından korursun. Hicbir makam, mevki veya sıfat dunya üzerindeki hicbir çocuğa hakaret etme hakkı vermez, evet " şımarık" kelimesi hakarettir

Konu sahibi tekrar ediyorum, önce okul idaresine, olmadı ilçeye şikayet edin.böyle eğitimciler ( hoş eğitimci de değil ya) azalarak bitsin..

Okula göndermeyin ozaman , lala tutun eve gelsin.

Çok fazla abarttiginizi düşünüyorum hele şu son mesajınızla .Çocuğa edilmiş bir hakaret yok ortada şımarık yaramaz bunları hepimiz zaman zaman söyleyebiliyoruz .

Anne olmak korumak kollamak ama doğruya doğru eğriye eğri demektir aynı zamanda.

Ne diyeceksiniz ilçeye gidip şikayet ederken ? Çocuğuma sınıfın en yaramazı sensin dedi cümlesini nasıl kuracaksınız? Herkes güler buna. Bende Gülüyorum komiksiniz çünkü. Öncelikle yapılması gereken çocuğunuzun ne olduğunu bilmek , karakterini anlamak. Sonra da öğretmene evet haklısınız çocuğum yaramaz ancak birdaha sınıfta herkesin içinde rencide etmezseniz bir eğitimci olarak daha makul bir davranış olur deyin. Böyle ilçelere kadar kendinizi yormayın diye dedim.

Olaya Çok dar bir açıdan bakıyorsunuz. Çocuğunuza bu tur şeylerle baş etmeyi öğretemezseniz ona iğrenç bir hayat hazırlarsınız. Çünkü çocuğunuza en çok zararı verecek olanlar kendi akranları çevresindeki çocuklar. Onların dilinin kemiği yok ve gerçekten çok acımasız oluyorlar.

Burda bir şımarık kelimesini kaldıramayan çocuk, akran baskısını hiç kaldıramaz, rezil bir hayat sürer.

Kaldı ki üniversiteye geçtiğinde duyacağı hakaretlerin haddi hesabı yok. Isyerindeki aşağılamalar vs.. bunlarla basa çıkabilmesi için çocuğunuza prenses gibi davranmasanız gerekiyor.

He siz dersiniz ki banane ben şu bikac yıllık zamanında koruyup kollayacak kendi vicdanımı tatmin edecem, daha sonra ne halt ederse etsin orası başka.

He siz Çok biliyorsanız da buyrun öğretmen olun, ülkece öğrenelim nasıl olunur

Çocuk akranlarıyla bu dialoğa girdiyse tabii ki kendini savunacaktır fakat burada dört yaşında bir çocuğun statü konumundaki yetişkinden duyduğu hakaretten bahsediyoruz bilmem farkında mısınız? Veli ve dolayısıyla çocuk bu durumda tepkisiz kalıp olayı kabullenirse bu tepkisizlik asıl o vakit ileriki yaşantısında alışkanlığa dolayısıyla bahsettiginiz aşağılanmalara kadar gidecektir. Baştan önlemini alıp çocuğa bir şahsiyet kazandırsak da sonradan ah vah etmesek daha iyi değil mi?

Hanımefendi tabii ki benimde çocuguma zaman zaman bunları dedigim olmuştur.fakat benim dedigim "şımarık" kelimesiyle ögretmenin dediği "şımarık"kelimesi çocukda aynı etkiyi bırakmıyor, bırakmaz.lütfen bu ayrıntıya dikkat edin

Degil işte ondan bahsediyorum. Çocuk basit bir şımarık kelimesi için bile anne babasının ortalığı yıktığını görünce sizce bir olayı kendi başına çözmek ister mi?

Ben her şeyi yapabilirim ama kimse bana bir şey diyemez çünkü annem onu mahveder. Düşünceyi şey bu olacak.

Daha önceki mesajımda da anlatmıştım. Ufacık ilkokul çocuğu halimizle bize gerizekalilar diyen hocayı ailemize şikayet etmek yerine sınıfca toplanıp sorunumuzu çözecek yetkili bir hocayla konuşmaya gitmiştik. Biz o yaşta bu beceriyi nasıl kazanmıştık peki? Ailemiz tabiki en güvendiğimiz yapı, ama kendi başımızın çaresine bulamadığınız durumlarda müracaat edilecek bir noktaydı bizim için. Çünkü olayları değerlendirip nasıl çözebiliriz diye düşünmemiz gerektiğini öğretmişlerdi.

Eğer bizim ailelerimiz de sürekli her olayda önümüze atlayıp bize yapacak bir şey bırakmasaydı değil ilkokuldayken şu yaşımda bile kendime güvenerek hakkımı savunamazdım.

Evet çocuklarımız çok kıymetli ama onları izlediğimizi bilmesinler. Biz çaktırmadan takipte olalım. Cidden bunu sağlam karakterli güçlü çocuklar olsunlar diye yapmalıyız.

Zaten bakarsanız çoğu ilerlemiş ülkelerde anne babalar bu kadar olayın içinde değildir ve oradaki çocuklar da başlarının çaresine kolay bakabilen, allah korusun hayatta tek başlarına da kalsalar çabuk toparlayabilen insanlar oluyor. Bunlar tesadüf değil tabiki.

"Şımarık "kelimesini hakaret olarak görüyorsaniz, çocuğa söyleyen kişinin bir önemi yok ki ha annesi ha öğretmeni ha başka biri, hakaret hakarettir sizin bakış açınıza göre .Çocukta bırakacağı etkide aynı olur .

Ne güzel size hayata karşı dik durmayı öğretebilmiş bir aileniz varmış. Ama bu dik duruş da içinde bir tepki barındırıyor ve bunu size ögreten aileniz. Dört yaşında bir çocuk bunun daha farkında değil ve bunu ona ögretecek, baskılanmamayı, tepkisiz kalmamayı öğretecek biri lazım değil mi? Siz kendi güdülerinizle mi öğrendiniz bu savunmayı? Hiç zannetmiyorum..

Tahminim konu başlığında çok eğitimci var. Yorum yaparken eğitimci kimliklerinden ziyade empati yapıp ebeveyn gözüyle olaya yaklaşmalarını istiyorum ki savundukları kişinin ögretmen olduğunu düşünmuyorum..

Ne alakası var hanımefendi öğrencilerimiz de bizim çocuklarımız biz kendi çocuklarımıza nasıl davranılmasını istiyorsak öğrencilerimize de öyle davranırız.. bütün eğitimcileri bu kefeye koyamazsınız muhakkak kötü eğitimci vardır ama burda yazan çoğu eğitimciler hem bi ebeveyn hemde bi eğitimci.. yaramaz demekle bi eğitimci ha işte cok kötü bi öğr. Vs. Diyemeyiz. O da bi insan dolduğu bi nokta olmustur ha bu onu haklı çıkarır mı çıkarmaz bi yaramaz dendi diye ta ilçeye gidip şikayet etmek nedir yahu cok komik .. daha bugun yaşadığım olay ya veli gelmiş çocuğunu almaya e bi o yokki sınıfa 20 Kişiler onunkine sıra gelene kadar 5 dk gecti vay efendim bu ne biçim öğretmen hanımefendi bizim kırk tane elimiz mi var bizde bakıyoruz kim gelmiş anneye biz cocugu kime veriyoruz cocugu topluyoruz oyle ordan bakıldığı gibi kolay değil öğretmenlik daha konu sahibi tek çocuğuna laf dinletemezken biz 20 kişiye laf dinletmeye çalışıyoruz biraz empati lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…