Bu sıralama doğru mu?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.684
6.068
198
Merhaba.
Haftada 1 cilt bakımı yapmaya çalışıyorum. Kuru karma cildim var. Ama her haftasında bir iki basamak değiştiriyorum doğrusu ne tam olarak bilmiyorum. Sıralamayı şu şekilde yaptım :
1- Yüz temizleme.
2- Siyah nokta temizleme(iki haftada bir)
3- Peeling
4- Tonik
5- Nem Maskesi
Bu sıralama doğru mu? Eklemem gereken ya da sıralama için ne söylersiniz?

ben temizleme peeling buhar siyah nokta temizligi maske nemlendirme diye yaptiriyorum
ama cilt tipim normal
bilemedim simdi kafam karisti karma olunca degisik mi oluyor

Peeling ve nem maskesine takıldım her gün yapmaya müsait peelingler dışında peeling her gün yapılmaz keza cildin çok kuru değilse nem maskesi de her gün yapılmaz

Bunlar her gün yaptıkların doğru mu anladım?

Siyah noktalarıda haftada bir sıcak banyo sonrası burun bandıyla temizle bence, cildini yorma

Ben haftada 3 kere kahveyle peeling yaparım sonra temizleme akabinde tonik sonra nemlendirici

Haftada 1 glikolik asitli tonik sürer nemlendirici sürmeden onunla uyurum

Haftada 1de nem maskesi

Haftada 1 banyoda sonra burun bandıyla siyah nokta temizleme

Yok haftada bir yapıyorum saydıklarımı. Siyah nokta için iki haftada bit yapıyorum. Günlük yaptığım şey temizleme ve nemlemdirme sadece.

ben temizleme peeling buhar siyah nokta temizligi maske nemlendirme diye yaptiriyorum
ama cilt tipim normal
bilemedim simdi kafam karisti karma olunca degisik mi oluyor
Hayır yine de belirtme ihtiyacı duydum. Kılcal damarlarımdan dolayı buhar yapamıyorum

Yok haftada bir yapıyorum saydıklarımı. Siyah nokta için iki haftada bit yapıyorum. Günlük yaptığım şey temizleme ve nemlemdirme sadece.

Günlük yapman gereken temizleme tonik ve nemlendirme, 30dan sonra tonik nemlendirme arasına bir de serum ekleyebilirsin

Ben de bunu cok merak ediyorum.

Karma kuru cilt nasıl oluyor peki? Mesela benim cildim yağlı normalde, ama temizledikten sonra kuruyor pullanma başlıyor. Krem sürünce geçiyor ve bir süre sonra da yağlı görüntü başlıyor.. sizin de bu sekilde mi?

Yağlı olduğuna emin misin, bence değil gibi ya da temizleyicin yanlış

Yağlı olduğuna emin misin, bence değil gibi ya da temizleyicin yanlış

Mesela şöyle anlatayım:
Şuan cildim aşırı yağlı, hani suratıma dokunmak istemiyorum o kadar. Ama temizledikten sonra kuruma oluyor. Krem sürmezsem cildim bir süre sonra o kurumayı tölere ediyor. Ve daha sonra da şuanki gibi yapyağli oluyor.

Annemin cildi kuru, onun temizleyicisiyle temizledigimde mesela cildim yağlı kaliyor. Kendi temizleyicilerimle ya da sabunla temizledigimde ise kuruyor bir muddet.

Karma ya da yağlı demisti daha doğrusu eczanede yaptırdığım testte. Suan tam hatırlayamadm süpheye düştüm.
Sizce nedir peki?

Bence şudur diyemem de yağlı olsa ortalama bir temizleyicinin kurutmaması lazım cildini, dediğim gibi ya yağlı değil ya yağlı ama temizleyicin yanlış ya da dermatit egzema gibi bir rahatsızlığın var

Yağlı ama nemsiz olabilir, temizleyicin ne

Cildiniz kuruysa alkol içermeyen bir tonik kullanın, alkol cildi kurutur, yazın da peeling'e ara vermenizi tavsiye ediyorlar, güneş etkisine karşı daha korumasız hale getiriyor cildi, tabi bir dermatologa danışmak en iyisi, eczanelerdeki cilt analizlerine güvenmiyorum ben, ürün satmaya yönelik oluyor.

temızleyıcın yanlıs
yaglıya donuk karma bı cılt yapın var :)

sıralama
temızleme
tonıkleme
- maske ve veya - peelıng ( haftada bır)
+30 lar ıcın serum
nemlendırme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…