• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sıralama doğru mu?

Bi ara bioderma sensibio DS+ kullanmıstım simdi de neutrogena turuncu serisini kullanıyorum temizleyici ve yagsız nemlendiricisiyle beraber. Bunlar yanlış mı cidden. Ne kullanmalıym peki?
dogru temızleyıcıyı bulmak okadar zor kı
bı dunya para verırsın sozde en ıyı temızleyıcıyı alırsın ama cıldın ph bozulur suan yasadıgın durum gıbı
ya da alanen bı denıyım dıye urune denk gelırsın orta hallısınden ama dunyanın en ıyı urunu cıkar :)
cıltden cılde kısıden kısıye degısır
beslenmen yasam seklın yattıgın yastıgın kılıfı sacın yaglımı degıl mı hersey etken faktordur

oyuzden sana su urunu kullan dıyemem yanımda olsaydın sadece tenınden su urun belkı ıyı gelebılır derdım
benım annem estetısyen ben bıle dogru urunu deneye deneye buldum zıra nerdeyse her sene cılt yapısı da degısıyor daha da kuruyor oyuzden urunler de degısıyor

bazı tonıklerle salisilik asıt vardır bu sıvılceye meyıllı gozeneklı cıltler ıcındır
bazı tonık - temızleyıcıler de paraben vardır
kımısıde gercekden doogaldır
ben eczane urunu almanı ve deneye deneye bulmanı tavsıye ederım zıra gıttıgın cıldıyecı bıle anlasmalı oldugu fırmayı verdıgınden yıne memnun kalmazsın
dogru rimelı bulmak gıbı bırsey bu

dogru temızleyıcıyı bulmak okadar zor kı
bı dunya para verırsın sozde en ıyı temızleyıcıyı alırsın ama cıldın ph bozulur suan yasadıgın durum gıbı
ya da alanen bı denıyım dıye urune denk gelırsın orta hallısınden ama dunyanın en ıyı urunu cıkar :)
cıltden cılde kısıden kısıye degısır
beslenmen yasam seklın yattıgın yastıgın kılıfı sacın yaglımı degıl mı hersey etken faktordur

oyuzden sana su urunu kullan dıyemem yanımda olsaydın sadece tenınden su urun belkı ıyı gelebılır derdım
benım annem estetısyen ben bıle dogru urunu deneye deneye buldum zıra nerdeyse her sene cılt yapısı da degısıyor daha da kuruyor oyuzden urunler de degısıyor

bazı tonıklerle salisilik asıt vardır bu sıvılceye meyıllı gozeneklı cıltler ıcındır
bazı tonık - temızleyıcıler de paraben vardır
kımısıde gercekden doogaldır
ben eczane urunu almanı ve deneye deneye bulmanı tavsıye ederım zıra gıttıgın cıldıyecı bıle anlasmalı oldugu fırmayı verdıgınden yıne memnun kalmazsın
dogru rimelı bulmak gıbı bırsey bu

Saçlarım da yağlı 2.günun sonunda mutlaka yıkamam gerekir. Ne yağlı bir insanmısım be ! :KK70:

Açıkçası eczane ürünleri denemek benim de niyetim ama işte her zaman denk gelemiyorum cilt analizi yapılan yerlere. Genis gözenekli bir cildim var üstelik, onun da derdi başka. E Gözeneklerin ici doluyor onun derdi baska... uzayıp gidiyor. Hepsine iyi gelecek ürünler alaym dedim bigun eczaneye girince. 200 tl bırakıp çıktım su öğrenci halimle, icime oturdu :KK70: öyle aman aman da bi degisme olmadı yani.

Salsilik asitli tonikler hassas ciltlerde sorun yaratır mi peki? En nihayetinde asit. Evet cildim sivilceye de yatkın yani :) ama cikolata abur cubur falan tukrtmeyince regl dönemi dışında sivilcem çıkmıyor onu çözdüm :)

Ben de bunu cok merak ediyorum.

Karma kuru cilt nasıl oluyor peki? Mesela benim cildim yağlı normalde, ama temizledikten sonra kuruyor pullanma başlıyor. Krem sürünce geçiyor ve bir süre sonra da yağlı görüntü başlıyor.. sizin de bu sekilde mi?
Benim cildim çoğunlukla kuru ama dönemsel olarak alnımda yağlanma oluyor. Krem sürsem bile gün içerisinde cildim kuruyor..

Mesela şöyle anlatayım:
Şuan cildim aşırı yağlı, hani suratıma dokunmak istemiyorum o kadar. Ama temizledikten sonra kuruma oluyor. Krem sürmezsem cildim bir süre sonra o kurumayı tölere ediyor. Ve daha sonra da şuanki gibi yapyağli oluyor.

Annemin cildi kuru, onun temizleyicisiyle temizledigimde mesela cildim yağlı kaliyor. Kendi temizleyicilerimle ya da sabunla temizledigimde ise kuruyor bir muddet.
Cildiniz yağlı ama nemsiz olabilir..

Saçlarım da yağlı 2.günun sonunda mutlaka yıkamam gerekir. Ne yağlı bir insanmısım be ! :KK70:

Açıkçası eczane ürünleri denemek benim de niyetim ama işte her zaman denk gelemiyorum cilt analizi yapılan yerlere. Genis gözenekli bir cildim var üstelik, onun da derdi başka. E Gözeneklerin ici doluyor onun derdi baska... uzayıp gidiyor. Hepsine iyi gelecek ürünler alaym dedim bigun eczaneye girince. 200 tl bırakıp çıktım su öğrenci halimle, icime oturdu :KK70: öyle aman aman da bi degisme olmadı yani.

Salsilik asitli tonikler hassas ciltlerde sorun yaratır mi peki? En nihayetinde asit. Evet cildim sivilceye de yatkın yani :) ama cikolata abur cubur falan tukrtmeyince regl dönemi dışında sivilcem çıkmıyor onu çözdüm :)
genıs gozeneklerın ıcın komedon aletı kullanabılırsın sıyah noktaları temızler veya burun bantları
watsons da var o burun bantları uygun fıyatlı
beyaz kil bul aktardan hafıf sulu macun kıvamına getır ahanda sana en dogalından maske :)
buz kalıplarına maden suyu doldur buzlukta dondur 2 gunde bı onu yuzune surdunmu sana en guzel tonık
gul suyu en guzel tonık gunluk kullanım ıcın
portakal mı yedın bıraz suyunu temız cıldıne sur 5 dk beklet yıka al sana cılt canlandırıcısı :)
parmak uclarınla goz altına kenarlara pıt pıt pıt narın vuruslarla masaj yap
salısılıt asıtlı hıc bı urun sen kullanma
bol su ıc gunde 2 kayısı ye
ve terle bol bol terle haftada 1-2 kere keselen

senden guzel cıltlısı olmaz ben bunları uyguluyorum
bu arada makyaj yapıyorsan fondoten asla kullanma hele genıs gozeneklıler dırek dusman gozuyle gorsun

Yağlı olduğuna emin misin, bence değil gibi ya da temizleyicin yanlış

Doğru tespit...

Karma ya da yağlı demisti daha doğrusu eczanede yaptırdığım testte. Suan tam hatırlayamadm süpheye düştüm.
Sizce nedir peki?

Cidin kuruya dönük normal ama, sen cildini yanlış temizleyicilerle temizlediğin için zavallıcık kendini korumak için yağ salgılıyor. Sonrasında temizledikten sonra pullanması bu sebepten.

Bioderma h20 Sensibio tarzı alkolsüz ürünleri kullanıp(alkolsuz olsun yeter markasına sen karar ver), sabun içermeyen temizleyicilerle narince temizlemelisin.Normal cilt için olan nemlendiricilerden kullanırsan bir süre sonra cildin normal düzeye ulaşır. Eğer pullanma aşırı durumda ve hafif kızarma eşlik ediyorsa bir kan tahlili yaptırıp çinko değerine de baktırmanı tavsiye ederim.

genıs gozeneklerın ıcın komedon aletı kullanabılırsın sıyah noktaları temızler veya burun bantları
beyaz kil bul aktardan hafıf sulu macun kıvamına getır ahanda sana en dogalından maske :)
buz kalıplarına maden suyu doldur buzlukta dondur 2 gunde bı onu yuzune surdunmu sana en guzel tonık
portakal mı yedın bıraz suyunu temız cıldıne sur 5 dk beklet yıka al sana cılt canlandırıcısı :)

bu arada makyaj yapıyorsan fondoten asla kullanma hele genıs gozeneklıler dırek dusman gozuyle gorsun

Makyaj yapıyorum da fondoton kullanmıyorum. Arada bb krem kullanıyorum o kadar.

Ne güzel ne kolay öneriler bunlar ya :) ay yapasm geldi cidden :)
Peeling icin ne önerirsiniz peki? Kil maskesini ne kadar sürede bir kullanmalıym yahut siyah nokta bantlarini?

Merhaba.
Haftada 1 cilt bakımı yapmaya çalışıyorum. Kuru karma cildim var. Ama her haftasında bir iki basamak değiştiriyorum doğrusu ne tam olarak bilmiyorum. Sıralamayı şu şekilde yaptım :
1- Yüz temizleme.
2- Siyah nokta temizleme(iki haftada bir)
3- Peeling
4- Tonik
5- Nem Maskesi
Bu sıralama doğru mu? Eklemem gereken ya da sıralama için ne söylersiniz?

1- Yüz temizleme.
2- Siyah nokta temizleme(iki haftada bir)
3- Peeling
4-Nem maskesi

Nem maskesinden önce veya sonra toniğe gerek yok.Siyah nokta bakımını da komedon çubuğu ile 2 haftada bir, siyah nokta bantları ile haftada 1 tavsiye ederim.

Bunlar kuru karma cilt için de uygun mu?

Doğru tespit...

Cidin kuruya dönük normal ama, sen cildini yanlış temizleyicilerle temizlediğin için zavallıcık kendini korumak için yağ salgılıyor. Sonrasında temizledikten sonra pullanması bu sebepten.

Bioderma h20 Sensibio tarzı alkolsüz ürünleri kullanıp(alkolsuz olsun yeter markasına sen karar ver), sabun içermeyen temizleyicilerle narince temizlemelisin.Normal cilt için olan nemlendiricilerden kullanırsan bir süre sonra cildin normal düzeye ulaşır. Eğer pullanma aşırı durumda ve hafif kızarma eşlik ediyorsa bir kan tahlili yaptırıp çinko değerine de baktırmanı tavsiye ederim.

Yok yok aşırı ve kızarma yok. Dedigim gibi temizledikten yarım saat sonra yine kendi haline dönüyor.. mesela bir dönem neredeyse 1 hafta sudan baska biseyle temizlememistim cildimi ve iste 2 gunde 1 duş haricinde.. ama o zaman da yağlıydı böyle.. ve saçlarım da yağlı, mesela göğüs bölgem falan da yağlı yani vücudumda temizleyici kullanmadigim bolgelerim de yağlı.

Yok yok aşırı ve kızarma yok. Dedigim gibi temizledikten yarım saat sonra yine kendi haline dönüyor.. mesela bir dönem neredeyse 1 hafta sudan baska biseyle temizlememistim cildimi ve iste 2 gunde 1 duş haricinde.. ama o zaman da yağlıydı böyle.. ve saçlarım da yağlı, mesela göğüs bölgem falan da yağlı yani vücudumda temizleyici kullanmadigim bolgelerim de yağlı.

Tamam o halde kesinlikle tahlil yaptır, sonrasında çok rahat edeceksin çünkü...Bu arada cildin kendi haline gelmesi 3-6 ay arası sürüyor aklında olsun bir haftada çözülebilse keşke...

Makyaj yapıyorum da fondoton kullanmıyorum. Arada bb krem kullanıyorum o kadar.

Ne güzel ne kolay öneriler bunlar ya :) ay yapasm geldi cidden :)
Peeling icin ne önerirsiniz peki? Kil maskesini ne kadar sürede bir kullanmalıym yahut siyah nokta bantlarini?
ben peeling ıcın turk kahvesını kullanıyorum
hanı dıbınde telvesı kalır ya onu
sıyah nokta bandı haftada 1 kere
kil maskesıde el goz ayarı yapıyorum kıvamlı oluyor yuzunde kuruyabılecek kadar sulu kıvamlı damlamıcak kadar macunumsu 10 dk da tum yuzunde kurumus renk degısmıs olucak yıkayacaksın ıyıce (goz cevresı harıc)
ben dusa gırecegım zaman yapıyorum bu maske peelıng ısını kolay oluyor sagım solum batmadan

ben peeling ıcın turk kahvesını kullanıyorum
hanı dıbınde telvesı kalır ya onu
sıyah nokta bandı haftada 1 kere
kil maskesıde el goz ayarı yapıyorum kıvamlı oluyor yuzunde kuruyabılecek kadar sulu kıvamlı damlamıcak kadar macunumsu 10 dk da tum yuzunde kurumus renk degısmıs olucak yıkayacaksın ıyıce (goz cevresı harıc)
ben dusa gırecegım zaman yapıyorum bu maske peelıng ısını kolay oluyor sagım solum batmadan

Ben de hep duştan sonra cildim hazır temizlenmisken gözeneklerim acılmısken yapıyordum, ne kadar da ters seyler yapmısm kendime ya..

Bi ara bioderma sensibio DS+ kullanmıstım simdi de neutrogena turuncu serisini kullanıyorum temizleyici ve yagsız nemlendiricisiyle beraber. Bunlar yanlış mı cidden. Ne kullanmalıym peki?

Canim bence market markaları kullanma, kullanıp memnun olan cildi sorunsuz şanslılar var ama bence sana uygun değil neutrogena ve türevleri

Bioderma sebium serisi olabilir ama hydrabio serisinden ürünler de eklenerek

N nscckts buz kalıbı benim her sabah akşam yaptığım şişliğe de iyi geliyo ayrıca sıkılaştırıyo

Back
X