• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sıralama doğru mu?

Konuyu hortlatmış olacağım ama KilicBaligi KilicBaligi engin bilgilerinden yararlanmak istiyorum.Benim cilt tipimle ilgili kafam karışık.Buluğ çağına girmemle birlikte yüzüm aşırı bir şekilde pul pul döküldü.Yaşım ilerledikçe bu durum azaldı.Eskisi kadar olmasa da ciddi anlamda rahatsız ediyor yine.Alnımda ve burnumda parlak bir görünüm var ama bir yandan buralar pullanıyor.Özellikle ağız ve burun çevremde kızarıklık oluşuyor ve bu kızarıklıklar kuru oluyor.Göz altımdaki bazı yerlerdeki gözenekler açık.Yanaklarım kuru.Son 2-3 yılda da boynumda da kızarıklık ve pullanma meydana gelmeye başladı.Bir cildiye doktoru bana sende yağlı cilt egzaması var dedi ama bende regl dönemleri dışında sivilce çıkmaz.Birde T bölgem dışında kalan yerler kuru.Benim cilt tipim bu durumda kuruya dönük karma cilt mi oluyor?
Hayır cildin kuru ama doktorunda söylediği gibi egzaman var ve cilt kendini korumak için aşırı sebum salgılıyor. Bu parlamayı gidermek için kullanacağın her şey daha fazla soruna neden olur. Çok hafif bir temizleyici ve atopik ciltler için nemlendirici kullanmalısın.

Şu an ne kullanıyorsun?

Ben haftada 3 kere kahveyle peeling yaparım sonra temizleme akabinde tonik sonra nemlendirici

Haftada 1 glikolik asitli tonik sürer nemlendirici sürmeden onunla uyurum

Haftada 1de nem maskesi

Haftada 1 banyoda sonra burun bandıyla siyah nokta temizleme
Lekeniz var mıydı? Varsa faydasını gördünüz mü? Şimdiden teşekkürler :)

Peelingi haftada 1 yap veya ayda 3 kez..
Size kendi yaptığım bakimlari yazicam..
Siyah noktam fazla yok ama bimin siyah nokta almak icin satılıyor onu alıp kullanmıştım... Onuda ayda 2-3 kez yapsan yeter bence...

Peelingi şekerle zeytinyağını karıştırıp o şekilde yaparsan cildin çok nemli ve güzel oluyor bilgine..

Hergun yaptığım şey sabah kalkınca yüzümü yıkayıp ..tonik sürüp ..pirinç unu bal zeytinyağı ve su karıştırıp yüzüme sürüyorum 30 dk bekletip yıkıyorum... Normal gün içinde hindistan cevizi yağı sürüyorum... Dişimi fircaladiktan sonra veya gece yatarken argan yağını alnima ve yanaklarima sürüyorum ...birde hic bir şey yapasım yoksa moral sıfırsa kolay yöntemim netruguna nemlendirici var yüzümü yıkayıp onu sürüyorum sadece çok güzel nemlendiriyor ..sen bunları sormamissin ama soyleyim dedim...birde aleo vera bitkisinden alicam teyzem getircek onuda bakıma eklicem.. Saca da iyi geliyormuş

Konuyu hortlatmış olacağım ama KilicBaligi KilicBaligi engin bilgilerinden yararlanmak istiyorum.Benim cilt tipimle ilgili kafam karışık.Buluğ çağına girmemle birlikte yüzüm aşırı bir şekilde pul pul döküldü.Yaşım ilerledikçe bu durum azaldı.Eskisi kadar olmasa da ciddi anlamda rahatsız ediyor yine.Alnımda ve burnumda parlak bir görünüm var ama bir yandan buralar pullanıyor.Özellikle ağız ve burun çevremde kızarıklık oluşuyor ve bu kızarıklıklar kuru oluyor.Göz altımdaki bazı yerlerdeki gözenekler açık.Yanaklarım kuru.Son 2-3 yılda da boynumda da kızarıklık ve pullanma meydana gelmeye başladı.Bir cildiye doktoru bana sende yağlı cilt egzaması var dedi ama bende regl dönemleri dışında sivilce çıkmaz.Birde T bölgem dışında kalan yerler kuru.Benim cilt tipim bu durumda kuruya dönük karma cilt mi oluyor?
Bence doktorun dediği gibi bir durum var, karma cilt bu kadar pullanma, rahatsızlık yapmaz. Onun verdiği tavsiyelere uyman, verdiği kremleri kullanman daha faydalı olacaktır, hassas bir cildin var, her kozmetik iyi gelmez.

Hayır cildin kuru ama doktorunda söylediği gibi egzaman var ve cilt kendini korumak için aşırı sebum salgılıyor. Bu parlamayı gidermek için kullanacağın her şey daha fazla soruna neden olur. Çok hafif bir temizleyici ve atopik ciltler için nemlendirici kullanmalısın.

Şu an ne kullanıyorsun?
Yıllarca Nivea'nın kuru ve hassas ciltler için olan toniğini ve kremini kullandım.Cildim kremi tam emmiyordu.Biraz yağlı bırakıyordu.Son birkaç aydır Loreal Paris'in kuru ve hassas ciltler için cilt düzgünleştirici kadifemsi toniğini ve normal to combination skin isimli kremini kullanıyorum.Loreal Paris'in toniği Nivea'nınkinden çok daha iyi.Kremi ise hem doktorun hem ablamın kafamı karıştırması sonucu almış bulundum.T bölgemdeki yağlanmayı biraz azalttı.Son birkaç aydır saçmaladığımın farkındayım.Ürün önerilerine çok ihtiyacım var.Artık cildim kısır döngü şeklinde tekrar aynı hale gelmesin iyileşsin istiyorum :110:

Loreal nivea diadermine vs gibi market ürünlerini değil eczane ürünlerini tercih edin derim ben

genıs gozeneklerın ıcın komedon aletı kullanabılırsın sıyah noktaları temızler veya burun bantları
watsons da var o burun bantları uygun fıyatlı
beyaz kil bul aktardan hafıf sulu macun kıvamına getır ahanda sana en dogalından maske :)
buz kalıplarına maden suyu doldur buzlukta dondur 2 gunde bı onu yuzune surdunmu sana en guzel tonık
gul suyu en guzel tonık gunluk kullanım ıcın
portakal mı yedın bıraz suyunu temız cıldıne sur 5 dk beklet yıka al sana cılt canlandırıcısı :)
parmak uclarınla goz altına kenarlara pıt pıt pıt narın vuruslarla masaj yap
salısılıt asıtlı hıc bı urun sen kullanma
bol su ıc gunde 2 kayısı ye
ve terle bol bol terle haftada 1-2 kere keselen

senden guzel cıltlısı olmaz ben bunları uyguluyorum
bu arada makyaj yapıyorsan fondoten asla kullanma hele genıs gozeneklıler dırek dusman gozuyle gorsun
Beyaz kil yağli ciltler içinmi

Cildiniz kuruysa alkol içermeyen bir tonik kullanın, alkol cildi kurutur, yazın da peeling'e ara vermenizi tavsiye ediyorlar, güneş etkisine karşı daha korumasız hale getiriyor cildi, tabi bir dermatologa danışmak en iyisi, eczanelerdeki cilt analizlerine güvenmiyorum ben, ürün satmaya yönelik oluyor.
Ürün satmaya yönelik de olsa size neden yanlış birşey söylesinler ki, bence bu düşünceniz yanlış.

Yıllarca Nivea'nın kuru ve hassas ciltler için olan toniğini ve kremini kullandım.Cildim kremi tam emmiyordu.Biraz yağlı bırakıyordu.Son birkaç aydır Loreal Paris'in kuru ve hassas ciltler için cilt düzgünleştirici kadifemsi toniğini ve normal to combination skin isimli kremini kullanıyorum.Loreal Paris'in toniği Nivea'nınkinden çok daha iyi.Kremi ise hem doktorun hem ablamın kafamı karıştırması sonucu almış bulundum.T bölgemdeki yağlanmayı biraz azalttı.Son birkaç aydır saçmaladığımın farkındayım.Ürün önerilerine çok ihtiyacım var.Artık cildim kısır döngü şeklinde tekrar aynı hale gelmesin iyileşsin istiyorum :110:

Atopik ciltler için uygun bir krem araştır sorununu büyük ölçüde çözecek, market ürünleri senin için iyi değil.

Ürün satmaya yönelik de olsa size neden yanlış birşey söylesinler ki, bence bu düşünceniz yanlış.
Kendileri de bilmediği için. Cilt analizleri hep bir markanın sponsorluğunda ve onların satış temsilcileri tarafından yapılıyor, yani uzman bir dermatolog dururken eğitimsiz bir satış temsilcisine ben asla güvenip cildimi teslim etmem, kimseye de önermem. Herkesin kendi tercihi, geçmişte 17-18 yaşında yaptım, dersimi de aldım.

Kendileri de bilmediği için. Cilt analizleri hep bir markanın sponsorluğunda ve onların satış temsilcileri tarafından yapılıyor, yani uzman bir dermatolog dururken eğitimsiz bir satış temsilcisine ben asla güvenip cildimi teslim etmem, kimseye de önermem. Herkesin kendi tercihi, geçmişte 17-18 yaşında yaptım, dersimi de aldım.
Ben doktorum, ablam eczacı. Kendi eczanesinde oda yaptırıyor. Dediğiniz gibi firmadan görevliler yapıyor eczanede. Fakat uzman oluyor bu kişiler. Orada teşhis tedavi yapılmıyor buyuteceginiz birşey yok. Ve bu işi yaptıran kişi de eğitim sahibi bir eczacı bu kadar önyargılı olmayın bence. Eczanelerinde çok başarılı sonuçlar elde edenler var ve iddia ettiğiniz gibi tek dertleri satış değil.

Back
X