- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.641
- 823
- Konu Sahibi Siyah Kugu
Hayır cildin kuru ama doktorunda söylediği gibi egzaman var ve cilt kendini korumak için aşırı sebum salgılıyor. Bu parlamayı gidermek için kullanacağın her şey daha fazla soruna neden olur. Çok hafif bir temizleyici ve atopik ciltler için nemlendirici kullanmalısın.Konuyu hortlatmış olacağım amaKilicBaligi engin bilgilerinden yararlanmak istiyorum.Benim cilt tipimle ilgili kafam karışık.Buluğ çağına girmemle birlikte yüzüm aşırı bir şekilde pul pul döküldü.Yaşım ilerledikçe bu durum azaldı.Eskisi kadar olmasa da ciddi anlamda rahatsız ediyor yine.Alnımda ve burnumda parlak bir görünüm var ama bir yandan buralar pullanıyor.Özellikle ağız ve burun çevremde kızarıklık oluşuyor ve bu kızarıklıklar kuru oluyor.Göz altımdaki bazı yerlerdeki gözenekler açık.Yanaklarım kuru.Son 2-3 yılda da boynumda da kızarıklık ve pullanma meydana gelmeye başladı.Bir cildiye doktoru bana sende yağlı cilt egzaması var dedi ama bende regl dönemleri dışında sivilce çıkmaz.Birde T bölgem dışında kalan yerler kuru.Benim cilt tipim bu durumda kuruya dönük karma cilt mi oluyor?
Şu an ne kullanıyorsun?