Bu Sizce Normal Mi ?

elifnurbeyza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2022
8.794
4.458
103
31
Yıllarca büyük amcamlar halamlar ve onların diyelim 2 oğulları ile 6 7 kişi diyelim kurbana ortak oldu babam.Ama son 2 yıldır kurban kesiminde hem babama yardım etmiyorlar.Hemde eniştem panik atak birisi onunla ortak olmak istemediği için babam koyun alıyor.Neyse amcamın oğlu kasap marketlerde çalışti yıllarca.Oda ortak olur.Gelip etini kesmez.Kurban kesim yerlerine çalışmaya gider.Bu sene kasap dükkanı açtı.Haliyle gece 12 1'e kadar kıyma çekecekler.Kari koca dukkanlarinda.Biz köyde kurbani kestik.Babam amcamlarin kurbanlarına yardım etti.Ona lafım yok.Halamlarin özellikle çok iyiliği dokundu.Yalniz şuna kızdım.Babama amcam dediki oğlumun kurban etini siz götürün.Ayni binada yanyana oturuyoruz.Amcamin evinde oturuyorlar.Babama baktım goturemem demedi amcama.Eve yaklaştık.Babam eşini ara gelsinler etlerini alsınlar dedi.Ben yaklaşınca arayalım dedim.Evde yoklarmis dukkandalarmis babam gitti birde etlerini taşıdı dükkanlarına.Kizmakta haksizmiyim? Hem et kesmeye gelmiyorlar.Hem babama tasittiriyorlar.

Adam demiş ara diye, arasaydınız ona göre evlerine geçerlerdi. Ya da direk oraya bırakırdınız.
Evleri yanımızda zaten.Ama dukkanlarindalarmis.Kizdigim su her sene kurbana ortak olurlar.Ama çalışmaya gider.Kurban Bayramı'nda etini başkaları keser.Evlerine babam taşımak zorunda mı ?

Taşıttırıyor ne demek ya sırtında mı taşıyor. Ya da el arabası, at arabası, eşek üstünde mi?

Herhalde bir taşıt var sizinki giderken götürse nolur. Akrabalar arasında bu kadar küçük basit şeylerin lafı mı olur Allah aşkına.

İnsanlar hiç aile akraba olmasın o zaman. Kimseden bir çöp rica da bulunmasın.
. Kendiniz dediniz çalışıyorlar dükkanda geceye kadar diye.

Biraz geniş olun. Bu kadar hırs sizi yorar.

Herzaman böyleler.

Evleri yanımızda zaten.Ama dukkanlarindalarmis.Kizdigim su her sene kurbana ortak olurlar.Ama çalışmaya gider.Kurban Bayramı'nda etini başkaları keser.Evlerine babam taşımak zorunda mı ?
Adı üstünde adam kasap ve en çok parayı bayramda kazanıyor. Çok toksik bir kafaya takmışlık bu.

Babanın dert etmediği birşeyi sen neden ediyorsun?
Benden daha çok kızıyor.Ama pasif kalıyor.Mesela İzmir'e gelip giderken halamın çocuklarının hakkını ödeyemem.Yardim ettiler.Bu amca oğlumda sürekli amca arabamı sanayiye götür.Amca et siparişi var götür.Amca dükkanimda dur.Birkac saat sürekli böyle

65 km'lik yoldan geldik.Etlerini arabaya doldurduk.Eve getirdik.Biz evde değiliz.Birde babam onlari dükkanlarına taşıdı.Bende kullanılmayi seviyorsun baba hayır demesini öğren dedim.
Ayaklarına kadar götürmesi hoş olmamış etlerine sahip çıksınlar tabiki ama öyle aman aman kafaya takılacak bir şey değil. Bazı şeylere çok takılıyorsun

Sence de gerçek sorunlarını göz ardı edip çok eften püften şeylere kafanı patlatmıyor musun? Ne var bunlarda ?? Şu boşanma sürecinde profesyonel bir destek çok iyi gelecek sana bak değerlendir bunu.

Ayaklarına kadar götürmesi hoş olmamış etlerine sahip çıksınlar tabiki ama öyle aman aman kafaya takılacak bir şey değil. Bazı şeylere çok takılıyorsun
Çevremde başka böyle biri yok.Kendi annesi oğluma kızmayın derdi.Bugun eleştirilerini ben gelince sustuklarini gördüm.Onlarda babama etleri gotur dediler.Niye diyorlar.Cunku kimsenin evinde ekstradan deepfreeze yok.

Çevremde başka böyle biri yok.Kendi annesi oğluma kızmayın derdi.Bugun eleştirilerini ben gelince sustuklarini gördüm.Onlarda babama etleri gotur dediler.Niye diyorlar.Cunku kimsenin evinde ekstradan deepfreeze yok.
Hemen herkesin akrabası öyle yani normal akrabalık bağları olan bir elin parmağını geçmez. Hep böyle didiklersek çevremiz kalmaz.

Öncesinde arasaydınız siz de. Biz de akrabalarla ortak olunca babamın arabası müsait diye bizim araba kullanılıyor. Açıkçası babam da devamlı iş kitlendiği için sinir de olmuyor değil. Arabası var diye özel şoför muamelesi görüyor.

Kurban kesim yerinde eti bölüştürmek, beklemek ve taşımak yorucu. Amcanızın devamlı vekaleten katılması kolaya kaçmak oluyor. Temiz iş. Amcam daha hala uğraşıyor kurbanla. Ortaklardan biri olmasa daha fazla uğraşacaktı.

Hemen herkesin akrabası öyle yani normal akrabalık bağları olan bir elin parmağını geçmez. Hep böyle didiklersek çevremiz kalmaz.
Akraba diye de kullanmasınlar başkalarını. Bu konuya ben de sinir oluyorum. Amcama, kuzenlerime şehir dışından gelen eşyaların yol parasını hem babam öder hem de o teslim eder. Niyeymiş? Arabası varmış. Beleş taksici mübarek. Böyleleri yok olsun gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…