Bu son konu inşallah düğün ile ilgili

bodrum salatasi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2017
707
538
103
36
Herkese selamlar
Buradaki farklı fikirleri seviyorum

Diğer konularım dan hatırlarsanız doğululara kız vermiştik

Kıza nişan da gerçekten çok altın taktılar Allah bereket versin inşallah

Diğer taraf nişan da takıdan sonra bir kişi bile gelmedi

Şimdi düğün yaklaştı
1. Düğünden önce tekrar Altın verişi olacak dendi onu kimse kimseye hatırlatmadı ama şimdi den sonra da konuşulur mu bilmiyorum düğün 15 Temmuz da

2- kız altınları takıdan sonra sayılmasını istiyor, nişan da kimse gelip bakmadı diye altın odasında kızı yanlız bırakmak olur mu?
Yoksa en yakını gidip saysa olur mu?

Bir de doğuda düğünden sonra takıları ne yapıyorlar? çocuğun ailesi site içi korumalı bir yerde oturuyor kız yeni yapılmış ama güvenlik olarak tam emin olamadığımız bekçisi olan bir sitede oturuyor ve balayına sabah erkenden gidecek ve oturduğu kat boş

Sizce altınlara nasıl bir çözüm olmalı
Not: karşı taraf varlıklı bir aile paraya altına ihtiyacı yok

Versin kv ye ben öyle yapmıştım balayına giderken taki altın hepsini verdim geri döndük aynen geri aldım.

Not: kv ler orta halli insanlardı ama 1 kuruşuna bile dokunmadilar. Onlarda dokunmaz bence zaten ihtiyaç yoksa niye endişe ediyorlar ki altınlari geri vermezler diye mi .

ben kv ye götürüp vermiştim

görümcem bankaya yatırmak için balayına geç gitti

doğu yahut batı ile bu durumun ilgisini de çözemedim

sonuçta alacaklarsa içinden 3-5 tane alırlar diye mi saydıracaklar

ben düğünde toplayıp çantama tıktım çantamı da masadan kalkmayan anneanneme verdik oldu bitti

zira kv vs misafir ile ilgili idi onlara sahip çıkamazdı

genç birileri varsa idare edebilecek höt demesi mümkün o da göz kulak olabilir

Daha önce benim oturdugum yerde gelinlik yapıyolardı 1 hafta gelin gelinlik giyer altınlarını takar otururdu bir köşeye duğune gelemeyen akrabaları gelini görmeye gelirdi.Takısını takan yine takardı.Altınları kayınvalideye verebilir saymayı tam anlayamadım ama gece çıkarıken kendisi sayıp kesesine koyabilir.

Doguda altini alir vermezler.
Hatta eritip yerler...Konun evlerden ırak buram buram dert dolu.Allah batıyı basimizdan eksik etmesin...
Valla benim ilk evliliğim batıda idi
Yani bursalıyız
Eski es de bursalıydİ
Kv bir güzel el koydu
Alyansım kaldı birtek
Bence batı doğu ile alalası yok
Düşünce ile alakası var

Benim bildiğim bu tarz düğünler aşiret düğünüdür altınlar eski parayla 700 milyar yani yediyüzbin gelmişti bir tanıdığıma ve bunu aile almıştı gelinin kendisine ait takı değeri 200 bindi tabi biz duyunca biraz şaşırmıştık

bana da çok takı gelmişti, balayına çıkarken anneme vermiş dönüşte de uğrayıp almıştım.

Bende düğün esnasında kv ye sahip çıksın diye vermek istemiştim ancak asla almam demişti yazık annecigimde kaldı düğün boyunca altınlar ve otelde koyacak kasa arayacak diye düğünün yarısını kaçırmıştı. balayi sonrasında da hemen bir kiralık kasa ile işi halletmistik

Paralari saymak icin bir kiz tarafindan birde erkek tarafindan biri gidebilir odaya. Ama bence cok gereksiz. Biz hic bakmadan cantaya koyduk. Kayinvalideme verdim ben. Butun dugun yaninda gezdirmek zorunda kaldi cantasini. Ama emniyette oldu en azindan. Dugun sonrasida bankaya koyduk. Kasa kiraladik. En garanti cozum.

Abimler anneme verdiler balayina gittiklerinde takmadigi zaman annemdedir taktiginda alir tekrar verir evde birakmasinlar

Kızın annesi ablası kardeşi yok mu?
Ben düğünde üstümden çıkartıp anneme verdim saymadım bile annemin çalıcak hali yok
3 yıl sonra bozdurmak için aldım :)

Altın kimseye emanet edilmez arkadaş, bizim ailelerimiz altın sizin altınınız çocuklar, güzelce kasa tutun kimseye yük etmeyin demişlerdi. Çok da iyi oldu. Ailelerinizi (karşılıklı düşünün başına bir ii geldiğini, düğün olduğu belli zaten hırsız girse ailelerinize zarar verse neyapacaksın ? ) en güzeli akıtmadan kokutmadan kasaya teslim etsinler

Back
X