• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Kesinlikle.. ben o sac-bas yolma mevzusunda yol verirdim, eve tanismak icin bile gelmezlerdi.. ama bu saatten sonra da olmaz icine kurt dusmus bir kere..
öyle dediğinde şaka yapmıştır, çok abartmayayım diye dillendirmedim açıkçası. benimle ilk tanıştığında daha garipti, bu tarz laflar etmişti. ailemle tanışmaya geldiğinde biraz daha düzgün konuştu. Daha düzgün konuştu ama gene de olanlar oldu.
 
Kusura bakmayın da ben anlamıyorum tek çocuk olunca ne oluyor?
Tek çocuk über kıymetli de 2-3olunca ammaaaan biri ölse biri var gibi mi oluyor şeklinde düşünüyor bu tek çocuklar?
Siz hiç yaprak topladınız mı?
O yaprağı ekip büyüttünüz mü?
Ekmek yaptınız mı?
Giydiğiniz bir şeyi ördümüz mü diktiniz mi?
Bir şeye emek vermek demek ona sevgini de vermek demektir. Emek verdiğin şeyi başkasına vermekse içinden koparıp sunmaktır. Ama hayatında emek verdiği şeyi başkasına vermeyen kişiler bunu anlayamaz.
"bizi doyurdun zaten bunları kim yiyecek" derken ne kadar çok şey yapmışsınız gerek yoktu mahçup olduk, diyor kadın.Siz altında kötülük arıyorsunuz.
Siz ve anneniz bu hanımla yapamaz, o da sizinle. Karşılıklı üzüleceksiniz gibi geliyor umarım yanılırım.
 
Olmamak en doğal hakkın. Herkes her şekilde mutlu olacak diye bir şey yok ki. Ama ona göre bir insan seçersin sonuçta. Farzetki konu sahibinin sevgilisi gibi birine aşıksın ne yapardın?

Ayrilirdim, hic dusunmeden cevap verebilirim.. cunku bugun sac-bas yolup, ilk tanismada (yabanci bir yere) neyi nasil getirecegini bilmeyen biri yarin benim cocuklarimin babaannesi olacak.. o yuzden direkt ayrilirdim..
 
Evlilikler köyden gelen salçayla, biberle, ekmekle yürüseydi çok güzel olurdu da öyle değil işte.
Sizin bakış açınız ve onların bakış açısı ters. Karşı tarafı bilmem ama sizin bakışınız çok havai.
Kayınvaliden sana tozlu yaprak getirdi diye değilde senin hayatına ne kadar karışacağına sana ne kadar hoşgörü göstereceğine ya da kayınpederinizin sizinle olan iletişimine, yüzünüze ne kadar güldüğüyle ilgilenmiş olsanız daha iyiydi.
Siz her be kadar kimseyi küçümsemiyorum deseniz de gayette bu insanları küçümsemişsiniz. Siz bu kişiler için uygun değilsiniz.
Bu ilişkiyi zorlamayın bence.
 
bence ortada sevgilinden ayrılacak kadar büyük bir sorun yok. Bu devirde ve çevremde ne çok insan evlenmek için "dogru" insanı bekliyor. Siz bulmuşsunuz birbirinizi ve üstelik kaç senedir birliktesiniz. aileleri değiştiremezsiniz ve böyle kabul etmek zorundasiniz. her iki taraf da sizleri düşünerek hareket etmek zorunda. Sevgilinizin ailesi öyle görmüş ve iyi niyetiyle öyle gelmişler size.
Size ve ailenize saygı da kusur etmedikleri sürece sorun yok.
 
Ama bu insanlar koyde yasiyorlar
Ve dogal kendilerinin emegi olan seyleri getirmisler.
Buyuk sehirli olsalar getirmezlerdi.
Isteme olmadigi icin de cicek, cikolata isine zaten giremezlerdi.

Amcamlar silivri de yasiyor
Kendileri ekip biciyor, misafirlige gelirken bile organik sebze, meyva getirirler
Tatli almazlar.
Kendi emeklerini hediye ediyorlar bir nevi.
Bu acidan bakmak lazim.

Iste ben bakamiyorum oyle shapes yaw.. oglunun sevdigi kizin evine ilk gidisinde yaprak goturemezsin, bahcenden cicek topla gotur daha iyi.. her yere el emegini goturemezsin, samimi olursun (amcan gibi) elbette olur, benim annem de bana manti getirir mesela :) ama ilk kez tanistigin yere olmaz..
 
Ben kadinin davranislarinda acayiplik gormedim.

Koy ekmegi dolapta saklanir. Kadin aksam yapip sabah yola cikacak hali yok. Zira koy ekmegi yapmak zahmetlidir. Sabahtan firini yakip aksama kadar ekmek yapilir.

Bu arada marketten aldiginiz urunler ne zamandir raflarda duruyor hic dusundunuz mu? Onlari alip yiyorsaniz dolaptaki koy ekmegi kat kat daha masumdur.

Bana insanlara on yargili bakiyorsunuz gibi geldi.

Yapamayacaksaniz ayrilin derim.

Zira iki ailede uzulecek gibi duruyor buradan.

Benim babamda universite mezunu annem desen kendini gelistirmis bir insandir. Bende universite mezunuyum ama hala babam babasinin koyune gider. Bende gidemedigim zaman burnumda tuter. Ayrica eczaci amcamin oglu, mufettis teyzemin oglu her yaz ugrarlar koye. Koy sutu icip oh cekerler sehirde bunlardan bulamiyoruz diye.

Yani universite mezunu olmak demek koyluyu kucumsemek anlamina gelmiyor.
 
Vallahi ben olurdum keza ailem öyle, annem ne turşu yapabilir ne salça tarhana vs yapabilir hep özenmistir yapana, kv de de bilakis herşeyi becerir o yüzden zevkten dört köşe olurdu, hala bak turşumuzu o yapar

haklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.
 
Sen de haklısın

Konu sahibi aslında görmüş ben daha lüks yer istiyorum o götürmüyor diyor

Beklentiler ve mevcut durum net değerlendirilmeli


Yoksa neyle götürecek, kendisi de şu an çalışmıyor, maddi durumun hele hiç alakası yok maddiyatla, Ali Ağaoğlu ne mezunu mesela, ya da ilk sabancılar, 6 senede insan çözer meseleyi
 
Ayrilirdim, hic dusunmeden cevap verebilirim.. cunku bugun sac-bas yolup, ilk tanismada (yabanci bir yere) neyi nasil getirecegini bilmeyen biri yarin benim cocuklarimin babaannesi olacak.. o yuzden direkt ayrilirdim..

İşte en önemlisi ne istediğini bilmekte. Peki senin tolere edebileceğin ama ailenin hoşuna gitmeyen şeyler olsa.

Iste ben bakamiyorum oyle shapes yaw.. oglunun sevdigi kizin evine ilk gidisinde yaprak goturemezsin, bahcenden cicek topla gotur daha iyi.. her yere el emegini goturemezsin, samimi olursun (amcan gibi) elbette olur, benim annem de bana manti getirir mesela :) ama ilk kez tanistigin yere olmaz..

Ama bu senin benim için böyle. Onların çevresinde belki de bu çok doğal bir şey. Belki sabancının çocuklarında da bizim doğal bulduğumuz bir takım şeyler çok avam. Yani tek bir doğrusu yok ki bunun.
 
Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben... :KK43:

Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
Aile de önemli iyi ölç tart
 
haklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.

Ben tarhana yaparım benim köyde büyümüş Kv de yapamaz zira onlarda tarhana yok

Bakın beklentiler ilginç

Anneniz ne iş yapıyor emekli öğretmen mi

Öğretmenler alınmasın aman genelde bu tarz konularda onlar çıkıyor benim annem de babam da emekli öğretmen ortamı biliyorum
 
haklısınız ama benim annem tarhana yapabiliyor, o yapamıyor mesela... bu küçük bir ayrıntı. e hal böyle olunca annem ben o kadar çalıştığım halde tarhana yapıyorum,o yapamıyor lafına dönüştü. annemin örnek verdiği şey elbette biraz saçmaydı. ama olay köyden ürün getirmesi değil gerçekten, annem daha özenli paketlerde getirebilirdi onları getirse bile dedi vs... ben şu an her iki taraftan da bıkmış usanmış durumdayım gerçekten. annemin dediklerinden, erkek arkadaşımın annesinin bazı şeyleri annemin gözüne battığı şekilde yapmasından vs... sadece erkek arkadaşımla mutlu olmak istiyorum. ama bunu başarmak çok mu zor onu bilmiyorum işte.


Bana yapabilirmişsin gibi gelmedi, bunu için iki tarafın da ailesine gerektiğinde set çekmesi lazım, ama sen tek çocuğum hayal kırıklığı yasatmıyım baskısını hissediyorsun memnun etme telaşın çok, tek bir kararla herkesi memnun eden nadirdir, böyle bi ilişkiye gireceksen biz oyle istedik diyebilmek gerek, sizin ilişkinin anahtarı ağız birliği
 
İşte en önemlisi ne istediğini bilmekte. Peki senin tolere edebileceğin ama


Ama bu senin benim için böyle. Onların çevresinde belki de bu çok doğal bir şey. Belki sabancının çocuklarında da bizim doğal bulduğumuz bir takım şeyler çok avam. Yani tek bir doğrusu yok ki bunun.

Evet kesinlikle, o yuzden cok duygusal bakamiyorum ben.. gerci beni biliyorsun carsi gibi herseye karsiyim :70:

Konuya bakiyorum her iki taraf da uclarda anneci, her iki taraf da olesiye farkli yapidalar bu is yurumez o yuzden.. ya da evlenir bosanir ofis dedi dersiniz (allah koruusn aman) :)
 
Iste ben bakamiyorum oyle shapes yaw.. oglunun sevdigi kizin evine ilk gidisinde yaprak goturemezsin, bahcenden cicek topla gotur daha iyi.. her yere el emegini goturemezsin, samimi olursun (amcan gibi) elbette olur, benim annem de bana manti getirir mesela :) ama ilk kez tanistigin yere olmaz..

Ben cok takilmazdim yaa :)
Sonucta aileler tanismaya gelmis
Daha cok bunun heyecani basardi beni.
Niye yaprak,salca getirdiler ki simdi
Tatli alsalar daha sık olurdu diye dusunmezdim.
Annem mevzusunu yapsa otur sar sar ye iste
Nolacagidi gibi bir tepki vermem de cok olasi olurdu ahahahah

Konu sahibi ve annesi icin
Sorun oldugu icin selametleri acisindan
Bu isin olmamasi daha hayirli gibi geliyor bana da.
 
Back
X