• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Şimdi romantik hallerden siyrilacak olursak, gezelim görelim programlarındaki asiri sevecen tombik moduna girip "bizim insanımız işte , güzel Anadolumuzun salcasina kurban olduğum emekçi teyzesi " diyemiyciim. Bunun kültürle falan da alakası yok. İlk kez tanisacagin insanın evine giderken "nasıl tepki vereceğini bilmediğin ve tanımadığın için" riske atmamak adına en klişe haliyle tatlı veya çikolata götürülür. Bunu ulkenin en ücra köşesinde kerpiç evlerde yetişen insan da bilir. Bunu yapmamış olması kültür farkından değil, ozensizliktendir.

He o kurban olduğumun minnak salçası ve ekmeği samimiyet ilerlediğinde ve bir ad konulduğunda "dünürüme en organik ürünlerden getirdim. Yiyin gari" denilerek verilebilir. Kimse de yadirgamaz.

Konu sahibi, sizin de cümle aralarına sıkıştırılmış "en kültürlü biziz" hatırlatmaları biraz itici duruyor üstünüze afiyet.

burada yazan her şeyi anladım kadın köy kültürüne sahip fakat yıllardır büyük şehirde yaşıyor. annem de zaten yıllardır şehirde yaşayıp, getirdiklerini biraz özensiz sunmasına takıldı.

Canim bizlerde sehirli insanlariz ama bir koyumuz var :)
Ben mesela malatyaliyim
Istemeden sonra esimin ailesine davet edildik, annem malatyadan kasa ile kayisi getirtti :)
Giderken de kasa ile goturdu.
Cunku bizim memlekete ait birsey.
Tabi ki yaninda tatli falanda almistik ama
Yorecilik buda nasil bir tanimsa :)
Boyle birsey iste..

Esimde erzurumlu
Onlarda kv demde kete yapip getirmisti.. :)

Burada sorun yok aslinda.
Sikinti sizin bunu yadirgamaniz.
Karsi taraf bildigi gibi yapmis sadece.
Sizin hosunuza gitmemis.

Ya aile dogal anadolu köy kadını kendi gibi davranmis sizin ailenizin yaninda siz cok görgülü iyi bir hayattta herseyi görmüş kelimelerinizi allandirip bullandirabilirsiniz ama onlar bana samimi geldi acikcasi bence sizde ayni aileniz gibi yadirgamissiniz yazdıklarınızdan eminim ki o kadinin getirdikleri posetleri bile dokunmaya iğrenir gibi bi durum sezdim sizinde kafanizda kültür farkı ayrımcılığı olduğu icin ayrılın cunku sadece aileniz boyle düşünseydi hadi neyse de iş sizde bitiyo

NOT: kardesim de evlendigi eşiyle sizin duruma yakin bi durum yaşadı ama biz hic sizin düşündüğünüz gibi ayrim yapmadik insanları lutfen küçümsemeyin!!

Seni cok iyi anladim. Disardan bakınca olumsuz görülüyor... kadının bildigi o kadar napsin. Ayrıca özense iyi olurmus ama düsünmemis. Sizlerde her hareketinde kusur aramissiniz. Ayrı dünyaların insanlrisiniz. Hem görpsmeyecegm diyorsunya bu kadincagiz oğlunu evlendirecek evladının evinde gidip kalamayacakmi? Torunlarini doyasıya sevemeyecekmi? Sen evlenince Kocani kendi dünyana çekip alacağını ailesiyle tüm bağlarını koparacaginimi saniyorsun?
Cıks bu evlilik yürümez,

Oh oh oh nasıl da severim tandır ekmeği. Valla benim şu bi kaç yıl için hayalim eğer Allah uzun ömür verirse İstanbul'da şöyle havuzlu Bahçeli bir ev almak içine tandır da yaptırmak, sebzemi meyvemi yetiştirmek. En sağlıklısı, fırındaki ekmeklere binlerce katkı koyuyorlar. Yapmasını bilmiyorum ama insanoğlu neler öğreniyor, öğrenirim inşallah :KK66: size de afiyet olsun :)

Insallah hayalinizi gerceklestirebilirsiniz :)
Biz yiyemiyoruz tandir ekmegi cunku kayinvalidemlerden 28 saatlik uzaklikta oturuyoruz. Yani biz de firin ekmegine devam.

burada yazan her şeyi anladım kadın köy kültürüne sahip fakat yıllardır büyük şehirde yaşıyor. annem de zaten yıllardır şehirde yaşayıp, getirdiklerini biraz özensiz sunmasına takıldı.

burda asıl sorun ne biliyor musunuz, erkek arkadaşınız annesinin getirdiklerini görmedi mi? neden müdahale etmiyor, tanışmaya bunlarla gidilmez diye... ona da normal geliyor demek ki, işte bu sıkıntı.
anlattım önceki paylaşımımda, eşimin ailesiyle ailem arasında uçurum var. eminim kayınvalideme kalsa tanışmaya çökelek, istemeye bir kutu gül lokumuyla gelirdi ama eşim bana sorup ona göre yönlendirdi ailesini. bunlara rağmen sıkıntılar olmadı mı, oldu, mesela söz kesiliyor benim kv ayağını altına almış oturuyor, bu en basiti...

burda asıl sorun ne biliyor musunuz, erkek arkadaşınız annesinin getirdiklerini görmedi mi? neden müdahale etmiyor, tanışmaya bunlarla gidilmez diye... ona da normal geliyor demek ki, işte bu sıkıntı.
anlattım önceki paylaşımımda, eşimin ailesiyle ailem arasında uçurum var. eminim kayınvalideme kalsa tanışmaya çökelek, istemeye bir kutu gül lokumuyla gelirdi ama eşim bana sorup ona göre yönlendirdi ailesini. bunlara rağmen sıkıntılar olmadı mı, oldu, mesela söz kesiliyor benim kv ayağını altına almış oturuyor, bu en basiti...

erkek arkadaşım kendisi gelirken baklavasını, pastasını ihmal etmeyen bir insan normalde. bu sefer neden böyle olduğuna dair az buçuk ağzını aradım. "tatlı almayı düşündük aslında ama o kadar şey getirince gerek yok diyip almadık" dedi. ben de tamam diyip geçtim daha fazla uzatmadan.

Bu kadar çıt kırıldım bir aile daha görmedim. Sizin ailenizden bahsediyorum.
Anneniz yemeğe kalmadılar diye alınır. Siz tozlu poşeti ilkokul mezunluğuna bağlarsınız.
Getirdiği ekmek yerine tatlı beklersiniz.
Açıkçası açık aramış da ne bulsak demişsiniz bariz.
Sizden taraftan olmaz bu iş.

Kesinlikle orta yol bulunur aileler arasında da. Şimdi ilk karşılaşma olduğu için bu şekilde bakılmış olabilir.Sonuçta insanları eğitimi memleketi diye ayırma zihniyeti eski filmler de kaldı bence Yani umarım öyledir.

Herkes ne var çok normal demiş ama birde usül erkan diye birşey var hanımlar tanışmaya geliyorlar bir çiçek bir tatlı götürülmeli bence aile akıl edemese bile sevgilin düşünmeliydi. Sevgilin şimdi herşey he he evt aşarız hallederiz diyor ama boş laf bunlar anı geçiştiriyorlar sırf konu uzamasın diye yoksa sorun çzömek amaçlı değil ben çok çok iyi düşün derim

Şimdi romantik hallerden siyrilacak olursak, gezelim görelim programlarındaki asiri sevecen tombik moduna girip "bizim insanımız işte , güzel Anadolumuzun salcasina kurban olduğum emekçi teyzesi " diyemiyciim. Bunun kültürle falan da alakası yok. İlk kez tanisacagin insanın evine giderken "nasıl tepki vereceğini bilmediğin ve tanımadığın için" riske atmamak adına en klişe haliyle tatlı veya çikolata götürülür. Bunu ulkenin en ücra köşesinde kerpiç evlerde yetişen insan da bilir. Bunu yapmamış olması kültür farkından değil, ozensizliktendir.

He o kurban olduğumun minnak salçası ve ekmeği samimiyet ilerlediğinde ve bir ad konulduğunda "dünürüme en organik ürünlerden getirdim. Yiyin gari" denilerek verilebilir. Kimse de yadirgamaz.

Konu sahibi, sizin de cümle aralarına sıkıştırılmış "en kültürlü biziz" hatırlatmaları biraz itici duruyor üstünüze afiyet.

kesinlikle,
benim kv bana bal, açma ekmek, bakliyat falan getirir, bayılırım, hele o açma ekmeklere sabah peyniri dürüp yiyeceksin oohhh misss :hamarat: ama tanışmaya getirilecek şey mi bu, bence değil, ilerde kızımın erkek arkadaşının ailesi elinde litrelik su bidonuna doldurulmuş balla, naylona sarılmış ekmekle tanışmaya gelse bozulurum.

Herkes ne var çok normal demiş ama birde usül erkan diye birşey var hanımlar tanışmaya geliyorlar bir çiçek bir tatlı götürülmeli bence aile akıl edemese bile sevgilin düşünmeliydi. Sevgilin şimdi herşey he he evt aşarız hallederiz diyor ama boş laf bunlar anı geçiştiriyorlar sırf konu uzamasın diye yoksa sorun çzömek amaçlı değil ben çok çok iyi düşün derim
erkek arkadaşım kendisi gelirken baklavasını, pastasını ihmal etmeyen bir insan normalde. bu sefer neden böyle olduğuna dair az buçuk ağzını aradım. "tatlı almayı düşündük aslında ama o kadar şey getirince gerek yok diyip almadık" dedi. ben de tamam diyip geçtim daha fazla uzatmadan. geçiştirip geçiştirmediğini zaman içinde göreceğim.

Sevgilinizin ailesinin eğitim durumu sizi niye ilgilendirir ben onu anlamadım yani..Böyle ayrıntılara önem veriyorsanız ona göre manita yapsaydınız.Burda insanların eğitim durumlarından hediyelerin üstündeki toza kadar anlatıp küçük düşürmüşsünüz.Keşke sevgiliniz,ailesi hakkındaki şu düşüncelerinizi bilse de büyük bir yanlış tan dönse.İnsanlar evlenecekleri ailede namus, dürüstlük ,kötü alışkanlıklar varmı yokmu ararken sizin derdiniz de pek şekil.. Ayrılın bence oğlana ve ailesine yazık.Senin ailen şöyle, böyle diye diye o evlilik sürmez zaten.İnsanlar eşleriyle evlenir aileleriyle değil.Ayrica eğitim sadece cehaleti alır eşşeklik baki kalır boşuna dememiş atalarımız.Ailesi eğitim li ama ahlâk yoksunu insanlarda olabilir evleneceğiz kişi ve ailesi. Herşeyin hayırlısını dilemek lazım bence..

erkek arkadaşım kendisi gelirken baklavasını, pastasını ihmal etmeyen bir insan normalde. bu sefer neden böyle olduğuna dair az buçuk ağzını aradım. "tatlı almayı düşündük aslında ama o kadar şey getirince gerek yok diyip almadık" dedi. ben de tamam diyip geçtim daha fazla uzatmadan.

yani işte burda o poşetleri, o özensizliği görüp müdahale etmesi gerekirdi, demek ki annesinden çok da farklı düşünmüyor, ailesine değil buna takılabilirsiniz.

Birde soyle bir durum var.

Ailemin tek kiziyim demissin.

Buyuk ihtimal ailenin senin artik evlilige adim atmanin panigi sarmis.

Kizimi nasil yapacak baska aileleyle telasiyla cok buyutulmeyecek seyler gozlerine batmis.

Bende ailemin tek kiziydim ve benim kayinvalidem tanismaya geldiginde en pahali pastaneden cikolatali pastayla gelmisti.

Buna ragmen annem onlar gidince bir suru mana bulmustu.

Ben bunun annemin beni paylasamiyor olmasina bagladim ve takilmadim.

Bence senin ailendeki de seni paylasamamin verdigi birsey.

Sen ailenin sivri yonlerini torpuleyeceksin.

Erkek arkadasin kendi ailesinin sivri yerlerini torpuleyecek.

Bir arkadas cok guzel demis erkek arkadasinla ailelerinize karsi agiz birligi yapacaksiniz.

Sana sunu da soyleyeyim simdi annemle kayinvalidem cok iyi anlasiyorlar.

Sorun yok yani.

Ama bu hale getirene kadar esimde bende cok caba sarfettik.

Ikimizde doldurusa gelmedik ve ailelerimizi torpiledik.

Sizde bunu basarabilirseniz sorun kalmaz.

Ama sen annenin doldurusuna gelip "evet ya annem hakli bunlar boyle" tavrina girip erkek arkadasina yansitirsan o da ailesini savunmaya baslarsa isin icinden cikilmaz.

Ya bu dizilerde, filmlerde klişeler vardir, birisi köylü diye asagilar o esnada bir sey olur ya davul zurna sarki calar cumbur cemaat halaya girisir ya karides yerine kuru fasulye tercih edilir vs vs. Bunlar tv de reyting aliyorda gercek hayatta niye boyle olmuyor.

yani işte burda o poşetleri, o özensizliği görüp müdahale etmesi gerekirdi, demek ki annesinden çok da farklı düşünmüyor, ailesine değil buna takılabilirsiniz.
bilemiyorum ki... sürekli kafam karışıp duruyor. ona göre her sorunu aşar,çözeriz. böyle düşünüyor yani. zaten önümüzde daha askerlik süreci var. düzgün bir yere gidip dönmesi şu an için ilk önceliğim. diğer şeyleri o yokken bol bol düşünürüm gibime geliyor zaten. ayrılmak hiç içimden gelmiyor. :/

ailelerden dolayı kavga çıkmadıği süre evlilik olabilir erkek asla ailesine toz kondurmaz

Haklisiniz ,cocuk olsa anlamaz tabii ,universite bitirmis calisan ,kizin iyisini secen ,kizi yatistirmayi bilen ,22 yas ve uzeri bir genc adamdan bahsediyoruz ,
Bence hicde masum degil ama kayinvalide fena belli ki

Kaç yaşında olursa olsun erkekler anlamaz bu işlerden diyorum. Hem 22 yaş dediğiniz nedir ki?

Back
X