Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kapora demek istiyorsunuz herhalde !? Hiç anlamadım demek istediğinizi...Hayır ama o kadar nişan, düğün sözü edilince bir garanti görmek istedi ailem. Bu belki de tek çocuk olduğumdan kaynaklanıyordur, bilemiyorum. Ben kimse ayaklarıma yat kat sersin demedim, demem de. Ama bir takım şeyler görmek ailemin hakkıydı diye düşünüyorum açıkçası. Sırf bunlar yüzünden ayrılmak da istemiyorum. Aşırı derecede ikilemde kaldım.
kesinlikle,
benim kv bana bal, açma ekmek, bakliyat falan getirir, bayılırım, hele o açma ekmeklere sabah peyniri dürüp yiyeceksin oohhh misssama tanışmaya getirilecek şey mi bu, bence değil, ilerde kızımın erkek arkadaşının ailesi elinde litrelik su bidonuna doldurulmuş balla, naylona sarılmış ekmekle tanışmaya gelse bozulurum.
maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.Kapora demek istiyorsunuz herhalde !? Hiç anlamadım demek istediğinizi...
Yahu ben dünyanın en tembel insanıyim. Kayınvalidem dondurulmuş hazır gıda verince antrikot goren masum timsah gibi oluyorum. İyi ki o gıdaları verebilecek kültüre sahip. Dibine kadar da köylü :) lakin tanışmaya geldiğinde gayet de özenli idi. Sanırsın kraliyet düsesi ahshshs.
Verilen tepkileri de yadirgamadim aslında. Türk insanının beyninde bu tür konuları okuyunca ilk olarak "fakir olan hakli. Kahrolsun emperyalizm" ampulü yanıyor. Milletçe fakiriz çünkü.
maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.
maddi olarak durumları çok iyi değil. lafa direk "eh bizim de durumumuz belli" vs tarzında girince yanlış anlaşıldı ailem tarafından. hiçbir şey yapmaya hevesli değillermiş gibi anlaşıldı. çünkü herkes bilir ki düğünü vs erkek tarafı yapar.
Zor bir durum ama bunu sevgilinle konuş bence..Benim ailem üniversite mezunu, sevgilimin ailesi ise ilk okul mezunu. Bu arada sevgilimle yaklaşık 6 yıllık ilişkimiz var. Geçen gün sevgilim ailesini ailemle tanıştırmaya getirdi. Başka şehirden geldi ailesi. Bu arada sevgilimle ben de üniversite mezunuyuz. Annem "o üniversite mezunu değil, ama ben öyleyim" gibi bir ayrım yapmadı hiç bir zaman, insan olsunlar yeter dedi. Ancak sevgilimin annesi sürekli pot kırıp durdu. Örneğin annem yemekten 2-3 saat önce çayın yanında poğaça vs ikram etti sevgilim annesi "e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek" dedi. Ya da annem yemeğe de kalın dediğinde "biz kalmasaydık yemeğe" tarzında laflar etti. Sonra örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi. Annem bunları getirene kadar keşke bir tatlı alsaydı dedi. Elbette kadın bunları iyi niyetle yapmıştır ama annemlerin gözüne çok özensiz gözüktü bu durum. Çünkü ben hem tek çocuğum hem de evimize ilk defa geliyorlardı, annem daha özenli bir şeyler beklemişti.Ekonomik durumları çok iyi değil bunu biliyoruz ama sanki hiçbir şey yapmak istemiyorlarmış gibi "e bizim de durumumuz belli.." vs diye konuya girdi. Bir de ortaya konulmuş maddi bir şey yok ama kadın nişan da nişan diye tutturdu bu durum annemleri iyice sinir etti. Sevgilim de askere gidecek maddi olarak orta maaş aldığı bir işte çalışıyor. Ben şu an yeni mezun oldum ve iş arayışı içerisindeyim. Sevgilime bu kültürel farklılıklar yüzünden kavga etmeye korkuyorum ilerde dediğimde birbirimizi anlayıp dinlersek sorun olmaz, her 2 tarafta hata yapabilir ama biz bunları aşarız vs diyor.Neyse konuyu çok uzattım, sizce aileler arasındaki bu farklılıklar evliliğimizi nasıl etkiler? Bu arada ailem ayrıl, onlarla olmaz, ailesi sana uymaz çok mutsuz olursun vs diyor ama bir de sizin fikirlerinizi almak istiyorum ben...
Not: Bunları yazarken "aman onlar ilk okul mezunu, köylü, onlar bir şey anlamaz" gibi bir havam yoktur. Kimseyi küçük görmek, aşağılamak haddime değildir. Sadece aradaki farklılıkları ve yaşadığım çıkmazları en ince ayrıntısına kadar anlatmak istedim.
haha bu işte
yani bizim yaprakla, ekmekle, tereyağı ya da çökelekle bir sorunumuz yok, hatta bayılıyoruz, ama tanışmaya da elinde bidonla ya da torbalara doldurulmuş sebze meyveyle gidilmez. bunu bilmek için da Buckingham sarayında doğup büyümüş olmak gerekmiyor sanırım![]()
haha bu işte
yani bizim yaprakla, ekmekle, tereyağı ya da çökelekle bir sorunumuz yok, hatta bayılıyoruz, ama tanışmaya da elinde bidonla ya da torbalara doldurulmuş sebze meyveyle gidilmez. bunu bilmek için da Buckingham sarayında doğup büyümüş olmak gerekmiyor sanırım![]()
Ama arkadaş düğünü erkek tarafı yapar diyor. Ne kadar da gelişmemiş bir düşünce. Tam da freud okuyup çekirdek çitlerken bunu okuyunca kültürüm acıdı. Üniversite mezunu olduğum için yatmadan önce bir doz freud alırım hep.
Ben bir kilo tatlıdansa, o tozlu dediğin yaprağı fasülyeyi, dolapta beklemiş ekmeği tercih ederim. Ama ellerinde avuçlarında yoksa nişan diye diretmeleri şimdilik saçma. Önce iyi bir iş şart
Konuyu dikkatli okuyun isterseniz sevgiliside universite mezunuymus kizin ailesi universite sevgilisinin ailesi ilkokul mezunuymus....yani kiz ilkokul mezunu bulmamis universite mezunuymus ....hos ilkokul mezunu bulsa ne farkeder onuda anlamadimdaKoca üniversitede birini bulamadın da ilkokul mezunu biriyle birliktesin.. hayat bu tabii ne çıkacağı belli olmaz ama bu gidişle mutlu olamayacağın açık.
Ben bir kilo tatlıdansa, o tozlu dediğin yaprağı fasülyeyi, dolapta beklemiş ekmeği tercih ederim. Ama ellerinde avuçlarında yoksa nişan diye diretmeleri şimdilik saçma. Önce iyi bir iş şart
Evet öyle belki ama burada biraz toza falan takılmış konu sahibinin annesi. Bir de yazım stili bile çok aşağılayıcı aslında belki farkında olmadan yazmıştır ama "Biz onlara göre daha kültürlüyüz" mesajı buram buram geliyor. İnsanların tepkisi biraz buna galiba. Sevgilisine de söylemiş "Elimiz kolumuz dolu geldik bir de tatlı almayalım dedik" demiş, ne bileyim kimse de ben aşağılanayım diye gitmez bir tanışmaya. Belki değer verdikleri için getirmişlerdir, konu sahibinin dediği tozlu poşet biraz annesinin abartması gibi algıladım ben.