• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunlardan usandım.

Bence bu evlilik pek sağlıklı olmaz. Muhakkak sorunlar olacak. Aileler siz evlendikten sonra anlasamayacak. Onların senin ailen hakkında söyledikleri, senin ailenin onlar hakkında söyledikleri seni rahatsız edecek. Bunlar mutlaka olacak seylerdir. Iyi düşün derim. Çünkü bunların benzerini yaşadım ben bizzat. Onun için çok iyi düşün evlilik bu başka şeye benzemez. Hakkında hayırlısı olsun.

pardon siz piremses, anneniz de Elizabeth mi?

Ben yurtdışı yüksek lisans, anam-babam yüksek lisans mezunu. bayılırız köyden gelecek şeylere, insanları aşağılamak kimsenin haddi değil. Herkes aynı imkanlarla hayata başlayamıyor sizin anneniz MIT ,Harvard mezunu mu ne bu tepeden bakmalar? Türk filmlerindeki Suzan Avcı karakteri belirdi yemin ederim gözümde...

Erkek arkadaşınızı, ailesini gömmüşsünüz o da ses çıkarmamış karakter(!) tavan maşallah ailesine laf ettirmiş ama bence aşağıda olan sizsiniz. Sorun eğitim değil bu olayda, sorun kendini yetiştirememek.

Asaletten görgüden dem vuran sizsiniz ama 70lik kocakarı gibi dırdır etmişsiniz.

Ben annenizi çok hatalı gördüm, siz de onun izinden gidiyorsunuz. Sevmek değil saygının bir ömür sürmesi önemli olan. imzalar atılınca o beğenmediğiniz sevmiyorum dediğiniz aileyle de imzalaşmış olacaksınız. İyi düşünün.

Ay ne ka alcakgonulluymus kk hatunlari gozlerim yasardi :KK53: kizlar kaciniz ilk tanismada k.valide adayiniz ev yapimi salca getirseydi mutlu olurdunuz yapmayin allah askina.. surada nisanda takilan altinin gramajindan kiyameti koparan hatunlar okuyoruz atmayin din kardesiyiz :KK53:

benim annem hala her yaz pazardan 40-50 kilo domates alıp ev yapımı salça yapar tüm kış bayıla bayıla yeriz. muhtemelen ben de öyle yapacağım ileride gücüm ve vaktim oldukça. olmazsa da annemin gücü yeterse ondan rica ederim. ki geçenlerde anabilimdalı başkanı profesörün 10-15 kavanoz salça yapmış görüntüsünü facebooka koymuş gördüm.

marketten içerisinde monosodyum glutamat basılmış salçaları yiyip bunu da matah bir şey sanıyorsunuz muhtemelen.

"e bize o yemekleri verdin şimdi bunları kim yiyecek"

"biz kalmasaydık yemeğe"

Bunlar pot kirmalik sozler degil ki. Buluttan nem kapmissiniz resmen.

örneğin ekmek yapmış sonra onu buz dolabına atıp aylarca bekletmiş o ekmeği getirdi, köyden getirdiği yaprağı özensiz bir biçimde poşete koyup getirmiş,poşet poşet tozlu poşetlerde fasülye, yaprak vs getirdi.

Aslinda ne kadar samimi insanlar. Kendi yaptiklari seylerden getirmisler. Katkisiz, gdo suz mis gibi yiyecekler iste. Suslu piril piril paketlerde misir surubuyla yapilmis icinde onlarca zararli katkili cikolata getirseler daha mi iyiydi?

Bu insanlar kotu niyetli degil ama kucumsemiyoruz dediginiz halde bence farkinda bile olmadan kucumsuyorsunuz. Kabullenmeniz gereken bir sey de var, siz bu ortamda yetisen biriyle evleneceksiniz ve anneniz de kabullensin ki kizinin kayinvalidesi kayinpederi bu insanlar olacak. Ilerde sorun yapacaksaniz hic insanlarin gunahini almayin.

benim annem hala her yaz pazardan 40-50 kilo domates alıp ev yapımı salça yapar tüm kış bayıla bayıla yeriz. muhtemelen ben de öyle yapacağım ileride gücüm ve vaktim oldukça. olmazsa da annemin gücü yeterse ondan rica ederim. ki geçenlerde anabilimdalı başkanı profesörün 10-15 kavanoz salça yapmış görüntüsünü facebooka koymuş gördüm.

marketten içerisinde monosodyum glutamat basılmış salçaları yiyip bunu da matah bir şey sanıyorsunuz muhtemelen.

Hayir Kilis den getirtiyorum ben salcami.. bununla birlikte ilk tanistigim yere salca goturecek kadar da gorgusuz degilim.. anlatabildigimi umuyorum :)

bence burda sıkıntı salçadan çok, kızın ailesinin everest tepesinde olup beklenti kafasında olması.
eğitimli üni mezunu olduğu vurgusu yapılıp "düğünü erkek tarafı yapar amaa, ama bi güvence lazım amaa..." diye sığ cümleler kurması. beni irite eden en çok bu nokta oldu.

pardon siz piremses, anneniz de Elizabeth mi?

Ben yurtdışı yüksek lisans, anam-babam yüksek lisans mezunu. bayılırız köyden gelecek şeylere, insanları aşağılamak kimsenin haddi değil. Herkes aynı imkanlarla hayata başlayamıyor sizin anneniz MIT ,Harvard mezunu mu ne bu tepeden bakmalar? Türk filmlerindeki Suzan Avcı karakteri belirdi yemin ederim gözümde...

Erkek arkadaşınızı, ailesini gömmüşsünüz o da ses çıkarmamış karakter(!) tavan maşallah ailesine laf ettirmiş ama bence aşağıda olan sizsiniz. Sorun eğitim değil bu olayda, sorun kendini yetiştirememek.

Asaletten görgüden dem vuran sizsiniz ama 70lik kocakarı gibi dırdır etmişsiniz.

Ben annenizi çok hatalı gördüm, siz de onun izinden gidiyorsunuz. Sevmek değil saygının bir ömür sürmesi önemli olan. imzalar atılınca o beğenmediğiniz sevmiyorum dediğiniz aileyle de imzalaşmış olacaksınız. İyi düşünün.

Buradan konuşması herkese çok kolay geliyor nedense. İnanın bana erkek arkadaşımın annesinin gelirken ne getirip ne getirmediği umrumda değildi. Annem ilk tanışmaya öyle gelinmez vs diyince benim de kafam karıştı. Burada insanların gözüne nasıl gözüktüğüm umurumda değil.Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, işin içinde olunca öyle olmuyor işte. "Acaba kim doğru söylüyor, kim yanlış yaptı veya kim yanlış bir şey söyledi," diye düşünmekten kendinizi yiyorsunuz. Ailem o dediğiniz üniversitelerden vs mezun değil elbette ancak biraz daha fazla özen beklediler. Benim görüşüm her 2 tarafın da hatası var bu konuda. Ailem fazla abarttı, karşı tarafta fazla özensiz davrandı. Sizin gibi 3. şahıslar içinse gerçekten her şey dışarıdan çok basit ve kolay gözüküyor! Benim derdim onca yıllık emek verdiğim ilişkimi böyle sebepler yüzünden bitirmemek. Zaten komple annem gibi düşünseydim bu ilişki yıllar önce bitmişti.

Bu arada ilişkinize devam etmek istiyorsanız bundan sonra mesela çiçek çikolata bekliyorsanız böyle şeyleri sevgilinize kendiniz çaktırmadan başkasına söyleyin. O alınmasını sağlasın. Ailelerin arasını sizin bulmanız gerekir. Bizde mesela kına olacaktı, artık illa bir kına olsun dedi annemler, erkek tarafının malzemeler alması gerekiyormuş, baktım annem söyleniyor birilerine almamışlar mı falan diye. Eşime söyledim, beraber ikimiz çıktık bir yerden bütün malzemeleri aldık geldik. Sonra gelince anneme verdim. Damadın değil ailesinin alması gerekiyordu demeye kalktı bana ama ben susturdum tamam alındı işte önemli olan o dedim. Ben kendi ailemi bu konularda düğün süreci boyunca hiç konuşturmadım. Bu sayede pek görüşme imkanları zaten olmasa da sonuçta araları iyi ve düğün zamanı da sorun çıkmadı. Seviyorsanız böyle şeyler yapmanız gerekir. Öyle karşı taraftan bekleyip durursanız elinizde bir sürü kavga ve bitmiş bir ilişki kalır.

Buradan konuşması herkese çok kolay geliyor nedense. İnanın bana erkek arkadaşımın annesinin gelirken ne getirip ne getirmediği umrumda değildi. Annem ilk tanışmaya öyle gelinmez vs diyince benim de kafam karıştı. Burada insanların gözüne nasıl gözüktüğüm umurumda değil.Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş, işin içinde olunca öyle olmuyor işte. "Acaba kim doğru söylüyor, kim yanlış yaptı veya kim yanlış bir şey söyledi," diye düşünmekten kendinizi yiyorsunuz. Ailem o dediğiniz üniversitelerden vs mezun değil elbette ancak biraz daha fazla özen beklediler. Benim görüşüm her 2 tarafın da hatası var bu konuda. Ailem fazla abarttı, karşı tarafta fazla özensiz davrandı. Sizin gibi 3. şahıslar içinse gerçekten her şey dışarıdan çok basit ve kolay gözüküyor! Benim derdim onca yıllık emek verdiğim ilişkimi böyle sebepler yüzünden bitirmemek. Zaten komple annem gibi düşünseydim bu ilişki yıllar önce bitmişti.
Sen sevginden eminsen, aileyi bir ömür tolore edebileceksen ilişkine devam et. Ama yok "ailen bize gelemez, anneni sevmiyorum, aileni istemiyorum, ailen görgüsüz, ailem aileni istemiyor" diyorsan ayrıl bir dk düşünme. Düşün ki bu çocuk senin aileni gömseydi, senin gibi vırvır etseydi? sen aileni ezdirir misin? unutma ki sevgilini belli yaşa kadar ailesi yetiştirdi onlarsa saygı duyman gerek. Evlenince kapımı kaparım muhattap olmam diyorsan yanılıyorsun, çoluk çocuğa karışınca özellikle daha çok muhattap olacaksınız el mahkum. Bence sevgiline dırdır edip onurlarını kırıyor olman çok kötü ben okurken üzüldüm ve empati yaptım. Söylendiğin her konuyu onun senin ailene söylediğini hayal et beş dk bunu kurgula ve objektif ol nasıl hissederdin?

bence burda sıkıntı salçadan çok, kızın ailesinin everest tepesinde olup beklenti kafasında olması.
eğitimli üni mezunu olduğu vurgusu yapılıp "düğünü erkek tarafı yapar amaa, ama bi güvence lazım amaa..." diye sığ cümleler kurması. beni irite eden en çok bu nokta oldu.

Evet düğünü erkek tarafı yapar, bu yıllardır böyledir. Ve bir güvence lazım derken nişan düğün vs sözü ediliyorsa "bizim de durumumuz belli," diye lafa girilmez. Bir takım güvenceler elbette kız tarafına sunulur. Bana kalırsa bu durumda her iki tarafında hatası oldu. benim ailem fazla abartılı yaklaştı,karşı taraf fazla özensiz davrandı. Fakat dışarıdan sizin gibi insanlara konuşması gerçekten kolay geliyor. Sanarsın burada beni eleştirenler kendileri evlenirken hiçbir şekilde bir şey beklemeyecek, eşinin ailesini olduğu gibi kabul edecek... Öyle olsaydı forum kv konularıyla dolup taşmazdı.

elperdon elperdon mesele büyür. Mesela senin de ailenin de düğünden beklentileri farklı, bu insanların sunabilecekleri farklı. Sen kabul edicek misin hayallerindeki düğünün olmamasını ya da daha uygun fiyatlı gelinlik almayı? Annen ne diyecek? En başından bütçemiz belli demişler çünkü.

Çocuğun olduğunda kv n el örmesi yelek giydirmek isticek, annen bio bambu tişört....yani aileleriniz çok farklı. Ben takmam her beklentim minimumda, yeter ki bu adam olsun dersen eyvallah ama başka türlü sen de bir noktadan sonra mutsuz olursun. İyice düşün o yüzden.

Evet düğünü erkek tarafı yapar, bu yıllardır böyledir. Ve bir güvence lazım derken nişan düğün vs sözü ediliyorsa "bizim de durumumuz belli," diye lafa girilmez. Bir takım güvenceler elbette kız tarafına sunulur. Bana kalırsa bu durumda her iki tarafında hatası oldu. benim ailem fazla abartılı yaklaştı,karşı taraf fazla özensiz davrandı. Fakat dışarıdan sizin gibi insanlara konuşması gerçekten kolay geliyor. Sanarsın burada beni eleştirenler kendileri evlenirken hiçbir şekilde bir şey beklemeyecek, eşinin ailesini olduğu gibi kabul edecek... Öyle olsaydı forum kv konularıyla dolup taşmazdı.
düğünü erkek tarafı yapmaz bu devirde kadın da erkek de çalışır kendileri düğün yapabilecek güçleri varsa yapar yoksa bir nikahla evlerini kurarlar eğer olay sevgi sonucu bir çatı altına girmekse böyle olmalı. Millete hava atmak için ego tatmin etmek için anayı babayı yada kendini borca sokmanın bir mantığı olamaz!

O kadar eğitimlisiniz,neden olaylara benim bakış açımla bakamıyorsun konu sahibesi? ev işleri yaptırırken adama hayat müşterek oluyor, pozitif ayrımcılık bla bla...ama düğün takı olunca oo her şey erkek tarafının ataerkilliği.

aslında ben de çok sık görmeyeceğim onları. çünkü ayrı şehirlerde olacağız.
Öyle olmuyor ki.gelir evinde on gün kalır.çok sık görmek nasılmış anlarsın.insana garip geliyor ama bu fark heryerde çıkıyor ortaya.

Kendimi gördüm ben.üzülme iki aileyi de yakınlaştıracağım diye de çabalama.eşinle aranı iyi tutarsan çoğu şey aşılıyor.eşin için de ailesiyle ortadan iyi geçinirsin

Sen sevginden eminsen, aileyi bir ömür tolore edebileceksen ilişkine devam et. Ama yok "ailen bize gelemez, anneni sevmiyorum, aileni istemiyorum, ailen görgüsüz, ailem aileni istemiyor" diyorsan ayrıl bir dk düşünme. Düşün ki bu çocuk senin aileni gömseydi, senin gibi vırvır etseydi? sen aileni ezdirir misin? unutma ki sevgilini belli yaşa kadar ailesi yetiştirdi onlarsa saygı duyman gerek. Evlenince kapımı kaparım muhattap olmam diyorsan yanılıyorsun, çoluk çocuğa karışınca özellikle daha çok muhattap olacaksınız el mahkum. Bence sevgiline dırdır edip onurlarını kırıyor olman çok kötü ben okurken üzüldüm ve empati yaptım. Söylendiğin her konuyu onun senin ailene söylediğini hayal et beş dk bunu kurgula ve objektif ol nasıl hissederdin?

O da benim ailemi yeri geldi eleştirdi evet. Ben de ona hak verdim çoğu eleştirisinde. Hatta bizim ailemizde de aile içinde yanlışlar 1000 i aştı. o da eleştirmekten çekinmedi, ben de onla birlikte eleştirdim ailemi. Ama iş kendi annesinin yanlışlarına gelince ilk başta kabullenmedi bu tanışma faslından sonra. Ben ayrılma noktasına gelince "tamam annemin de yanlışları oldu, 2 miz de senin annen benim annem kavgasına girişmezsek bu ilişki yürür" diyince yürüttük ilişkiyi.

düğünü erkek tarafı yapmaz bu devirde kadın da erkek de çalışır kendileri düğün yapabilecek güçleri varsa yapar yoksa bir nikahla evlerini kurarlar eğer olay sevgi sonucu bir çatı altına girmekse böyle olmalı. Millete hava atmak için ego tatmin etmek için anayı babayı yada kendini borca sokmanın bir mantığı olamaz!

O kadar eğitimlisiniz,neden olaylara benim bakış açımla bakamıyorsun konu sahibesi? ev işleri yaptırırken adama hayat müşterek oluyor, pozitif ayrımcılık bla bla...ama düğün takı olunca oo her şey erkek tarafının ataerkilliği.
onun işi var zaten, çok fazla kazanmıyor ama işi var. ben yeni mezun oldum iş arayışındayım henüz. hem kendimiz düğün yapmaya kalksak bile ne kadar iyi olur o düğün? onun ailesi "bizim de durumumuz belli," diyip kestirip atmamalıydı bence dediği şey o olmasa bile yanlış anlaşıldı. annesi kendisinin de düğün sürecinde destek olacağını bir şekilde belli etmeliydi aileme.

Back
X