• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sorunun sadece tek cevabı mı var

Canim beniiim hic tanimiyorum seni ama bi an okadar kendime yakin hissettim ki ..
Tesekkur ederim bende farkina varmaya basladim artik bunun
Hem kiskanc hem bencil hem ilgiye sevgiye fazla ac bir insan olarak uzun sure bu konuda kendime dert edinicem biliyorum ama elden gelir yok malesef

Dert edinme, kendini, ilişkinizi yıpratmakla kalırsın.
Yerinizin ayrılığını bilerek, senin için de ailenin ne kadar önemli olduğunu aklından çıkarmayarak yaklaş.
Ailesine seni ezdirmediği, üzdürmediği, haksızlık yapmadığı müddetçe sorun yok aslında.

Ben ailesi tarafından üzüldüm, haksızlığa uğradım.
Buna rağmen eşimin onlara olan sevgisi hiç eksilmedi onu kabullenemedim aslında.

Dert edinme, kendini, ilişkinizi yıpratmakla kalırsın.
Yerinizin ayrılığını bilerek, senin için de ailenin ne kadar önemli olduğunu aklından çıkarmayarak yaklaş.
Ailesine seni ezdirmediği, üzdürmediği, haksızlık yapmadığı müddetçe sorun yok aslında.

Ben ailesi tarafından üzüldüm, haksızlığa uğradım.
Buna rağmen eşimin onlara olan sevgisi hiç eksilmedi onu kabullenemedim aslında.

Anliyorum hic kolay olmasa gerek
Nisanliyiz daha onemli birsey yok ama mesela annesi elbiseme kotu yorum yapsa, nisanlim ses etme gonlu olsun onun dedigini giyiver ne olacak ki der
Yaptigim keke kotu yorum yapsa, bosver canim ben begendim ama annemin gonlunu kirmayalim simdi der
E iyi hos annesininki gonul benimkisi ne oluyor acaba, biriside seninde gonlun olsun canim deyiversin madem

Bilmiyorum canim, erkekler nekadar anaci ve aileci, erkek kardesim yok tek kiz cocuguyum bu yuzden bir iliskim olana kadar hic bilmiyordum ama ana ogul iliskisi, ana kiz iliskisinden bin kat gucluymus meger

Nisanliyiz daha onemli birsey yok ama mesela annesi elbiseme kotu yorum yapsa, nisanlim ses etme gonlu olsun onun dedigini giyiver ne olacak ki der
Yaptigim keke kotu yorum yapsa, bosver canim ben begendim ama annemin gonlunu kirmayalim simdi der
E iyi hos annesininki gonul benimkisi ne oluyor acaba, biriside seninde gonlun olsun canim deyiversin madem

Bilmiyorum canim, erkekler nekadar anaci ve aileci, erkek kardesim yok tek kiz cocuguyum bu yuzden bir iliskim olana kadar hic bilmiyordum ama ana ogul iliskisi, ana kiz iliskisinden bin kat gucluymus meger

Sen yanlış soru sormuşsun ama bak nişanlının tutumu yanlış buna izin verme.
Çünkü alıştırırsan hep böyle gider.

Sonra annem çocuğun ismi bu olsun istiyor gönlü olsun der onun konusunu açarsın burda.

Ben şu kırmayalım, gönlü olsun saçmalığına ana sevgisi ayyyy ama ailesi diye pembe pembe bakamıyorum
açıkçası. Hepimiz birinin canıyız, kuzusuyuz. O zaman aynı konuda benim annemle onun annesi farklı bir istekte bulunsa
kimin gönlü olacak?

Yine annem kırılmasın mı diyecek?

Anne dediğin de ota b.ka kırılmasın bir zahmet yahu.

Buna alıştırmak lazım ama çoğu erkek en kolayı seçer.
Aman aşkım hatrım için ses etme annemin gönlü olsun.

Kesinlikle şimdiden bu düşüncelerini değiştirmeye bak derim.

Bence bunu beklememelisin.
Ailesi onlar sonucta.
Ama evet, seni daha cok ozlemesi gerekirdi bence.

Annesine duydugu sevgi ve bana duydugu sevgi cok ayrı seyler o kıyas edilmez
Ama evlendigimizden beri onun hayatında ailesinden daha baskinim cunku benimle yasiyor ve daha uzun yillarda yasamak istiyorsa olmasi gereken bu
Baskinim derken annesini bi kenara atiyor olayi degil
Bazilari gibi anneci degil sadece ...

kendi cephemden anlatmaya çalışayım
annesine ve babasına çok düşkün onları incitmemeye çok özen gösteren bir evladım onlara verdiğim değer ölçülemez. Fakat şöyle bir durum var bu dünyada beni en iyi anlayan en sevdiğim her koşulda yanımda olmasını istediğim tek bir insan var o da eşim. sevgi ve değer geldiğiniz aile ve kurduğunuz aile açılarından kıyaslanmaması gereken farklı kulvarlarda görülmesi gereken kavramlar.
ailesini eşinden üstün tutan bir insanın tavrı ne kadar yanlışsa, (ortada ciddi bir problem yoksa) evlenir evlenmez ailesine sırtını dönüp eşinden başkasını görmeyen insanın tavrı da o kadar yanlıştır.
en güzeli her iki kulvar için de gereken değeri ve özeni göstermektir. ailesini ikinci plana atan insanın iyi anne/baba, eşini ikinci plana atanın da iyi bir eş olacağını düşünmüyorum.

herkese verilecek değer farklıdır
mesela anne başka eş başka farklı üsluplar ve yaklaşımlarla belli edilir sevgi.
kıyaslamaya giren ya da eşine annesine aynı bakış açısıyla davranan insanlar yanılgıdadır.
mesela bilirim eşim annesini çok sever çok değer verir ama sevgisini bana gösterdiği gibi göstermez. ya da benle tartışmasında alttan alabilir ya da beni kırmamaya özen gösterir ama annesini şımarıkça kırıp sonra rahatlıkla gönlünü alabilir.
bilemiyorum belki de kişiliğe göre davranıyor. acaba kayınvalidem de beni gibi eli maşalı cazgır olsaydı eşim ona bu kadar rahat davranabilir miydi bilemiyorum:KK53:

sözün özü: girmeyin bu kıyaslamaya kendinizi yıpratırsınız. siz hal ve hareketlerinizle duruşunuzla zaten size verilecek değeri belirlersiniz. değerinizi anlamayanla da uğraşmaya değmez:KK66:

size bu konuda naçizane tavsiye: bu kadar gündelik konularda karşılaştırmaya girerseniz ilerde iş büyür. yani eşinize annesini savunma imkanı verecek bir karşıtlık yaratmayın.
örnekten gidelim elbisenize kötü yorum yaparsa
1-umursamayın
2-herhangi bir cevap verin (artık duruma göre yumuşak- sert üslup size kalmış)
ama bu konuda yorum yapma hakkını eşinize tanımayın çünkü bu sizinle kayınvalideniz arasında bir durum.

bu konudaki inisiyatifi eşinize bırakırsanız yarın kayınvalideniz eşiniz kanalıyla her istediğini yaptırır.
en basit konularda bile eşinizi aracı yapmak sizi iyice yüz göz eder.
şahsen 5 yıllık evliliğimde kayınvalidemle iyi kötü herşeyi kendim çözmeye çalıştım. eşimin neredeyse hiçbirinden haberi yoktur. annesi eşim kızar diye söylemez ben de lohusa depresyonundayken bir iki üstü kapalı mevzu dışında hiç anlatmam.
emin olun bu yöntem evliliğe çok olumlu etki ediyor. eşi araya sokmayın. sizinki biraz anneci gibi ilerde burada sıkça gördüğümüz güç savaşlarına maruz kalabilirsiniz :(

Es sevgisi ayri ana baba sevgisi ayri, kimi kimden kiskaniyorsun buna hakkin yok! Seni gibi dusunen bir gelinim olsun istemezdim daha nisan doneminde hem de!

Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim

Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor

Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap

ben diyebiliyorum arkadaşım
onun için verdiğim onca savaş ve yıllar süren hayatını yoluna sokma çabalarımdan ve desteğimden sonra bi zahmet de sevsin.
ve ben de onu annem babamdan daha ön planda tutuyorum.
ben onun hayatınca en başta gelmek isterim yani napayım.
ve öyle olmadığımı hissedersem çok büyük bir yıkım olurdu benim için.

daha fazla sevmek daha fazla üstün tutmak sağlıklı değil benim görüşüme göre aynı cins sevgiden ve değerden bahsetmiyoruz..."hanginizi daha çok seviyor" olamaz bu..siz annenizi mi daha çok seviyorsunuz eşinizi mi?? iki sevgi türü çok farklı, karşılaştırma yapılamaz..onlarla kendinizi bir tutarak yanlış yolda ilerlersiniz.

not: bir bekarın şimdiki zaman görüşü benimkisi....inşallah değişmez.:63:

bunlar çok ince detaylar asla sizi ailesinden daha az ve ya daha fazla sevdiğinden emin olamayacaksınız.
Ama annesi sevgisi bambaşka eş sevgisi bambaşka hangimizi daha çok özler diye düşünmek anlamsız.
daha şimdiden böyle düşünürseniz evlenince her şey batar gözünüze.

Sevmek degilde siz heralde sizin isteklerinizi ve görüslerinizi üstün tutmasini istiyorsunuz. Ve bu gayet normal.... Yanlis mi anladim acaba?

Aranizda esim beni ailesini sevdiginden daha cok seviyor diyebilen var mi? Veya nisanlim, sevgilim beni ailesinden daha cok seviyor diyebilen var mi?
Kendimce savaslar verdim belkide farkinda olmadan, nisanlimin listesinde ilk kisi olmayi, herkesten cok sevdigi kisi olmayi.. ama bunu asla ve asla beceremeyecegimi anladim
Bir tarafi cok sevmek zorunda degil, iki sevgi ayri iki tarafida esit sevebilir diyebilirsiniz ama benim hissettigim bu degil ve nisanlimda bunu becerebilecek bir insan degil sanirim

Aile.. otesi yok.. en degerlilerimiz evet ama ben sahsen hayatimi birlestirmeyi dusundugum insanin hayatinda on planda olmak isterdim, ama bu sadece lafta ve sozde mumkun oluyormus..
Yoksa yanlis bir beklenti icindemiyim siz soyleyin arkadaslar
Siz bu konuda ne hissediyorsunuz, nasil olmasi gerektigini dusunuyorsunuz?
Su an benim nisanlim sehir disinda kisa sureligine ve ben, ailesini benden daha cok ozledigini hissedebiliyorum ve bu beni incitiyor

Bu sorunun cevabi nedir.. evet herzaman ailesini daha cok sevecek .. bu mu cevap

sizi daha fazla sevmek zorunda değil ki çünkü siz ailesi ile eşit değilsiniz.
anne doğurur baba geçimini sağlar büyütüp yetiştirirler ama eş onuu rahatlatır ona huzur verir yuvasını korur ona çocuk verir.
ailesiyle kıyaslamak için önce eşit olmanız lazım ne zaman siz nişanlınızı doğurursunuz annesi onu rahatlatır huzur ve mutluluk verir yatak da dahil o zaman omu ben mi düşünürsünüz bakın söylerken bile mantıksız odu.
emin olun sizi eşi gibi sevecek bu çok farklı evini bu yaşa kadar yaşadığı büyüdüğü evini sizin için bırakıp yeni bir hayat kuracak. anne baba aileye minnet vardır onların yanında olmaya onlara iyi davranmaya mecburdur
ama size iyi davranmaya yanınızda olmaya mecbur değil. sizi sevdiği için sizin yanınızda olacak,sizi sevdiği için soyadını verip eşi yapacak ve bunları isteyerek seve seve yapacak .çünkü siz onun seçimleri içinde en güzel ve özel olansınız.

ailesine ezdirmediği sürece ailesine üzdürmediği sürece bu sorun değil..
ama kıskançlıkla onu bezdirmeyin sizin yanınızda huzur bulsun mutlu olsun. dırdır kavga vs bunlardan mümkün olduğu kadar uzak durmanız sizin yararınıza...
annem her zaman der "arı baldan kaçmaz" siz ona o tadı verdiğiniz sürece o zaten sizin yanınızda :)
ah bunun doğru olduğunu biliyorum ama birde ben gerçekleştirebilsem ne kadar güzel olacak :)

selam benim ruh ikizim :KK70:

bak benim abimle eşim anlaşamaz .
bende biliyorsun aynı senin gibi dünyasını eşinin üstüne kurmuş biriyim. herkesden önce beni sevsin, düşünsün ( artık he ne denirse ) diye deliren biri.

hep diyordum ki abimle eşim kavga etse hangiisinden yana olurum . çnkü eşimi çok seviyorum ama abim kanım canım. birgün yanımda abim eşime saldırdı bildiğin yumruklarla , ve ben eşimin ellerini tuttum ki abime vurmasın diye o_O ama araya kendimde girdim onada zarar gelmesin diye . ilk öncelikli düşündüğüm abim oldu , canı yanmasın istedim. e eşiminde yanmasın ama birini tutmak zorundaydım :KK61:
yani anladım ki aile bambaşka bi kavram . biz bugün boşansak ailelerimiz yine yanımızda olcak yine bu dünyada ilk onlara güvencez , bizi koşulsuz şartsız seven yanımızda olan onlar olcak . eş bulunuyor birdaha asla sevmem diyorsun gidip yeniden aşık oluyorsun seviyorsun ama ana baba değişmiyor ...

bende artık beni daha çok sevsin diye beklemiyorum sadece önceliği olayım istiyorum . bu gerçekten bizim elimizde. bakıyorum ki ben eşimle iyiyken önceliği olduğumu hiisedeiyorum ama kavga edince hemen anacına koşuyooooooor :KK75:

Bir erkeğin eşini ailesinden daha çok sevmesi için zaman gerekir, emek ister. Bir günde olacak şey değil. Eşim 4 yıldır hayatımda 2 senelik evliyim şunu söyleyebilirim ki zamanla oluyor. İlk evlendiğimizde ailesine çok düşkündü şimdi görüyorum ki ben ön plandayım. Çünkü artık biz bir aileyiz ve eşim bunu idrak etti .evladımız olduğunda inanıyorum ki o en ön planda olucak.Ama şöyle de bir durum var önemli olan denge kurmaktır. Kimsenin kimseye ayrıcalığı olmamalı herkesin yeri ayrı olmalı ve iyi denge kurulmalı.

Çok bencilce bir yaklaşım gibi geldi.Herkesin yeri ayrıdır.bu tür maneviyatı ailesiyle neden kıyaslıyorsunuz ki?Ayrıca bu biraz emek işidir...sen her şeyin en üst noktasına eşini mi koyarsın anneni mi?yeri gelir ailem, yeri gelir eşim dersin...sen şimdiden böyle bir kıyasa sokarsan kendini hiç mutlu olamazsın.ne yapıcan bunları?her dakikanızın keyfini çıkarın. :KK47: :KK74:

Back
X