Bu takıntılar hayatımı çok etkiliyor

Hacettepeli06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2015
348
138
53
Sevgili kk hanımlarıı, hepinize hayırlı pazarlar diliyorum. Ve direk olarak konuya giriyorum. Son zamanlarda, daha önce takmadığım ama şimdi şimdi aklıma gelip sorun ettiğim çok şey var. Mesela bundan bir buçuk yıl önce dershaneden çıkıp 3 sınıf(erkek) arkadaşımla bi kafede otururken dayım görmüştü. Hani üzerinden o kadar zaman geçti ve ben yeni yeni bunu dert etmeye başladım. Ya dayım yanlış anladıysa,başkalarına da söyler adım çıkarsa gibi gibi saçma düşünceler. belki aile baskısından falan böyle düşünüyorum.Ailem de muhafazakar bi aile,dayımlar falan da öyle. dayım şimdiye kadar ne bana bişey dedi o konuda ne de başka birinden bişey duydum, ama içimdeki ses diyor ki: dayın sana her baktığında seni öyle hatırlıyor ve aslında herkese de söylemiştir ama sana bişey demiyorlardır. İnanın bu saçma düşünceler içimi kemirip duruyor, daha ciddi dertlerim de var inanın ama bu da bir yandan canımı çok sıkıyor. Saçma olduğunu bilmeme rağmen kendimi alıkoyamıyorum kötü düşünmekten. Herkes beni kötü biliyormuş gibi hissediyorum. İnsanların hakkımda ne düşündüğünü o kadar çok önemsiyorum ve o kadar mutsuzum ki. Bu verdiğim sadece bir örnek, hayatımın her noktasında, yaptığım her harekette, acaba biri gördü mü ya biri hakkımda yanlış düşünürse.. Hiçbir şeyden mutlu olamıyorum ablalarım kardeşlerim lütfen yardım edin. İnsanlar her haltı yiyor ama ben en ufak şeylerden korkuyorum,, sizlerle konuşmaya çok ihtiyacım var.. Okuyan herkesten Allah razı olsun

Senin takıntıların bende de mevcud bu takıntılar insanın hayatını karartıyor ve daha cok yanlışa itiyor. Dayın orada yanlış bir şey olduğunu düşünseydi mutlaka Şen'inle konuşurdu yada yanına gelirdi. Ailene de söyleyebilirlerdi. Baskı cok kötü bir şey hele ki insan ozgur ruhluysa. Kültürümüzü sevmiyorum, ters olmayan durumların bile linc sebebi görülmesini sevmiyorum. Sen yanlis bir şey yapmadığım surece kendine saygını yitirmediğini surece takılma bunlara.

Çok sağolun gerçekten 19 yaşımdayım ama çok çabuk yaşlanacak gibi hissediyorum böyle şeyler düşünmekten. Daha böyle kendime güvenim tam gelmedi bu yüzden, yaptığım şeylerde hep tereddüt halindeyim

Onsmsemeyerek zamanla asarsın. Ben yanlış anlaşılma korkusundan mesafeli oldum insanlara mesela o da iyi degil ama çözümü böyle buldum. Cunku kasının altında gözün var diye yanlış anlycacak insanlar mevcud maalesef.

Önemsememeye çalışıyorum ve hatta bazen başarıyorum da ama kısa sürüyor.. İnşallah bir gün tamamen kurtulurum bunlardan. Teşekkür ederim gerçekten

Hayat tecrübesi kazanmaya başladığın vakit önemsemiyorsun merak etme sonuçta doğru yolda olduğunu biliyorsun bi kere senin durumun yaşının toyluğundan kaynaklanıyor birazda bana göre

Hayat tecrübesi kazanmaya başladığın vakit önemsemiyorsun merak etme sonuçta doğru yolda olduğunu biliyorsun bi kere senin durumun yaşının toyluğundan kaynaklanıyor birazda bana göre
Bi an önce tecrübe kazanmak istiyorum daha güçlü olmak istiyorum hayatımı başkaları değil ben yönlendirmek istiyorum ve kararlarımdan pişman olmamak

Ailen muhafazakar diye öyle düşüncelere kapılıyorsun demek seni sıkıyorlar sen de bundan rahatsızsın belli oluyor...
Bende de tam tersi durup dururken eskiden olanlar aklıma geliyor o dönem anlamlandıramadığım ama şimdi aklıma gelince anlamlandırıyorum filan aman çok saçma şeyler geçmiş geçmişte kalmalı.
Dayın da muhafazakar da baskıdan o neler yapıyordur kim bilir sen çok takma

Dayin seni arkadasinla cafe de gorduyse ne olmus gayet normal.
Diyelimki kotu dusunuyor bu onu baglar sizi degil.boyle kurgularla.omur gecmez ki.

Evet ya bu kadar zaman takılmadığımız şeyler şimdi neden hayatımızı etkiliyor ki anlayamıyorum. Kurtulmak istiyorum ben de bundan

Evet ya bu kadar zaman takılmadığımız şeyler şimdi neden hayatımızı etkiliyor ki anlayamıyorum. Kurtulmak istiyorum ben de bundan
Benimki takıntı değil allahtan kimsenin de ne düşündüğü umrumda olmaz herkes kendine baksın bana b.k atanların ilk kendi ellerine bakmaları lazım mesela

neden insanların ne düşündüğünü bu kadar çok önemsiyorsun, hayat senin hayatın. ne gerek var ki hayatı kendine cehenneme çevirmeye? sen yanlış bir şey yapmadığını düşünmüyorsan dert etme ayrıca yapsan da senin yanlışların tabii ki yanlış da yapacağız sonrasında doğruyu bulmak için.

19 yaşımdayım diyorsun

nasıl bir düşünce yapın varr?

insan biriyle konuştu diye

neyi,nesi yanlış
yanlış anlaşılır yaaa

adı üstünde insanlarla konuşacağız ,,

insanlar birbiriyle konuşarak anlaşırr,,,

bunun yanlış anlaşılacak ,görülecek bir tarafı yok.....

insanlar arası başka dialoğ var mı ?

varsa ben bilmiyorum ...

Çalışıyor musun okuyor musun bilmiyorum ama kafanı meşgul edecek başka şeyler bulmalisin . Boş değirmen kendini öğütür derler. Vesvese yapma. Yaptıkça artar.dayında unutmuştur onu çoktan tek derdi sen misin ? Sen kendinden eminsen başkasının ne düşündüğünü dert etme. Kimse mükemmel değil. Herkes kendine baksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…