• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu tarz insanlara neden izin veriyorum ki!

fataldanger

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
4.732
1.137
698
Ankara
İnternet üzerinden bir çocukla konuşuyordum.Birbirimizi gerçek kimliklerimizle tanımıyoruz tabi,bir yorumdan dolayı beni görüp mesaj atmaya karar vermiş.Hoş o mesajı da ayrı bir ukalalık ürünüydü, o attığı ukala mesajına cevaben lafları yapıştırmıştım ve bir daha konuşmamam gereken biri olduğunu,kırıcı ve ukala olduğunu düşünmüştüm ama nedense bir şekilde devam etti..Aptalım işte,neden mesafe koymayı bilemiyorum.

Sonra ara ara konuşurken konuşurken ben bundan görüş almak için sıkıntı ettiğim küçük bir meseleyi paylaştım.Her zaman girdiğim bir ortam var.Ve buraya ruh gibi gelip gittiğimi,fikirlerini paylaşmayan, sessiz ve asosyal bir tip olduğumu söyledim.Sonra da "Bundan ötürü çevremdeki o insanlar benim boş tenekenin,fikirsiz, kişiliği olmayan koyun gibi biri mi olduğumu düşünüyorlardır acaba?" diye akıl almak istedim ve Eğer hayır derse rahatlayıp o zaman böyle devam edebilirim diye düşünecektim.O da neyse bir şeyler söyledi şöyle böyle falan ama sonra ekledi "güzel olduğun için"dedi "güzel kızlarda bu tarz ilgi bağımlılığı oluyor.ilgi çekmek onların hep alışkın olduğu şey olduğu için, bir insan onlara değer vermediğinde, ilgi çekmediklerinde,önemsenmediklerinde bu güzel kızların kimyasını bozuyor." gibi bir yorum yaptı.

Bu nedense beni çok öfkelendirdi.Bu şekilde komik bir tespite konu olmak,işte güzel kızların klasik ilgi hastalığı diye hissettiklerimin bilmişçe basitleştirilmesi beni çok üzdü,öfkelendirdi.Onunla bu sorunumu paylaştığım için çok pişman oldum ve kafama taktım çıkaramıyorum.Kendimi ona rezil ettiğimi hissediyorum,ve birşekilde bu zaaf saydığı şeyi öğrenerek bana karşı üstünlük kurmuşçasına o yorumları yapmasına izin verdim.Buna da çok pişmanım ve keşke demeseydim,keşke muhatap olmasaydım diye diye çıldırıcam galiba.Keşke demeseydim gerçekten,onunla bu konuyu paylaşmasaydım.En başından nasıl biri olduğu, üstünlük taslayan bilmiş biri olduğu belliydi,ve ona tam da haddini bildirdikten sonra keşke o haliyle kalsaydı,tekrar muhatap olmasaydım.Zayıflıklarımı açarak neden onun beni ezmesine izin verdim ki?2-1 kazanan o oldu işte .Neden ona izin verdim ki?Bu pişmanlığı ve öfkeyi atamıyorum..Ne yapacağımı şaşırdım...Çok saçma biliyorum ama başıma ağrılar giriyor sürekli keşke keşke deyip durmaktan.

Bu yaptığınız kendinize eziyetten başka bişey değil. Atın bu düşünceleri kafanızdan. Kimsenin sizi ezdiği izlenimi oluşmadı bende.
Paylaştıklarınıza kendince yorumlar yapmış. Doğru veya yanlış .En doğrusunu siz biliyorsunuz nasılsa .

Bunları sizi tanıyan biri söylese , kendi içinizde değerlendirin almanız gereken varsa alın yoksa boş verin diyicem de bu kişiyle birbirinizi tanımıyorsunuz bile. Üstünde durmaya bile değmez.

senin bakis acinla alakali bence. insanlarin soylediklerini dusuncelerini cok onemseyip kendini bosa uzuyorsun bence. eski yazilarindan da cikardim bunu. cocuk sana iltifat bile etmis ama sen kizip baska sekilde yorum getirmissin. bosuna kafayi takiyorsun gercekten. cok buyutmussun. cocuk iltifat ettim hatta zarf attim diye bile dusunup unutup gitmisken sen hala kafanda yorumladigin sekliyle olayi buyutup bir de gece buraya konu acmissin...deger mi...

Son düzenleme:
Sanal alemdeki bir insanı bu kadar dikkate almak bana çok uzak bir durum olduğu için anlamakta güçlük çekiyorum hislerini.
Gerçi günlük hayatta da kimseyi çok ciddiye almamak lazım.
Ortada başına ağrılar sokacak cinsten bir durum yok inan.
Çok basit bir şey bu.
Bu denli basit bir olayı bu kadar büyüttüğüne göre hayatında başka büyük bir sorun olsa gerek.
Onu bulup arındır. Sonra doğal olarak ufak şeylere takmamayı başarmış olacaksın.:31:

Son düzenleme:
aslinda cokta kendinizi dusurdugunuz kadar rezil felan olmamissiniz. eger zaten derinine inersek siz neden bu kadar kisa surede tanidigin birine akil danisiyosu. bulundugun ortamda rahat edemiyorum cekingenim diyosun ama tanimadigin birisiyle iletisim kurabiliyosun demekki sandigin kadar pasif birisi degilsin. ayrica cocuk kendi fikrini soylemis hosuna gider gitmez hic ezik felan duruma dustugun yok yani bu tip seyler kuruntu olarak geliyo onlarin gozune hic sanmiyorum acaba boyle dedim uzulmusmudur diye dusundugunu unutmustur bence..

Bana gereğinden fazla önemsemişsin gibi geldi :44: Sonuçta sanal alemden tanıdığın bir insan ve senin hayatında hiçbir vasfı yok. O arkadaş belliki seni güzel buluyor. Güzel olduğunu düşünüyor ve bu yüzden sürekli ilgi gördüğünü ama en ufak bi ilgisizlikte bunu sorun yaptığını düşünmüş. Gerçi bunu bu şekilde pat diye söylemeside tuhaf ve çocukça olmuş. Yinede sinirlerine yazık kendini yığrattığına değmez. Bu arada önceden bende bir ortama girdiğimde hiç konuşmazdım senin dediğin gibi ruh gibi gider gelirdim, kasardım kendimi ne oluyosa artık kasınca :27: ama sonra geçiyor aynı ortamın en konuşkan kızı bile oluyorsun alışınca. Bide meğer benim hakkımda kimse asosyal, fikirsiz diye düşünmemiş, kendi kuruntummuş . Bu tarz kişileri aksine "havalı" yada "soğuk, bizimle muhattap olmuyo, kendine layık görmüyo heralde bizi" diye yorumlarlar yani bana sonradan söylenen oydu. o konuda için rahat olsun. Lütfen bu kadar takma, hepsi geçer :114:

Son düzenleme:
Sizi gercekte hic tanimayan birine akil danismissiniz o da size kendince bi yorumda bulunmus.istemediginiz bi cevap olsada bu onun gorusu.takmayin bu kadar.herkes bizim hakkimizda ne dusunuyo diye yasarsak nasil kendimiz olucaz.ne dusunurse dusunsun amaaan bosver.
İnternetteki cocuga sordugunuz soruya gelirsek.bence girdiginiz o ortamdaki insanlarla uyumlu ve samimi degilsiniz.oyle olsaniz oldugunuz gibi davranirdiniz yanlarinda.gercekten siz olabileceginiz arkadaslar secin kendinize benim tavsiyem.

bence karşınızdakinde değil sizde kendini üstün görme sorunu var
hiç tanımadığınız birinin yorumunu alma gereği neden duydunuz bu bir.
ikincisi karşınızdaki kim olursa olsun yoruma açık bir şey soruyosanız sizin istediğiniz cevabı vermek zorunda da değil.
üçüncüsü de hiç tanımadığınız birinin yorumuna bu kadar takılıp kafa yormanız bence anormal bi davranış.

Ne var ki bunda? Çok tanımadığın, aynı şekilde seni de tanımayan, hayatında önem teşkil etmeyen bir insanın seninle ilgili böyle bi yorum yapması, böyle bir görüşe sahip olması salla gitsin denilecek türden bir şey...

Bir derdini paylaşmışsın. İstediğin cevabı alamamışsın diye şimdi derdinden fazla onu düşünüyorsun. Sanırım bu çocuktan hoşlandın . O bir erkek canım senin ruh durumuna göre cevap ver(e)mez. Aklında ne varsa dan dun konuşur. Hani öyle rezil olacağın bir şey de söylememiş. Geçmişe bu kadar fazla takılırsan geleceğini yaşayamazsın. Hayatında bir temizlik yap, önemsiz insanları çıkar ve geleceğine bak.

Emin ol senin bu sekilde algiladiginin farkinda bile değildir. Hata muhtemelen bunu onunla paylassan bile anlamaz erkek kafası çünkü

Son düzenleme:
İlk önce yeteri kadar tanımadığımız kişilerle kendimizi ele verecek ya da özel konulara girmemek lazım tabi. Hele bu internet üzerindense duble dikkat gerektirir.
İkinci konu da bu tür bir konuyu bir erkekle konuşuyorsan eğer seni etkilemek için dahi olsa konuyu senin güzelliğine/çekiciliğine bağlayacaktır. Hiç şaşırmadım..
Sen de bu kadar pişman olma zaten tanımıyormuşsun. Madem rahatsız oldun, bundan sonra insanlarla mesafe koyma konusunda bir adım ilerlemiş olmalısın.

şurada bile yeri gelince laflarıyla ezmeye çalışan çok tip oluyor.oturup üzerinde düşünmeye değer mi, tabi ki değmez.
amaç kafamızı dağıtıp deşarj olmak .:31:

Bence size iltifat etmeye çalışmış becerememiş .
Sonra da havalı görünmeye çalışmış falan .
Saçmalamış yani .
Ayrıca evet çok takıntılısın .

Şimdi netteki yorumlarınızdan dolayı oradaki insanların sizi yanlış anlayacağını düşünmeniz ayrı saçma, daha dün tanıdığınız birine böyle düşünüyorlar mıdır acaba demen ayrı saçma, sonra o kişinin dediklerini takıntı yapman başka bir saçma. Sanal alemde ne yazarsak yazalım nasıl görünürsek görünelim başkalarının ne düşündüğünün ne önemi var hem de hiç görmeyecek olduğumuz kişilerin sen kendini bildikten sonra, bir de bunu karşındaki insana söylemenin ne gereği var kötü bir şey dememiş güzelsin demiş bu seferde vay ben izin verdim bunu yazmasına keşke yazmasaydım ya ne düşünürse düşünsün hakkında ne olmuş sen de cevabını verirsin hiç alakası yok güzel olmamla fikirsiz cahil gözüküyorum rahatsız olmamla güzelliğimin ne alakası var dersin ama aslında açıklama yapmana bile gerek yok yok o 2-0 öndeymiş filan haklı çıkma yarışı mu yapıyorsunuz ne çok anlam yüklüyorsunuz sanal arkadaşlıklara bırak sil konuşma gerçek hayata bak.

O anki atışmanın siniriyle yazdığım için yazım evet cidden kendi içinde takıntılı bir varlık yazısı olmuş..aynı kelimeleri tekrarlamalar,yok başıma ağrılar girdi bilmem ne abartmışım biraz.Aslında benden çok yazının kendisi çok obsesif.O an onunla atışmıştım,o öfkeyle bayağı bir ateş püskürmüşüm.

Çok aydınlatıcı yorumlar okudum,teşekkür ederim. sorun aslında şuydu.Diyelim doktor hastasına teşhis koydu.İkide birde dediği tek şey "sen kansersin" veya bilmem nesin olur mu?Onun ilacını vermesi ,tedaviye başlaması gerekir öyle değil mi?Veya işte psikiyatr sürekli "Sen şizofrensin" dese mesela bu hoş olur muydu?Sorunu anlar,gereken tedaviye başlar.İşte bu durum gibi,bana sürekli her konuşmada"sen şöylesin böylesin,bu yüzden bu sıkıntıyı yaşıyorsun " dedi.Halbuki ben çözüm önerisi bekledim.Teşhis bir işe yaramaz ki,öğrensem ne öğrenmesem ne.Ben onun birikimli bir insan olduğunu düşünüp bana sınıfta,okul ortamımda rehberlik edecek tüyolarda bulunmasını istemiştim.

O ise sürekli şundan dolayı bundan dolayı,böylesin şöylesin demeyi tercih etti.Beni sinirlendiren bu oldu işte.Asıl nokta bu esasen.En başından zaten beni adam yerine koymamış,sürekli ukalaca sözlerle bozmak niyetiyle yazmış.Ben de gidip güvenip bu insana sorunumu anlatmışım.Keşke anlatmayıp ağırlığımla kalsaymışım diye üzülmüştüm.

Bir diğer nokta internetten tanıdığın birine neden bu kadar önem veriyorsun ki fikri..Ben o insanların da dışarıda değer verdiğim insanlar kadar kanlı canlı,akıl ve ruh taşıyan varlıklar olduğunun bilincinde olduğum için değer veriyorum.İnternete girince karşıdakinin de bir ruhu ve değer hakeden bir şahsiyeti olduğunu unutan insanlardan olmalıydım belki de.Öyle olunca kazanılıyor.Ama ben işte insana değer veriyorum,vermemeliyim ama işte böyle...

Back
X