• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu teklifi bir düşünsem mi bilmiyorum

senin hayatın ve mesleğin üzerinde başkalarının fikir yürütmesine müdahale etmesine izin verme. dayısı kim, ona ne?
başkalarına göre yaşamayın. kimi ilgilendirir mesleğiniz, ona ne yani??? bir de siz de iyi o zaman kpss ye hazırlanırım demişsiniz ya
başkasının ağzına bakarak değil, kendiniz isterseniz verin bu tarz kararlar.

sevgilinin dayısı sana mor saçın daha çok yakısacağını söylese boyar mıydın?
hanımlar yakın zamanda sözleniyorum yarında kısmetse istemeye geliyorlar, dayısı erkek arkadaşıma sen memursun(polis) ama kız arkadaşın yani gelinimiz gazeteci fakat basın işi ölü iş deli gibi otursun kpss ye çalışsın bıraksın falan demiş bunu duyunca üzüldüm açıkçası sevgilimde ben onun kendi mesleğini yapmasını istiyorum o çok mutlu severek yapıyo demiş dayısı da o iş ölü iş bugün varsın yarın yooksun falan demiş bende tamam ders çalışırım kpss ye de girerim dedim sevgilimde ben kendi mesleğini yapmanı istiyorum falan dedi aslında evladım gibi seviyorum şöyle bi an düşündüm de gerçekten haberi yazmayı bırakınca içimde evlat acısı gibi yani kocaman bi boşluk 3 yılın alışmışlığı da denilebilir belki. bende işi bırakıyım dershaneye yazılıyım dedim ve ciddiydim memur olmak daha garanti ve eşimin tarafı da mutlu olacak diye ama köpürdü bizim ki... ben şimdi ne yapayım dayısının lafı kafama takıldı.

Bu bu kadar basit mi ?

Devlet memuru olayım maaşım da garanti işim de anlayışı hiç hoş değil.:19: Yakıştıramadım da. Herkes kendi mesleğine yönelmeli zaten kpss'de alımlar belli başkasının hakkını yemeyin bari.

Ayrıca başkalarının fikrini önemseyip kendinizi hayatınızı niye ikinci plana atıyorsunuz. Ağzı olan herkes konuşur. Seni sen ve sözlün ilgilendirir.

Gazetecisiniz özgün ve özgür yaşamı yazımlardan en iyi siz bilirsiniz. Siz de böyle düşünüyorsanız.....:ssz:

yerinde olsaydım, kpssye çalışır, devlet kurumunda basın birimleri var, oraya girmeye çalışırdım
bu senin için garanti, ailesi memnun olsun diye değil, kendin için bunu yapabilirsin

katılıyorum size kendi rahatınız açısından memur olmalısınız, zaten dayı bey de kötü niyetle söylememiştir herhalde sizi düşündüğü için öyle bir yorum yapmış olabilir.

bu arada benim de okuduğum ve 2 yıl yaptığım meslekti...
ama gerçekten gazetecilik bayan için aşırı zor ve yorucu bir meslek
tabi çok güzel, kurumsal bi yerde çalıştıktan sonra çok da problem değil bu.

Hiç çalışmıyor da olabilirdin, ona ne ki bundan?
Kendisi ne iş yapıyormuş, eğer düzgün bir mesleği yoksa sizde onu yönlendirin o zaman. Ne saçmalık...

hanımlar yakın zamanda sözleniyorum yarında kısmetse istemeye geliyorlar, dayısı erkek arkadaşıma sen memursun(polis) ama kız arkadaşın yani gelinimiz gazeteci fakat basın işi ölü iş deli gibi otursun kpss ye çalışsın bıraksın falan demiş bunu duyunca üzüldüm açıkçası sevgilimde ben onun kendi mesleğini yapmasını istiyorum o çok mutlu severek yapıyo demiş dayısı da o iş ölü iş bugün varsın yarın yooksun falan demiş bende tamam ders çalışırım kpss ye de girerim dedim sevgilimde ben kendi mesleğini yapmanı istiyorum falan dedi aslında evladım gibi seviyorum şöyle bi an düşündüm de gerçekten haberi yazmayı bırakınca içimde evlat acısı gibi yani kocaman bi boşluk 3 yılın alışmışlığı da denilebilir belki. bende işi bırakıyım dershaneye yazılıyım dedim ve ciddiydim memur olmak daha garanti ve eşimin tarafı da mutlu olacak diye ama köpürdü bizim ki... ben şimdi ne yapayım dayısının lafı kafama takıldı.

Çok yazık.Hani tamam kendi isteğinle sınava girersin de,adamın biri kendi düşüncesini söyledi diye,bu adam szölünün dayısı diye,sırf sözlünün tarafı MUTLU OLSUN diye ya insan kendi fikirlerini,kendi hayatını kendi kişiliğini bu kadar göz ardı eder mi?.Memurlar çok mu zenginmiş.Basın yayın demek ölü iş.Güzelim bırak milleti mutlu etmeyi,bırak biri kendi kafasına göre bir fikir attı diye kendi emeğinden isteğinden vazgeçmeyi.Hee sen de yapmak istemiyorsan,başkasının fikirini bahane ederek değil kendi fikrini öne sürerek girersin sınava.

Öncelikle hayırlı olsun, Allah tamamında erdirsin inşallah.Yerinde olsam, sevdiğim mesleği bırakmazdım.İnsanın sevmediği bir işi yapması çok zor.Ama dersen ki zamanla severim, benim inancım var, o ayrı elbette...Bir de nerede memur olacaksın, nereye hangi kuruma atanacaksın?Ben çok bilmiyorum bu KPSS işlerini, önce tercih yapıp sınava mı giriyorsun yoksa puanına göre mi atanıyorsun bilmiyorum ama seviyorsan mesleğini bırakma derim ben....

bende arkadasa katılıyorum.. dayısı ıstedı dıye fıkır verdigi ıcın meslegımden asla ayrlmazdım. sonucta bı emek verıyorsu yıllarını harcıyorsun..

Sözlümün dayısı ortaya bir fikir attı diye mesleğimden olmazdım ben. Hele ki seviyorsam.. Kesinlikle vazgeçmem işimden.

Bence hangi mesleği seviyorsanız onu yapın. Ortalık işini sevmeyen memurlarla dolu.

sen eşinin tarafını mutlu etmeye devam et töbe ya şaka mı yapıyorsun arkadaşım sen

kendi mesleğimi sevmesem bile inadına eşimin dayısının sözünü asla dinlemezdim ve gözüne sokarcasına mesleğimi devam ettirirdim ki sizde işinizi çok seviyorsunuz.insanlar ne meraklılar başkalarının hayatı konusunda,işi konusunda emirler vermeye.eşimin dayısı olacak biri benim nerde çalışıp nerde çalışmayacağıma asla karar veremez.senin yerinde olsam onun sunduğu teklifi bile düşünmem gider kendi işimde çalışırım.:47:

Back
X