Bu tembellikle nasıl yaşanır bi deyiverin bana nolur

Yellowpepper

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.879
2.284
333
Selamlar kk nin güzel hanimlari.
Konum kardeşim. Aslinda direk onun derdi ama sorun da bu, kendine asla dert olmamasi. 30 yasinda, muhendis, askerden 2 sene once geldi sonra is bulamadi nerdeyse 3 sene olacak. Pandemiyle birlikte hepten kötü iş durumlari malum bir de.
Sorun şu, o kadar kaygisiz bir insan ki hicbir cabasi yok hayata dair bir amaci yok, is bulma konusunda bu 3 senedir bence gereken girisimlerde bulunmadi. Askerden onceki isinde de bence tembel oldugundan geri aramadilar da gel falan diye. Cunku hakikaten tembellikten nefes bile almicak diye dusunuyorum bazen. Annem ve babam cok uzuluyorlar bu durumuna. Aslinda ikisine de kiziyorum cunku babam hep maddi manevi bu zamana kadar guven verdi, annem de mesela keza oyle. Ve ben bu durumu cok elestirdim de ama artik bu saatten sonra ne yapilabilir ki ? Ayni ailede yetistik ama karakterlerimiz tamamen zit, onun bu kaygisiz amacsiz hic bir seyi dert etmeyen tavri sinirlerimi asiri bozuyor bazen de tersliyorum hicbisey yokken bile. Iyi konusuyorum olmuyo kotu konusuyorum olmuyo, resmen cocuk yetistiriyorum sanki. Anneme babama uzuldugumden bi cozum bulmak istiyorum ama tikandim artik gercekten akil verin bu cocuga napayim akli basina gelsin.

Beş kuruş para vermesinler mecbur çalışır. Ayrıca siz kendi hayatınıza bakın, onun problemini o çözsün.

Merhaba, bir an kendim yazmışım gibi hissettim. Benim de kardeşim var kız versiyonu o da aynı. Hiç ama hic amaç yok. Benim tam zittim ikimizi de aynı aile yetiştirdi. Ben ne kadar tırnaklarını kazıyarak geldi isem o da o kadar kapalı bu durumlara. Uni sinavina girdi bolum farketmez dedi Uniyi zorla özel yazdırdık bi şekilde okudu 1 sene. Son sene online idi sınavlarına ben girdim. Mezun oldu kpss yok dgs yok çalışmıyor. Ise gir diyoruz yok başvurmuyor bile. Babam istediğin okul varsa tekrar yolla6acagim diyor yok. Bize ait ufak capta fabrika var oraya git diyoruz yok. Ev isi desen anneme yardim desen yok. E ciddi gorustugu biri var desem veya ask acisi cekiyor desem o da yok. Varsa yoksa ınstegram video vb bos isler hayal hayatlar telefon pesinde. Artik ailecek akışına bıraktık sadece izliyoruz. Pandemi süreci biraz dinsin psikolog 'la ilerlemeye calisacagiz

Aynısından iki tanede biZde var . Anacığımın başında birisi 37 yaşında.Karısı attı evden çalışmıyor diye ( ki kadın sonuna kadar haklı ) diğeri 95 li okuyorum ayağına bilgisayar başından kalkmaz olmuş 150 kg anacığımın babamdan kalma bi maaşı birde yaşlı bir kadına bakıyordu oradan az bir geliri var ev felan kira hep . Bu iki Aslan parçası evde analarının parası ile geçinmekte anneme çok kızıyorum verme yapma diye ama evlat işte atamamki kapıya diyor . Aman neyse ya düzelmiyorlar anacım üzme kendini

Beş kuruş para vermesinler mecbur çalışır. Ayrıca siz kendi hayatınıza bakın, onun problemini o çözsün.
Anneme babama uzuluyorum ondan dert ediyorum zaten ya kac yasina gelmisler artik bi huzura ermeleri gereken yasta hala bebek gibi dusunuyorlar. Onu bende diyorum da iste keske yapsalar

Anneme babama uzuluyorum ondan dert ediyorum zaten ya kac yasina gelmisler artik bi huzura ermeleri gereken yasta hala bebek gibi dusunuyorlar. Onu bende diyorum da iste keske yapsalar

Annene babana üzülme ektiklerini biçiyorlar o evde mi yaşıyorsun? Mevcut durum doğrudan seni ilgilendiriyor mu? Böyle ailelerde biri kayırılır diğerinin hakkı yenilir çünkü, ciddi söylüyorum sen kendine bak

Ah demek yalniz degilmisim. Ne kadar zor beni siz anlarsiniz. Ya gercekten ayni ailede yetismis iki birey nasil boyle farkli olabiliyor bazen aklim almiyor benim. Konu is bulup bulmamasi degil aslinda buna caba gostermemesi yoksa herkes issiz kalabilir, hayat bazen hakikaten ustune gelir de gelir ama adamin hicbir cabasi, gayreti yok, sifir yani. Ben de bu sene issiz kaldim mesela pandemiden dolayi, bunlar olur ama bundaki bambaska birsey. Hani ya kac yasina geldim artik napicam ben falan diye sormuyordur bile kendine eminim. Allah yardimcimiz olsun gercekten napacagiz bilmiyorum. En cok anne babalara uzuluyorum ben. Belli yasa gelmisler artik rahat edecekleri yerde su yasadiklarina bak.

Yok ben evliyim beni direk etkilemiyor tabi de iste anam babama kiyamiyorum. Ya ayni evde yetistik bana karsi da oylelerdi ama bende boyle sonuclar dogurmadi. Aksine calismayi uretmeyi bos durmamayi severim. Bu kardes kisisi ise tam tersi hicbir amaci yok. Hani insanin yarin kalkinca ne yapsam diye bi dusuncesi olur mesela günü planlarsin en basiti, hicbir amac yok. Dogru diyorsun bu kadar dertlenmemem lazim da iste arada delleniyorum

Annecigin napsin uzuluyor ama elinden bisey gelmiyor bu saatten sonra napacak kadin, ellerinden opuyorum onun. Duzelmiyor gercekten ne konussam nasil davransam asla fayda etmedi.

Bazı insanlar sorumsuzdur ne yazık ki demek ki abin öyle, muhtemelen böyle gelmiş böyle gider, gaza gelip evlendirmezler inş bi de gelin hanımın başını yakmasınlar.

O kadar iyi anlıyor ki. Annem zamanındasen uğraş olmazsa nasibin değilmiş ben elimden geleni yaptım dersin derdi ve cook böle çabalarım olmuştur. Evet çok haklısınız mesee ıssız kalmak değil tabi ki dediginiz gibi hayatta bir amaç yok. Ne bileyim dese ki ben çalışmak istemiyorum (erkek olarak ev gecindirme derdi olmayacagi icin) evleneceğim veya şu istegim var hyata gecirecegim veya hobim var artık akla her ne geliyorsa herhangi biri. Ama yok yatak, oturma odası ve telefon arasındaki üçgende hayatını geçiriyor. Ben de anneme babama çok çok üzülüyorum artik hasta mi acaba baska derdi mi var diye kara kara dusunuyorlar. e kardeşte can parçası iyi olsun istiyoruz. Gercekten allah yardimcimiz olsun

Annecigin napsin uzuluyor ama elinden bisey gelmiyor bu saatten sonra napacak kadin, ellerinden opuyorum onun. Duzelmiyor gercekten ne konussam nasil davransam asla fayda etmedi.
Yok yahu ne faydası birde ağlar zırlar senden üste çıkarlar ben görüşmeyerek buldum çareyi . Sinirlerim bozulmuyor en azından az görünce az düşünüyorum

Bazı insanlar sorumsuzdur ne yazık ki demek ki abin öyle, muhtemelen böyle gelmiş böyle gider, gaza gelip evlendirmezler inş bi de gelin hanımın başını yakmasınlar.
Bir de sevgilisi var ama babam asla isi gucu duzgun bulmadan boyle biseye musade etmez. Neyseki o kafada degiller. Bir de bu durumda evlilik falan dese ben reddederim heralde ya.

Para vermesinler bu kadar basit

Alem nasil calisip didiniyorsa o da oyle yapicak

Herkesin anne babasi destek olacak maddi duruma sahip degil, aksine annesine babasina bakan para veren ev alan tonla insan taniyorum. Cozum basit. Bundan sonra bizi yoksay diyecekler 1 TL vermeyecekler

Ah ah sorma. Bizimki de ayni evde odasi bilgisariyla yasiyor sadece. Babam yaslandi adamcagiz dertten. Kizim seni hic dusunmuyorum cok sukur de bu cocuk beni dertlendiriyor der. Allah iyi etsin kardeslerimizi insallah. Dua etmekten baska hicbirsey elimden gelmiyor.

Yok yahu ne faydası birde ağlar zırlar senden üste çıkarlar ben görüşmeyerek buldum çareyi . Sinirlerim bozulmuyor en azından az görünce az düşünüyorum
Artik bende konusmuyorum. Konusunca hep bahanelere siginiyor, is mi var bilmemne. Ee sende bi caba yok desem bu sefer kiyamet kopuyor. En iyisi az gorusmek en iyisini yapiyosun

Bu kendini kurtarsin da baska bisey istemiyoruz. Ben de diyorum babama para verme bakalim mecbur calisacak o zaman diye, kizim napayim evladim falan filan. Oyle diyince ona da sinirleniyorum sinirim gecince tekrar uzuluyorum. Ama dediginiz gibi bunun cozumu parasiz kalmasi

Hayatında biri yok mu ? Belki olsa değişir Dicem
6 aydir falan bi sevgilisi var. O bile degistirmedi bence. Bisey sorunca da tersliyor artik, konusmaya calisiyorum ya meslegin disinda baska seylere yonel bi yerden basla bak hic planin yok yarin bigun dicen evlenicem ben nolacak diyorum, cevap yok, bilmiyorum. Gel de cildirma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…