- Konu Sahibi halesss_97
-
Hayır öyle değil, kişi kendi karar veriyor. Hastalığının çaresi tedavisi olmadığını ve çok ağrı acı çektiğini söylüyor. Doktorlardan oluşan bir heyet araştırıyor raporlarını vs inceliyor sonra onay veriyor. Sizin dediğiniz bitkisel hayata girmiş, beyin ölümü gerçekleşmiş ve makine desteği olmadan nefes alamayan hastalar için.Sen önce ötenazinin kelime anlamını öğren.
Ötenazi bitkisel hayatta ölümle pençeleşen insanın ailesinin ölmesine izin vermesidir. Diğer yandan memleket insana yaşama sevinci bırakmadı. O konuda haklısın. Sinemaya gidemiyoruz, restaurantta yemek yiyemiyoruz, tatile çıkamıyoruz, güzel kıyafetler alamıyoruz… Çünkü kıt kanaat geçiniyoruz. Karnımızı doyurmayı yaşamak sanıyoruz ama ruhumuz aç.
acının seyrini kılık kıyafet belirlemiyor psikolojiniz bozulmuş sizin ötanazi isteyene kadar psikolojik yardım almanın yollarını aramalısınızÖmrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.
Ne zaman mutlu bir çift görsem, ne zaman güzel görünüşlü-güzel giyimli birini denk gelsem. Ne zaman arkadaşı ile gülerek sohbet eden birine rastlasam nasıl bir ezik ve nasıl bir üretim hatası olduğumu fark ediyorum.
Ben yapamıyorum kardeşim, benim kodumda bu yok. Ben yaşamayı beceremiyorum. Ne yapsam eğreti duruyor bende. Bana olmuyor yani anlayın. İstediğin kadar imkan tanı, şans ver benden bir halt olmuyor, OLAMAZ...
Şimdi bakın politikanın hararetli zamanları, herkes bir şeyler uyduruyor, bin dereden su getirip kendi tarafını haklı çıkartmaya çalışıyor. Ancak ben soruyorum neden Hollanda, Belçika, Kanada vb. gibi medeni ülkelerde olan ötenazi hakkı bizim ülkemizde hiç tartışma konusu bile olmuyor?
Ben yaşamak zorunda mıyım kardeşim? Zorla mı? İstemiyorum, olmuyor, yapamıyorum. Herkese gerekli gereksiz vaatler dağıtan devlet neden bu ülkede isteyenin acısız bir şekilde hayata veda etmesi için gerekli tıbbi kuruluşları kurmuyor? Neden bu hak sağlanmıyor, görmezden geliniyor?
Size soruyorum çok modernler, madem ki o ülkeleri her alanda referans alıyorsunuz, bu konuda neden bize oyundan çekilme hakkını dahi tanımıyorsunuz? Neden bu konuda ikiyüzlüsünüz?
Boş laflar hepsi...
Ulaşmıyor artık ama profilinde hala fotoğrafimiz var onu da kaldırır çok geçmeden diye düşünüyorum.Beni çok etkilemişti o konu. Babanız için zorlanmanız vs. inşallah daha fazla rahatsız etmiyordur.
Ben ateist biriyim.Turkiye müslüman bir ülke derken,evet yanlış bir ifade kullanmış olabilirim.Ama evet çoğunluğu Müslüman olan bir ülke.Kastettigim şey şu: çoğunluğu Müslüman olan bir ülkenin kanunlarına ötenazi gelmesi imkansızdır.25 yaşında gencliginin baharında olan bir anlık boşluğa düşmüş psikolojisi yıpranmış bir kadına
"Sanırım İsviçre'de hasta olmasan bile, ötenazi hakkını kullanabilecegin merkezler var.Turkiye Müslüman ülke olduğu için asla ötenazi gelmez.Bence de gelse güzel olurdu orası doğru."
Bunu mu soyluyorsunuz ? Pes.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin dini yoktur. Anayasada yok böyle bir madde .
genel geçer olarak çoğunluğu musluman diyebirsiniz o kadar.
25 yaşında gencliginin baharında olan bir anlık boşluğa düşmüş psikolojisi yıpranmış bir kadına
"Sanırım İsviçre'de hasta olmasan bile, ötenazi hakkını kullanabilecegin merkezler var.Turkiye Müslüman ülke olduğu için asla ötenazi gelmez.Bence de gelse güzel olurdu orası doğru."
Bunu mu soyluyorsunuz ? Pes.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin dini yoktur. Anayasada yok böyle bir madde .
genel geçer olarak çoğunluğu musluman diyebirsiniz o kadar.
Bafelix peki aniden trafik kazası oldu filan. O zaman ailesi izin vermiyor mu?Hayır öyle değil, kişi kendi karar veriyor. Hastalığının çaresi tedavisi olmadığını ve çok ağrı acı çektiğini söylüyor. Doktorlardan oluşan bir heyet araştırıyor raporlarını vs inceliyor sonra onay veriyor. Sizin dediğiniz bitkisel hayata girmiş, beyin ölümü gerçekleşmiş ve makine desteği olmadan nefes alamayan hastalar için.
Sizin hissettiğiniz duygular için üzüldüm ama bence destek almalısınız..Ömrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.
Ne zaman mutlu bir çift görsem, ne zaman güzel görünüşlü-güzel giyimli birini denk gelsem. Ne zaman arkadaşı ile gülerek sohbet eden birine rastlasam nasıl bir ezik ve nasıl bir üretim hatası olduğumu fark ediyorum.
Ben yapamıyorum kardeşim, benim kodumda bu yok. Ben yaşamayı beceremiyorum. Ne yapsam eğreti duruyor bende. Bana olmuyor yani anlayın. İstediğin kadar imkan tanı, şans ver benden bir halt olmuyor, OLAMAZ...
Şimdi bakın politikanın hararetli zamanları, herkes bir şeyler uyduruyor, bin dereden su getirip kendi tarafını haklı çıkartmaya çalışıyor. Ancak ben soruyorum neden Hollanda, Belçika, Kanada vb. gibi medeni ülkelerde olan ötenazi hakkı bizim ülkemizde hiç tartışma konusu bile olmuyor?
Ben yaşamak zorunda mıyım kardeşim? Zorla mı? İstemiyorum, olmuyor, yapamıyorum. Herkese gerekli gereksiz vaatler dağıtan devlet neden bu ülkede isteyenin acısız bir şekilde hayata veda etmesi için gerekli tıbbi kuruluşları kurmuyor? Neden bu hak sağlanmıyor, görmezden geliniyor?
Size soruyorum çok modernler, madem ki o ülkeleri her alanda referans alıyorsunuz, bu konuda neden bize oyundan çekilme hakkını dahi tanımıyorsunuz? Neden bu konuda ikiyüzlüsünüz?
Boş laflar hepsi...
Erken dönemde alzheimer yada demans hastaları da hastalıkları daha tam ilerlemeden kendi iradeleriyle buna karar verebiliyorlar diye duymuştum. Hatta bir iş arkadaşımın babası vasiyet vermiş hastalığı ilerlerse ötenazi istiyorum diyeHayır öyle değil, kişi kendi karar veriyor. Hastalığının çaresi tedavisi olmadığını ve çok ağrı acı çektiğini söylüyor. Doktorlardan oluşan bir heyet araştırıyor raporlarını vs inceliyor sonra onay veriyor. Sizin dediğiniz bitkisel hayata girmiş, beyin ölümü gerçekleşmiş ve makine desteği olmadan nefes alamayan hastalar için.
Musluman bir ulke degiliz. Baska ulke ile karistirdiniz herhalde?Çünkü müslüman bir ülkeyiz
Bukadar rahatsızsan hayatından çaresine bak, ötenazi ile ne derdin var?Ömrüm geldi neredeyse 25'inde dayandı. Tek bir hayalimi gerçekleştirmedim şu hayatta. Sokakta, internette gördüğüm insanlara imrenerek geçiyor günlerim.
Boş laflar hepsi...
Kesinlikle hala ergenlikten çıkamamış şımarıklık yapıyı inAlakası yok, bu arkadaş Hollanda da anında reddedilir.
Ağır depresyon eline mikrofon almış konuşuyor, doktorlar güzel bir kür uygulasalar “ben ne yazdım yahu” diyip kafa sallayacak.
ben türkiyeyi müslüman bir ülke diye biliyorum ama ? Siz farklı bi ülkedesiniz heraldeMusluman bir ulke degiliz. Baska ulke ile karistirdiniz herhalde?
Okula gitmediniz mi siz? 1928 anayası ile Türk devletinin dini İslamdır ifadesi kaldırıldı? 100 yıl olacak valla nerdeyseKesinlikle hala ergenlikten çıkamamış şımarıklık yapıyı in
ben türkiyeyi müslüman bir ülke diye biliyorum ama ? Siz farklı bi ülkedesiniz heralde
Burda devletin dini İslam’dır diyorOkula gitmediniz mi siz? 1928 anayası ile Türk devletinin dini İslamdır ifadesi kaldırıldı? 100 yıl olacak valla nerdeyse
Sizce 1924 anayasasi Turkiye'nin su an yururlukte olan anayasasi mi? Sok icindeyim nasil bilmezsiniz?Burda devletin dini İslam’dır diyor
Bilmiyorum , açıkçası hiç ilgimi çekmedi sonuçta dinsiz bir ülkede yaşıyoruz denilse de malumunuz herkesin nasıl yaşadığıSizce 1924 anayasasi Turkiye'nin su an yururlukte olan anayasasi mi? Sok icindeyim nasil bilmezsiniz?
Insanlar tabi ki islam ya da herhangi bir inanisi benimseyebilir, insanlarin dini olur, inanislari olur. Ama kurumlarin olmaz. Normal bir ulkede olmaz en azindan. Yoksa insanlarin cogu musluman tabi ki.Bilmiyorum , açıkçası hiç ilgimi çekmedi sonuçta dinsiz bir ülkede yaşıyoruz denilse de malumunuz herkesin nasıl yaşadığı
Ohooo valla kaç yıl oldu bilmem ama bilmiyorsanız öğrenin türkiye müslüman bir ülkedirOkula gitmediniz mi siz? 1928 anayası ile Türk devletinin dini İslamdır ifadesi kaldırıldı? 100 yıl olacak valla nerdeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?