Özel hastane , okul da dahil , bir kaç farklı hizmet sektöründe çalıştım. Kişisel deneyimlerim , eğitim seviyesi çok düşük kişiler ile bir kaç kuşaktan eğitimli insanların çok saygılı, nezaketli oldukları . Ama sonradan parayı görenler ile sonradan bir şeklide bir eğitim alıp , bir de es kaza torpille potansiyellerine göre yüksek iş sahibi oldular mı herkesi kendine hizmetçi, emirlerine amade bekliyorlar.
Onlara da hep şöyle dua ediyorum “Allah kendileri gibi insanlarla karşılaştırsın “
Benim babam da hastanede büyük bir ameliyat geçirdi haftalarca yattı , birebir şahit olduğumuz durumlarda bütün sağlık çalışanlarının insan üstü çabayla çalıştığı. Her birine personel eksikliği nedeniyle istemedikleri fazla mesailer yazılıyor.itirazları da işe yaramıyor Ne demek fazla mesai , ailesinden , eşinden dostundan , sosyal hayatından feragat demek. Çocuğunun karne gününe gidemedi mesela hemşire
Mutsuz çalışırken mutluluk dağıtamıyor kimse.
Aynı şekilde öğretmenler de gereksiz yere yıpratılıyor, saygınlığını bitirmeye çalışılıyor.
Biz de mesela 32 yaşındaki kardeşimi elim bir trafik kazası ile kaybettik , Gasilhane personeli bize o kadar kötü davrandı ki, kullandığı cümleler o kadar kırıcı ,incitici , irrite edici idi ki . Keşke onlara da
Her sektörde kendini kraldan çok kralcı görenler var maalesef.