Ben kendisine de dedim çocuğu sonuçta sırtımda taşımayacağım ama bu çocuk sorumluluğu çok başka bir şey. Başına bir şey gelse Allah muhafaza senden kötüsü olmaz ayrıca ben zaten kafaya çok takan biriyim çok mutsuz olurum.
Çok haklısınız ama ben olsam sanırım ,sadece 1 kez rica edildi özel bir durumu var herhalde der geri cevirmezdim ama sürekli tekrarlanan bir durum olursa da kabul etmeyebilirdim sonrasında sürekli alamam,bana güvenmeyin diye söyler baska bir ćözüm bulması gerektiğini belirtirdim.
Kendi adıma çok önemli bir durum olmazsa kimseden çocuklarımı almasını istemem. Benim arkadaşlarımda böyledir,geçen hafta bir arkadaşım yetişemeyeceğim ben işim çıktı sen alırmısın dedi,neden diye bile sormadım,aldım kızımla ,kızını sitenin kapısına bıraktım,arkadaşıma da haber verdim içeri girdi diye. Her gün istemez bunu,belli ki önemli bir işi var,zaten yolumun üzeri aynı okuldan kızımı da alıyorum sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ha kadının tavrını da doğru bulmadım bu arada. Teşekkürler deyip kapatmalıydı telefonu. Ne gerek vardı bunca siteme anlamadım.
Oğlumun okulunda da bir veli bizim sokakta oturuyormuş,durakta beklerken sormuştum ne tarafa gidiyorsunuz diye ,aynı yere gideceğimizi öğrenince davet ettim bıraktım 2 çocuğuyla bu kadını. Bugün hava yağmurluydu,ben teklif edecektim,kendisi benden önce davrandı gelebilirmiyiz sizinle diye. Tabi ki dedim. Sorun olmaz yani benim için şu durumda zaten aynı sokağa kadar gideceğiz,havalar malum. Ha işim olur,eve dönmeyecek olurum teklif etmem zaten gelin diye.
İnsana insan lazım. Bir kez denemek gerektiğini düşünüyorum bu gibi durumlarda,suistimal edilmediği sürece de sorun olmayabilir. Baktım sorumluluğummuş gibi sürekli isteniyor o zaman bu şekilde olmaz da diyebilirim pekala. Başka bir çözüm bulması gerekir karşımdakinin de.