Bu veliye ne demeli?

Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ben kimseyle kolay kolay sohbet etmem ve ayrıca her daim hanımlı vs konuşurum mesafeyi bozmam. Bugün sınıf annesi beni aradı (önceden parasal anlamda yardım etmiştim) benden çocuğunu çıkışta okuldan alıp belli bir yere getirmemi istedi. Dedim ki x hanım ben her şekilde yardım sever biriyim ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamam lütfen kusuruma bakmayın dedim. Kadın bayağı öfkelendi ve olur ya bir gün sizinde böyle bir şeyiniz olur en azından yüzüme bakmaya yüzünüz tutar dedi ve beni yanlış anladı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sınıf annesi yasaklandı artık iletişimi olmayacak bosverin

Çocuk sorumluluğu az buz bir şey değil. Kendinize göre sebebiniz varmış reddetmişsiniz. Böyle çıkışması doğru değil. Ben de işim çıktığı zaman konuştuğum velilerden, sınıf annesinden rica ediyorum oğlanı okuluma getirmelerini. Okuluma çocuğun okulu yan yana sayılır. Sağ olsunlar reddetmediler. İşleri varsa da başka veliye söylediler. Reddetseler anlar gönül koymazdım ama üzülürdüm. İnsan çaresiz kalıyor bazen. Ama hiçbir şey için gönül kırmaya değmez. Üslup her şeydir. Boşverin siz de. Enteresan bir tip deyin geçin.

Ben kendisine de dedim çocuğu sonuçta sırtımda taşımayacağım ama bu çocuk sorumluluğu çok başka bir şey. Başına bir şey gelse Allah muhafaza senden kötüsü olmaz ayrıca ben zaten kafaya çok takan biriyim çok mutsuz olurum.
Çok haklısınız ama ben olsam sanırım ,sadece 1 kez rica edildi özel bir durumu var herhalde der geri cevirmezdim ama sürekli tekrarlanan bir durum olursa da kabul etmeyebilirdim sonrasında sürekli alamam,bana güvenmeyin diye söyler baska bir ćözüm bulması gerektiğini belirtirdim.
Kendi adıma çok önemli bir durum olmazsa kimseden çocuklarımı almasını istemem. Benim arkadaşlarımda böyledir,geçen hafta bir arkadaşım yetişemeyeceğim ben işim çıktı sen alırmısın dedi,neden diye bile sormadım,aldım kızımla ,kızını sitenin kapısına bıraktım,arkadaşıma da haber verdim içeri girdi diye. Her gün istemez bunu,belli ki önemli bir işi var,zaten yolumun üzeri aynı okuldan kızımı da alıyorum sorun olmaz diye düşünüyorum.
Ha kadının tavrını da doğru bulmadım bu arada. Teşekkürler deyip kapatmalıydı telefonu. Ne gerek vardı bunca siteme anlamadım.
Oğlumun okulunda da bir veli bizim sokakta oturuyormuş,durakta beklerken sormuştum ne tarafa gidiyorsunuz diye ,aynı yere gideceğimizi öğrenince davet ettim bıraktım 2 çocuğuyla bu kadını. Bugün hava yağmurluydu,ben teklif edecektim,kendisi benden önce davrandı gelebilirmiyiz sizinle diye. Tabi ki dedim. Sorun olmaz yani benim için şu durumda zaten aynı sokağa kadar gideceğiz,havalar malum. Ha işim olur,eve dönmeyecek olurum teklif etmem zaten gelin diye.
İnsana insan lazım. Bir kez denemek gerektiğini düşünüyorum bu gibi durumlarda,suistimal edilmediği sürece de sorun olmayabilir. Baktım sorumluluğummuş gibi sürekli isteniyor o zaman bu şekilde olmaz da diyebilirim pekala. Başka bir çözüm bulması gerekir karşımdakinin de.

Çok haklısınız. Allah korusun bir kaza olsa sizden kötüsü olmaz. Kimsenin çocuğunun sorumluluğu alınmaz. Koca kadın değiştiremezsiniz de bu saatten sonra muhatap olmayın.

Valla 2 3 sene onceydi, kizimin sinif arkadasi ve ailesiyle oyun alanina gidecektik. Kizimin okulu bana yakın, onlara uzak. Onlarda oyun alanina yakindi. Dedim ki onu da ben alayim, oyun alanina gecin siz direkt. Kadin dedi ki benim cocugumun sagi solu belli olmaz, sorumlulugi size kalmasin.

Yani insanlarda ki bi genişlik anlasilmaz

Sakın konuyu tekrar konuşup, açıklama yapıp alttan alma, mesafe iyidir, kendinden emin ol, ne tedirgin oluyorsun, kim ki o? Selamdan ötesi olmasın bence aranızda.

Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ben kimseyle kolay kolay sohbet etmem ve ayrıca her daim hanımlı vs konuşurum mesafeyi bozmam. Bugün sınıf annesi beni aradı (önceden parasal anlamda yardım etmiştim) benden çocuğunu çıkışta okuldan alıp belli bir yere getirmemi istedi. Dedim ki x hanım ben her şekilde yardım sever biriyim ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamam lütfen kusuruma bakmayın dedim. Kadın bayağı öfkelendi ve olur ya bir gün sizinde böyle bir şeyiniz olur en azından yüzüme bakmaya yüzünüz tutar dedi ve beni yanlış anladı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Senin öyle bir işin düşmesin de zaten. Herhangi bir açıklama yapmayın yapmışsınız mantıklı olarak. Sizin yanınızda başına bir şey gelse ne diyecekler canın sagolsun mu ? Sanmam.
Çocuk akan su gibidir tutamazsın. Sınıf annesi de yasaklandı bu arada😂

Sınıf annesi olduğunu neden belirtme gereği duydunuz, konunun bununla alakası yok ki. Sınıf annesi olmayan biri de yapabilirdi bunu. Galiba daha önce muhatap olma sebebinizi açıklamak istediniz ama yanlış anlaşıldı herkes sınıf anneliğinden yürüyor alakasız yere 😂
Genelde velileri, öğrencileri yönetme yetkileri olduğunu sanıyorlar ondan herkesin tepkisi o oldu. Konu sahibi hayır dediğinde öfkelenmesinin sebebi bence bu..

Genelde velileri, öğrencileri yönetme yetkileri olduğunu sanıyorlar ondan herkesin tepkisi o oldu. Konu sahibi hayır dediğinde öfkelenmesinin sebebi bence bu..
Ne biliyim, sınıf annesi olmayanlar da yapıyor böyle şeyler

Mesafeli olmak en güzeli.
Emanet çocuk başına bir şey gelir vs en doğrusunu siz yapmissiniz .
Bravo valla

Çocuk sorumluluğu az buz bir şey değil. Kendinize göre sebebiniz varmış reddetmişsiniz. Böyle çıkışması doğru değil. Ben de işim çıktığı zaman konuştuğum velilerden, sınıf annesinden rica ediyorum oğlanı okuluma getirmelerini. Okuluma çocuğun okulu yan yana sayılır. Sağ olsunlar reddetmediler. İşleri varsa da başka veliye söylediler. Reddetseler anlar gönül koymazdım ama üzülürdüm. İnsan çaresiz kalıyor bazen. Ama hiçbir şey için gönül kırmaya değmez. Üslup her şeydir. Boşverin siz de. Enteresan bir tip deyin geçin.
Peki samimi misiniz ?
Yani samimi olunca isteği anlarım
Ama samimi olmadığımdan birinden isteyemem ben sanırım çocuğumu alır mısın gibi bir isteği
Mecburiyeti anlıyorum çoğu şeyde izin almak zorunda kalıyorum

Sınıf annesi nedir ya heryerde götüp duymaya başladım. Neden böyle bir pozisyona ihtiyaç duyuldu ki? Ben normal bir veliysem bu sınıf annesinin bana ne faydası vardı?

Sınıf annesi nedir ya heryerde götüp duymaya başladım. Neden böyle bir pozisyona ihtiyaç duyuldu ki? Ben normal bir veliysem bu sınıf annesinin bana ne faydası vardı?
Öğretmen kaynak kitap istemek yasak olduğu için sınıf annesine söyletiyordu. Öğretmenler günü ve mezuniyet işlerinde hediye, görüşmeler yapma işlerini üstleniyordu. Öğretmene bir şey sorulacaksa otuz kişi mesaj atacağına o atıp bize dönüş yapıyordu… bence gerekli müessese, ben seviyordum 😂

Ne biliyim, sınıf annesi olmayanlar da yapıyor böyle şeyler
Aynen katılıyorum. Bana kalırsa belli bir kitle var ve gerçekten çok garip oluyorlar.
Çocuğunun ayakkabı bağcığı kaybolmuş diye okulu inleten veli, çocuğu düşüyor, yaralanıyor, ciddi bir mevzu oluyor arıyoruz okula gelmiyor mesela😂

Öğretmen kaynak kitap istemek yasak olduğu için sınıf annesine söyletiyordu. Öğretmenler günü ve mezuniyet işlerinde hediye, görüşmeler yapma işlerini üstleniyordu. Öğretmene bir şey sorulacaksa otuz kişi mesaj atacağına o atıp bize dönüş yapıyordu… bence gerekli müessese, ben seviyordum 😂

Eee ayak işi yapıyomuş neden dünyaları ben yarattım moduna girdiler acaba hsjs herkese yaka silktirmişler 😅

Back
X