Bu veliye ne demeli?

Peki samimi misiniz ?
Yani samimi olunca isteği anlarım
Ama samimi olmadığımdan birinden isteyemem ben sanırım çocuğumu alır mısın gibi bir isteği
Mecburiyeti anlıyorum çoğu şeyde izin almak zorunda kalıyorum
Değilim. Mecburiyetten 😬 merhaba merhaba, ayak üstü birkaç sohbetti bizimki. Eşimin toplantısı oluyor mesela, benim de dersim var o şekilde gelişiyordu. Veli sağ olsun sen canını sıkma işin düşerse bana söyle getiririm, dedi bu yüzden daha rahat rica ediyorum artık 🙈

Hiç aklıma gelmedi çocuğumun sorumluluğunu başkasına yıkmaya kaynana ve annem dışında ! İnsanlar çok nezaketsiz ve bencil bu zamanlarda ,nedense

Of bu ne saçmalık? Kimse sizin çocuğunuzu getirmek zorunda değil diye şarlasan içim bir nebze rahatlardı.

Ana başka bir adla geldi diyolar kolay kolay bitmez bence hdjdj öğretmene yakınım diye sınıfı yönettiğini sanan kadınların millete direktif verecek kadar kendini birşey sanan kişilerin meb i dinleyeceğini sanmıyorum hdjdj
Çok haklısın.. Bize yasak de yeter ki hemen farklı bi isimle aynı işin laciverti bulunur

Oğlum 2. Sınıfa gidiyor. Ben kimseyle kolay kolay sohbet etmem ve ayrıca her daim hanımlı vs konuşurum mesafeyi bozmam. Bugün sınıf annesi beni aradı (önceden parasal anlamda yardım etmiştim) benden çocuğunu çıkışta okuldan alıp belli bir yere getirmemi istedi. Dedim ki x hanım ben her şekilde yardım sever biriyim ama başkasının çocuğunun sorumluluğunu alamam lütfen kusuruma bakmayın dedim. Kadın bayağı öfkelendi ve olur ya bir gün sizinde böyle bir şeyiniz olur en azından yüzüme bakmaya yüzünüz tutar dedi ve beni yanlış anladı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Trajikomik ıyy bu nedir gerçekten. Karşıdakine açıklama yapınca daha da yüz bulmuş. Maalesef getiremem işim var diyip kestirip atmanız lazımmış kesinlikle.

Benim kızım da ikinci sınıf, çıktığında beni göremezse kıyameti kopartır mesela çok üzülür. Gecikecek olursam ya da erken çıkarsa arkadaşımdan rica edebilirim. (Normalde çıkışları 18.15 diyor öğretmen ama 18.30 18.35 gibi çıkıyorlar diye 20 geçe sonrası gidiyoruz bahçeye.

Geçen ilk defa 18 geçe çıkmışlar, bahçe kapısındaydım ama arkadaşım hemen aradı, çıkıyorlar alayım mı senin kızı diye. Gittim o arada hemen. O arada gruptan falan da hemen yazıldı, çıkıyorlar gecikecek varsa teslim alalım mı bahçede oynatırız korkmasınlar vs diye.

Yani böyle ekstrem bir durum olabilir. İlk defa olan bir şeyi bu kadar net reddetmek doğru gelmiyor. İnsana insan lazım. Ha devamlı olacak şey mi, asla değil.

Reddedilince küsecek bir şey de yok. Konunun sınıf anneliği ile de alakası yok.

Peki samimi misiniz ?
Yani samimi olunca isteği anlarım
Ama samimi olmadığımdan birinden isteyemem ben sanırım çocuğumu alır mısın gibi bir isteği
Mecburiyeti anlıyorum çoğu şeyde izin almak zorunda kalıyorum
Hayır. Bir kere bir şey danışmak için beni aradı. Onun dışında oğlu ranzadan düşmüş cüzdanını evde unutmuş o yüzden poğaça vs alır mısınız dedi ki hiç düşünmeden yardım ettim ve çok da üzüldüm çocuğa ama çocuk emaneti çok başka bir şey. Birde bu kadın iki oğlu var her zaman ben çok koşuşturuyorum deyip çocuklarını bir arkadaşına söylüyor. Çok yanlış Eğerki sağlık problemi yoksa hayatta önceliğin çocuğun olmalı.

Benim kızım da ikinci sınıf, çıktığında beni göremezse kıyameti kopartır mesela çok üzülür. Gecikecek olursam ya da erken çıkarsa arkadaşımdan rica edebilirim. (Normalde çıkışları 18.15 diyor öğretmen ama 18.30 18.35 gibi çıkıyorlar diye 20 geçe sonrası gidiyoruz bahçeye.

Geçen ilk defa 18 geçe çıkmışlar, bahçe kapısındaydım ama arkadaşım hemen aradı, çıkıyorlar alayım mı senin kızı diye. Gittim o arada hemen. O arada gruptan falan da hemen yazıldı, çıkıyorlar gecikecek varsa teslim alalım mı bahçede oynatırız korkmasınlar vs diye.

Yani böyle ekstrem bir durum olabilir. İlk defa olan bir şeyi bu kadar net reddetmek doğru gelmiyor. İnsana insan lazım. Ha devamlı olacak şey mi, asla değil.

Reddedilince küsecek bir şey de yok. Konunun sınıf anneliği ile de alakası yok.
Aynen sınıf anneliğiyle alakası yok. Ayrıca çocukları bahçede oynatırız çok başka bir şey, çocuğu alıp götürmek çok başka. 1 defaya mahsus dediğimiz anda ve götürdüğümüz anda ya bir şey gelse başına Allah muhafaza. O yüzden tehlikeli bir durum bu.

Sınıf annesi olduğunu neden belirtme gereği duydunuz, konunun bununla alakası yok ki. Sınıf annesi olmayan biri de yapabilirdi bunu. Galiba daha önce muhatap olma sebebinizi açıklamak istediniz ama yanlış anlaşıldı herkes sınıf anneliğinden yürüyor alakasız yere 😂
Aynen öyle. Çünkü başında belirtim kimseyle sohbetim yok bu bayanlarda sınıf annesi diye belirtmek istedim aslında 🙂

Hayır. Bir kere bir şey danışmak için beni aradı. Onun dışında oğlu ranzadan düşmüş cüzdanını evde unutmuş o yüzden poğaça vs alır mısınız dedi ki hiç düşünmeden yardım ettim ve çok da üzüldüm çocuğa ama çocuk emaneti çok başka bir şey. Birde bu kadın iki oğlu var her zaman ben çok koşuşturuyorum deyip çocuklarını bir arkadaşına söylüyor. Çok yanlış Eğerki sağlık problemi yoksa hayatta önceliğin çocuğun olmalı.
Böyle kadınlar kapasiteleri 3 çocuk kaldıracak türden değil ama yinede düşünmeden kendi kapasitelerini bilmeden onun lafıyla bunun lafıyla doğurup sorumluluktan kaçmaya çalışıyorlar bu çocuklar büyüdükçe ipin ucunu kaçırıyorlar takip ,ilgi sıfır oluyor
Aile terbiyesi olmayan çocuk toplumun belası oluyor veya dengesiz bireyler yetişiyor !!!!

zaten yasaktı sınıf anneliği.
bir daha yasaklandı.
birkaç sene sonra bir daha yasaklanır.
niye herkes buna takmış.
konu sahibesi iyi yapmışsınız.

Konudan biraz bağımsız, sınıf anneliği neden kalktı?
Bir okulda bir sinif annesi bir cocuguna hadsizlik yapiyordu, bunu da utanmadan sosyal medyasa paylasti, cocuk kendisine sanane dedi diye guya cocugu rencide edecekti. Ama sonra elalemin cocugunu nasil azarlarsin linci yedi. Is meb.e gitti. Kadinda kendiyle beraber kendi gibi olan tum sinif annelerine altin gol yedirdi

Back
X