Bu Yalana Nasıl Tepki Verilir?

Burayı okuya okuya bir karar verdim, oğluşumu evlendirmicem ben,
turşusunu kurucam.
Böyle el kızlarının dırdırı ile yıpranacağına otursun mis gibi evinde.
Güldür Güldür'de söylediği gbi;
Ne işin var, otur evinde yaaa...

Yetiştirip büyütücem, paraya kıyıp yurtdışında okutucam, kızın biri 'sen mühendis değilsin, denkliğin yok senin' diye ağzına geleni sayıp, ezikleyecek oğlumu.
İstemez, kalsın.

Yalan konusuna gelince bir insan psikolojik olarak hasta değilse ve periyodik olarak yalan söylemiyorsa ben iki hususa odaklanırım:
Kime yalan söylüyor?
Niye yalan söylüyor?

nihayet işin uzmanınından görüş geldi :dua:

Sizin tepkiniz normalmi peki? Ailem biliyor falan adam zaten muhendis siz cok fazla etikete bakiyorsunuz bence muhendis olarak calismasi falan sizin icin cok onemli demekki imajinin sarsildigini insanlarin ailenizin hakkinda kotu dusunecegini falan dusunuyorsunuz yani yaptiginiz tavir bence cok bencilce. Bu devirde ozel sektörde is bulmak cok zor bilmiyor olamazsiniz.

Ailem ne bilsin kalite güvence proses vs. Ben aileme kalite güvence dedim geçtim.

Bilmesinler ne olacak? Senin derdin ailen de mühendis damada kondu diyebilmek, etiket sevdası bence o kadar. Yalan şu bu olmasının derdin olduğunu hiö sanmıyorum.

Sizin tepkiniz normalmi peki? Ailem biliyor falan adam zaten muhendis siz cok fazla etikete bakiyorsunuz bence muhendis olarak calismasi falan sizin icin cok onemli demekki imajinin sarsildigini insanlarin ailenizin hakkinda kotu dusunecegini falan dusunuyorsunuz yani yaptiginiz tavir bence cok bencilce. Bu devirde ozel sektörde is bulmak cok zor bilmiyor olamazsiniz.

+++++++++

Back
X