Bu Yalana Nasıl Tepki Verilir?

olayın iç yüzünü bilmeden böyle üstten üstten konuşmak çok hoş dimi? Başından beri bu şekilde yorum yapıyorsunuz alttan alıyorum da bence bu kadar acımasızca eleştirmeyin bilginiz yoksa.

En başında tanışırken benden küçük olduğu için yaşını da gizlemişti. Haliyle böyle bir olay da olunca yine yalan söyledi diye abartılı tepki vermiş olabilirim. Belki o yüzden bu kadar dert ettim bilemiyorum. Ama burda bu detayı yazmak zorunda değildim. Siz de bu kadar üsten konuşmak zorunda değildiniz.
Sanırım sürekli ufak tefek yalanlar söylüyor. Ve sizin canınızı sıkan da bu

belli ki utandigi için saklamış siz çok büyük tepki göstermişsiniz
bence destek olup sınava hazırlanmasını sağlayın

Evet adam mühendis ama Türkiye'de mühendis olarak tanınmıyor şu anda. Bence gizlemiş saklamış falan filan sonuçta adam yalan söylemişş. Siz laf atmasanız önüne hala da yalanına devam edecekti. Sadece size değil ailesine de... Hadi annesinin rahatsızlığından dolayı üzmemek için gizlemiştir diyeceğim ya size... Ben dikkatli olun derim. Yalan yalanı doğurur. Bir sonraki yalanı kolaylaştırır. Ben hoşlanmadım.

elektrik mühendislerinin denklik almadan özel sektörde çalışabileceğini anlatıyor. zorunlu olanlar belli.
ben de bu şekilde bildiğim için ısrarla belirttim.
ayrıca çoğu üniversite akredite olduğundan. bunlardan mezun kişiler zaten burada okumuş gibi direkt kabul görüyor.

aa title'sız bi yorum yazdım :rolleyes:

Bence burda en önemli sorun yalan söylemesi. Denkliğim var demiş neticede yok. Yaşını da ilişkiye başlarken yalan söylemiş. Ben yaşını yalan söylediğin de uzak dururdum. Yalanın küçüğü büyüğü olmaz.

elektrik mühendislerinin denklik almadan özel sektörde çalışabileceğini anlatıyor. zorunlu olanlar belli.
ben de bu şekilde bildiğim için ısrarla belirttim.
ayrıca çoğu üniversite akredite olduğundan. bunlardan mezun kişiler zaten burada okumuş gibi direkt kabul görüyor.

aa title'sız bi yorum yazdım :rolleyes:

denklik almak istediğinde bir dersin burada eksik olduğunu söylemişler. Orada aldığı bir ders, burada iki farklı ders şeklinde anlatılıyormuş. O nedenle sorun çıkmış. Seviye tespit sınavına girmesini istemişler.

Onun dışında evet belki iş bulamıyor olmasının sebebi denklik değil. Denklik olsa bile şu an iş bulamayacak büyük ihtimalle. Konu da aileme kendisinin mühendis olarak çalıştığını belirtmesi. Ben aileme onu mühendis olarak tanıtmadım nişanlanırken bir fabrikada kalite güvence elemanı olarak çalışıyordu ben de ailem ne iş yapıyor dediğinde bunu söyledim. Ailemin işini sorması da çok normal bence. Daha sonra kendisi iş değiştirdi ve bi sohbet esnasında da aileme daha önceki işinde kendisini alanında geliştiremediğini, bu yüzden iş değiştirdiğini söyledi. sorun bizim title aşkımız değil yani. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Bosna'da okunmasının sebebi nedir? Orada mı yaşıyordu?

Hayır orada yaşamıyor okul nedeniyle gitmiş. Burada ÖSYM ile bir yere yerleşemedi muhtemelen. Ülke olarak Bosna’yı seçme nedeni ise muhtemelen oranın da devlet üniversitesi olması. Diğer özel okullar kadar pahalı değil bildiğim kadarıyla.

Sanırım sürekli ufak tefek yalanlar söylüyor. Ve sizin canınızı sıkan da bu

ilişkinin en başında benden küçük olduğu için yaşıyla ilgili yalan söylemişti. Başka çaresi olmadığı için yaptığını söyledi daha sonra. Bir de bu eğitim konusunda yalanını yakalamış oldum. İkisi de aşağı yukarı aynı dönemlerde söylenen şeyler. Yani ilişkinin en başında. Dün bu olaylar üzerine tekrar konuştuk o dönem kötü bir süreç içerisinde olduğunu ve bu tarz şeyler söYlediğini ama bi daha yalan söylemediğini belirtti. Ben de başka bir şey görmedim Bilemiyorum.

Küçük şeyler hakkında bile yalan söylemesi beni bir dakika düşündürürdü açıkçası. Sizi kaybetmemek için hep böyle yollara mı başvurur?

Küçük şeyler hakkında bile yalan söylemesi beni bir dakika düşündürürdü açıkçası. Sizi kaybetmemek için hep böyle yollara mı başvurur?

Biraz önce bir yorumda daha belirtmiştim. İlişkinin başı o şekilde gelişti biraz en başında. Benim yaşla ilgili takıntım vardı o da bu nedenle yaşını farklı söylemişti ilk başta. bir de yine aynı dönemde eğitimle ilgili de denkliği gizlemiş. Bunlar ilişkinin en başındaydı. Ama bu denklik meselesini daha dün öğrendim tabi. Sonrasinda ne olursa olsun kavga da etsek neyse onu söyleyeceğim diyordu ve başka bir yalanını yakalamadım ama bilemiyorum.

Anladım. Bana kalırsa sizin kriterlerinizden (yaş, varsa eğitim falan) korkmuş ve sizi kazanabilmek için böyle yollara başvurmuş olabilir. Ama denklik konusundaki yalanını yakaladıktan sonraki tepkiniz şiddetli olmuş anladığım kadarıyla, bundan sonra sizden umarım basit şeyler saklamaz. Hadi size bundan sonra yalan söylemeyeceğini söyledi ve söylemedi, ailenize söylediklerini nasıl telafi edebilir? O da eninde sonunda ortaya çıkacak.

denklik almak istediğinde bir dersin burada eksik olduğunu söylemişler. Orada aldığı bir ders, burada iki farklı ders şeklinde anlatılıyormuş. O nedenle sorun çıkmış. Seviye tespit sınavına girmesini istemişler.

Onun dışında evet belki iş bulamıyor olmasının sebebi denklik değil. Denklik olsa bile şu an iş bulamayacak büyük ihtimalle. Konu da aileme kendisinin mühendis olarak çalıştığını belirtmesi. Ben aileme onu mühendis olarak tanıtmadım nişanlanırken bir fabrikada kalite güvence elemanı olarak çalışıyordu ben de ailem ne iş yapıyor dediğinde bunu söyledim. Ailemin işini sorması da çok normal bence. Daha sonra kendisi iş değiştirdi ve bi sohbet esnasında da aileme daha önceki işinde kendisini alanında geliştiremediğini, bu yüzden iş değiştirdiğini söyledi. sorun bizim title aşkımız değil yani. Umarım açıklayıcı olmuştur.

kalite güvence elemanları mühendislik okuyan kişiler arasından seçilir zaten %99. en kötü ihtimal fkb mezunu olmaları gerekir. bilemediniz matematik. yani bilimsel temelli bölümler. yani mühendisim demesi onu yalan söylemiş yapmıyor. gayet doğruyu söylemiş o konuda. benim yaptığım iş proses geliştirme, ama çoğu insan bu detayı anlamadığı için açıklamam gerekenlere kısaca mühendisim diyorum. ama ünvanımda mühendis yazmıyor.
sizin kabullenmediğiniz bu bence.
yani firmadaki adı zırtpırt mühendisi değilse yalan olarak tanımlıyorsunuz. işiniz ne bilmiyorum ancak sanırım hiç özel sektördeki tanımlara aşinalığınız yok. o nedenle uzun uzun her defasında bunu açıklamaya çalıştım.

denklik konusundaki yalana hak veriyorum. açık olması gerekirmiş. benim tavrım mühendis olarak çalışması konusunda itham etmenize. çünkü orada yalan yok. bu nedenle mühendis değil demenizi yanlış buluyorum.

kalite güvence elemanları mühendislik okuyan kişiler arasından seçilir zaten %99. en kötü ihtimal fkb mezunu olmaları gerekir. bilemediniz matematik. yani bilimsel temelli bölümler. yani mühendisim demesi onu yalan söylemiş yapmıyor. gayet doğruyu söylemiş o konuda. benim yaptığım iş proses geliştirme, ama çoğu insan bu detayı anlamadığı için açıklamam gerekenlere kısaca mühendisim diyorum. ama ünvanımda mühendis yazmıyor.
sizin kabullenmediğiniz bu bence.
yani firmadaki adı zırtpırt mühendisi değilse yalan olarak tanımlıyorsunuz. işiniz ne bilmiyorum ancak sanırım hiç özel sektördeki tanımlara aşinalığınız yok. o nedenle uzun uzun her defasında bunu açıklamaya çalıştım.

denklik konusundaki yalana hak veriyorum. açık olması gerekirmiş. benim tavrım mühendis olarak çalışması konusunda itham etmenize. çünkü orada yalan yok. bu nedenle mühendis değil demenizi yanlış buluyorum.

ne kadar yordunuz. O ilk işiydi. Nişanlanırken o işi yapıyordu. Ailem ne bilsin kalite güvence proses vs. Ben aileme kalite güvence dedim geçtim. orada sözleşmesi bitti başka işe geçti nişanlandıktan sonra. Bir sohbet esnasında babam iş değiştirmişsin hayırlı olsun vs diyince de evet orada alanımda kendimi geliştiremiyordum o yüzden iş değiştirdim dedi. Yani yeni işinde mühendis olarak çalışıyormuş gibi yansıttı. Oysaki öyle değil, kalite güvence bile değil. Çokta dert değil. konu da bu değil. Maşallah tüm Bilgi birikiminizi bana özel sektördeki title ları ifade etmek için kullandınız çok teşekkür ederim.
Ama konu bu değilllll. Artık lütfen bu birikiminizi özel sektör terimlerine aşina olmayan biri için kullanmayın olur mu? Çünkü gününüzün büyük bir bölümü İngilizce ifadelerle geçince Türkçede algı sıkıntısı yaşamaya başlamışsınız ve bu beni yordu.

ne kadar yordunuz. O ilk işiydi. Nişanlanırken o işi yapıyordu. Ailem ne bilsin kalite güvence proses vs. Ben aileme kalite güvence dedim geçtim. orada sözleşmesi bitti başka işe geçti nişanlandıktan sonra. Bir sohbet esnasında babam iş değiştirmişsin hayırlı olsun vs diyince de evet orada alanımda kendimi geliştiremiyordum o yüzden iş değiştirdim dedi. Yani yeni işinde mühendis olarak çalışıyormuş gibi yansıttı. Oysaki öyle değil, kalite güvence bile değil. Çokta dert değil. konu da bu değil. Maşallah tüm Bilgi birikiminizi bana özel sektördeki title ları ifade etmek için kullandınız çok teşekkür ederim.
Ama konu bu değilllll. Artık lütfen bu birikiminizi özel sektör terimlerine aşina olmayan biri için kullanmayın olur mu? Çünkü gününüzün büyük bir bölümü İngilizce ifadelerle geçince Türkçede algı sıkıntısı yaşamaya başlamışsınız ve bu beni yordu.

çok da dert değil dediğiniz konu için iki saat "ama mühendis değil" diye iddialaştınız insanlarla, şimdi de saldırgan moda mı geçtiniz ?

ayrıca rica ederim, aslında gereksiz ama, insanlar bilmedikleri konularda yanlış tanımlamalar yapmakta ısrar edince düzeltme isteğim oluyor. ben iyi niyetli yapıyorum ama herkes aynı niyette olmayınca sıkıntı oluyor tabi.

ingilizce ile alakalı yazımın konuyu ti'ye alma amaçlı olduğuna girmeyeceğim bile, yoksa algı konusu sizin aleyhinize dönebilir.

hadi size huzurlu forumlar :)

çok da dert değil dediğiniz konu için iki saat "ama mühendis değil" diye iddialaştınız insanlarla, şimdi de saldırgan moda mı geçtiniz ?

ayrıca rica ederim, aslında gereksiz ama, insanlar bilmedikleri konularda yanlış tanımlamalar yapmakta ısrar edince düzeltme isteğim oluyor. ben iyi niyetli yapıyorum ama herkes aynı niyette olmayınca sıkıntı oluyor tabi.

ingilizce ile alakalı yazımın konuyu ti'ye alma amaçlı olduğuna girmeyeceğim bile, yoksa algı konusu sizin aleyhinize dönebilir.

hadi size huzurlu forumlar :)

açıklama için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

mühendis olmaması şu anlamda sorun. Madem denkliğin yok neden herkese mühendisim diyorsun. Herkes de mühendis olarak çalıştığını düşünüyordu. Ailem de dahil. Sonuçta bu diploma burada geçmiyorsa mühendislik eğitimi almış olsan da bu ülkede mühendis değilsin. Mühendis olarak çalışmıyorsun.

Mühendis olduğu için olabilir mi acaba?
Şimdi ben yurtdışına gitsem ve mesleğimi sorsalar "kusura bakma kardeş, burada denkliğim olmadığı için sen beni lise mezunu say" mı diyeceğim?
Yalan söylemesi hoş değil ama verdiğiniz tepkiye bakınca adam başına geleceği tahmin etmiş demek ki.

Her ile birkaç tane üniversite açan bir ülkenin vereceği denkliği ne kadar önemsiyorsunuz hayret yani.
Dışarısı diploması olmayan sözde psikologlarla, başkasının diplomasıyla eczane açan sözde eczacılarla, mobilya atölyesi olduğu için kendini mimar sanan insanlarla dolu zaten.
Sanki her şey çok normal de bir bu adamın denkliği eksik kalmış.

Yalan söylememiş, zaten mühendis. Türkiyede tıp bitirmiş birisinin İsveçte denklik alması gerekiyor mesela. Eee doktor olmuyor mu o zaman?? Bu bi nevi çalışma izni için bildiklerini kanıtlamaktan ibaret.
Tahminen tepkinizden çekindi.
Ayrıca piyasa korkunç durumda.
Denklik denen şey halledilir, ancak sakladığı şeyler kalbinizi kırmış ve güveninizi sarsmış sizi de anlıyorum. Yine de ağır konuşmaya gerek yoktu çünkü bazı cümleler var ve asla unutulmuyor

Yalan söylememiş, zaten mühendis. Türkiyede tıp bitirmiş birisinin İsveçte denklik alması gerekiyor mesela. Eee doktor olmuyor mu o zaman??
tamamen aynı fikirdeyim

denklik demek; yök'ün yurtdışındaki o üniversiteyi tanıması demektir
yani denkliği yok diye mühendis değil diyemeyiz
mezun olduğu ülkeye gitse iş bulur yani mühendis olarak
okuduğu ve bitirdiği bölüm eğer mühendislikse, o kişi mühendistir yani bu kadar basit
denklik mevzusunu da size anlatmamışsa o sizin aranızdaki sorun
özellerde denkliği önemsemeyen şirketler vardır elbette
ama buraya konu "ben ve ailem onu mühendis zannediyorduk" demeniz çok saçma
o bölümü bitirmişse mühendistir, ama denklik yoksa devlet o mühendisliği tanımaz

Son düzenleme:
Burayı okuya okuya bir karar verdim, oğluşumu evlendirmicem ben,
turşusunu kurucam.
Böyle el kızlarının dırdırı ile yıpranacağına otursun mis gibi evinde.
Güldür Güldür'de söylediği gbi;
Ne işin var, otur evinde yaaa...

Yetiştirip büyütücem, paraya kıyıp yurtdışında okutucam, kızın biri 'sen mühendis değilsin, denkliğin yok senin' diye ağzına geleni sayıp, ezikleyecek oğlumu.
İstemez, kalsın.

Yalan konusuna gelince bir insan psikolojik olarak hasta değilse ve periyodik olarak yalan söylemiyorsa ben iki hususa odaklanırım:
Kime yalan söylüyor?
Niye yalan söylüyor?

tamamen aynı fikirdeyim

denklik demek; yök'ün yurtdışındaki o üniversiteyi tanıması demektir
yani denkliği yok diye mühendis değil diyemeyiz
mezun olduğu ülkeye gitse iş bulur yani mühendis olarak
okuduğu ve bitirdiği bölüm eğer mühendislikse, o kişi mühendistir yani bu kadar basit
denklik mevzusunu da size anlatmamışsa o sizin aranızdaki sorun
özellerde denkliği önemsemeyen şirketler vardır elbette
ama buraya konu "ben ve ailem onu mühendis zannediyorduk" demeniz çok saçma
o bölümü bitirmişse mühendistir, ama denklik yoksa devlet o mühendisliği tanımaz

özelde ancak çok çok kurumsal firmalar ararsa arar ki türkiyede gerçekten kurumsal firma sayısı 1 elin parmağı kadar. o kültür yok ülkede.

Back
X