Bu Yalana Nasıl Tepki Verilir?

Size tamamen katılıyorum. Heleki ağır konuşulduysa.

Bu adam mühendis.
Aileniz doğru biliyor.
Sadece denklik almadığı için burada diploması geçerli değil. Bu kadar basit. Çok ağır ve yanlış konuşmuşsunuz. Yalan söylemesi gerçekten kötü ama sizde onu vasıfsız sayıyorsunuz şuan.

Bu kadar saygisiz olunmaz

Ben de muhendisim, bu kadar saygisiz bir davranisi asla kabul etmezdim. Konu sahibesi sana ne adamin diplomasindan denkliginden sen YOK musun konu sahibesi?? Niye adamin kariyerine bu kadar dahil oluyorsun kendi kafasi yok mu?

Sen niye bu kadar karisiyorsun, kim olarak adamin CVsini hazirlayip ustune basvuru yapiyorsun? Sok halindeyim. Nisanlin cok mu pasif, sana cok mu odun veriyor?

Herkesin kariyeri kendi derdi, 3. kisilerin karismasina izin vermek sacmalik ve gelip karisan konu sahibesi gibi 3.kisiler de saygisiz ve hadsiz insanlar. Konu sahibesi ve bu garip iliski neresinden tutsam elimde kaliyor.

Kendi isin gucun yok mu konu sahibesi, git kendi kariyerinel mesgul ol, adami rahat birak.

O kadar çok araştırdım ki bugün denkliği. Bir tek diplomasına bakmadım o da bu süreçte mümkün değil.

Cok ayip etmissin, iliskiye baslamadan once vukuatlli nufus kaydi, 1 biyometrik resim, diploma asli ve fotokopisi, tum denklik belgeleri isteyecektin.

karısı/kocası/sevgilisi/nişanlısı yerine iş başvurusu yapmak da yeni moda oldu. o insanın aklına güvenmiyorsan neden beraber olursun onu da anlamam.
tam içimdekileri dökmüş bu yazınız.

Konunun en doğru cümlesi
"Sağlıklı düşünemiyorum".
Sizin konularınızı biliyorum , hayattaki herrrrrrrrrşeyi çooooooook abartıp hayatı zindan ediyorsunuz.
Yok kayınbabam bana bi değişik baktı , yok görümcem beni telefonuna kaydetmedi vs vs.
yenGEnC arkadaşım haklı ,
Ömür törpüsü gibisiniz ...

Öncelikle nişanlınız mühendis olduğuyla ilgili yalan söylememiş. Epey bi mühendis değilmiş diye vurgu yapmışsınız. Adam sonuçta eğitimini ve diplomasını almış.

Alıntı yaptığım kısıma gelince, eşimde elektrik elektronik mühendisi ve yurtdışında okumuş, gelince yök ün denklik sınavına girip belgesini almış. Şimdi sordum kendisine eğer denklik belgen olmasaydı özelde mühendis olarak işe girebilir miydin diye. Hayır almazlardı dedi. Yani mantık olarak düşününce dediği şey çok doğru değil. Bu meslekte diploma kullanılan bir şey, denklik belgesi yoksa özelde kimse sorun etmiyor gibi bir durum olamaz. Çünkü özellikle bazı işleri yapmak için mühendislerin diplomalarını, o alanda aldıkları bir eğitimin belgesini kullanıyor işverenler. E o eğitimleri de mühendislik diploması olmadan, emoya kayıtlı olmadan alamıyorlar.

sizin mesleğiniz nedir? Merak ettim

yanlış ifade etmiş olabilirim ama kastettiğim şey buydu. Evet mühendislik eğitimi almış olabilir ama bu ülkede mühendis olarak çalışamaz ben de bunu söylüyorum zaten. Ne iş yaptığı çok da dert değil zaten yalan söylemesi üzen. Ayrıca bana iş başvurusu yapmamı rica etmişti aylardır mühendislik başvuruları yapıyorum. Haliyle kendimi kötü hissettim

bazı sektörlerde elektrik mühendisinin özellikle olması gerekiyor, özellikle fabrika ortamı ise. o durumda emo'ya üye olması ve hatta periyodik eğitimleri takip etmesi zorunlu. ama her mühendis spesifik olarak tam o işi yapmıyor. atıyorum elektronik malzeme üreten bir yerde satış yapmak için teknik bilgisi açısından mühendis olarak tercih edilir. o zamanda emo kaydı çok aranmıyor bildiğim kadarıyla.

Cok ayip etmissin, iliskiye baslamadan once vukuatlli nufus kaydi, 1 biyometrik resim, diploma asli ve fotokopisi, tum denklik belgeleri isteyecektin.

Eh tabi. Daha hava atılacak elaleme "damat mühendis" diye. Mühendis=para demek bazıları için çünkü. Benim bir kuzenim mühendis. Böyle insanlardan zor siyrildi. Darısı nişanlıya

hayır asla çalışamaz diye bir şey yok. satış mühendisi olarak çalışabilir. ancak fabrikaların çalıştırmakla yükümlü olduğu, devletin zorunlu tuttuğu bir pozisyonda olamaz.

denklik konusunda yalan söylemiş. adam yurtdışında mühendislik okumuş en nihayetinde. mühendis değil diyemezsiniz. ayrıca özel sektörde çok da sorun etmezler bunu.

ben sorun olacağını düşünüyorum. Biraz önce eşi yurt dışında mühendislik okuyan bir arkadaş da yorum yazmış. Özel sektörde de önemli diyor. Konu daha çok yalan söylemesi zaten. İyi kötü şu an bir yerde çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…