Abartmayın, Türkiye'de otostop o kadar da tehlikeli bir şey degil. Tek olmamaya, at hırsızı tiplerin arabasına binmemeye ozen gösterin yeterli. Ben mesela tipini beğenmezsem, arabada aile yoksa ters istikamette bir yol söylüyorum,binmiyorum. Onca sene de Allah'a şükür kötüsüne gelmedigim gibi ekstra yardımcı olmak isteyen, girdiğimiz ören yerinin ücretini ödemek isteyen, ya da 'yemek alayim' diye ısrar eden çok oldu. Bu kadın olduğum için değil çünkü otostopla gezen çok fazla erkek de tanıyorum, onlar da aynı şekilde anlatıyor deneyimlerini. Ayrıca tüm Türkiye'yi otostop ile gezen insanlarla dolu bu ulke. Kadın, erkek ,Faslı,italyan,Rus...çeşit çeşit insan var tanıştığım ve Türkiye'de otostop kültürüne sahip.
Ha ben niye hiddetlendim??
Hiçbir fikrimizin olmadığı konularda negatif konuşma yapanlardan cidden rahatsız oluyorum. Otostopu geç, iş arkadaşının arabasina binmeyen, şahsi arabasına otostopcuyu geç blablacar'dan parayla bile insan almayan- yani konuya çok çok uzak insanların kalıp yargılariyla heves kıracak şeyler yazıyor, gerçekten üzülüyorum.
Konuya gelince, usuyenprenses, eski mesajlarında çok kıskanç olduğunu, sevgilinin kız arkadaşlarını geç erkek arkadaşlarından, hatta kendi kardesinden kıskandığıni yazmıştın. Sana şok olanlara da 'ama o da bana izin vermez' demiştin.
Yani erkek arkadaşı istemedi diye kız arkadaslariyla çıkmayan, erkek arkadaşı bozuluyor diye mutlu ilişkisi varken kizlarla vakit geçirmeyen - tabiri caizse erkek arkadaşı için kız arkadaşlarını satan kızla yalnız kaldığında kimse arkadaşlık etmek istemez . Benim de öyle arkadaşlarım var. Mutlu ilişkisi varken bir haftasonu bile sana ayırmaz, ama derdi olduğunda,sevgilsiiyle/nişanlısıyla arası bozulunca hemen sana gelmek ister.
Yani boyle bir dünya yok .
Yine de yeni başlangıçlar yapmaya çalışabilirsin. Mesela eskilerden kanının isindigi ama araya zaman girip ayrildigin kim var? Dm at bakalım bir bahaneyle göstek iste (mesela Çarşamba akşamı oraya geliyorum, bir kahve içer miyiz gibi) belki eski frekansi yeniden yakalarsınız.
İs yerindeki insanlara kanın isindiysa 'of çok bunaldim, gel çıkışta dondurma yiyelim' de mesela. Konuştukça konuştukça insanların konuşacak konusu artar. Böyle böyle arkadaşliklar kurmaya calis. Hatta konustur, onlar anlatsın bir şeyler. İnsanlar kendilerini dinleyen insanları severler:)
Zaten sen sıcakkanlı bir insansın, avına adım adım yaklasirsan ben sanmıyorum ki başarısız ol:)
Ve son olarak istediğin şeyleri yapmak için ne bir erkeğe ne bir kız arkadasa ihtiyacın var. Yalnız da pekala keyifli zaman geçirebilirsin. Al yanına sevdiğin bri kitap, hatta boyakalemi. Git sehrin güzel manzarali bir yerine :) yani tatil mi tatil, ne güzel işte :) ben istediğim şeylereq kimsenin engel olmasına izin vermiyorum. Mesela doğuya gitmek istiyordum, ucuza bilet buldum. Benle kim gelirin derdine düşsem onu bunu çağıracam, onlar ayarlamaya çalışacak, belki düşündüğüm tarihi onlar için değiştirecem,belki gelirim diyecek son anda aileden izin alamayıp ya da onca masrafa degmeyecegini düşünüp vazgeçecek...belki gideceğiz 'beni böyle de çek' hastalığına yakalanacak...yani neden başkası için planımi erteleyim ki? Kafam rahat olarak tek kişilik gdiis dönüş bileti aldım,misler gibi de tatilimi yaptım. Oldu bitti yani, dramaya gerek yok:) çok da keyifli. Bugüne kadar kırk şehir gezdiysem yirmibesinde tek basimayimdir. Neden? Çünkü neden olmasın?