• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yaşımda bundan kurtulmamın tek yolu ölüm mü?

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
130
2
68
Her zaman ailem için iyi bir kız olmaya çalıştım. 2-3 sene öncesine kadar da bunun farkındalardı zaten. Ama şu 2 yıldır babamın bana yaşattıklarını kimseden görmedim. Nasıl anlatsam, nasıl dile getirsem bilmiyorum, çokta utanıyorum zaten. 2 sene öncesine kadar babam benim dünyamdı, yaşama sebebimdi, tutunduğum daldı ama şimdi yer yüzündeki en nefret ettiğim insan. Allah yaptıklarını görüyor ya nasıl biliyosa öyle yapsın. Şu 2 senedir anneme, bana ve ablama yapmadığını bırakmadı. Tabi şiddet yok ama daha kötüsü maneviyat yokluğu var.
Öncelikle annemden şüphelenmişti bundan yaklaşık 8 sene önce. Buraya taşındıktan 3 yıl sonra ablamdan, şimdi de benden şüpheleniyor. Yapmadığımız şeyleri yapmışız gibi gösteriyo. Güya ablam ve ben onu bitirmeye çalışıyoruz dışardan bazı insanlarla. Yemin ederim hayatı zindan etti bana. Küçükken gösterdiği bütün sevgiyi fazlasıyla aldı elimden, hala da almaya devam ediyor. En kötüsü de yapıcak hiçbir şeyimin olmaması. Her gün soğuk davranıyo, bizim yaptığımız yemeklerden yemiyo, güya yemeğin için bir şeyler katıyoruz. Bu yaşımda nasıl kaldırabilirim ki tüm bunları? Ve hiç kimseye de anlatmadım. Öyle kendi içimde debeleniyorum boşa. 3 tane teyzem var ama onlara da anlatamam. Çünkü anlatırsam annem ve babam boşanırlar. Ve en kötüsü de üniversiteye geçmeme 3 yıl varç Yani 3 yıl daha bu cani adama katlanmak zorundayım. Yapmadığım şeyleri önüme seriyo. Benimle aynı sofrada yemek yemeye bile tahammülü yok. Ve günlük tutmayı asla sevmezdim, şuan bir günlüğüm var ve içimi ona döküyorum. Her sayfada sırılsıklam oluyo sayfa. Buraya yazarken bile tutamadım kendimi. Hiçbir suçum günahım yokken bana bunları yaşatması... Elimden hiçbir şey gelmemesi... Hepsi ayrı ayrı oturuyo içime. Dışarı çıkıp rahatlamak istiyorum bir nebze, dışardan geldikten sonra ayrı bir soğuk davranıyo. Bana cehennem hayatı yaşatıyo resmen. Onun yüzünden hayatım zindan oldu bana. Bir çok şeye gülerim ama içim kan ağlıyo aslında. Her gece dua ediyorum ama bitmiyo. Her gün iyice artıyo. Bir de beni yurda vermek istiyomuş. Allah'ım katlanamıyorum daha fazla. 40 kg taşıyabiliyorsam, 100 kg yükledi sırtıma. Çöktüm kalkamıyorum. İçim daralıyo. Annem hep derdi, aramızda en güçlü sensin, senden güç alıyoruz bizde. Anneme belli etmek istemiyorum ama 2 sene öncesine kadar adım gamsızken, şimdi... Psikolojik, bedenen bittim resmen. Hastalığı var ve kabul de etmiyo. Doktora asla gitmez. Bir kere doktora gidelim desem heralde siler beni hayatından. Ne yapacağım bilmiyorum. Doldum taştım resmen. Burada, hiç bir yaşıtım benim bu yaşadıklarımı yaşamamıştır. Sıkıştım kaldım köşeye. Annem de hasta. Ne yapacağım ne olur bana bir akıl verin. Daha fazla götüremiyorum. Bunları yazarken de tutamadım kendimi, ağlamaya başladım. Ablalarım siz benden daha büyük ve daha tecrübelisiniz. Ne yapmam lazım? ne olur yardım edin.

canım belki babanın sorunları vardır onun hakkında böyle ağır konuşma bence. tamam çok zor günler yaşıyorsun ama herne olursa olsun o senin baban belki piskolojisi bozulmuştur.seni çok iyi anlıyorum çünkü benimde abim öyleydi eve geldiğinde evi kontrol ederdi biri var mı diye eve birini almışızda gizlemişiz gibi davranırdı.sonra çok uzaktaki apartmanların balkon deliğinden milletin bizi gözetlediğini düşünürdü. alakasız insanlarla eşime kardeşime baktn diye kavga ederdi. ve çok şükür şimdi biraz daha iyi. biz elimizden geleni yaptık yaşın küçük sanırım ama babanın karşısında değil yanında olmalısınız.özellikle sen eminim senide çok seviyordur ne derse onun gibi yapın üzmemeye çalışın inşaallah düzelir canım

baban hasta ve bunun farkındasın.buna rağmen ondan hala nefret ediyosun.sana o kadar sevgi göstermiş insan bi hastalığı olmasa neden bu kadar değişip sizleri bu duruma soksun.belli ki hayat onun için daha kötü.ne yapın edin ailenle de otur konuş babanı tedavi ettirin.bir baba kızına asla kıyamaz.inan hastalığından tüm bu olanlar..

ve malesef söylediklerin bana şizofreniyi çağrıştırdı.baban ve sizler için hayat daha kötü olmadan onu doktora götürmelisiniz.allah yardımcınız olsun.

canımm cook üzüldüm gercekten Allah hepimizin yardımcısı olsun Allah a bol bol dua et ve sabır et deki Allah beni sınıyo ve ben bu sınavı basarıyla sabırla atlatıcam inanki dünyada dertsiz insan yok beterin beteri oldugunu düsün ben hep derimki sanmaki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanda var cok zor bir durum anlıyorum babanı doktora götürmeye calısabilsen iyi olur ama sürekli ona karsı güleryüz göster o kötü düsünsede sen hep iyi iyi olmaya calıs onada bir yerde dank edicektir

Sana inanmiyorum bide universite okuyosun ve babanin icinde bulundugu rahatsizlik psikolojik ve yuksek ihtimal sizofreni.bu hastalik nadiren orta yas sonrasi da cikar ve babanizin yardima ihtiyaci var siz nefret gibi bir duygu besliyorsunuz ona karsi .biraz sert oldu dediklerim ama acilen karsiniza alin guzel bir sekilde konusun ve doktora gitmeye ikna edin mutlaka.cok uzuldum babanizin bu halde ve ailesi tarafindan anlasilmamasi ve nefret edilmesine .

Konu sahibi üniversitede okumuyor henüz lise ögrencisi o yüzden babasının içinde oldugu durumu anlayamayabilir.Konu sahibi arkadaşım babanızın belirtileri şizofreni gibi duruyor ne yapın ne edin doktora götürmeye ikna edin bir baba kolay kolay degişmez o yüzden doktora gitmesi şart babanızdan nefret etmeyin aksine ona destek olun.

sanırım babanın psikolojik bir sorunu var anlattığın şeyler şizofren yani olmayanı oldu sanmak
yapman gereken babanın bir dr götürmek
bak diyorsunki zamanında sevgi verdi sende sabırlı olmalısın o zaten sağlıklı zamanlarında normal bir babaydı fakat hastalık işte bilmeden istemeden oldu işte allah yardım etsin
yanında destek olmalı ve zor zamanları bir evlat sevgisiyle aşmalısın

Son düzenleme:
hastalıktan sonra böyle olduysa ondan nefret etmen cok yanlış... sonuçta hasta emınım bılerek yapmıyordur... acil şifalarr

Her zaman ailem için iyi bir kız olmaya çalıştım. 2-3 sene öncesine kadar da bunun farkındalardı zaten. Ama şu 2 yıldır babamın bana yaşattıklarını kimseden görmedim. Nasıl anlatsam, nasıl dile getirsem bilmiyorum, çokta utanıyorum zaten. 2 sene öncesine kadar babam benim dünyamdı, yaşama sebebimdi, tutunduğum daldı ama şimdi yer yüzündeki en nefret ettiğim insan. Allah yaptıklarını görüyor ya nasıl biliyosa öyle yapsın. Şu 2 senedir anneme, bana ve ablama yapmadığını bırakmadı. Tabi şiddet yok ama daha kötüsü maneviyat yokluğu var.
Öncelikle annemden şüphelenmişti bundan yaklaşık 8 sene önce. Buraya taşındıktan 3 yıl sonra ablamdan, şimdi de benden şüpheleniyor. Yapmadığımız şeyleri yapmışız gibi gösteriyo. Güya ablam ve ben onu bitirmeye çalışıyoruz dışardan bazı insanlarla. Yemin ederim hayatı zindan etti bana. Küçükken gösterdiği bütün sevgiyi fazlasıyla aldı elimden, hala da almaya devam ediyor. En kötüsü de yapıcak hiçbir şeyimin olmaması. Her gün soğuk davranıyo, bizim yaptığımız yemeklerden yemiyo, güya yemeğin için bir şeyler katıyoruz. Bu yaşımda nasıl kaldırabilirim ki tüm bunları? Ve hiç kimseye de anlatmadım. Öyle kendi içimde debeleniyorum boşa. 3 tane teyzem var ama onlara da anlatamam. Çünkü anlatırsam annem ve babam boşanırlar. Ve en kötüsü de üniversiteye geçmeme 3 yıl varç Yani 3 yıl daha bu cani adama katlanmak zorundayım. Yapmadığım şeyleri önüme seriyo. Benimle aynı sofrada yemek yemeye bile tahammülü yok. Ve günlük tutmayı asla sevmezdim, şuan bir günlüğüm var ve içimi ona döküyorum. Her sayfada sırılsıklam oluyo sayfa. Buraya yazarken bile tutamadım kendimi. Hiçbir suçum günahım yokken bana bunları yaşatması... Elimden hiçbir şey gelmemesi... Hepsi ayrı ayrı oturuyo içime. Dışarı çıkıp rahatlamak istiyorum bir nebze, dışardan geldikten sonra ayrı bir soğuk davranıyo. Bana cehennem hayatı yaşatıyo resmen. Onun yüzünden hayatım zindan oldu bana. Bir çok şeye gülerim ama içim kan ağlıyo aslında. Her gece dua ediyorum ama bitmiyo. Her gün iyice artıyo. Bir de beni yurda vermek istiyomuş. Allah'ım katlanamıyorum daha fazla. 40 kg taşıyabiliyorsam, 100 kg yükledi sırtıma. Çöktüm kalkamıyorum. İçim daralıyo. Annem hep derdi, aramızda en güçlü sensin, senden güç alıyoruz bizde. Anneme belli etmek istemiyorum ama 2 sene öncesine kadar adım gamsızken, şimdi... Psikolojik, bedenen bittim resmen. Hastalığı var ve kabul de etmiyo. Doktora asla gitmez. Bir kere doktora gidelim desem heralde siler beni hayatından. Ne yapacağım bilmiyorum. Doldum taştım resmen. Burada, hiç bir yaşıtım benim bu yaşadıklarımı yaşamamıştır. Sıkıştım kaldım köşeye. Annem de hasta. Ne yapacağım ne olur bana bir akıl verin. Daha fazla götüremiyorum. Bunları yazarken de tutamadım kendimi, ağlamaya başladım. Ablalarım siz benden daha büyük ve daha tecrübelisiniz. Ne yapmam lazım? ne olur yardım edin.

yazdıklarını okuyunca aklıma ilk gelen şey şizofren oldu belliki rahatsız aslında en kısa zamanda tedavi olsa iyi olur ama bırak tedaviyi doktor kelimesi bile zormuş Allah kolaylık versin. Rabbim yardımcınız olsun

normal bi baba bunu yapmaz ki.arkadaşlarında dediği gibi şizofreni olabilir.babanla hiç oturup konuştun mu? yani hiç muhabbetiniz olmuyo mu.annenle arası nasıl? herkese öyle mi davranıyor?

konu başlığın bi an korkuttu beni böyle kötü şeyler düşünme yurt derken yetiştirme yurdu falanmı yatılı okul yurdu falanmı orasını anlayamadım.

Sana inanmiyorum bide universite okuyosun ve babanin icinde bulundugu rahatsizlik psikolojik ve yuksek ihtimal sizofreni.bu hastalik nadiren orta yas sonrasi da cikar ve babanizin yardima ihtiyaci var siz nefret gibi bir duygu besliyorsunuz ona karsi .biraz sert oldu dediklerim ama acilen karsiniza alin guzel bir sekilde konusun ve doktora gitmeye ikna edin mutlaka.cok uzuldum babanizin bu halde ve ailesi tarafindan anlasilmamasi ve nefret edilmesine .

üniversite okumuyorum henüz lise 2 ye geçtim. konuyu neresinden anlamışsınız ya :(

normal bi baba bunu yapmaz ki.arkadaşlarında dediği gibi şizofreni olabilir.babanla hiç oturup konuştun mu? yani hiç muhabbetiniz olmuyo mu.annenle arası nasıl? herkese öyle mi davranıyor?

annemle iyi işte bi tek. başka hiç arkadaşı yok. defalarca konuştum ama kendini bir şeye inandırmış onun peşinden gidiyo. elimden hiç bişey gelmiyo :(

konu başlığın bi an korkuttu beni böyle kötü şeyler düşünme yurt derken yetiştirme yurdu falanmı yatılı okul yurdu falanmı orasını anlayamadım.

yatılı okul yurdu. bir de oraya verecek paramız hiç yok ama nasıl bir hastalıksa kendini de bizi de mahvetti. yaşamak bile anlamsız geliyo. bir insan her gün ağlar mı ya? yaşıtlarım ne kadar mutlu ve hayata bağlılar. bense her yönden kısıtlanmış, elinden hiçbir şey gelmeyen, her gün ağlayan bi kızım. ağır geliyo artık bu yükü daha fazla taşıyamıyorum. ki zaten bu yaptıklarını hiç unutmayacağım. ne kadar düzeltirseniz düzeltin, buruşan kağıt buruşmuştur artık. ilk baştaki gibi pürüzsüz olma ihtimali yoktur değil mi? aynı öyle benimde.

cnm babanın şizofren olma ihtimali çok yüksek ve bir an önce ikna edilip doktora götürülmesi gerek küç
k işeylerle başlıyor sonra ucu bucağı olmayan sorunlara hatta şiddet eğilimine geçiyor evre evre nerden biliyorsun dersen annem şizofren hastası...

cnm babanın şizofren olma ihtimali çok yüksek ve bir an önce ikna edilip doktora götürülmesi gerek küç
k işeylerle başlıyor sonra ucu bucağı olmayan sorunlara hatta şiddet eğilimine geçiyor evre evre nerden biliyorsun dersen annem şizofren hastası...

hasta olduğunu asla kabul etmez. ve doktora asla gitmez. doktora götürmeyi ikna edebilsem neden götürmeyeyim daha önce? ama yok işte elimden hiçbişey gelmiyor ve şizofreni olduğunu biliyorum. en çok kızdığım olay da bu: elimden hiç ama hiçbir şey gelmiyor...

baban paranoya hastası bak netten araştır yemeğine birşeyler katılmasından korkması bazı insanların ona zarar vereceği düşüncesi ki bu insanlar mutlaka vardır babana göre elbet birgün bu insanları bulacaktır ama yıllar geçsede o insanları bulamaz çünkü gerçekte böyle birşey yok babanın hayal dünyasında var o insanlar bunlar tamae-men paranoya

tedavi edilebilir bir durum vakit kaybetmeden ondan nefret etmek yerine tedavi ettirin hasta o ne yapsın?

Back
X