Bu yaşta ikinci çocuk???

geçen tv'de sokak röportajına denk geldim, aşk evliliği mi mantık evliliği mi diye soruyorlar vatandaşa. birçoğu nedense mantık evliliği dedi. ben o zihniyeti anlamıyorum, mantık evliliği istiyorsanız gidin Ali Ağaoğlu ile falan evlenin o zaman, bence gayet mantıklı. mutluluk yoksa, hayat arkadaşını özlemiyorsan, sevmiyorsan mantığı ne yapacaksın? belki mantıksız olduğu gerekçesi ile aşktan vazgeçilebilir ama mantıklı olduğu gerekçesi ile aşk ve sevgi faktörleri çöpe atılamaz, atılmamalı. insan biraz all or nothing kafasında olsa bence daha mutlu olur. ya hep ya hiç yani. aşk ve sevgi varsa evlilik olsun, çocuk falan da olsun. ama aşk yoksa çocuk da evlilik de olmasın, mutlu olamayacaksın... sizinki de gayet mantıklı(!) bir evlilikmiş, kocanızdan tiksiniyorsunuz şu an.

Bence harika bir ilişkiniz var. Temeli sağlam, herkes belli olgunlukta, sorumluluk sahibi. Yaş çocuk için sağlık sorunları hariç önemli değil bence, bir şeylere doymuş kariyer sahibi anne babaların çocukları güven ortamında dünyaya geliyor, kardeş çok güzel bir şey, ben olsam temizlik meselesini kısaca konuşurdum hafif bir rutin oturtmaya çalışırdım, çocupuma kardeş de yapardım.

Önceki mesajlarda yazdım canım .bi öncemiz var bana göre ev arkadaşlığı ona göre sabırla beklenen affedilme süreciydi.tekrar o günlere döndük.

Yok yanaşmaz önceden de öyleydi.çekingendir ve ben kapıları kapadım sanırım iyice.

Evet çevrem olsun ailem olsun seni çok seviyor,çok iyi bir insan,yaşın kaç oldu,aşk dedigin nedir biter,yuvan olsun,evlatların olsun bunu da kaçırma şeklinde devamlı telkin ettiler.ben aşk insanıydım.kafasına estiği gibi yıllarca duygularıyla hareket etmis biriydim ve hata ustune hatalar yapmaktaydım.yorulmuştum ama.anne olma duygularım o kadar şiddetlenmişti ki boyle mukemmel bir insanla niye olmasın diye pat diye karar almıştım.bunca insanın bildiği var herhalde dedim:)pişman da değilim aslında oğlum var artık of offff hicbir sevgi evlat sevgisi gibi değilmiş gerçekten.ona olan sevgimden ikilemde kaldım zaten.anne benim niye kardesim yok deyip boynunu bükmesi dusuncesi goruntusu beni bitiren.

Evet herşeyimiz oturmuş, yerinde bir hayatımız var dediğiniz gibi.çocuğumuza çok ilgiliyiz ve mucize bizim icin ara ara halâ inanamıyoruz bu bizim mi biz de anne baba mı olduk diye:)

Herşeyde cinsellik değil ki. Benim eşim yataktan çıkmazdı lakin bana değer vermediğini hissettirdiği için de kendimi kullanılıyormuş un gibi hissettirirdi. Önemli olan iyi bir yoldaşmı , senin sıkıntın onun da sıkıntısı oluyor mu, lezzetli bulduğu bir tadı senle paylaşıyor mu tek başına silip süpürüyor mu?

O zaman o nereden çıktı diyeceksiniz ama ya eşinizin hayatında başka biri falan var yada isteksizlik var. Ben bunu cekingenlige baglamam yani.
2003 te tanıdığımda ilk konuştuğum cay ictigim kız sensin demişti.ve yemin ettigini Allaha söz verdigini "ilk olsun helallim olsun"dedigini söylemişti.Daha bir kere başını kaldırıp baktığını görmedim bunca yıl bir kadına.Arkadaşları sen ..ne misin nesin deyip gülerlermiş onlarla alemlere gitmiyor diye.bekarken biri fısıldamıstı bana: bir ara çapkınlığıyla ünlü bir arkadaşı o ara ev arkadasıydı .eve iki kadın getirmiş.Benim adam o kadar sinirlenmis ki cabuk gidin demiş falan.
Dizi izlerken yorumlarına denk gelirim bazen tertemiz karısı varken neden harama gidiyorlar der.
Tabi ki dünya halidir,yüzde yüz güvenmem kimseye ben ama 3bucukta işten çıkıyor koşarak eve geliyor 4 olmadan.izin günlerinde de hicbiryere gitmiyor.hep bizimle.

Ben tek çocuğum . Kardeşim olsa daha kolay olurdu bazı şeyler. Anne,baba olunce hele ki belli bir yaşa gelmiş ve yalnızsa insan Allah korusun anne babam olmazsa naparim diye düşünüyor . Kendimden örnek vereyim. Özel sektörde çok çok iyi doktor maaşına denk para kazanabilecegim bir işi yapma imkanım varken üstelik bunu batıda bir şehirde yapma imkanım varken sırf ileride ya işten çıkarsam anne,babam da hayatta olmazsa napicam bir başıma parasız diye düşünerek devlette doğuda bir yere yarısından da az maaşa gidiyorum. Başka örneğe gerek yok galiba. Yaşamımda hep bir kardeş istedim, eksikliğini de çok hissettim. Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız yapın çocuk. Teyzem 40indan sonra doğurdu kocaman oğlu var şimdi

Allah bozmasın , maşallah...

Benim için dediğiniz gibi yoldaşlığı önemli ama üzulüyorum onun adına işte keşke ah keşke bir ısınsam .paylaşımcı .mesela bizim ailede herkes kafasına göre yer icerdi.Ben ondan öğrendim sen de ister misin demeyi.salt cinsellik te değil de anlatmaya çalıştığım aslında.ikinci çocuk için ogluma bir kardeş için yeterli miyiz, ne olacağız,haydi gel çocuk yapalım mı diyeyim bilmiyorum ki:)
Bugün isyerinde durumu olmayan bir arkadas icin oglumuzun bebeklik kiyafetlerini derleyip verelim mi dedi.demek ki zerre aklında yok kardeş isteği diye geçirdim içimden üzüldüm.

tek çocuk da gayet insani değerleri öğrenerek, annesiyle babasıyla arkadaş olarak büyür illa kardeş şart değil bence. ha biraz sorumluluğu fazla olur diyecem de, zaten bu kadar yaşlı anne babası olan bir çocuğa kardeş demek ekstra sorumluluk da demek. bundan bir kaç sene sonra küçüğün sorumluluğunu büyüğün üstüne atmaya başlayacaksınız, kardeşiyle ilgilensin falan isteyeceksiniz. büyük olan 20lerine geldiğinde hem anasının babasının hem kardeşinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalacak. yapmayın çocuk.
tıp ilerledi yaşın verdiği sıkıntıları atlatırsınız, kocanızla da arayı düzeltirsiniz belki hem evlilikte bazı değerler cinsellikten de çok önemli, onu da dert etmeyin bu yaştan sonra.
3 kişilik ailenizde mutlu mesut yaşayın.

Tek çocuğa karşıyım, siz anne baba olarak her daim çocuğunuzun yanında olamazsınız. Ama biz ölüp gittiğimizde kardeşler sırt sırta verdimi herşeyin üstesinden gelirler inşallah. Yalnız kalmamalı bence kimse herkesin arkadında duran sırtını yaslayabileceği bir gardaşı olmalı. Çocuğunuz için cinsel hayatınızı renklendirin

Yaktın kavurdun ciğerimi ağlıyorum şu an

Sen çok iyi bir babasın de önce. Çocuğumuz çok şanslı de. Ama günün birinde bize birşey olsa yapayalnız kalacak çok üzülüyorum de.. Bakalım o ne diyecek. Beyninin bi köşesini kurcalar durur bence bu sözler...

Yaktın kavurdun ciğerimi ağlıyorum şu an
Ağlamayın ya üzülürüm ama ben yani boşanmayı düşünmüyorsanız yapın bebek, okumuş,kültürlü birisiniz, çocuklar ailede kavga gurultude buyumeyecekse engel yok bence. Benim babam biraz sevmeyi bilmeyen bir insan, o nedenle de ben ozguvensiz büyüdüm. Çok mükemmeliyetçi biri kendisi. Benle ilgili çok uçuk hayaller kurdu ,o beklentileri için de hiç çaba sarf etmedi. Ben hep o beklentilerin altında ezildim hala daha eziliyorum.kardesim olsa o benle paylasirdi bu durumu ya da ailende sorun olduğunda beraber çözüm bulacağım biri olurdu ya da belki bu kadar yalnız hissetmezdim. Tabii kardeşimle hiç anlasamayabilirdim de. Yani olmazsa da olmaz sizin kardeş. Çok da takılmayın. Ben kendi aile yaşantım doğrultusunda bakıyorum. Üzülmeyin lütfen nolur. Yani güzel sıcak aile ortamı olacaksa niye olmasın deneyin bebiş. Yaş çok sorun değil artık. Hem 30 unda doğurup sonrasında Allah korusun o çocuğun ilkokula gittiğini goremeyenler var. Yaş farkını çok sorun etmeyin. Benim anne babam genç yaşta çocuk sahibi olmuş da nolmus sanki. Siz ilgi,sevgi gösterecek,güven ortamında buyutecekseniz isterseniz 60 olun çok da takılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…